beylr kol - piston isteyen olursa diye link koyuyorum;
http://www.techturkey.com/forum/modi...ting-rods.html
bunlari hala satamamis olmasi ilginc aslinda![]()
beylr kol - piston isteyen olursa diye link koyuyorum;
http://www.techturkey.com/forum/modi...ting-rods.html
bunlari hala satamamis olmasi ilginc aslinda![]()
Bu uzun mesajınızı atlamışım, kusura bakmayın.
VIN zaten şase numarasıdır. VIS ta seri numarası. VIN'ın son 8 hanesi VIS'tır.
Debriyaj konusunda bu araçlarda balata bitme sıkıntısından ziyade debriyaj kitinin mekanik sıkıntıları var. Ve maalesef mekanik te olsa hepsi sarf malzemesi statüsünde.
Bagaj kapağının araca göre sağ tarafındaki açık gri bakaliti bir söküp bakmanızı tavsiye ederim. Aracın bagaj camındaki dikey çizgiler rezistans değil 2. radyp anteni. Dediğim yerde de bu antenin kablo lehimleri var. Bunlar sarsıntıyla kopup tıkırtı yapıyorlar. Lastiklere girişmeden bence bu ihtimali de düşünün.
Arkadaşlar göstergenin ışığını değiştirme hevesiyle içini açınca ibrelerin stepper motorunu bozdum şu an çalışmıyor aşağıdaki resimdeki stepper motoru nerde bulabilir ve tamir ettirebilirim bilgisi olan var mı ?
![]()
herkes nerde?? :/ Arabaları satıyormusunuz?![]()
Ya başlarda baya baya takip ediyordum ama dikkatimi hiç çekmedi sorma gereği duydum..
Özgür abi biliyodur ama RC ile Lemans arasında benim bildiğim 1 fark var ama daha başka ne gibi farkları var?
edit buldum;
- Le Mans'dan Türkiye'de 50 adet var.
- Le Mans'da CD-Changer, elektrokrom iç dikiz aynası, lastik basınç sensörü yok.
- GT'de panaromik cam tavan standart.. Le Mans'larda hiç yok RC'lerin de az bir kısmında var.
- GT'ler yürüyen aksam olarak normal araçlar gibidir. RC ve Le Mans'lar oldukça serttir. Frenleri daha büyüktür.
- RC ve Le Mans'larda yarış tipi görünümlü koltuklar vardır. GT'lerde sadece deri..
- RC ve Le Mans'larda SSP vardır. GT'lerde ise sadece yeni kasalarda vardır.
- Le Mansların km'lerin az olmalarının sebebi bir kampanya dönemindeyken üzerlerine ÖTV indirimi gelmiş olmasından dolayıdır. Bu sayede 48000 TL fiyatı olan araç 31500 TL'den satılmıştır. Bu fiyatla alanların çoğu da aslında tipik spor araç müşterisi olmayıp, satışından kar etme amacı güden tiplerdir.
sonucu merakla beklıyorum
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
Hafta sonu 1.1 basan egsoz-filtre li - Turbosunu bilmiyorum) wrx le denedik bayağı eğlenceli oldu ama 170-180 e kadar yan yana gidiyoruz ( 60 da bastık çoğu kez) sonra geçicek haliyle ama yol bitiyor.
Bana eskiye göre daha iyi gidiyor gibi geldi benim RC kesiklik aynen devam. Patırdamaya başladığında hafiften bir ayağımı gazdan çekip sonra yine yapıştırıyorum o zaman teğet geçiyor![]()
Selamlar,
2008 GT aracımda sente atlama sorununu yaşamadan once tedbir almak istiyorum. soguk calistirmadaki ses haric bir sikayetim yok. Ama henuz arıza olusmamis iken daha hesapli bir butce ile motoru guvenceye almak istiyorum. Bu durumda masraf ve degisecek parcalar ne olacaktir. Net tavsiyelerinize ihtiyacim var.
Onerilen parcalar bunlar ancak bazilari fazla olabilir. (timing chain gerekli degil gibi geldi- guide,pinion ve tensioner mantikli geliyor)
Timing chain 0816H9
Timing tensioner 0829G3
Timing pinion 0513C8
Chain Guide 081830
Chain Guide 081831
Engine timing pad 081829
Pulley screw m14x74 0516L8
Screw with base 080677
Screw with base 080678
Veya sadece:
Pulley Hub 0513E1
Pulley screw m14x74 0516L8
Chain Guide 081830
Chain Guide 081831
Engine timing pad 081829
yeterli olurmu?
