pvc uygulamasındaki algı yanlış mantıklı uygulama ile olabilir ama devre karışır. iptal olmaması daha iyi
Printable View
pvc uygulamasındaki algı yanlış mantıklı uygulama ile olabilir ama devre karışır. iptal olmaması daha iyi
la havle velaa :D bobin aldık 335 daha iyi dediler bı kısmı oem iyidir dediler pvc tam olarak motoru kuruma sürüklüyorsa neden iptal etmeyelim etme diyen arkadaş grubu tamamen stock binen kesim mi ?
valla can'ın aracını bilmiyorum, ama byspeedman (Ekrem) Stage5, bende stage4 olarak biniyoruz araclarımıza :)
PSA iptal tıpasını kendi üretmişde onun içinmi üretmiş yoksa sadece oraya uydugu içinmi oralarda kullanabiliyorsun bunu dusunmedin sanırım :)
neyse madem iptal ettin kullan bakalım, motor içi basıncın artmasından dolayı yag cubugu firlatanlardanmı yoksa egsozdan beyaz duman atanlardanmı olucaksın deneyip görelim hepberaber :)
Yğ dekantörü dediğimiz külbütör kapağı içinde bulunan depo aslında dışarı koyduğumuz depo ile aynı mantıktır.emme manifoldu hattından gelen girişinde chek valf vardır sebebi manifoldda rolantide vakum ama devirde basınç vardır rolantide emişi burdan yapar gaza basıldığında basınç geldiğinde check valf kapatır burdan giriş olmaz bu sefer giriş turbo emme girişindeki borudan sağlanır gaza basıldığında da havanın ataleti gereği emiş burada oluşur ve yağ buharı bu kısımdan emmeye verilir.Karter basıncı dedğimiz olay bu şekilde dağıtılır.
Bizdeki kurumun en büyük sebebi aracın direkt enjeksiyon olmasıdır. her araçta yağ buharı emmeye verilir. otto motorlu araçlarda yanma min 22/1 dir yani 23/1 karışımı yakamazsınız direk enjeksiyonlu araçlarda ise yanma 35/1 dir bu değere kadar yanma yapılır fakat molekül silindir içinde dağılıp kendi yanacağı için dikkat ettiyseniz piston tepelerimizde enjektör karşısında bir sırt vardır ve bu sırt gelen yakıta ivme vererek yukarı buji onune gitmesini sağlar. bu sırada anlık ısı artığında yükselme olacağı için yağda da buharlaşma diğer tip motorlara göre fazladır. işin özü bu kısaca buyüzden pvc iptali yine dediğim gibi karter basıncı tahliye edilecek şekilde formule ettiğiniz sürece yapılabilir. ama içeride bıraktığınızda sorunlar başlayacaktır.
Abi bence iptal etmeyin PVC'yi. En başında e-Tuners'ta yayınlandığında da demiştik yapmayın diye.
S3 DV de aslında e-tuners Stelios çıkışlı fikirdir ama meSs diyorki yapmayın. O yapmayın diyorsa bence de yapmayın. Ki ben yapanlardanım. Zararını görmedim belki de gördüm ama farketmedim. Sonuçta bujiden ötürü zaten turbo parçaladım.
Selamlar,
aynen fikir ondan geldi ama sonradan çakozladı oda uymadığını :)
onun yerine s3 un iç yayı daha sert. sadece yayı değiştirip deneyebiliriz. yada komple 208GTI dv side güzel bir upgrade olur. ben suan TD05 li 208 imde kullanıyorum. 1,45barda sorun yok. gerek dış mekanizma taç kalitesi, gerek yay sertliği oldukça tatminkar. zaten RCZ-R dada aynı ref kodlu dv kullanılıyor, bildiğim kadarı ile RCZ-R 1.5 peak basınçta yürüyo zaten, o yüzden sorun yaşanmayacağı kanısındayım. Ama sıkıştırma 9.2 tabi, bizimkilerde 10.5
Cooper s 207 rc ds3 kelebek boğazı aynı parçamıdır ?
