bro saat 9:30 oldu hani video??? :D :D
Printable View
Spy shotlar beni kesmedi video lazım...
Evet video isteriz, orjinal varex değil dimi seslerini merak ediyorum onların. Hayırlı olsun yeni egzos
Birde bir sorum var. Yazılım orjinalken dv sesini sadece rampa yukarı çıkarken duyardım bugün baya düz yolda giderken yokuş aşağı inerken falan ayağımı gazden çekince çiuuw sesini duydum.
DV'nin diyaframı yırtılınca bu sesin daha önceden duyulmadığı durumlarda bariz duyulması gibi birşey sözkonusu mu?
Yazık valla hale bak
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...25486645/detay
Göktan bro fotolar geldi de senden ses yok bak talep fazla ses istiyoruz:)
bitmiş halinden son fotolar,dışardan orjinal görünüm :) varex in birebir aynısı içi dışı,ses açıkken beklediğimdende iyi,öyle bir ses çıkıyorki kesicideki çatırtı patırtılar 2 mahalle öteden duyuluyo :) kapalıyken stock son susturucu varmış gibi,video çektim ama bir türlü pcye atamıyorum telefondan sorunu çözüp hemen atıcam videoyu :)
[IMG]http://j1305.hizliresim.com/19/m/n6svn.jpg[/IMG]
[IMG]http://p1305.hizliresim.com/19/m/n6sy0.jpg[/IMG]
Göktan abi hayırlı olsun suan sende 63 dp + orta iptali 63 lük + 63 sona warex tarzı oldu dimi ?
Egzosu nerden temin ettiniz ve maliyeti ne oldu.egzos üstünde işlem var mı oem görünüm için ucu sonradan kaynaklanmış gibi duruyor.no name bir egzos mu yoksa üstünde herhangi bir marka ibaresi var mı?
Ramazan usta yine yardırmış :D
göktan hayırlı olsun :)
o fotolar ne kadar küçük:D
Bugün pistte malesef arıza verdi :( dv'den şüphelendik Tufan ile baktık üstünde ki yeni tip ve yırtık yok. Arıza ne tam olarak bilmiyorum şu anda. Salı günü servise gidicem bakalım ne çıkıcak..
Şu an atmosferik 100-110hp galiba araba :D Turbo girmiyor devreye, obd'den bağlayıp baktım 2.5-3psi anca basıyor garip bir şekidle ayağımı gazdan çekince bov varmışcasına ses çıkarıyor..
http://i.imgur.com/FwrZegi.jpg?1
http://i.imgur.com/x6TMAjXl.png?1
Özgür sil gitsin obd den ..Yapmadınız mı ?
Sildim abi ama suan sildigim halde sikinti devam ediyor. Gasa basiyorum cok hantal hizlanma var gazi birakinca bow sesi gibi see geliyor.obd den baktım basınç basamiyor
bir akşam cok sıkmaktan dolayı benimde intercolerdan motora gelen hortum kelepceden cıkmıştı hatta forumda yazmıştım aynen senin dediğin gibi turbo devreden çıkmıştı ve arac hantaldı kardeşim makinede tüm arızaları sildik ama sorun gitmemişti anca kaputu acınca farkettik usta hemen halletmişti neyse inşallah kötü bir sey cıkmaz gecmiş olsun kardeşim.
Can *****i bi durum gecmis olsun tarif ettigin gibi aynisi basima geldi turbo borularinda catlak olabilir basinc kaciriyordur araba.ufak bi catlak bile olsa yapiyor 3 gun bindim bulamadim sorunu.sonrasinda ne olacaksa olsun dedim gazladim, gazlarken poff dedi ve turbonun emme borusu tam gitti ayni yazdigin gibi sesler vardi.yazilimdanmi yapiyor diye cok takmistim kafama:) ve sorunu bulduk.rc ve gtlerde yazilimdan sonra guc gelince basinc anlaminda bazi parcalar direnemiyor ne yazikki gecmis olsun tekrar..
Kardeşim geçmiş olsun arkadaşların dediği gibi turbo hortumlarında kaçak olabilir yada elektrovana olabilir.Bende de aynı sorun olmuştu arabayı ilk aldığımda turbo basmıyodu atmosferik 1.6 lar gibi gidiyodu sağolsun ustamız (Mehmet Turat) anında çözdü elektrovanayı değiştirdik sorun çözüldü.
Göktan bro videoyu bekliyoruz hala:))
Turhat gercekten usta yaa:) hem adam hemde usta :) elektrovana arizasi olsa turbo hic basmazki yani bov yapmaz araba,onuda yasadigim icin:).kafaya takcak bisey yoktur yani.ben ayni seyi yasadigimda mehmet turhati arayip abi soyle boyle oldu diye anlatirken o gulmeye basladi hadi gel yapalim diyince rahatlamistim:)
Özgür konuştuğumuz gibi turbo basıncını ayarlayan elektrovana diye tahmin ediyorum
etuners : Technical File
parça kodu 1922V6 liste fiyatı da 93 TL
Sağolun beyler Allah razı olsun bakalım salı gidicem servise ak koyun kara koyun belli olur.
