BMW 7 senede bir kasa değiştirir, 3. seneden sonra ise genelde facelift yapar... üzerinde konuştuğumuz araç 6. senesinde ya da faceliftten önceki son araç değil, henüz 2. senesinde ;)
Printable View
Tamam işte bahsettiğim şey şuan lansmanda olan bir araç değil.
İki markada Premium segmentte ayrı ayrı başarılara imza atmış markalar.
Satış rakamlarına da bakarsanız başa baş bir mücadele var.
Bmw nin en avantajlı yönü 2.0 dizel motoru olması.
Mercedes te 1.5 cdi lar hariç dizel motorlar 2143 cc den başlaması yani %145 ötv ile satılması biraz yavaşlama oluştursada geri planda kalmıyor.
Bmw nin başarısı yadsınamaz fakat Mercedes'in de araçlarının BMW karşısında vasat olarak adlandırılması da kabullenilemez bir durum...
http://www.odd.org.tr/folders/2837/c...&%20ithal).pdf
şimdi konuyu okuyanları doğru yönlendirelim:
öncelikle BMW elde kalan araçlarına indirim yapar dendi, F30 3.20i lux. paket elde kalan araç değildir bunu kabul edelim, lansman dediniz peki CLA ne iş? o da lansmanda değil herhalde...
sonra boş+boş o fiyatlaradır, mercedesle aynı özellikleri doldurun 180 bin TL olur dendi, şu pakette olmayıp mercedeste olan nedir yazar mısınız?
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/834/0pemb.jpg
CLA 145 bin TL etmez dedim, o özelliklerde başka araç yok dediniz, demek ki varmış...
bir de çok rica ediyorum, benim aldığım paketle bir C serisi doldurur musunuz bakalım kaça gelecek, gerçek deri elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, özel renk, bir de bakım paketi ile... başından beri kıyaslama yaparken kıstaslarımı belirttim, sonunda da en uygun fiyatlı olanı aldım diye düşünüyorum...
Benim CLA ile ilgili aklımın kesmediği nokta ;
CLA , A serisinin sedan ı veya sedan coupe tasarımı olduğuna göre teknik olarak A serisi olduğuna göre
Neden A serisinden aynı donanımlarla %30 ( 30-40 Bin TL ) daha pahalı
Neden A3 sedanda böyle bir durum yokken CLA da böyle
Nasılsa tutuyor uçur fiyatı mantığı olabilir mi acaba ?
Benim Premıum markalarda aklımın kesmediği nokta ise her şeyin opsiyon olması.Benim highline passatım piyasadaki çoğu f30dan çok daha dolu.BMW için çok mu zor acaba en baz donanımda hız sabitleyiciyi standart sunmak, katlanır aynayı standart yapmak?
evet zor, çünkü satıyorlar :) mantık bu ne yazık ki... konuyu okursanız mercedes olsun BMW olsun, orta segmentteki araçlarında belki citroende bile standart olan özellikler için fahiş fiyatlar istemesi... şirkette 120bin km kullandığımız citroen C4 te hız sabitleyici bile vardı, dizeldi ve de 120bin km kullanıp sattığımızda rutin bakımları haricinde sadece altta mazot dağıtıcı gibi bir parçası vardı o değişmişti bir de turbo hortumu... dizeldi ve de yarı otomatikti... tamam vergi vs var kabul ama sonuçta hepsi 1,6 motorlu artık lüks sınıfında değiller, zaten pahalılar bir de üzerine sanki xenon lüksmüş gibi fiyat farkı koymaları insanı çileden çıkartıyor haklısınız...
