Aliyorum derken... Evet uzata uzata yarışı aliosun bro :D
Printable View
bugun egzozcudaydim
komple egzoz yapmadikta bir takim isleri vardi
simdi bizim standart downpipe olcusu nedir? saglikli olacak olan olcu nedir? forumda asiri besleme kisminda downpipe ile ilgili ne kadar buyuk dp o kadar fazla guc gibi birseyden bahsediliyordu
elbete demiyorum 100 mm dp yapayimda
70 mm nasil olur 63 nasil
63lük yap geç
kaçla devam edecekseniz ona göre yaptırın derim , egzost çapı olarak da orj turbo ile 63 mm ideal olur sona kadar ..
bir arkadas 63 mm dp takmis fakat bir faydasini gormedim, aracta bii degisiklik olmadi dedi ondan takildi kafama
Downpipe = cat iptali değil mi , yani 63 lük düz boru koydurmuş cati iptal etmiş egzost gazı tahliyesini kolaylaştırmış ama faydasını görememiş.
Aracı RC mi bilmiyorum bir ara yanlış hatırlamıyorsam polo gti larda böyle bir muhabbet vardı.
%99 cat iptali uygun genişlikte düz boru ve güzel bir son susturucu performans artışı sağlar turbo araçta..
Ama sadece cat iptali ile beygirler gelmiyor tabii havadan :D
Tubo araçta best exhaust no exhaust dur bizimki gibi hacmi ufak turbosu ufak araçlarda bir miktar geri tepme isteniyor..
60-70 arası Dp devamında güzel bir düz boru fazlasıyla faydalı olur.
Dip not:Ben varex in dip gaz sesini beğenmedim bugün egzosta işlem yapılmış dizeller gibi üfleme sesi geliyor..Ama alt devirler gayet tok..:o
varex üfleme sesi kapalıyken geliyor sadece üst devirlerde
Abilerim selamlar.bi kaç haftadır ugraştıgım bi dosyadan bahsediyim size.
aracım 207 rc lemans ve gecen ayın 20 si gibi eksozdan cam filmden falan ceza yedim.araç cift renk oldugu icin şeritten bişi diyemediler ama vıtvıt ötüp durdular.bu araç faça şahin doğan degil amirim eksozuda orjinal camlarıda.ayrıyeten cam filmi artık serbest dedim ve : biz günde senın gibi en az 50 cakal a ceza kesiyoruzzz itirazın varsa git dava aç lafını dahi duydum.
devamındaa baya gerildim.önce peugeot a aracımın özel bi seri oldugunu bıldırmesi gereken bi kağıt veya dosya istedim.
Sayın Atalay YÜKSEKKAYA,
Talep etmiş olduğunuz yazı ekte yer almaktadır.
Bilginize sunar en iyi dileklerimizin kabulunu rica ederiz.
Saygılarımızla
Peugeot Müşteri İlişkileri
ve bu belgeye ulaştım :
http://m1310.hizliresim.com/1g/f/tjl78.jpg
ardından eksoz için tekrar mail attım ve müşteri temsilcileri ile telefonda cok sağlam bi görüşme yaptım.onlara eksozumun orjinal oldugunu ve ona ragmen ceza yedigimden bahsettim(63luk krom downpipe cut-out Komple İskender Yapım) onlarda yardımcı olucaklarını soylediler ve ertesi gün bi mail atmışlar.
(sadece belgeye guvenemedim ve gidip bi vana yaptırdım(koç eksoz ankara) sesi %70 kestim)
aracımın yurur ve durur haldeki eksoz desibel seviyelerini belirten tamamen ingilizce ve bi *** anlamadıgın o kagıtlar.haa ayrıyeten.peugeotdaki yetkili arkadaş rc'lerin stock eksozlarının zaten turkiye seviyelerinın cok az biraz üstünde oldugunu bildirmişti.
Sayın Atalay YÜKSEKKAYA,
Talep etmiş olduğunuz yazı ekte yer almaktadır.
4.sayfada yer alan tabloların ilkinde yürür haldeki ses desibeli,
2.tabloda durur vaziyette ses seviyesi gösterilmektedir.
Bilginize sunar en iyi dileklerimizin kabulunu rica ederiz.
