Neden bu kadar motor ustası aranıyor? Ben de ustadan beklentiyi anlamadım açıkçası :):) Motor dağıtma gibi bir heves varsa anlarım ama üst kapak, sente tahrik vb. için gerekli özel takımlar olduğu üzere prosedürleri zaman alır ama basittir.
tolgaaydin'in istediği verileri eskiden adımdan iyi bilirdim de zamanla unuttum format yemiş gibiyim açıkçası. Eski dokümanlarımı kurcalicam ben de.
Yoksa zamanında 5-6 farklı noktadan mekanik yağ basınçlarına kadar tüm ar-gelerini yapmıştık.
THP motorlar bence narin değildir, aksine bana göre çok dayanıklıdır birçok yanlışa karşı kendini kırmadan çalışır ama en nihayetinde motordur. Öyle ki, buji patlatıp, kırılan tırnakla turbo dağıtıp, katalitik delip sonar ilk ctesi günü roll'de orda burda millet peşine takan araçlar görmedim değil :)
Doğru cihazlarla doğru noktadan doğru ölçümlerle ve doğru P kodlarıyla motor sıkıntılı noktayı parmakla gösterir aslında. Evet, direk bir kılavuz yapmadık herkes 1000 küsür sayfa okuyor, belki de onu yapmalıyız ki aslında Özgür baya bir yapmış. e-tuners'ın one çıkması da bence bu yüzden oldu. En az Stelios kadar ar-ge yapıldı burda. Yeri geldi PCV Delete gibi çözümlerine karşı da çıktık ama işte organizasyon eksik kaldı. Herkes tecrübesini düzenli bir şekilde paylaşsa(ben dahil) şahane bir kaynak olur bu konu.
Bir de bence 2007 değil de bulabilirseniz 2009 model ve üstüne bakının derim. Tabi buradaki modelden kastım üretim modeli, ruhsat değil. Onu da ancak bir servis veya iyi bir ELM okuyucu söyleyebilir. Peugeot da Mini de üretim seviyesinde hatalar yaptı bu motorlarda. En basiti kavrulan yarı sentetik yağ olayı gibi..
Selamlar,