Buyrunnnn
http://www.techturkey.com/forum/1167256-post2507.html
Printable View
Bu arada Turbo'dan IC'a giden hattın turbo tarafındaki 10 cm'lik silikon boru ısıya bağlı deformasyon sonucu tekrar patladı.
Hatırlatmam gerekirse, daha önce orijinal borunun patlaması sonucu sanayiden silikon boru kestirmiştim orjinali 170 TL olmasından ötürü. Şimdi yine orjinalinden taktırdım. Referansı güncellenmiş ve yeni referanslı olanı 60 TL civarıymış.
2. kez olduğu için ve periyodik olarak 50bin KM'de bir olduğu için 'kronik' olarak yorumluyorum bunu.
Turbo-IC arasındaki hattı orijinal veya metal olmayan aksamda tutan arkadaşlar varsa her 50bin km'de bir bu boruyu SOĞUKKEN kontrol etmelisiniz bence. Turboya yakın alt tarafından deforme oluyor.
NOT: Turbom 1-1,25 bar arasında çalışıyor. Tasarlanandan biraz daha fazla ısı üretiyor olabilir. Standardı 0,8 1,05 arası genelde.. Tabi basınç yükseldikçe stock IC veya sonrasındaki ekipmanalr direnç gösteriyor da olabilir. Bu da esnek olmayan bu boruda balonumsu kamburlara yol açıyor olabilir. Isı da buna yardımcı olabilir.
[QUOTE=Diesel;6733264]DS3 leri bana bırakın.. :)
İyi olur iki ds3:) Sende stage1 mi spaclerin nedir?
evet sonunda sessizliğimi bozuyorum.2 ay önce başıma gelen talihsiz olaydan sonra aracıma bidaha dokunamadım.filtremin yolda düşüp gitmesiyle turbo gitmiş.para biriktirdim ve sonunda sizlerin yardımıyla tekrar kavuşucam arabama.turbo revizyon yaptırıcam bununla birlikte palleri büyütüp daha verimli hale getiricem ve aracın herşeyine el atıcam.bikaç sorum olucak... 1-palleri büyütüceğim için intercooler ı değiştirmek istemiyorum orj intercoolerla devam etsem nası olur?bu konuda kafam çok karıştı çoğu kişi ibizanın cooler ı kullanıyor.gercekten verim alabileceksek yaptırıcam. 2-bujileri değiştiricem sorunum yok ama yazılımdan sonra iridyum bujiye geçmeyi düşünüyorum.evo9 bujisi deniyordu biaralar.ne tavsiye edersiniz?bide 3.35 bobin almaya gerek varmı? 4-egzozumun ölçüsü çok büyük 76 mm cut-out kullanıyorum boru olarak 63 mm+70 mm downpipe düşünüyorum sizlerin tavsiyesi nedir? 5-son olarak yağ 5-30 motul nasıldır?başka daha hesaplı bi yağ önerirmisiniz? çok uzun oldu ama aracımı yaptırırken yanlış müdahalede bulunmak istemiyorum.herkese saygılar sevgiler...
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...05119533/detay
çok uygun deil mi sizce nesi vardır
O fiyata pek iyi olacağını düşünmüyorum
bu ilan bildigim kadarıyla uzun süredir var 30-28 li bi fiyatı vardı.
207 rc'lerde hava filtresi için hazır kit satan site mevcut mu acaba Türkiye'de ?
Bugun bahçelievlerde kimle deng geldim ben ? :) le mans la ?
[QUOTE=free13;6733613]bi kaç mesaj önce e-tuners verileri verilmişti. oraya baktığımda benim araba stage 3 gibi duruyor beygir açısından ama parça açısından stage 2 oluyor o zaman.. :D
Diğer DS3 Onur'a sor o biliyor benim arabayı inciği cinciğine kadar..
Intercooler hariç ekstralar mevcut. Downpipe, dumpvalve, cai, eksoz falan filan.
arkadaşlar bir tane 207rc buldum ama 2 diş sente atlamış araç. şuan o halde. alsak çok uğraştırır mı? ne kadara mal olur bize?
ds3 spectleri GT/RC'lerden farklı motor gücü olarak.
