Anladığım kadarıyla 4AFE nin üst kapağıyla 4AGE 20 valve nin üst egzt. değiştirsek birebir örtüşecek ama pistonların farkından dolayı komp düşeceği için hp leri 4age deki gibi alamayacağız 4afe den
Saygılar....
Anladığım kadarıyla 4AFE nin üst kapağıyla 4AGE 20 valve nin üst egzt. değiştirsek birebir örtüşecek ama pistonların farkından dolayı komp düşeceği için hp leri 4age deki gibi alamayacağız 4afe den
Saygılar....
tvis sokuldugu zaman bluetop alt devirlerde tork kaybediyor, hatta 4afe den bile kotu oluyor tork degeleri, zaten belli bir devirden sonra kelebkler tum aciliyor
tvis valfi emme manifolduna bagli, tvis'i kontrol eden mavi vakum anahtari, calismiyorsa degistirilmesi lazim, yoksa basit bi duzenek
![]()
Hakikat aramakla bulunmaz ancak bulanlar hep arayanlardır. / Bayezid i Bistami
--..-.----.-..
Konuyu kendimce toparlayacak olursam 4afe motora ya komle 4age 20 valve ile değiştirilecek yada 4afte yapılacakTabi tr koşullarında yapılabilecek olan turbo uygulaması. 4age üst kapağı değiştirmek işe yaramayacak diye düşünüyorum artık pistonlar değişmediği sürece istenilen hpler alınamayacak
Saygılar...
tre için en mantıklısı AFE + turbo benimde elim onu yapar gibi gorunuyor :P
[SIGPIC]http://i1106.hizliresim.com/2011/6/24/7826.png[/SIGPIC]
4ac bloğa 4age big port kapak uygulaması yaptım.
big port kapak port polish hks 272 eksantrikler yüksek sıkıştırma piston. krank ve kol 4afe ye ait.
blacktop kapak 4ac için çok uzak bir ihtimal. blok yapısı farklı yağ jetleri var ve en önemlisi pistonları 20v e göre 3 emme şeklinde dizaynı edilmiş
ag big port itbye çok duyarlı ve bu motor sıkıştırmayı çok seviyo kapak swap düşünüyosanız kesinlikle direk takmak yerine sıkıştırma artırın normal bi corollada falan o gidişi düşünemiyorum![]()
ECUTECH İstanbul
4ac blok 1200 km lik rodajdan sonra maalesef eksantrikleri bozdu kapak bitik duruma geldi.sebebinin yağlama problemi olduğunu sanıorum. maalesef hks eksantriklerimiz çöp oldu.yağ pompası sıfır sanıyorduk aldığımız yedek blok üzerinde gelmişti ama sanrıım arızalı idi. motor yeniden toparlandı rodajdan sonra ilk deneyimleri tekrar paylaşabilirm.
bu arada kendi arabamdaki 4age blacktop sorunsuz4.9 kısa ayna mahrutim ince contam takılınca ve port polish ile çok daha verimli olacağını düşünüyorum
Ahmet abi yağ pompasını 4age mı kullandınız yoksa 4ac nin yağ pompasını mı? 4ac pompa kullandıysanız yağlama yetersiz kalmıştır.Birde yağ soğutucuyu eklediniz mi?Bende 4a blok üzerine bluetop kapak 4agze piston kol krank ve sc12 üzerinde çaışıyorum bakalım neler olacak.4a bolğun limitlerini zorlayalım biraz![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)