valla su an normal :d yataklara baktık sağlam dedi ustam...yürürüde kötü değil bor koyduktan sonraki yağ yakma olayıda cok azaldı...
Printable View
itici sesi mi :D suzuki swift gtı lardada hastalıktır :D
valla itici sesinden bişi olmaz segmanım kırıkken rollinge gidiyodum :D
olum sen ses gelio die harcadın kesilmedi. boşa gitti paralar :D
bugün yağı değiştirdim motul 10/40 yağ koydum ve yeni itici takımı taktım. ses yine gitmedi yani tam olarak gitmedi. kafasına göre. bazen yapıyo bazen yapmıyo. gaza basınca kesiyo sesi. bazen tamamen kesiyo rolantide bile ses yapmıyo. ama yinede bazen yapıyo. bor katmayı düşünüyorum. öyle tamamen gider inşallah. bide bor atınca 2,000 km de yağ değiştirmek lazımmış yoksa yağ kanallarını tıkıyomuş diye duydum. böyle bişey varmıdır acaba ???
bor iticiye hiç şekilde yararı olmuyo tecrübeye sabit bor yararlı bi madde kesinlikle ama motor ömrü içn..hafif yağ yakmalar hafif segman kaçırmalarında adeta motoru tamir ediyo...ama asla ve asla itici sesi kesmiyo....bu iticilerden kurtulmak lazım:D
uğur fena takip ediyosun konuyuu...:D:D
mekanik iticiye geçin race spec egzantrik euhe:)
araba kac km de. yuksek km lerde ıtıcılerden ses glemesı normaldır. hıdrolık ıtıcıler bellı bır km den sonra yag ozellıgını kaybedıyor ve gercek anlamda subapların calısmasını engellıyor. aynı zamanda ses yapıyor. nıssan da bu problemı yasadım deıstırdım cok sey farkettı. bu arada 1000km de yag degıstırmen de aykırı bır davranıs. yagını 10.000km den once degıstırmemen aracın ıcın daha ıyı olucaktır. yag motoru kaplamadan sen yenısını koyuyorsun bunun hakkında daha once bıryerde yazdım. farklı forumlarda yazılarda okuyabılırsın(yabancı)
anladım ama 1000 km az bi rakamda değil biliyosun...ben cok az kullanıyorum arabayı haftada yarım saat 1 saat filan...o yüzden bana 1000 km 10000 gibi oluyo...zaten yağları araştırdım senin kadar bilgim olmasada cırağınız olurum...
ina için iyi diyolar...
arkadaşlar buradan çıkaracağınız ders, bu sese takmıyacaksınız c20xe motorunuz varsa. Ben çözüm bulanı görmedim.
bmw kullanıcısıyım ondada hastalık ama INA marka iticiyi değiştirdinmi keser. Şu an bu forumda bile 4-5 kişi bu ses gitsin die değiştirdi gene geçmedi. Hatta uğur gibi pompa, sibop yayı, itecekler, yuvaların ölçülmesi vs. herbişeyi yapan bile sesi gideremedi. Ben borpower koydum ciddi azalttı. Bendde vardı hatta sürekli GM yağ kullanıorum aranızdaki en yüksek km de bende ;) daha fazlası için kıllatmaya gerek yok...
aracını uzun sure kullanmadıgında iticiler boşalır. boşalan iticilerin dolması da o kadar erken olmaz. biraz bekle iyice kesilsin ses öyle kullan. yagında mobil super s veya mobil 1 olsun skıntı olmaz
vallahi ben hafta 1 filan kullanıyorum...