Saygılarımızla
Peugeot Müşteri İlişkileri
http://s1310.hizliresim.com/1g/f/tjl95.jpg
http://s1310.hizliresim.com/1g/f/tjl9b.jpg
http://m1310.hizliresim.com/1g/f/tjl9g.jpg
http://s1310.hizliresim.com/1g/f/tjl9n.jpg
ARACIM ORJİNALDE 88 DB SES CIKARIYOR.TR STANDARTLARI MAX 84.
türkiye şartlarında eksozun olması gereken seviyeleri ve maddeleri
açıklamanın tamamı icin : MOTORLU ARAÇLARIN DIŞ GÜRÜLTÜ EMİSYONLARI
http://m1310.hizliresim.com/1g/f/tjldy.jpg
suan burda yazılan olan butun belgeleri bi dosya yaptım aracımda taşıyorum.
not:dün cevirmedee polisleri öttürdüm :) elimde kamera ile inerek ruhsatla beraber dosyayıda verdim.Psikolojik basık cok farklı bi olay.araçla ilgili hiç soru sormadan dosyamı ruhsatımı geri alarak devam ettim :)))
SELAMLARRR.
sorularınız icin msj atabilrsnz
İlk koyduğun belgeye nereden ulaştın, mail yoluyla mı?
aynen abi.müşteri ilişkilerinde okan var buyuk ihtimalle mailden sonra o arar senı. ona lemans kullandıgını ve şeritlerden sıkıntı yaşadıgını soyle aynısını atar senın şase numara uygun olarak.
Allah. a sukur polisle hic isim olmadi ki ben seker hastasi oldugum icin polisin uzulup saliverdigi bir adamim:D anlamadigim nokta ruhsatta arac rengi beyaz kirmizi siyah diye geciyor yani stickerlar isli ee egzozdan ses zaten cikmiyor niye hala cazgirlik yapiyorlar ki
..................
bizim far ampulleri ne marka model yani h bilmem kac ve donuslerde yanan ampul sag far ile sol donus ampulu sondu :/
63'lük dp Mehmet Gazihan'dan aldım orjinal borularla sonda hks egsozumla kullandım aracım gt yazılımsız elle tutulur bi fark olmadı. Pug ile konuşmuştuk rc ve gt arasında muhakkak fark gösterir dp ama ben hissedilir bi fark görmedim bundan bahsetmiştim :)
bahsettigim durum buydu ;) gerekli aciklama geldi sagolasin
edit : far ampulunu degistirdim orjinali philips ama ayni ozellikte osram taktim renk farkliligida cikmadi sorun sola donus lambasinin yanmamasi icinden cikan ampul saglam yenisini taktim yine calismadi
sorun ne olabilir? basina gelen arkadas var mi hic
Komple dp dahil sona kadar 63 düz boru olsa ve son susturucu orjinal kalsa ne olur ? :D
Teaser olsun :)
RX-8 street drift in Antalya-Turkey - YouTube
direkte ki podların resmi varmı özgür abi
Forge Motorsport | Alloy Fabrication
Forge Motorsport | Alloy Fabrication
selams bu ıkı parça arasında ne fark var ne işe yararlar.......
Son susturucu orjinal kalırsa mantık olarak öndeki rahatlama ile birlikte arkada standart egzosa takılır gibi geliyor.Çok mantıklı değil ...
06 R plakalı kırmızı leylek RC bizden mi :) az önce kemer e doğru gidiyordu..
Öylesine çıktık aksiyon olsun diye.İyikide çıkmışız.rx-8 de yanlayarak dolaşma şansim oldu şöförde sağlam olunca iyi oldu.Erkay in da log alamamasina cozum buldum Ahahaha ::D:D:D:p
RX-8 de AEM v2 ve Greddy son var sadece.Sahibi Yalın ın yakın arkadaşı araç bizim araç yani.
Beyaz RC de erkay ın.Onda da 6000 de kesme problemi vardı gerçek performansı değil ama gelmişken iki sıkayım dedi sağolsun :icon_tup::icon_tup: araci en iyi yuruyen stage 3 rc Tr deki..
Ayrica benden rahatsizlari da varmis (Erkay) titizlik konusunda onu da gormus oldum heheheheh..
deneme 2 li tcs on - YouTube
deneme 3 lü tcs-off - YouTube