User Tag List

Sayfa 386/1195 İlkİlk ... 286336376384385386387388396436486886 ... SonSon
22691 sonuçtan 7.316 ile 7.334 arası

Konu: 207 RC Cadde kullanımı için modifiye yardım?

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu seleonid altta yada üstte takılı kalabiliyor. Bazen araban çok iyi gidiyor dersin. Ama o gün farketmezsin alt devirlerin dahada kötü olmuştur. Bazende dersin ki araba hiç gitmiyo üst devirlerde yırtmıyor kendini. Gene o zamanda fark etmezsin ki alt devirlerin düzelmiştir. Bu zıkkım selenoid bazen bir konumda takılı kalabiliyor. Takılı kaldığı noktaya göre araban üst devirlerde yada alt devirlerde iyi diğer devirlerde kötü olabiliyor. 207 için birşey diyemem ama 206 RC de kesinlikle revizyonlu hali ile değişmesi gereken bir parça. Sadece kısa devre ve komple arıza durumunda diagnostic ile tespit ediliyor.
    aslında ben bunu zaman zaman yasıyorum genelede sakın kullanırım sehır ıcınde bazen araba farklı gıdıyor kısa mesafelerde bıle hıssedılıyor senın anlattıgın olaya benzıyor
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende cam tavan var ama o ikinci sabitleme yok

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

ErK_aY - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 207rc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuyla pek alakası yok ama kuzenimde 207 sportium 1.6 120hp olan modelinden var.dynoya çıkardık. 5. vites 5600devirde 195km de kesiciye giriyor. hız limitörünü kaldırmak için ne yapmamız gerektiğini bilen varsa sevinirim.

ayrıca cam tavanlı gt-rc lerde kapı içinde niye 2. dil var? tavandan dolayı kapı sarkmasın diyemi? benim aracımda yok
    bendede yok cam tavanlı oldugu halde fazla agırlık yapmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bendede cam tavan olmasına ragmen yok.

zekky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kapıda var
    Ama iyi birşeymi kötü birşeymi ve hatta ne işe yaradığını bile bilmiorm

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Schumi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu seleonid altta yada üstte takılı kalabiliyor. Bazen araban çok iyi gidiyor dersin. Ama o gün farketmezsin alt devirlerin dahada kötü olmuştur. Bazende dersin ki araba hiç gitmiyo üst devirlerde yırtmıyor kendini. Gene o zamanda fark etmezsin ki alt devirlerin düzelmiştir. Bu zıkkım selenoid bazen bir konumda takılı kalabiliyor. Takılı kaldığı noktaya göre araban üst devirlerde yada alt devirlerde iyi diğer devirlerde kötü olabiliyor. 207 için birşey diyemem ama 206 RC de kesinlikle revizyonlu hali ile değişmesi gereken bir parça. Sadece kısa devre ve komple arıza durumunda diagnostic ile tespit ediliyor.
    (207 gt/rc için) tam açık ya da tam kapalı takılı kalsa kesin arıza verir diye düşünüyorum. p2262(underboost) veya p2263(overboost) gelmiyorsa boost control valfini, p0011(cam over-advance) veya p0012(cam over-retard) gelmiyorsa da vvt solenoidini değiştirmeye bence gerek yok. zira her 4 arıza da gecikmesiz gelen arızalar. 2263 ve 0011 bizzat başıma gelmişti.

Tech Moderator Schumi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı xplod Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    (207 gt/rc için) tam açık ya da tam kapalı takılı kalsa kesin arıza verir diye düşünüyorum. p2262(underboost) veya p2263(overboost) gelmiyorsa boost control valfini, p0011(cam over-advance) veya p0012(cam over-retard) gelmiyorsa da vvt solenoidini değiştirmeye bence gerek yok. zira her 4 arıza da gecikmesiz gelen arızalar. 2263 ve 0011 bizzat başıma gelmişti.
    RC de ön emme egzantriği 40 derece gibi bir oynama derecesine sahip kasnak üstünden. Fazla ileri geri giderse over-advance felan yakabilir. Ama sanmıyorum ki gerekli pozisyonda kalınca lambayı yaksın. He 207 RC daha yeni bir araç boost bilgileri felan dahil kontrol eden daha gelişmiş bir beyini var. İşlem ve arıza tespit açısından daha verimli olabilir.
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI
    Never drive faster than your guardian angel can fly
    106 RC - 106 GTI with 2 liter engine

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oradaki over advance veya over retard, kasnağın, referanstan fazla ya da az açı kaydırmış olmasını ifade ediyor aslında. zaten ep6dt ve ep6dts motorlarda emme egzantriğindeki kasnağın 35 dereceden fazla dönmesi, kasnağın mekanik dizaynına göre mümkün değil. elektrovana tam açık veya tam kapalıda takılı kalırsa, kasnak referanstan ya daha az ya da daha çok kaydıracak ve ilgili arızanın gelmesine sebep olacaktır.
    kısaca arıza yoksa, elektrovana da takılmamıştır bana göre.
    Bu arada bildiğim kadarıyla rc ve gt beyinleri donanımsal olarak aynı, sadece yazılım farkı var. (bir de gt'de oil mist sensör girişi kullanılmıyor)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyla pek alakası yok ama kuzenimde 207 sportium 1.6 120hp olan modelinden var.dynoya çıkardık. 5. vites 5600devirde 195km de kesiciye giriyor. hız limitörünü kaldırmak için ne yapmamız gerektiğini bilen varsa sevinirim.