Video koyucam sesi duyarsınız sizde arızadan önce ki
Göktan ses aynen subaru gibi çıkıyor dedi.açıkken yıkıyormuş.Kapalı iken de basmazsan ses yok ama güce binerse ses açıkkadar olmasa da var dedi...
Ama rolantide bas derse polis sıkıntı yok çıkmyor dedi..
Olay yerinden bildiriyorum :)
edit: fransız KONUya fransız kaldı, sonuç çıkmadı ama bence de o elektromanyetik vananın anlık tıkanma yaşamasıyla alakalı bir durum sanırım, ds3 forumlarında da benzer durum yaşayan olmuş kutup başını söküp 30dk bekledikten sonra düzelmiş, araba heralde panik yaptı diyor eleman :)
bir de bu tarz pist günlerinde yüksek viteste yüksek devirde araba yüke binince söz konusu oluyormuş (basınç kesme, aynı bahsettiğin olay) zaman zaman bu durum okuduğum kadarıyla, kolay gelsin valla.. kaçak göçek var mı diye baktırmayı ihmal etme turbo ve çevresinde :)
Valla daha araştıramadım ya pistten geldiğimden beri evde oturamadım bir türlü :D tufan sağolsun bakıyor, bu konuyada bakim
bir de şöyle bir şey buldum LİNK
Şeklinde belirtmiş eleman, İngilizce çevirisini de ekliyim, benim fransızca comment allez vous, comme ci comme ca olduğu için çeviriyorum :DAlıntı:
27/01/2011
La voiture va au garage Peugeot habituel. Elle passe au Diag, voilà le bilan :
Bilan du Diag
P2191 Défaut régulation richesse.
. défaut fugitif caractérisé par un mélange trop pauvre
P2262 Défaut de régulation de la pression de suralimentation
. Défaut fugitif caractérisé par une pression mesurée trop faible
P0299 Défaut de régulation de la pression de suralimentation
. Défaut permanent caractérisé par une pression mesurée trop faible
Recommandations Peugeot :
- Changement de l'électrovanne de déphasage Arbre à Cames Réf. 1922R7
- Remplacement du tuyau de graissage turbo
A noter qu’ils ne sont pas sur de l’origine du problème, et que pour être sur il faut réaliser un diagnostic approfondi. Soit une journée d’intervention, à 80€ de l’heure, le tout à ma charge. Je refuse.
Interventions réalisées à ma demande :
- Changement de l'électrovanne de déphasage Arbre à Cames Réf. 1922R7
- Changement du capteur de pression de suralimentation Réf. 1922R6
- Changement de l'électrovanne de régulation de pression de suralimentation Réf. 1922S2
Kısaca olay elektrovana kaynaklı :icon_tup: Tekrar geçmiş olsun Özgür :)Alıntı:
Peugeot recommendations:
- Changing the solenoid shift Camshaft Ref. 1922R7
- Replacement of lubrication pipe turbo
Note that they are not on the origin of the problem, and to be sure must make a thorough diagnosis. Is a day of action at 80 € per hour, all at my expense. I refuse.
Interventions at my request:
- Changing the solenoid shift Camshaft Ref. 1922R7
- Change boost pressure sensor Ref. 1922R6
- Changing the solenoid control boost pressure Ref. 1922S2
Benimde ilk aklıma gelen elektrovana oldu inşallah sorun budur da kolayca çözülür.Tekrar geçmiş olsun.
Bahsettiğim ses 5.46-5.47 gibi başlıyor
Intercity İstanbul Park Track Day 19.05.2013 Peugeot 207 RC LeMans - YouTube
Bugün bıraktım servise arabayı, baktılar ama problem nedir tam olarak bilmiyoruz. Canım sıkkın baya o yüzden
Borularda elle ve gözle kontrol yapıldı sıkıntı yok gibi, bir boruyu söküp kontrol ettiler vakum var elektrovana olamaz dendi sonra arıza koduna baktık aşağıda ki gibi.
http://i.imgur.com/oMIdrhF.jpg?1
Sente atlamış olabilir dediler ama sanmıyorum ben, elektrovana sipariş ettik yarın gelicek deniyecekler.
geçmiş olsun kardesim, cidden umarım kötü bisey çıkmaz, zannetmiyorum çok sıkıntı bisey olacagını ama yinede can sıkıyor işte bilirim...
elektrovana fiyatını söyledilermi kardesim? benimde bu h.sonu değistirmem gerekicek sanırım. yazılım 1,40 bar peak benimki ıkına ıkına 1,20 peak yapıyo.. :S sanırım benimde gitmiş elektrovana.
bide surge sesi geliyo arkadaslar neden olabilirki :S s3 dv var.. ama intercooler takıldıgından beri var o ses. taaaaa ki arkadaslar "s3dv taktıktan sonra olmaması gerekiyordu bi sorun var bizde o ses gelmiyor (Göktan)" diyene kadar içim rahattıda, kurt düşürdünüz brolarım saolun :D :D
basınçla ilgilide olabilir diye düşündüm simdi, peak basınca ulaşmıyor sonuçta, diğer taraftan surge yapıyor mu acaba nedirki :S sacmalamısta olabilirim :D :D
aem dryflow var suanda epey eskidi bide... :S :S
97tl dediler