RC lerde afr optimum afr değerlerini nereden bulabiliriz?
Bende rolantide 16,5-17,5 aralığı görülüyor tapa gazı aklımda değil?
207oc de gezerken bulduğum fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyorum bence süper olmuş..
Amcam ön logoyu da RCZ şn aynısı yapmış (bilenler bilir RCZ de logo arkası petek yok düz,parlak siyah zemin var ve çok şık duruyor)
Araç 1.6 hdi 90 lık
the trunk is still under construction :P
![]()
Bu arada daha önce verilmişti sanırım ama 207 RC turbosu ile ilgili tüm bilgiler...
http://eng.turbo3k.com/catalogue/d-11611/
o kadar çok RCZ lafı geçti ki gidip bakayım dedimçok güzel araç gerçekten ama fiyatı düşündürüyor o kadar para verilir mi diye
![]()
abi rölanti çok fakirde14,7 civarında olması lazım. tapa gazdada 11-12 olması lazım diye tahmin ediyorum. 17,5 aşırı fakir. arabanın çalışmasında düzensizlik yoksa ya sensör bozuk yada sensör açısı tutmamış. eksoz borusunun düzleştiği yerden 1karış (25cm) ileriye 30derece açı ile monte edilecek. sensör deliği açarken umarım üstünde kaynatmamışlardır...
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Emrah baktım tapa gazda 11 e kadar düşüp sabit kalıyor ama rolantide dediğim gibi sabah çalıştırdım baktım 14.5 civarı idi.Sıcakken 16,5-17,5 arası ya sensör bozuk yada biz buna kalibrasyon yapmadan takmıştık opnu öğreneyip yapayım dioyrum..
Yok önce cıvatasını tornacıda yaptırıp onu kaynattık...Açı işine bakamadım ama eğimli takılacak demiştim..
Dediğin gibi spiralden sonraya takıldı..Benim bunu bir kontrol etmem lazım..
Bu arada boost peak 1.1 vurup uzun süre orada kalıyor sonra düşüyor..
abi kalibrasyon, kağıdında yazıyor aklımda değil şu an. ama sensörü yerinden çıkarıp birşeyler yapıyorduk. 17,5 eğer doğruysa çok fakir kişisel görüşüm motora zarar verir. yazılımdanda kaynaklanabilir bu durum.dip gazda ztn orj rc daha zengin 11in çok altında.eğer kalibrasyon doğruysa dip gaz değeri çok iyi.
sensörün açısı ise yere tam yatay pozisyondan 20 30derece yukarıda olacak abi. kontrol edersen iyi olur... katalogta yazıyor açıklamaları...
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
sürekli değişken sübap zamanlamasının adı vti değilmi?
bu kaynakta 207rc sürekli değişken sübap zamanlaması var gözüküyor deniz?
http://www.upload.gen.tr/d.php/s14/k...C_Foy.pdf.html
AmcaGolf 7,5 1,6 tdi
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)