Ben sensörü serviste yazılımla iptal ettirdim.Kafasına göre ötüp sinir ediyordu beni..34 e düşüreyim bari havaları..
bende 1940 mbar diyor pik.1200 lere kadar düşüyor kesiciye doğru.daha sert yayı nereden buluruz peki?benim arac stokken 1700 pik yapıyor ama sizin 207 lerde bu ayardır hatta daha fazladır benim turbom daha ufak![]()
Arkadaşlar citroen ds3 için egzos sistemi süşünüyoruz. Fakat arıza ışığı yanma sorunu ile karşı karşıyayız.
Yanıltıcı olarak nasıl bir çözüm yolu izlemeliyiz ? Yardımlarınızı bekliyoruzzzzz![]()
Şimdi enteresan birşey söyleyeyim ben bu yanıltıcı ile ilgili..
Hemen her ölçüde yanıltıcı denedim hiçbiri işe yaramadı. Tasarım değiştirdi kör tapa kullandık nafile. Sonra yazılımla işi çözdük. Ancak üşengeçliğimden yanıltıcıyı da sökmedim(ebat olarak ta en büyüğü idi). Yanıltıcı Sabitleme hatası, rezonans, ağırlığı vb. sebeplerden ötürü boş kat ın alt sondasının yeri koptu. Bunu da oradan çıkan egsoz gazının turbonun dışını kurum içinde bırakmasından anladık(önce turbo ayvayı yedi sandık).
Sondanın yeri tekrardan güzelce kaynaklandı hem içeriden hem dışarıdan ve sonda da yerine takıldı. Ben de bu arada arabadaki ateşleme sorunlarını incelemek üzere fabrika stock yazılıma döndüm.
Bu şekilde yaklaşık 3000km yaptım ki bunun 1300 km si şehirlerarasıdır. Lamba yanmadı. Makineyle okutuyorum arıza görünmüyor. Normalde yazılım çözümünde sadece lamba yanmıyor ancak makinada sonda arızası görülüyordu.
Şu an ne yanıltıcı ne de ecu da müdahele var.. Lamba yanmıyor hata çıkmıyor. He bu arada bu 3000 km içinde yarım depo 95 oktan altı olduğunu düşündüğüm berbat bir kurşunsuz benzin de geçti motordan.
evet dostlar.. dp+yazılımdan sonra egsozu da aradan cıkarayım istiyorumkarar veremedigim nokta 70lik dp'tan sonra cut-out mu yoksa 70lik düz orta+ 70lik varex son susturucu mu? cut-out maliyet acısından bir hayli ucuza geliyor fakat dptan sonra takılmasının handikapları nelerdir? kullanan arkadaslardan bizzat bilgi rica ediyorum.. Asırı ısınmadan dolayı flap motorunun sürekli arızalanması, direkt aracın altında konumlanmasından dolayı olusabilecek riskler vb..?? Sorunsuz güvenli birsey istedigim için cut-out konusunda cok celiskide kaldım.. İkna edilmeye ihtiyacım var
![]()
O değil de biz senin jantları doğrulttuk mu hiç? MİT ajanı olduğum için numaram gizli arayıp soramadım![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)