çok narin kullanıyorum galiba hiç top speed denemedim:confused::D:D
Printable View
çok narin kullanıyorum galiba hiç top speed denemedim:confused::D:D
http://img688.imageshack.us/img688/9...g2381small.jpg
arkadaşlar ben kadranda zaten 220yi geçiyorum, yukarda fotosuda var kafam karıştı...
http://i50.tinypic.com/29dzlms.jpg
sistem bilgisindeki GPS RESETLEME'den denedinmi ?
çünkü istatistiklerde yeniden başlattan sıfırlanmıyor
Bugun bakim yaptim arabama, yetkili servise gitmedim bilerek, maliyetlerden bahsedeyim biraz bilgi olsun, garantisi bitenler bosuna yetkili servise gitmesin..
yag filtresi + benzin filtresi + polen filtresi = 40 lira
benzin filtresi yokmus bizim arabada, sonradan 5 lira fark verip yag filtresiyle takas ettim onu, elimde fazladan bi yag filtrem var simdi
mobil 1 tam sentetik 5W30 4+1 litre = 70 lira
on balatalar = 60 lira , 55'e de bulmustum baska bir yerde
1 litre fren hidroligi = 40 lira
alayinin isciligi 80 lira
yarin da hava filtremi temizleyecegim..
merhaba beyler sizlere bikaç sorum olacaktı saxo vts veya 106 gtiı turbolayan yığınla insan var ama bnm merak ettiğim acaba fabrika bunları turbolarken nasıl yapmış kısaca merak ettiklerim egzost boru çapı, turbosu, enjektörlerin kaç cc olduğu, intercoolerın kaç cc olduğu
diğer merak ettiğim konuda modifiye firmaları mesela kaçlık egzost borusu kullanıyor 63-76? veya intercoolerı kaç litrelik veya hangi intercoolerı takıyorlar, enjektörler nereye kadar destekliyor değiştirilmeye kalkılırsa kaç cc lik enjektör takılıyor, turbo upgrade de kullanılan turbo ne? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
ben kendi aracıma motorun içine girmeden turbo takmak istiyorum mega squirt ecu aldım 1-2 gün içinde o takılmaya başlanıcak diğer alıcağım parçalar hakkında fikir edinmek için bunlar benim için çok önemli
sonuçta sizinde bildiğiniz gibi arabalarımızın motor blokları aynı tabi motorda geri kalan herşey farklı ama sonuçta blok aynı
TU5I4 VTS motoru iken
EP6DTS 207 RC Motoru olduğuna eminim ;)
eminim
http://en.wikipedia.org/wiki/PSA_TU_engine
http://en.wikipedia.org/wiki/Prince_engine
The Prince family shares its basic block dimensions with the previous PSA TU engine family. Some of the engineering was provided by BMW, including their Valvetronic variable valve lift system on the intake side. Other features include on-demand oil and water pumps.
hiç aklımın kenarından geçmezdi VTS/GTİ ile aynı blok olacağı hergün yeni bişi öğreniyoruz :D:D
valla ben sürekli wikipediayı okurum çok işime yarıya bilgiler öğrendim
arkadaşlar sorduğum sorulara cevap verebilecek yokmu aranızda
Bizim araçların trigerleri zincir mi yoksa kayış mı bılgısı olan varmı? bmw ıle ortak motor oldugu ıcın zıncır olması lazım ama zıncır sesı gelmıo:D
zincirli ;)
merhaba öncelikle arkadaşlar,
rc almayı kafasına koymuş birisi olarak 1-2 sorum olucak.
şehir içi şehirler arası benzin tüketimleriniz ve aracınızdaki specler nelerdir? normal kullanım ve sert kullanımda?
chip, downpipe, egzos, cai ile ortalama ne kadar güç kazanıyorsunuz.
birde topspeed konusunda şanzman yetmiyor sanırım anladığım bu?
dostum benim aracım stock. şehir içi çok sakin kullanımda 7lt kadar düşüyorki eve yeni geldim 7.7lt yaktı.sıkışık trafikte 10lt civarı yakıyor. şahir dışı 6-7lt ile 120-130sabit hızla gitmek mümkün. 80km ile 4,5lt yakıyor. ama basınca benzini içiyor. rollinglerde 15lt civarında yakabiliyor. son hızı şanzıman engelliyor. zaten bütün esprisi 200-210km ye kadar. ondan sonra küçük turbo yüzünden kesiliyor. devir kesiciye kadar yavaş hızlanıyor.
test pipe+ down pipe+eksoz son susturucu+cai ile bunu destekleyen soft yazılımla tahminim 200hp civarı güç alınır düşüncesindeyim... fiyat/performans oranı çok yüksek bir araç rc. ben servis hariç memnunum...
tam istediğim gibi. frenler konusunda yorumlar iyi gibi ancak yol tutuşta zıplama yapıyormuş daha stocktan doğrumu?
ziplamalar cok sikinti degil, istemdisi kontrolden pek cikma yasamazsiniz, ciksa da toplamasi zor degil..hadi bende ESP var, esp tamamen kapaliyken RC suruculerinden duydugum deneyimlere gore cok uc durumlarda bile kontrol altina alinabiliyormus.. bir de RC'nin standart potenza'larindan kimse memnun degil, ben GT'deki standart gelen p zero nero'larimdan memnunum, cok hizli keskin manevralarda bile esp'ye gerek birakmiyor genelde..
bu arada yol bilgisayarinin tuketim verilerine aldanmayin.. bende kesinlikle az gosteriyor, buyuk ihtimal sizinkiler de hatalidir.. kendiniz depo fulleme hesabiyla olcerseniz daha saglikli olur..
