o zaman kitapçıkta da yazmıyorsa servisten bilgi alınacak veya stok bir ds3 ölçülüp referans alınacak.
yaklaşık değer de vermez çünkü bu hesaba bakınca, uykuyu almış kafayla bakınca oldu :=)
Printable View
yakıt hattı elden geçti arka yakıt filtresi değişti öndeki yüksek basınç pompasının üstünde ufak bide süzgeç var o temizlendi kesme problemim halloldu eski sahipleri saolsunlar nasıl yakıtla kullandılarsa:ofk: şimdi turbo elektrovanam bozuldu atmo ya döndü araç resmen o değişçek birde orjinal filtre boruları lazım kutuya kadar ( filtre kutum var ) ds3-207 bunların ara filtre boruları birbirine uyumlysa elinde olan varsa talip olabilirim:icon_tup:
Arkadaşlar herkese Merhaba ; konuya biraz zart diye giriyorum eski aracımdan çıkan parçalar var depoyu boşaltıp bunları değerlendirmek istiyorum
207 rc orjinal amortisor ve yaylar , orjinal manilfold ; orjinal turbosunun üzerinde duran yalıtım malzemeleri ; volant ve hem bronz hem orjinal baskı balata(volantı alana hediye edicem belki birişine yarar ) krom boost boru; sıfır turbo ceketi v.s. almak isteyeni üzmem bilginize... (30.000 km kullanılmış parçalar...)
207 GT yol tutusu polo gti ve ibiza cupra ile karsilastirinca nasildir?
Arkadaşlar
P1337 arızasında sorun buji ve bobin değilse nedir ?
Bobin değişince yine p1337 verdi. Buji sırası değişti yine p1337 verdi.
Bujilerde göze dikkat çeken belirgin bişi de yok.
ne kadar aktif/guncel bir konuymus.
tam da yardima ihtiyacim oldugun anda offtopic oldu resmen...sansa bak.
sente atlama problemi olsa ariza kodunu silince arac yarim saat sorunsuz gider mi? vvti problemi nedir?
bilen var mi?
Araç neydi bu arada bendeki arıza kodlarına baktım 0337 krank mili sensör devresi hatası diyor.Kablolarda filan sıkıntı olmuş olabilir.
bunu bir de İzmir'de görüştüğüm ustalara anlatabilsem ya da işin ehlini bulabilsem ...
Kurum bağlama ya da çeyrek altı Depo'nun olumsuz etkileri olabilir mi acaba?
Kimi usta diyor buji yerini değiştir hata kodu diğer silindire geçiyorsa bujidendir, kimi usta diyor öyle olmaz illa 4 tane yeni buji alıcaksın.
kimisi diyor 3 takım sıfır bobin aldım denedim 3.takım'da sorun gitti... böyle saçma ve bana göre tutarsız tavırların sebebi ne acaba.
kimi diyor %80 olasılıkla hpfp (yüksek basınç pompasından) kaynaklı değiştirelim deneyelim 2000TL diyor, öteki usta diyor ki hpfp'den olsa uyarısını verirdi.
Kafam karma karışık ...
Burda ne para harca ne vakit kaybet kendini zaman olarak ayarla doğru Yağmur Otoya git Mehmet usta işini halleder durum çok daha fazla senin canını sıkıp uğraştırmadan dene bu yolu..Burağın söylediği gibi Full Car Mehmet usta veya Ermana ulaşabilirsin..
Temiz rc arıyoruz arkadaşlar satan bilen duyan varmı acaba
Selam arkadaşlar
Bizim araçların eski turbo ref. numarası 0375 N3, yeni referans numarası ise 0375 T3.
İnternetten baktığımda yeni kodlu olanı citroen ds3 R(207ps), 208 GTİ 208hp da kullanılan turbo ile aynı. Palleri daha mı büyük, yoksa aynı mıdır?
