arıza kaydı olduğu için fan açıyor. arızanı giderdiğin zaman fan da açmıyacaktır
Printable View
Yalın abi biliyorum seninle konuşmuştum hatta geçen sene hatırlarsan bende demistim benim arabada bi sıkıntı var ozaman demistim ama bulamadık senin arabanın maşallahı vardı ben o kadar şanslı değildim ne yazıkki :) neyseki sattım 12.8 den aşağı inmiyordu ortalama cıldırcaktım ama arkadaşın sorunları ile aynı sorunlar vardı bende hatta araçta yazılım var şuan satan arkadaşın ya haberi yok yada yazmamış yazılım olduğu halde arabanın gidişi normal zannediliyor :) bu arada reklam olur mu bilmiyorum ama arkadaş ankarada sanırım simge pejo var oraya göster arabanı çok iyi bi servis
Sente ayarı yapılmış olan araç çok fakir karışım arızası veriyorsa sebebi başka neler olabilir ?
c.tesi günü aracı cihaza bağlattım... Aracın alt devirlerdeki tekleme sorunu gitti şu an bir problem yok ama ustanın söylediği aracın motoru sıcakken bile 1.000 D/D çalışıyor. normalde sıcak bir motorun devrinin 800 lerde olması gerekiyormuş.. Sente ile ilgili herhangi bir sorun yokmuş. 1 hafta kullanıp tekrar cihaza bağlanacak bakalım araç.
soğukken çalıştırdığında jigle devri olan yüksek devir düşüyormu ?
cihaza bağlattıktan sonra arızaları silincemi normale döndü müdahale yaptınızmı sadece sildiyseniz arıza tekrarlayacaktır arıza kodu?
mess ve turhat ustanın dediği sorunları baktırdınmı?
Günaydın herkese hayırlı haftalar
ATAMIZI SAYGIYLA ANIYORUZ
evet araç 1.800 devirde falan çalışıyor soğukken sonra 1.000 devre kadar düşüyor. Evet araç cihaza bağlandı arızaları silindi normale döndü hiç bir müdahele yapılmadı araca. Diğer sorunlarla ilgili bilgi verdim ustaya ama onlarla ilgili birşey yapmadı aracı bir kaç gün bırakmam gerekecek soğukken de denemesi gereken şeyler varmış. Arıza kodu p135 gibi birşeydi galiba vuruntu arızası veriyordu
günaydın iyi haftalar arkadaşlar
Arkadaşlar hepinize iyi haftalar diliyorum,
Aracımı yarın servise bırakıyorum daha önce de yazdığım gibi;
Egzantirik zinciri ve tüm elemanları,Yeni nesil yayların takılması için üst kapağın sökülmesi ve kurum temizliği,
ayrıca port polish yapılacak,Orjinal olan turbo sökülerek gerekli olan her şey yapılacak.
Daha önce elektro vana,dv,5970.64 referanslı 335 bobinleri,orjinalleri arıza yapmadan ne olur ne olmaz diye değiştiği için onlara dokunmuyoruz.
Stage 3 için arabamı teknik olarak kusursuz hale getirmeye çalışacağız
Başta özgür olmak üzere hepinizden çok şey öğrendim bu sayede doğru adımlarla ilerlediğimizi düşünüyorum
hepinize şimdiden çok teşekkür ederim.
Bizim arabalarda kaç tane elektrovana var usta sadece önde var dedi fakat daha önceden bir önde bir de arkada var diye duymuştum varmı bilgisi olan?
neyin elektrovanası turbomu açı kaydırıcınınmı ?
Guncel parca ile degismesi gereken turbo elektro vanası degilmi?
Arkadaşlar araç söküldü;Turbo'da çatlaklar mevcut şu aşamada big turbo mu yapsak yoksa orjinal turbo mu taksak bilemedim?
Orjinal turbo fiyatına td05-big 16g alırsın hem iki kere masraf yapmadan boost borularını,dp yi da ona göre yaptırırsın. Sende seat sport cooler varmıydı?
Yada turbo iyice ölene kadar orjinalle devam edip, ölünce td05 e geçersin..
Bu arada yaylarım renksiz olan yeni nesil yaylardan çıktı onlara dokunmadım.
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...eferences=true
beyler bu araç hakkında bilgisi olan varmıdır
big turbo spec THP lerin 100-200 ölçülür :)
Arkadaşlar hepinize iyi haftalar diliyorum,
Arabam bitti fakat bu gün gidip alamadım yarın alacağım,kurum temizliği+port polish ve egzantirik seti değişiminden sonra olan değişimleri paylaşacağım.
arabayı satıodum ama vazgeçtim bugün 4 yeni lastik aldım kumho ku39 ve 3 gösterge sipariş ettim DEFi Oil Press, T.Boost ve EGT sipariş ettim. Ay başında da krom boost boruları ve filtre kitini sipariş edip 1 kerede hepsine girişmeyi planlıyorum. Yarında 5000 km dolduğu için Motul 5-30 yağ değişimi yapıcam :D
can sıkıntısından sizlerle de paylaşayım dedim :D
he bide 335 bobin alayım diyorum 9070.64 idi dimi parça kodu. Dışı metal ve performanslı olanın?
597064 bobin kodu
Arkadaşlar arabam tamamen bitti Şu kadarını söyleyeyim Tek kelime ile muhteşem...
Kurum temizleme işlemi ve pp ardından aracım inanılmaz bir rahatlama ve ciddi performans aldı...
Daha evvelden tüm elektro vana,dv,335 bobin gibi parçaları değiştirdiğim için alt yapı anlamında tam olarak hazır hale geldi.
Ez cümle olarak kurum temizliği yapılmamış bir rc ile yapılan arasında uçurumlar var her manada...
RC ve Gt lerin emme ve egzost portları çok küçük bide buna krum eklenince müthiş performance düşüklüğü çıkıyor güzel bir portlarda temizlik ve genişleme ile harika sonuçlar çıkar big turboda bide portlar genişletilmediği sürece 350 ve üstü hpler çok zor.. çok yüksek basınç ister ama sonrasında sıkıntılar çıkabiliyor
Büyük turbo takdıgım için aracımdan cıkardığım, downpipe 60 mm ve üst boost borusu ve K&N Kutu içi filtrem satılıktır.
komik bir soru olacak ama bizim araba kaç litre yağ alıyor :D
250 Yİ Filtre emiyor istersen koy 1 lt alcana 4 litre al daha ekonomik nasıl olsa eksiltecek...
arkadaşlar facebook sayfamız isteyen ziyaret edebilir hoş ve keyifli bir ortam oluyor sizleride beklıyoruz. 207 RC / RC lEMANS /GT
https://www.facebook.com/groups/290622901110608/
forged internallara girdikten sonra, 2-2.2 bar gibi basınçlarda doğru turbo seçimi ile ( ki td05'in bile ufak kaldığını düşünün) işin içine egzantrikde katarak 400+ üstü bile çok rahat alınabiliyor.
port polish'e girmeden td05-16g ile 1.9 bar gibi bir basınçla 100ron race map ile forged internallar (egzantriksiz) 350HP rahat ulaşabiliniyor.
Arkadaşlar büyük olan krom Boost borusuna ihtiyacım var,
Elinde olan var mı?