https://www.sahibinden.com/ilan/vasi...2297040/detay/
Arkadaşlar araç hakkında bilgisi olan varsa makbule geçer
Arac hakkında hiç bilgim yok uzağım nezamandır piyasaya, mutlu usta da bakım görüyormuş. Rcninde gtninde mıncıklanmamışı yok gibi tüm ilanlar içerisinde gözümü tek kesen alet bu oldu :/ Bir bilen olsada okadar yol gitmesek bakmaya bir durumu varsa
Haklısınız ama bilinçli bir biçimde yapılan modifikasyonların sıkıntı yaratacağını düşünmüyorum. 40 civarına bakabileceğiniz RC'ler var ilanda. Ben almadan önce ikisine de bindim, ikisini de bayağı bir düşündüm. Ama emin olun ki RC'nin verdiği sürüş zevki ile GT arasında çok fark var.
Sıfır kutusunda hemen teslim Forge Dump Valve isteyen yok mu ? :)
Selamun Aleyküm DS3 THP aracım için parça arıyorum satan varsa egzoz olsun dumpvalve olsun yay olsun boost boruları olsun irtibata geçebilir mi özelden?
elinde haynes manuel pdf olan varmı acaba tork değerleri silindir kapak vs vs
Arkadaşlar DS3 için güncel buji nedir şuan? dp, cai, varex, 335 bobin mevcut.
Bir de 1440R9 kodlu RCZ 200 intercooler'ı stok ds3'e takılırsa lag problemi olur mu?
İlk sayfada belirtilen güncel baskı balatanın (2052 P7) oem numarası "1611268880" olarak değişmiş, bilginiz olsun.
http://i.hizliresim.com/2Z76oL.jpg
Psa grubu orjinal yedek parçada uygun fiyat,%100 müşteri memnuniyetinin adresi -ER- Erel Hükerek'e buradan teşekkürlerimi sunuyorum.😀yağ,filtre bakımına hazırız.👍
Aracım stock olduğu için Fabrikanın önerdiği yağı kullanıyorum total.ısınma eksiltme gibi bi sıkıntısını görmedim.
Burada satılan Castrol ürünlerinin Türkiye dolumu ve kalitesiz olduğu söyleniyor. Doğruluğu nedir bilmiyorum. Ben servis Total önerse de aracı aldığım günden beri Mobil 1 ESP 5/30 kullanıyorum -ki forumdaki çoğu kişi de bu yağı tercih ediyor. Bir tık daha üste çıkarsanız da haliyle MOTUL konulabilir. Ama Total - Castrol - Mobil üçlüsünde sıralamam Mobil > Total > Castrol olurdu kesinlikle.
Arkadaslar bana aracin teyp kodu gerekli bir ara şaseden bakiliyordu. Cok acil yardimci olacak arkadas varsa pmden görüşelim
Benim cihaz orjinal ustundeki cihaz. Simdi multimedya cihaz vardi aku bitti yeni aku taktim takincada ekran saat falan yanip sonmeye basladi teyibi takip ayari yapip geri cikaricam seri no yoksa sorun yok ozaman
Dediğiniz gibiyse sorun olmaz. Benim araçta da double din var, aküyü sökünce saat ve tarih ayarları sıfırlanıyor, yanıp sönüyor. Ya direksiyon kumandası için satılan aparatlardan almak lazım hem menüyü hem diğer ayarları kontrol edebilmek için ya da dediğiniz gibi orijinal teybi takıp saat ve tarihi ayarlamanız lazım. Bahsettiğim aparat iki çeşit. Biri sadece ses artırma, azaltma gibi fonksiyonları yönetmeye izin verirken diğeri direksiyondaki kumandadan menüye erişebilme imkanı da sunuyor. 200 lira fiyat vermişlerdi bahsettiğim aparata 3 ay önce.
Mini R56-207 RC FORGE Silikon Hava Filtre Hortumu 250 TL (Sıfırı 150 dolar artı kargo )
http://i.hizliresim.com/mLGYY1.jpg
http://i.hizliresim.com/L3pVVj.jpg
Sprint Booster 300 TL 207 RC de kullandım yazılım olduğu halde etkisini gördüm
http://i.hizliresim.com/81Qddd.jpg
Beyler mini de 335 bobin kullanıyorum bu bobinlerin ömrü kaç km dir ?