Stage1
98/100 octane fuel
Stage 1 ECU Remap
Performance results
Maximum power: 189 hp @ 5565 RPM
Maximum torque: 314 Nm @ 2715 RPM
Stage1+
98+/100 octane fuel
Upgraded panel filter in the stock filter box
Stage1+ ECU Remap
Performance results
Stage1 ECU remap: Maximum power 196.6 PS @ 4650RPM - Maximum torque 330 Nm
Stage1+ ECU remap: Maximum power 206.4 PS @ 4600RPM - Maximum torque 350 Nm
Stage2 için herhangi bir bilgi yok
Stage 3
Upgrade specifications
98/100 octane fuel
2.5" Turbo back exhaust (Φ63.5mm)
Upgraded Intercooler (Seat Ibiza Cupra)
Cold air intake kit
Etuners stage 3 ECU remap
Performance
Maximum power: 220 hp at the flywheel
Maximum torque: 350 Nm
simdi bu post'u yazarken şu dikkatimi çekti, 350Nm torkun üzerine çıkamamış araç..
RC'ler Stage 3 ve 3+ 'da 395Nm torkları yakalayabiliyor.
hatta Stelios Peugeot ve BMW'ye bu dayanıklı motoru ürettiği için teşekkürlerini bildirmiş :)
"The stage 3+ upgrade was developed for producing maximum torque and very constant power from the 1.6 THP engine.
While the engine reaches its durability limits, this is one of the fastest remaps available.
It is a small miracle how a 1.6 liter engine can withstand the abuse of producing 395Nm of torque without bending its connecting rods.
So big thanks to Peugeot and BMW for the extremely durable engine they have produced. So far it has withstood all the abuse put to it succesfully."
araç aynen şu şekilde hazırlanmış:
98 / 100 octane fuel
Stock RC/GTI turbo
Seat Ibiza Cupra front mount intercooler
Free flow air filter in the stock filterbox
Upgraded downpipe with ceramic VAG TFSI cat converter
Upgraded exhaust
VAG TFSI blowoff valve
Performance measurement results
Maximum power: 231 hp @ 4385 rpm
Maximum torque: 394 Nm @ 2780 rpm
RC/GTI Turbo'lu GT'den alınan sonuşlarda şu şekilde;
Upgrade specifications
100 RON fuel
Upgraded full exhaust
207 RC/GTI Turbo
Upgraded intercooler
Upgraded intake and boost pipes
Upgraded air filter panel
Performance results
At 1.4bar overboost, holding 1.3bar to the rev limit, the engine produced
Maximum torque: 380 Nm @ 4250 RPM
Maximum power: 251 PS @ 5600 RPM
benzin kalitesi gücü en fazla etkileyen şey.. ah olsa Antalyamda 100 oktan benzin........
Bizim araçlar tek diş sente atladığında cok rahat belli oluyormu ? Neler oluyor en azından ? :D
direkt "antipolution failure" arızası geliyor.
www.eliftuning.com,mugen cam rzgarl,spor araba,sticker,tavan kaplama,torpido kaplama,xenon far kiti,jeep aksesuar,off road,bardaklk,cep teleonu,iphone aksesuar,koku,3D paspas,bagaj hals,hal paspas,paslanmaz krom,siparis,golf gti,rr fiyat:380 tl
montaj hali: http://www.knfilters.com/instructions/57A-6035_inst.pdf
bu filtre 207 turbo araçlar içinmiş ama sistem çok dolambaçlı geldi bana sizce nasıl ?
@meSs : Evet specler farklı. Benzinde direk etki ediyor dediğin gibi 100oktan olsa alıp deniyeceğim kesinlikle.
DS3 speclerine göre şu anda benim Stage3'e yakın duruyor ki bende intercooler ve orta borular orjinal sadece orta susturucu alınık. 182-185whp bu da 210-215hp arası birşey çıkıyor. (Wheel Horsepower to Crankshaft Horsepower Guestimator hesaplamasına göre)
Yani orta borular, intercooler ve yüksek oktan ile 220'yi geçer diye düşünüyorum çok rahat.
http://img577.imageshack.us/img577/6605/carbonb.jpg
bi kat daha epoksi atılıp sonra vernıklenıcek olsada dayanamadım şimdiden paylaşıyım dedim :)