Anladım abi sağ olasın.
Printable View
2011 ds3 thp aracım var servicebox ta 1.6 THP 16v 150 (EP6DT) BVM 6 gözüküyor. Aracı ep6cdt diye aldık, servicebox ta yanlış gözükme olasılığı nedir?:)
bir arkadaşımda 1.6 THP 150 manuel bir araç var
motora girmeden kaç hp alınıyor malzeme usta fiyat bilgisi verebilecek bir arkadaş var mı?
Bende merak ettım acıkcası tam lıste nelerden olusabılır..
kendi fıkrım olarak bır kullanıcı olarak cok yoruldugunu dusunuyorum aracın hıc gırmeden motora 2008 cıvarları araclar oldugunu goz onunde bulundurmak lazım
o gunlerden bu gunlere her atlanan bakımlarda degısmesı bakım gormesı gereklenler uzerıne ekleyerek bugunlere saatli bomba kıvamında parcalar bu benım gordugum :(
guzel mantık bende o durumdayım suan
tabi hersey para bide dolar ***** yavas yavas
bende ogrenmek ısterım neler yapılabılır varsa bılgısı olan arkadaslarım
2 yıl önce ds3 thp aracım vardı,
öncelikle kurum temizliği şart,
76" downpipe, 63" egzoz, filtre
intercooler
335 bobin, rcz r buji
td04 big turbo setup
38 mm ex wg
methanol kit
forge dumpvalve
10/2 toluen
stage 3 etuners setup ile motor içine girmeden 1.5 barda 250-260 hp arası çok keyifli gazlıyordum sıfır sıkıntı bir şekilde. kronik problemleri en başında hallederseniz baş ağrıtmaz,
kesinlikle kurum temizliği öncelikle
yüksek basınç pompası kontrolü
sente kontrolü
elektrovana güncellemesi
termostat güncellemesi.
bunlar en başta yapılması gerekenler. sonra motorun kompresyonuna göre yüklersiniz. benim gibi oem motor içine big turbo setup yapan çok yoktur fakat siz turboyu hibridleyip 42mm civarında keyifli gazlayabilirsiniz.
403 Forbidden
merhabalar dostlar :icon_wave 207 RC ve 208 GTi enjektörleri kaç ccdir? Ayrıca şu meşhur opc enjektörler insignia opc'nin enjektörleri mi? Onlar kaç cc oluyor? :soru:
Öncelikle herkese selam sonunda aradığım ve gönlümdekiki gibi bir 207 aldım :). ilk sürprizini yaptı gelirken tertmostat delinmiş ve ufak ufak su atmaya başladı, hiç farketmedim hararet bi anda sonu vurdu ( su bitmiş araçda) hemen stop ettim yavaş yavaş düştü. termostadı sipariş ettik yenisi geliyor. Contada vs bi sıkıntı yok gibi gözüküyor inşallahda öyledir.
Şimdi bazı sorularım var ve kafama takılanlanlar yardımlarınızla çözeğimi umuyorum :)
- araç 5 bin devirin üzerine cıktıgımda P2261 sorunu veriyor bazen. Türbin boşaltma valfi diyor bunu nasıl çözeriz?
- araça gaz verdiğimde devamlı bişey uğulduyor sanki bi yerden turbo kaçağı var gibi veya tam anlayamadım değişik bi ugultu. gaza bastıkca yükseliyor.
-birde bu motorlar çok sıcak calısıyor bu normalmi peki? Hararet 90 110 arası seyir ediyor.
şimdiden teşekkürler.
Termostat bozulmuş sensörü de yanlış veri veriyor hararet sabittir normalde oynamaz öyle yeni tip güncellenmiş termostat ile bir daha sorun olmaz kolay kolay
P2261 ile ilgili Dumpvalve büyük ihtimal yırtılmış deforme olmuştur dolayısıyla kaçırıyordur, ilk o kontrol edilmeli
Elimde sıfır orj. kutusunda dumpvalve var uyguna veririm düşünürsen yardımcı olurum
-termostat yeni versiyon ile değişecek
-forge sesli dv aparatı varsa onuda komple satıp gfb veya forge'nun komple dv kitini almanız daha iyi olacaktır.
-thp sıcak çalışır alışmak biraz zordur :)
Ayrıca 153bin km'de aracınız için ilerde sürpiz yapmaması için bir takım konulara el atmanız lazım.İlk öncelik kurum mevcutmu,her 30k'da bir kurum temizliği öneriliyor thp için.Hiç temizlik görmemiş thpde 70-80k da kat doluyor,100 k da ise kurum performans kaybı yol açmaya başlıyor.Yüksek basınç pompanızı elm yardımıyla ölçün ve bobin buji en son ne zaman değişmiş vb.. Revize olan parçalar yenilenmiş mi geçmişte bunları kontrol edin.Mesela turbo emiş hortumları,yüksek basınç,elektrovana,bobin buji bunlar kronik olup revize görmüş yenilenmesi gereken parçalardır.
beyler şu fiyat iyi değil mi ? Evo x bujisi ? Alayımda amerikadan gelen birine göndertsinler. Burada bu fiyata bulamam heralde ?
https://www.amazon.com/NGK-ILKR8E6-S...2911784&sr=8-1
Merhaba. 207 RC için parcacidan debriyaj seti sordum,400 TL kusur bir set söyledi. Bildiğim kadarıyla bizim debriyajlar 1100-1200 TL civari. Detayını sordum 207 dizelin sanırım debriyaji çıkıyor bizim RC ye ortak olarak. Konuyla alakali bilgisi olan varmı
Olması gereken debriyaj kodu 1611268880
alırken dikkat edin
Dün itibariyle 208 allure almış bulunmaktayım. Sesli tip dumpvalve arıyorum. Satan varsa mesaj atabilir.
Benimde radarımdaydı ama piyasa yükselince bakmakla yetiniyorum bir süredir. Çok güzel bir renk kazasız belasız kullanın.
Mahsuru yok ise ilan fiyatı ile satış fiyatı arasında fark ne kadar oldu özelden yazarsanız sevinirim. Fiyatlar çok değişken o sebepten soruyorum.
0221504470 numaralı 335 diye geçen bobinler güncelmidir acaba
Bu sesli tip dump valve, blowoff gibi ses çıkaran alet oluyor di mi? yoksa çuufsss yerine gulu gulu diye ses çıkaran mı? :D
İnternette Forge falan bakıyosun 2binliralar geziyor
Böyle çin malı ürünler var açıklamasına bakınca aynı amaca yönelik, 25 dolar civarı
Nedir ne değildir bunlar?
FOR Mini Cooper S R56 R57 Turbo Dump Valve Blow Off Valve BOV Adapter Spacer 1.6 | eBay
Bir de konu farklı ama 207 RC'deki motor Mini'deki N14 de, 208 GTi'da N18 oluyor diyebilir miyiz
elimde intercooler mevcut 8 litre seat sport custom ,borular ve boost boruları var.İsteyen özelden ulaşabilir.
Teşekkürler, o zaman Forge Çin'de üretiyor heralde, hem ucuz hem made in china'yı görünce öyle düşündüm, hiç bilgim yoktu Forge hakkında
Bold yaptığım kısımla ilgili de biraz araştırma yapınca çözdüm, forumda da konuşulmuş
En güzeli "sesli dump valve" dediğimiz bir şey bulmak gibi. Teşekkürler
P0229 kodunun çözümü nedir arkadaşlar?
Normal 207nin farları ve stopları RC’lere uyuyor mu?
Turbo borusunda yırtık var şimdi gördüm, muhtemelen ondan