k&n filtrelı su ıle temızlemek pek onerılmez kendı yagıyla temızlemek en mantıklısı aslında 100.000 km temızlenmeden kullanılabırız bence cıkarıp bı tozunu silkin takın yerıne
''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN
K&N Air Filter Cleaning & Oiling Accessories
bu temizleme kitlerinden alıyosun.özel solüsyonu var ilk önce onu sıkıp,sonra yıkıyosun.tamamen kuruyuncada yağını sıkıyosun devam..
Arkadaşlar debriyaj değiştirdim.
Şikayetim sarsıntılı kavrama ve kavradıktan sonra motor kulağı kırıkmış gibi tek kez silkeleme yapmasıydı..
45000 km kullandım yaklaşık..
SOnuç:
Çıkan balata neredeyse hiç aşınmamış gayet etli
Ancak balatanın merkezi kırılmış. ortası yaklaşık çeyrek tur döndükten sonra balatayı da döndürüyor.
Balata üstündeki yaylardan birinin ses izolatörü kırılmış ve yayın arasına girip sıkışmış.
Baskı sağlam gayet iyi durumda..
2052.P7 takıldı.. Sorun kalmadı.
Düşüncem: Normalde şanzıman 450 Nm ye kadar resmi tork desteği sunuyor. Ancak en zayıf halka teoremine göre balatadan ötürü bu rakam 320-340 Nm'lere(aracımın tahmini max. torku) inmiş durumda.. Tabi 2052.K3 için bu dediğim geçerli sadece.. Diğerlerini ve şu an takılanı bilemiyoruz tabi.
Şu TUNAP'la ilgili info flash ta flaş gelişme..
Şu aralar Peugeot'da Teknik Gelişmeler toplantıları yapılıyor.
Bu TUNAP'lı Info Flash'ın üzerinde çok durulmuş. ANcak bir detay var:
Üretimde araca konan motoryağı yakıtla etkileşip sübapları kavurabiliyormuş. Bu yüzden bu TUNAP'ı 2 kutu olarak kullandırtıyorlarmış ve MUTLAKA yağ ve filtresi de değiştiriliyormuş.
Sente atlamasıyla ilgili:
Sente ayarı için yeni özel takımlar geliştirilmiş. Siparişini çektik. Eski usül sente kontrolünde yüksek hata payı tespiti yapılmış.
Bu yeni yöntem ile hem sente kontrol ediliyor ve son derece precise bir ayar yapılıyor ayrıca zincirin de uzayıp uzamadığı tespit edilebiliyormuş. Yeni yöntemde herşey özel takımlı yapıldığından insan faktörü en aza indiriliyor.
kısmet olursa nişanlıma mini cooper s r56 alıcaz, motorların aynı olduğunu biliyorum. 366sayfayı baştan okumama gerek var mı yoksa mod parçaları farklı mı![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)