Artık Turboyu değiştirme vaktim geldi. Wastegate kapakçığı çevresinde çatlak mevcut tam işlev görmüyor.(212binde normal artık:))
UGR_16 özel mesaj attım
Eski referanslı ve yeni referanslı turbo arasında pal gibi bir fark yok. Palleri aynı, yanyana koyup karşılaştırdım çünkü
Yeni referanslı yani 0375T3 parça kodlu turbo 207 beygirlik DS3 Racingte kullanılıyor doğrudur fakat 208 gti turbosunun referansı yani parça kodu farklı ama palleri aynı diye düşünüyorum RC turbosuyla
elinde oz ultralegera allagreria enkei rpf01 satan varsa donebılır mı
Elimde rc gt ds3 icon 5 cm h&r yay var 550 lira sesli tip forge dv var 800 lira sifir tmg performance dv var 850 lira iletisim icon 05532651905
207 RC için krom boss boruları ve açık hava filtresi için boru satan var mı?
207 rc ile gt arasinda hem donanim hemde mekanik olarak farklar nelerdir???
Bende aranıza yeni Le mans sahibi olarak katıldım ve sorum şu; Seramik debriyaj kalkarken titremeye sebep olur diyorlar doğru mudur ?
Selam arkadaşlar konunun biyerlerinde illa ki vardır ama ben bulamadım. Thp motorlarda hangi benzin kullanılmalı? Vpower kullanıyodum ancak bikaç yerde thp lere yaramadığını okudum. Deneyip tecrübe eden arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim :)
Aslında ideal olan minimum 97 oktan kullanmamız çünkü ne olduğu belirsiz 95 oktanlar bizim arabalarda vuruntu yapıyor. Ancak sağ olsunlar 97/98 oktan olmadığı için yakıt kalitesine güvendiğiniz herhangi bir istasyondan almanız yeterli olur diye düşünüyorum. VPower'a gelince konuda sıkıntı yaşadığını yazanlar oldu ama çoğu kişi de VPower kullanıyordu yine de. Bence mevcut benzinler içerisinde yine en iyisi. Ben yakınlarda Shell olmadığı için 2 senedir Total'den alıyorum, hep aynı pompa hiç değişmedi. Arada Vpower aldığımda sanki daha iyi gibi bir izlenim oluşuyor. (Tabii psikolojik de olabilir.)
Tr de alınabilecek en iyi pompa benzini Bp Ultimate
Shell Nitro pek iyi bir yakıt değil
Shell Nitro ile retard yani vuruntulu çalışan araç Bp ultimate ile hiç vuruntu yapmıyor ve ilk marşta bile çok daha kolay çalışıyor rölanti bile daha sakin
AFR olarak Shell Nitro azıcık daha zengin çalışıyor gibime geldi (sanırım vuruntu yaptığı için beyin kendini zengine çekiyor - soğutma amaçlı daha fazla yakıt veriyor)
(Her iki istasyon firmaların kendi işlettikleri istasyon yani hile hurda olmaz ve bana yakınlar arada ikisini karşılaştırıyorum)
+ Bp nin etanol oranı daha yüksek = daha yüksek oktan = daha az vuruntu
Total ise eskiden hep 97 sini alırdım gerçekten iyiydi menzil olarak da ama yeri ters istasyon ağı zayıf ve sahibi değiştikten sonra yakıt alacağımı da sanmıyorum
Araçlarınızda yazılım yoksa yakıtlar çok berbat olmadıktan sonra çok da farklı gelmez çünkü orj. Yazılımlar kendilerini kötü yakıta göre ayarlar kısar vuruntu yapmaması için vs vs
Kısacası Yazılımlı araçlarda yakıt farkı daha belirgin oluyor
teşekkürler :) birde ankarada tavsiye edebileceğiniz thp ustası var mıdır?
Shell Nitro bazen çok iyi bazen de kötü stabil değil kalite değişkenlik gösteriyor
Bp Ultimate kararlı hep iyi denk geldi
Bu arada Shell avrupada Dynaflex diye bir yakıt çıkarmış buraya da gelir belki bakalım