Size satmak istemiyor olabilir mi derken ? O nasıl saçma bi politika, ne rezil bi hizmet ?
Printable View
Bu işin latifesi tabiki,
Yoksa müşteri ayırt etmeden herkese yapılabilecek indirimler uygulanır.
Filo indirimi mevcutsa ilave indirimler uygulanabilir.
Yoksa Mercedes indirim yapmıyor vs. vs. bunlar biraz abartı.
Doğrudur şuan C 180 e indirim yapılmıyor.
CLA 200 e indirim yapılıyor fakat cla 180 lerde indirime pek yanaşılmıyor.
Yoksa tüm araçlarda belli bir oranda indirim yapılır. Bu işin doğasında vardır pazarlık.
Ceyhun beni bilir, Ceyhun benden yaklaşık 600 km uzakta.
Ceyhun ne zaman arasa mesai saati olsun olmasın arar araçlar hakkında konuşuruz.
Gayet samimi şekilde bilgiler verir ve ceyhuna yardımcı olurum.
Ceyhun'dan ticari bir kazancım yok Ceyhun'a arabada satma gibi bir payem yok.
Ceyhun'un dibinde bayi var ve bayi ile ilişkileri gayet iyi.
Ama doğru bir araç alması için fikir paylaşımında bulunuruz.
Yani kimseye araba satmama gibi bir art niyet güdülemez.
Ama bu indirim yapmıyor gibi hikayeler biraz karalama çalışması gibi...
Vw e gidin bakalım özel durumlar hariç 1000 TL den fazla indirim yapmazlar ve biz buna çok özeniriz. Derizki kendi aramızda adamlara bak ne tok satıcı.
Adamlar müşterisinide alıştırmış itirazda etmiyorlar.
Ama MB-BMW-AUDİ de masada ne pazarlıklar dönüyor.
Bugün manisadan eski bir müşterim geldi A 200 vermiştim, C 180 almak istedi %1 sadık müşteri indirimi uyguladım %1 de kendim indirim uyguladım.
Yani indirim yapmak birazda arada sıcak ilişkilere bağlı.
Eyvallah tuğbayım , klavyeden olunca bazen demek istenen anlatılamıyor yada anlaşılamıyor ama eminim ki senin burda bilgilerini bizi bilgilendirmek amaçlı anlatmaya çalıştığından şüphem yok.
Bende dibimde bayi olmasına rağmen sahibi aile dostumuz olmasına rağmen tuğbay ile telefondan görüşürüm sürekli çünkü en doğru bilgiyi tuğbaydan alıyorum çoğu satış danışmanı arabayı kitlemeye çalışıyor sadece ama tuğbay dostumdur.
Benim zihniyetim neymiş acaba ?
Sizin zihniyetiniz nedir ?
141.500 e araç alırken 175bine C serisi olması neyi ifade ediyor.
Bende size şunu söylerim.
121.500 e araç verirken 141.500e araç alınır mı ?
Statik led ve park asistanını bu kadar dillendirsen sizsiniz ?
Bunu aksesuarları bir satış argümanı olarak öne çıkartmıyoruz.
Siz çıkartan arkadaşlarla görüştüyseniz ayrı tabi.
141.500 e alınan Bmw ile 175 e alınan C serisi aynı donanımda mı ?
paspas hediye etmek neymiş zaten olması gerekn bişey paspassoz mercedesmi olur arabamı olur.parasını vermeyene gazete kagıdı koyun gönderin bari.
ayrıca
ben yada herhangibi başkası sana yada herhangi bir mercedes calısanına mahkum değil ama sen ve senin gibiler para kazanmak ve prim almak için alıcya mahkumsunuz. önce bir bunu bil.
bir iki telefona bakar indirim verip peşinden al diyemi yalvarırsın yada satmamak için indirimmi yapmassın...
yazsana ne farkı var başka? ben karşılaştırdım ve 175binlik C de olup benim aldığımda olmayan donanımları açık şekilde yazdım... kombinasyonu da koydum, sanırım sen BMW nin donanımlarını hiç tanımıyorsun...
https://imagizer.imageshack.us/v2/35.../834/0pemb.jpg
buyur sen ekle ne eksikse, tamamla 35bin TL ye... anlamadığın donanım olursa sor ama bana, uydurma kafandan... ayrıca şunu da belirteyim daha önce de söyledim, güya mercedeste daha itibarlı müşteriyiz, nakliye kısmının bütün kamyonları mercedes ve sayısı da 3-5 tane değil...
Şurada anlaşalım ve bu tatlı tartışmayı uzatmayalım.
Bmw de Mercedes te alanlarında dünya devi olmuş ve satış adetlerinden de anlaşılacağı gibi başa baş rekabet ortamında olan markalar.
İki markanın da öne çıkan birbirinden üstün olan özellikleri var. Bmw'nin performansı ve tasarımı gibi, Mercedes'in uzun ömür ve konforu gibi.
Mercedes Bmw'nin yaptığı tasarımdaki atak hareketi gecikmeli yaptı.
Ama kimse inkar edermez (zevkler ve renkler tartışılmaz tabi) yeni C Serisi şuan rakiplerinden başarılı bir tasarıma sahip.
Tablet tarzındaki ekranı beğenirsiniz yada beğenmezsiniz bu tarz şeyler kişisel düşüncelerdir.