2014 11. Ayda c180 nin 156 hp lik Ünitesi'nde güncelleme geleceği söyleniyor ve konsolda düzeltmeler olacağı söyleniyor o yüzden beklemeye devam ancak bir de söylenen motorda yenilik olmayacağı sadece amg paketin de üstüne Amg sport edition diye paket geleceği söyleniyor
inidirm alamıyosn vermiyolar en babası %1 yada küsüratı düzlüyorlar
+ içinde verecegi paspasın parasını alan mercedes ve 3sene yada 60.000kmlik bakımlar 3-4bin TL de ordan desen farkı dahada artar
bu yurtdışı konfigratörlerde var olan bir paketti zaten gelmez heralde detaylandırmazlar burda okadar
zaten çok satılmasını en iyi arabayı yaptık zihniyeti bütün markaları geriye itiyor... BMW de e90 ı çok sattı ama sonrasında F10 ve F30 la gerçek BMW cilere tekrar yeni yeni hitap etmeye başladı...
Mercedes ne C ne de CLA da indirim yapmıyor, hatırlı müşteriye küsürat düzlüyor
aynen öle ilk a serisi cıktıgında satıscı diyince kaldım ole .sonra gecenlerde E bakarnede dedileri e yuh okadarda almayın 250bin+ lik araç dememize ragmen fabrika ole diyo bişiy yapamıyoruz kıl yün havalarda uçtu..
abi 3 senelik mercedesi olana sözde "sadık müşteri indirimi" var.
kek gibi atladık arkadasım konusuyo Satıcıyla
A: aa iyimiş nekadar oluyor peki
MB: " %1 "
A: Allah razı olsun çok yaptınız
Doğuş grubu da bize %6 mı 8 mi ne yapıyordu geçen sene %4'e düşürdüler. O da Tr.'ye giriş fiyatından :D
Kadife Paspaslar 383,26 TL
-Ambiyans Aydınlatması
-Aktif Park Yardımcısı
-Çarpışma Önleme Yardımcısı PLUS
-KEYLESS-GO Start
161.211 TL Yakın donanımda bir araç. c 180 fascination
http://i62.tinypic.com/ja7yix.jpg
CLA 200 araçlarda indirim yapılıyor artık.
CLA 180 cdi larda indirim yok çünkü Şubat ayında gelen bir araç.
Ambiyans aydınlatması , ışık paketi olarak var
çarpışma önleme- BMW de şerit takip olarak bin küsür euro
KEYLESS-GO- BMW de güvenlik açısından daha farklı bir sistem var, anahtarı takmadan cebinde dururken çalıştırıyorsun... arada da tam 20bin TL olmuş oluyor haksız mıyım?
Metalik beyaz farkını da koymayı unutmuşsun Mercedese, hediye mi ediyorsunuz?
evet ama o özel renk değil ki, bu beyaza BMW de de ekstra bir şey vermiyorsun, benimkisi sedefli beyaz, her halukarda minimum 20bin TL yukarıda kalıyor görüldüğü gibi... hani aynı konfig. 180bin TL oluyordu BMW'de? bilmeden konuşmayın lütfen artık...
Berkan ile anlaştık seninle anlaşamadım. Halen aynı şekilde diyorum ben. Hazır araç almak başka özel sipariş araç almak başka. Sen m paket tercih etmemişsin. Ya ben mpaket istersem. Hemde sipariş vereceğim dolu amg c180 gibi bir araç istersem ne olacak?
Bmw nin elinde hiç sanmıyorum ki gerçek deri koltuklu, elektrikli hafızalı ısıtmalı soğutmalı koltuklu, keyless-go lu, komple led farlı ve mpaketli bir 316 olsun. 316 mpaketlerin hepsi boş oğlu boş.
Böyle bir araba almak istersem birkaç ay bekleyeceğim. Nekadar fiyata gelecek acaba? Mercedes 170 civarına geliyor. Ben başından beri bunu söylüyorum neden anlaşamıyoruz.
sanslıysanız ve üretime girmek üzere olanlardan konfigüre edilirse 1 ay bile sürmez öbür türlü en babası 2 ay olur geçmez hiç bir türlü.
3.20ied 3.16i den pahalı
M pakette luxuryden pahalı
bu ikisinden dolayı olşan farkla ;
Aşagı yukarı fiyatları kafa kafaya gelir hatta ied çok az pahalı çıkabilir.