ayrıca cam tavanlı gt-rc lerde kapı içinde niye 2. dil var? tavandan dolayı kapı sarkmasın diyemi? benim aracımda yok
    cam tavan ve bu dil benim gt'de de var. ilk gördüğümde, ağır ve uzun olan kapının yükünü sadece kilit taşımasın diye yapmışlardır demiştim içimden.

hız limitörünün ise yazılımla değiştirilebiliyor olması lazım. ama tam yükte devir limitlemiş olmalarının bir sebebi olabilir. o motordaki kapak gt/rc'dekilerden oldukça farklı.

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cam tavan ve bu dil benim gt'de de var. ilk gördüğümde, ağır ve uzun olan kapının yükünü sadece kilit taşımasın diye yapmışlardır demiştim içimden.

hız limitörünün ise yazılımla değiştirilebiliyor olması lazım. ama tam yükte devir limitlemiş olmalarının bir sebebi olabilir. o motordaki kapak gt/rc'dekilerden oldukça farklı.
    o kapı içi dilin ben cam tavan opsiyonu olanlarda olduğunu zannetmiştim alakası yokmuş. benim aracımda yok.

hız limitörü için muzaffer abi araca baktı. beyin içinden eprom müdahele yapmak gerekiyormuş. bizde vazgeçtik. bugün birde gazihan bakacak araca
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

karsiyakaliozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    o kapı içi dilin ben cam tavan opsiyonu olanlarda olduğunu zannetmiştim alakası yokmuş. benim aracımda yok.

hız limitörü için muzaffer abi araca baktı. beyin içinden eprom müdahele yapmak gerekiyormuş. bizde vazgeçtik. bugün birde gazihan bakacak araca
    muzo abının aklına yatmadıysa kurcalatma bence bu arada yazılmda değişiklik yaptınızmı hangı yazılım var su an sende
    ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN

slowmotion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    muzo abının aklına yatmadıysa kurcalatma bence bu arada yazılmda değişiklik yaptınızmı hangı yazılım var su an sende
    pm attım abi. kurcalatmicaz zaten beyini. yazılımla halledebilseydi iyi olurdu
    AmcaGolf 7,5 1,6 tdi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bugün aracı bilgisayara bağlattım

daha önce arıza ışığı vs. hiç yanmadı

arabada ne bir kesiklik ne bir gaz yememe yada buna benzeyen hiçbir şey yok

hafızaya 2 tane arıza almış vuruntu ile ilgili birşeydi

düşük oktanlı yada kötü benzinden olduğunu düşünüyorum oradaki adam da öyle söyledi

bilgisi tecrübesi olan ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Arıza kodlarını not aldın mı Tufan?
    Schumi.Projects

106 GTI | 206 RC | 2008 SUV 1.2 PureTech EAT8 | 3008 SUV 1.6 HDi EAT6 | Citroen AX GTI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yok valla alamadım aceleye geldi arızaları sildik

neyse bakalım bir daha çıkarsa not ederim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    51 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    oradaki over advance veya over retard, kasnağın, referanstan fazla ya da az açı kaydırmış olmasını ifade ediyor aslında. zaten ep6dt ve ep6dts motorlarda emme egzantriğindeki kasnağın 35 dereceden fazla dönmesi, kasnağın mekanik dizaynına göre mümkün değil. elektrovana tam açık veya tam kapalıda takılı kalırsa, kasnak referanstan ya daha az ya da daha çok kaydıracak ve ilgili arızanın gelmesine sebep olacaktır.
    kısaca arıza yoksa, elektrovana da takılmamıştır bana göre.
    Bu arada bildiğim kadarıyla rc ve gt beyinleri donanımsal olarak aynı, sadece yazılım farkı var. (bir de gt'de oil mist sensör girişi kullanılmıyor)
    Valla mantıken öyle. 207 üstünde çalışmam yok ama mağlesef 206RC de mantığa göre işlemiyor.
    Schumi.Projects

Naman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı tuFAN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok valla alamadım aceleye geldi arızaları sildik

neyse bakalım bir daha çıkarsa not ederim
    Aracı tekrar bağladığınızda history'sinde ECU arızaları durur oradan bakabilirsiniz..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı karsiyakaliozi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    aslında ben bunu zaman zaman yasıyorum genelede sakın kullanırım sehır ıcınde bazen araba farklı gıdıyor kısa mesafelerde bıle hıssedılıyor senın anlattıgın olaya benzıyor
    Bu sıkıntıdan bendede var tufan'ın değiştirdiği parçaları değiştirecem sipariş verdim sonucunu buraya yazarım..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)