Diyebilirsiniz direksiyondan vites silecek kolu gibi olmuş vs. bunlar herkesin öz düşüncesidir.
Ama şuan donanım eşitlemesi yaptığınızda Mercedes 1 adım öne geçiyor uygunluk konusunda.
Kimse BMW kötü yada Mercedes kötü diyemez. Ama beğenmeyebilir.
C 180 i 3.16 ile kıyaslamak lazım. Ama BMW 1.6 motorlu 3 serisinindeki zayıflığı güçlendirmek için 3.20 1.6 seri çıkarttı 1.6 benzinli 3 serisine hareket kattı. Ve çok güzel bir motorla sunuyor bu aracı.
3.20 ile kıyaslasanız bile Mercedes donanım eşitlemede biraz daha avantajlı.
Varsa aksini iddia eden teklifini eklesin aynı donanımda aracı sunabilirim karşısına.
Kimse birbirine kırıcı konuşmasın bu forumda amacımız bilgi paylaşmak.
Mercedes'le ilgili bilgi almak isteyen varsa yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese selamlar
paran olmasıda ayrı dert sen 150-170 bin tl ye araba al.. onda bile bir ton şeyi dert yap kendine :)
120 binle yukarda ghibli06 (abi adını unuttum k.bakma ) koydugu donanım baya bir
http://i.hizliresim.com/9X3EO8.jpg
Kimse kimseye mahkum değil terbiyenizi takının.
Bende aksini iddia etmiyorum paspas zaten araçta verilen birşeydir. Bunu ister hediye olarak düşünün ister aracın içinde geliyor gibi düşünün bu size kalmış.
Bir iki telefona bakmıyorum. Düzenli olarak müşteri ziyaretlerini çıkıyorum, oturarak araba satanlardan değilim yani.
Sen ve senin gibiler nedemek sen kendini ne sanıyorsun tekrar söylüyorum terbiyeli ol.
Yalvarmak ne demek TERBİYESİZ.
altı üstü araba gerilmeyin bu kadar..
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0pemb.jpg
donanım burada, 3 yıl 60bin km bakımı da düşünerek eklemeni çıkarmanı yapabilirsin, teklif diyordun al sana teklif değil alınan araba...
bilmediğin kısımları da açıklayım, gerçek deri, elektrikli hafızalı ısıtmalı koltuk, bi-xenon, sedefli beyaz renk...
Teklif silinmiş, Online kodu konfigratöre girersen bahsettiğim donanımı görebilirsin.
Online kod :M0455020
Şu siteye girip kodu yazarmısınız :,
Mercedes-Benz Türk - Otomobil - Konfigüratör
http://i57.tinypic.com/fx9zkj.jpg
berkan iyidir senin alınıcağını düşünerek dememiştir.. alınıcağını bilse yazmazdı emin ol..
işin latifesi o ;)
niye cellallendinki senin o ettigin lafa nasıl hakkın varsa benim ettiğim lafada gayet hakkım var. senmi karar vericen benim alıp alamayacıgmı
muhtacsın evet her satıscı muhtac cünkü mevzu basit para-cokomel / satış-prim satıs-prim
Yalvarmak lafı olmamış ayıp.
Adam çalışıyor maaşını alıyor yalvarıpda maaş almıyordur.
Konuyu kişiselleştirmeyin beyler.
Hem ben en son "bmw konfigde daha pahalı çıksada satarken 25-30bin konfig fiyatı üzerinden indirim yapıyor" olarak bu konuyu çözdük sanıyordum , yine niye uzadı bu mevzu?
Valla yani beyler sırf bu mevzunun gazıyla bende yarın gidip kaporayı verecem sonra ghibli06 abi ile arabalar gelince buluşup canlı canlı testler yaparız artık onuda burda yayınlarız :)))
Abi benimde anlamadığım durum bu.
Kamyonlarınız var, aktif Mercedes müşterisisiniz.
Seni otomobil kısmından bu kadar soğutan kim. Yani aktif alışverişiniz olduğu halde indirim yapmama gibi bir durum nedir yani ?
Ben sana teklifte bulunuyorum kamyon alımlarında bir fiyatta biz verelim. Yani otomobilde indirim yapmayan bayi kamyonda da çok agresif fiyatlar vermiyordur diye düşünüyorum.
Yazmak istemiyorum ama bi yerden dürtme geliyor.
Efsane geri vites oldu sanki bi yerde.
yo tam tersi, kamyonlarda hiç sıkıntı yaratmıyorlar... ama sen de diyorsun, iyi müşteri indirimi %1 diye... yetmiyor işte sonuçta aynı paketlisini 25-35bin tl aşağısına alabiliyorsam BMW den, neden bende sıkıntı olsun anlamıyorum... koydum işte paketi, mercedeste bu paketi kaça alacağımı sordum aldım cevabımı... bana daha konforlu daha iyi motorlu daha spor daha tutumlu vs demeyin, öyle olmadığını hepimiz biliyoruz...
Burada araç satan ben değilim. Aracı size satmak istemiyorlar belki diyen ben değilim. O ifadeyi yazarken 'latife' olduğunu ifade edecek (!) işaretini ya da smileyini kullanmayan ben değilim. Sonrasında bu lafa tepki gelince yok canım şakaydı diyen ben değilim ama ortalığı kızıştıran benim öyle mi ?
Hayırlı işler.