üstteki ghibli06 nın opsiyon listesinin ayarındaki bir aracı.
daha ne olcakki zaten o sınıf araçta kahve mi yapsın kendi kendine :D
3 yada c yi okadar dolduracagıma yazık günah 5/e alınır
araç hazır evet ama emin ol hazır olmayan araç da 1 aya teslim... ne seçersen seç illa ki ya ellerinde ya da yolda araç çıkıyor... ben hazır araç olsun demedim, sadece isteklerimi bildirdim 2 tane araç çıktı karşıma hazır, gerçek deri, ısıtmalı hafızalı elektrikli koltuk var, keyless go BMW de daha farklı ama var... Mpaket istersen ve böyle doldurursan en babası 140-150bine geliyor BMW 3.16da...
benim aldığım paketin en dolu C den farkı, park asistance ve otomatik frenleme vs dir... başka ne olacak ki orta segment araçta, zaten o opsiyonlar benim para verip alacağım şeyler olmaz hiç bir zaman...
gayet güzel olmuş
Ben yaptığımda 171 olmuştu ama indirim yaparlar demiştiniz.Konfigde çıkıp indirim yapılması ile direk konfigdede daha ucuz olması ayrı durumlar.
Yani mercedes konfigde istediğim araba 165 bmw konfigde 171 idi. Ama bmw indirim yapar diye iddia ediyorsunuz o farklı bir durum.
Dolu c yerine boş 5 yada E alırım mantığı şuna çıkıyor bence.
Ben istediğim arabaya değilde işte param neye yetiyorsa onu alim.
Bu yaşta e yada 5 i napim ben
Valla indirselerde indirmeselerde zevk renk meselesi işte
Ben 3 almam :) Hani burda kendi tercihinizi haklı çıkarmak için çabalamanızda anlamsız o yüzden çünkü belli bir noktadan sonra tamamen kişisel tercih konusuna giriyor.
Ben daha ucuza beklemeden 3ü alsam bile bekleyip daha pahalıya alacağım C gibi zevk vermeyecek bana adım gibi eminim. Ayrıca benim yaptığım araba yine bmw de bile beklemeyi gerektirecektir.
Statik led farlar yerine akıllı led ışık sistemi için 3.800 tl değer mi diye düşünüyorum?
her şeyin başına "akıllı" ekleyince kafadan 3 bin tl ekliyorlar .. :)
akıllı park sistemi akıllı ledler akıllı şanzıman :) iyiki arabalarım gerizekalı :))
ben kendi seçimimi haklı hale getirmeye mi çalışıyorum? hocam çok alındım gerçekten, ne alakası var?
3-4 sayfa önce amacımı belirttim, C de alabilirdim ama sizler 160-170 bin liralık C nin o paraya değeceğini söylediniz BMW deki muadilinin de daha pahalı olacağını, sonuçta sizlerin dediği gibi çıkmadı...
bana deseydiniz, ben C seviyorum onu alırım, ben 3 seviyorum onu alırım vs olay bambaşka olurdu tamamen kişisel tercih sebebi olurdu... ama 122bin liraya C var, 180bin liraya 320i var gibi yanlış bilgileri hep beraber okuyup değerlendirdik...
C alana ne lafım olabilir? tercihidir almıştır, ama kafasında 3 daha pahalı, aynı konfig.de şu kadar fark var, ucuz olanlar da boş+boş toros spekt diye doğru olmayan bilgiler de olmasın...
Şimdi bana göre benim alacağım C o parayı eder.
Sonrasında ben,benzer bir konfigi bmw nin sitesindeki konfigüratörde yapınca C den daha pahalıya geldi.
Tek farklı çıkan konu sizin dediğinize göre bmw nin konfigi üzerinden ciddi bir indirim yaparlar oldu.
Yani bmw indirim yapıyormuş mercedes yapmıyormuş aslında tek farklı çıkan konu bu.