Selamlar,
Sanırım Türkçe içerikli tek düzgün 207 RC konusu bu. Merhaba Herkese.. İsmim Deniz..
Aracım stock ve full+full olduğundan kilo olarak ta en ağırı sanırım :)
yoltutuş esp ye katılıyorum, ama yolbilgisayarı benim doğru gösteriyor. yanlış gösterdiği durum: denemek için 10 liralık benzin aldığımda ibre ve yol bilgisayarında değişiklik olmadı. şu sizi kandırabilir. yol bilgisayarını sıfırlayıp yeni benzin aldığınızda gidilebilecek km fazla gösteriyor. örneğin ekranda --- çıkmıştı. 35liralık benzine 220km gösterdi. 50km gittim. kalan menzil 170km yerine 140km gösterdi.(yanlışlık buysa buna katılıyorum) ama trafik birden yoğunlaşınca menzilde düşüyor tabiki
hayir ona hic bakmiyorum kalan menzile falan, isik yaninca --- oluyor zaten biseye yaramiyor :) 1 numarali ekrandaki tuketimi sifirliyorum ben hep, 2 numarayi hic sifirlamayayim dedim ama 9999'da kaldi, bakalim ortalama hesaplamaya devam edecek mi diye yine resetlemedim, takipteyim.. :D
1 numarali ekrandaki ortalamayi, depo fullemeler arasinda kendim yaptigim hesaplarla kiyasladigimda, miktara gore 0.5-1 litre arasi az gosterdigini gordum.. ortalama dustukce fark aciliyor :D mesela uzun yolda 6.7 gosterdi ama fulledim baktim 7.6 yakmis, gunluk seri kullanimda 8.5 gosterirken fulleyip hesapladm 9.2 cikti.. :)
tamam dostum şu an demek istediğini çok iyi anladım. ancak bende ışık yanınca direk -- çıkmıyor, 30km az menzilde -- çıkıyor.ışık yandıktan sonra çok sakin kullanımda 80-100km daha gidiyorum. bende hep 1 numarayı sıfırlıyorum. hem 1 hem 2de 9999 yerine bende ---- çıkıyor.ben menzil girmedim. depo fulleme olayını deneyim dostum kafama taktım gece gece :D
benım aracda stok cam tavan alarm v.s hepsi var 10 lt altına dusemedım henuz karma kullanımda
Hoşbulduk :) Evet, hepsi var.. Cam tavan haricindekiler ağırlık olarak önemsiz gibi duruyor ancak şu ana hat kablo döşemesi ve yan tesisatı bu alarm+skilit,jbl,bt filan bunlardan ötürü komple değişik oluyor o da ağırlık yapıyor. Bir de cam tavan ***** aerodinamide olumsuz etken. Saca göre daha çok sürtünüyor.
Hoşbulduk, Özay Bey, teşekkür ederim. Bu arada Peugeot WIP USB+Apple i Series Box çıkardı bir tane deneme amaçlı getirttim 1-2 güne bağlayacağım; sonucu yazacağım aynı şekilde WIP Bluetooth ve 3g WiFi kitleri de çıkaracaklarmış. Siz en son bu kitlerle ilgileniyordunuz diye hatırlıyorum, ön bilgi vereyim istedim :).
aldım taktım eskıttım bıle nerdeyse kıtlerı :) ilgine tesekkur ederim hatta parrot bluetoth tr dağıtıcısıyla baya bi tartısdım kit araca tam uyum sağlamadı sanırım işe yaradı parrot bizim araclara (jbl donanım olanlar özel ) parca cıkartı ama halen parrot en ıyısı ona yogunlasın derim oem uretimide parrot yaptırıyorlar zaten bu arada en önemli etken bu tur ürünlerde ulasılabilir fiyat olması sanırım rakamlar yuksek olur ayrıca usb box diye magnetimarelliye yaptırdığı bi ürün vardı peugeotun ıpod ıcın bu daha farklı bi ürün mü selamlar
19-Deniz İRDE Yaş : ...İzmir2009 RC K.Balığı Gri Nick:Naman
Deniz arkadaşıma tekrar hoşgeldin diyorum...
Arkadaşlar fabrika şehir içi 9,9 diyor bunun altını iddaa etmemek lazım..Ha sakin kullanımda motor hacmi düşük olduğu için turboyu doldurmadan kullanırsanız 8-8,5 görülebiliyor..
Ama amaç ekonomi ise dizel alın bence..Amaç sakinde az yaksın basınca gitsin se RC doğru araç...2008-2009 bu fiyata bu donanımda 2000 TL ye 215 Hp 325 Nm olan araç varsa hep birlikte satalım ondan alalım...
deniz arkadaşımız hoşgelmiş.sanırım izmir peugeot bayi ile alakalısınız.aracınızıda özel sipariş yapıp getirttiniz.rc güzel araçtır.modlamayı düşünütosanız antalyalogy arkadaşımız bu konuyla baya haşır neşir.zaten konuyu baştan sona okursanız araca neler yapılabileceğini görmüş olursunuz.keyifli forumlar..:)
Satıldı ...Hayırlı olsun...:):):)