Not:
-krank üzerinde islem yapilacagina gore sanirim yağ karterinin alttan acilmasi yeterli olacak.
-Tensioner ve sente ayari icinde külbitör kapagi acilacak sanıyorum.
Amacim ucuz yeri degil, bilgili yetkili servisi bulmak.Tüm bilincli peugeot kullanicilari gibi arabama ozen gosterilmesini istiyorum. Baska bir arzum yok. Izmirde yardımcı olabilecek hangi yetkili servisi tavsiye edersiniz? Bu parcalar disinda birde ozel tamir takiminin (sente ayar aparatı’ ninda) olmasi gerekiyor. (Sanırım Naman arkadaşımız bu konuya daha vakıftır
Servisin kapisina gidip danisman arkadaslara sente nedir, gergi nedir, kayis yerine zincir vardir, yağ pompasi farklidir, modifiye parca no su şudur diye ön egitim vermek de istemiyorum.
Not: farkli markada Servis gecmisim oldugu icin teknik aciklamalari memnuniyetle karsilarim. Hatta ozelden tel numarasi veren arkadaslari bende arayabilirim.
naman işini halleder zaten yetkili servisdir kendisi benim arac oraya gidiyor sıkıntı yok tavsiye ederim
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
İzmir irde servisinde deniz (naman) arkadasimiz var kendisi bilgilidir.
Bu arada benim elektrovana fransa siparis 10 gun sonra gelecek, yakit yuksek basinc valfi egr hortumu ve elektrovana hortumu degisecek. Hava filtre kutusu kirilmis ve aku tamamen bitmis!!!
Aku ve filtre kutusu olayini anlamadim ztn sanssizligim diz boyu(( bu arada yazdgm butun parcalar fransa siparis
sansima 2. Fransiz ihtilali olur parcalar 2 aya gelir...
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
naman ilgili değişiklikleri benim aracımda yakın zamanda uyguladı. sorunsuz halloldu.
Merhaba meygi,
Öncelikle listelediğiniz parçalardan başlamak isterim. Bunu da egzantrik ve krank tarafı olarak ikiye ayırmak isterim.
Egzantrik tarafı:
- Bahsettiğiniz sesin tek sorumlusu timing chain tensioner'dır. Bunu 0829.g3 ile değiştirdiğiniz zaman bu sorun ortadan sonsuza dek kalkacaktır. Tabi bu parçanın değişim sürecinde mevcut tensioner'ın yumuşaklığından dolayı, sente atlaması faz kaymaları olabilmektedir. Bunun için de yine bahsettiğiniz özel takım ile camshaft'lerin senkronlanarak sabitlenmesi gerekmektedir.Burada da yine bir kırılım oluşuyor:
1. Eski usul sente kontrolü: Etuners'tan Stelios'un da bahsettiği meşhur olan kontrol ve düzeltme işlemi.
2. Bu yılın ortasında geliştirilen, sente kontrolünün yanısıra zincir uzamaları ve boşlukları dişli deformasyonu vb. noktaları da kontrol eden bir prosedür..
İkisinin de kendine has özel takımları var. 1.'sinin takımları zaten bizde mevcut. 2.'yi de sipariş edeli baya oldu ama hala gelmedi.
Ben bu yüzden eğer aceleniz yoksa 0829.g3 haricinde kalan egzantrik tarafı işlemlerinizi bekletmenizi tavsiye ederim. Bu işlem için de 1. yöntem kafi olacaktır.
Ama bence her halikarda şu 0818.29-30-31'lerin değişimine gerek yoktur.
Krank tarafındaki değişimler de dediğiniz gibi aşağıdan yapılıyor. Buradaki değişimleri ilk yine Stelios ortaya çıkardı ben de ilk değiştirenlerdenim ve hiçbir fark hissetmedim. Belki o ana kadar yaşamadığım bir sıkıntının önüne daha yaşamadan geçtim, tam bilemiyorum.
Biz su jetinde alüminyum flanş kesitereceğiz diye uğraşalım amcamlar hazır kit bilem yapmışlar bravo
Bunlar da turbo to fmic ve fmic to intake kitleri
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)