Evet, yine buji gitmiş..
2 no.lu silindir.. Giden buji 5960.G4 .. En günceli yani.. En azından parça koparmamış..
Ayrıca bobinden de kıllanıyoruz çünkü sürekli aynı silindirde bu durum oluşuyor. Ve de bundan dolayı araç şase yapmış, bu yüzden ampül gitmiş ve saat durmuş. Ayrıca JBL amfi de devre dışı kalmış, dün farketmedim hiç teybi açmadığımdan.
Bu arada diğer bujiler tertemiz en ufak bir kararma dahi yok.
Fotolar:
İkisi de aynı bujinin fotosu. Seramik kısmın konum farkı belli olsun diye iki kere çektim.
Buji değiştikten sonra hiç sorun kalmadı gram kesiklik yok direk 1-2-3-4-5 hızlanıp gidiyor. Ara hızlanmalar filan şahane yine.. Dolayısıyla bendeki ışık söndüren yazılımla bujinin tırtlaması zamanları denk gelmiş.. Fark atölyenin içinde getir götürlerde bile belli oluyor.
Başka bujiBobinlerde sıkıntı yok ise.. Şase yapması beni çok kıllandırdı bobin konusunda da..
Ben çok dikkat ederim sıkma torklarına, dediğin gibi Peugeot'nun da bu değerleri mevcut ve sürekli uyarız buna.
Sıkıntı montaj hatası değil ama. toprak kutbunda hiç fiziksel darbe izi vs yok.
arkadaşlar araca dun aksam fıltre taktım merak edıyordum ewde bosta duran ıkı tane fıltrem ve borum wardı dun aksam bızı bıraz ugrastırdı takması ama sonunda guzel bı ses cıktı ortaya ama daha ıyısını yapmak ıstedım bu yuzden turbonun cıkısına daha guzel bır sılıkon ıstıyorum turbonun agzına uyacak boyda (boyunu ebatını capını bılen warsa yardımcı olacak) sılıkon arıyorum capını yazacak olan warsa sewınırım we nerden temın edebılırım ??
C R M performance
@Naman;
Buji neden kırılır durduk yere, ya da ömrü biter erken km de? Hatalı üretim mi?
Ayrıca söylemeden geçemeyeceğim;
207 RC'm olmamasına rağmen sayenizde bu topici zevkle okuyorum, ayrıntılı yazılarınız için ayrıca teşekkür ederim.
peugeot da turbo yag borusu yok varmı böyle birsey yasehir dısında bıryerde bulduk gibi pazartesi haber verecekler carsambayada ulasır herhalde...
bendekı 4-5000 dd kesıklık tekrarlama zaman zaman yapıyor bende bujılere bı bakayım naman bu arada arıza ısıgı sonduren yazılım dedıgın nedır kat işi hallodu o zaman senın. bujıler sıkıntı bunu peugeot bıldırsek yazılım la oynuyorsunuz deyıp cıkarlarmı işin ıcınden
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
Direk kırılma da değil.. porseleni gidiyor metal aksamda sadece aşırı ısı izleri var. Erime vs bir ibare de yok.
Benim aracımda sabit devirde kalındığı sürece, isterse 7000 d/d olsun, hiçbir sıkıntı yok.
Tek viteste hızlanma olsun, yine hiç sıkıntı yok.
Ne zamanki hızlanırken hızlıca vites değiştireyim, arkadan gelen viteste önce gazı alıyor sonra misfire a başlıyor eğer gazdan çekmezsem ayağımı, hop, buji gidiyor silindir susuyor ve arkadan siyah duman tabi haliyle.
Bir de nadiren de olsa diyelim 6500 civarı bir devirde giderken ayağımı çekip 6000 e tekrar basarsam o zaman anında misfire a geçiyor hatta devir bile kaybediyor. Ama bu zaten hemen hemen bitik bujilerde oluyor.
Evet, bu konu çok iyi oldu.
1444.A9
1444.S5
1444.J8
bunlardan biri mi?
Türkiye'de yoksa ve Fransa'dan 'acil' çekildiyse bir süre gelemeyebilir. Acil koduyla çekilen parçalar uçak kargosuyla istanbul atatürk e iniyor. Ancak ordaki gümrükte rüşvet mevzuları mı ne olmuş herkese herşeye el koymuşlar işler durmuş vaziyette. O yüzden gümrükleme yapamıyorlarmış şu an. Peugeot'dan böyle bi bilgi geldi.
Kat oldu, ışık ta söndü ancak zannediyorum şimdi hiçbir arızaya ışık yakmıyor. Yani işte buji gitti araba 3 silindire düştü. Seke seke çalışıyor ama lambada tık yok herşey normal. Cihaz bağlıyorsun vermediği arıza kalmıyor.. Ama ışık yakmadı hiçbirine.. LIMP'e filan da girmedi.
GT'lerde böyle bir vaka yaşayana denk gelmedim. Ama TarıkS'e sormak lazım. Bence 10bin de 1..
[B]KONU GERCEKTEN COK GUZEL[B]
araca fıltre taktım bı soru sordum kımse ıplemedı buraya yazdıgım 3 uncu soru mayetınde topıc ama kımseden ne ses war ne seda heee ama sunları yapıcam dıyınce herkes aaa yapsana bızde gorelım kobaya herkes meraklı bu konuda
C R M performance
Dostum çapını bende ezbere bilmiyorum ama aradığın tipte malzemeler bu sitede var.Ben alışveriş yapmıştım FMiC boruları için güvenilirdir..
http://www.turbomotorlar.com/asp/gro...uz-reduktorler
Buji konusundaGT ile ilgili tecrubem veya duydugum bir sey yok benim
Filtre mevzusu daha once en az 5 kere gecti bu konu icinde
Turbonun girisi GT'de 45-50mm olmasi lazim, baya baya ufakti.. Silikon sanayideki aksesuarcilarda bulunabilir, genelde boyuna gore fazla para isteniyor gibi geliyor bana![]()
Şu an 4 kullanıcı var. (0 üye ve 4 konuk)