Bmw daha pahalıya gelebilir, doğrudur ama adamlar indirim de yapıyor. Mercedes ile arasındaki net fark bu..
Printable View
Bmw daha pahalıya gelebilir, doğrudur ama adamlar indirim de yapıyor. Mercedes ile arasındaki net fark bu..
evet aynen, reel satış fiyatları arasında ciddi farklar var ama Mercedes hiç indirim yapmıyor, C yeni çıktı falan da hikaye, E kasa çıkalı ne kadar oldu onda da yok indirim, CLA çıkalı 1,5 sene oldu onda da durum aynı... mercedes sadece modeli bitecek araçlara 6-7 ay önceden bir indirim yapıyor o kadar...
Allah mutlu mesut etsin c sevebilirsin kimsenin sevme yada baska bişey dedigi yada 3 daha iyi dediği yok yada eksiği gedigide yok donanımsa donanım, fiyatsa fiyat tercih kişiye kalır artık.
Sırf o paspas parası için bile C almam ayıptır yuh ya. demin konfigratörden 500 600 bin tl lik gl yapim dedim onda bile 750 lira paspas yazıyodu.
(728 miş pardon)
:nokta::goz:
Berkan cidden ilginçsin ya :)
Ben zevk dedikce hala dediğine inandırmaya çalışıyorsun :)
Benim beğeneceğim şekilde E yi konfigüre et bakalım kaça geliyor.
165 e istediğim gibi C yerine mevcut bir E demek o
Gel gelelim en önemlisi E yi napim babamın gibi durur bu yaşta dedim defalarca.
Sen alacağında gidip E yada 5 alabilirsin emin ol hiçbir mb alan adam bu kadar kendince haklı çıkmaya çalışıpda sana dayatmayacaktır:)
İyiki mb de indirim yapmıyor valla aslında oda ayrı bir benim mb seçme sebebim.
Yani sana dolu gelen o E yada 5 bana göre boş bir araba oluyor bilmem anlatabildimmi?
Konfigüre ettiğim aracın kodu ve fotoları mevcuttu önceki sayfalarda bakmamışsın demekki.
Örnek olarak amg seçmeme rağmen jantı beğenmeyip 19 olanı seçiyorum sadece o bile 3600tl ekliyor amg paketin üstüne
Benim yaptığım araba amg paket fiyatı + 15 bin oluyor ama içi dışı tam istediğim gibi baktıkca zevk alacağım bir araba oluyor öyle binbir gereksiz kullanmayacağım özellikle dolu ama gözüme sıradan gelecek bir araba olmuyor.
Amin inşallah herkese gönlüne göre verir.
Ben hala daha tam karar vermedim ama vermediğim konu bmw mi mercedesmi diye değilde alimi almayimmi diye.
Mesela benim asıl mercedesi eleştirdiğim konu 3 ay bekleme işi.
Noluyor yani 3 ay bekliyoruz sipariş Ferrari bile 6 ayda geliyor.Bu konuda herkesden daha çok şikayetciyim ve eleştiriyorum mbyi.
Okadar parayı verince membağından alıştıra alıştıra getiriyolar demekki :D
Saçmalık sırf psikolojik satış stratejileri.
Owwww özel sipariş mercedes alıyon gardaşım borumu ayakları.
Ne anasını satim sonuçta araba bu yani işte kapının önünde duracak yeri gelecek üstüne kuş ..çacak falan :)
Ben ona binecem onun beni hazır beklemesi gerek normalde:)
Hahaha :D Bundan 3 ay önce A serisi düşünüyordum masaya oturduk bayide opsiyonel donanımları konuşuyoruz babam da var , satış görevlisi distronic dedi ben olabilirim dedim babam demez mi kaç yaşındasın kendin frene basamıyor musun ne gerek var buna saçmalama diye bir tartışmaya başladık abi , satış görevlisi isterseniz sonra tek gelin diyor:D:D
Konuyu baştan beri hep takip ettim ama şunu yazmadan da geçemedim.Bence BMW'nin liste fiyatı üzerinden 20bin TL indirim yapması tamamen saçmalık.İndirim dediğin %1 olur %2 olur.Madem 2.el bir araba fiyatı kadar indirim yapacaksın baştan liste fiyatını ona göre düzenlesene..Hem daha da çok müşteri çekersin..Birde anladığım kadarıyla herkese aynı indirimde yapılmıyor.Benim x fiyata aldığım arabayı ertesi gün komşum benden daha uygun y fiyata alırsa açıkçası o markaya olan itimatım yerle bir olur.Bir daha önünden geçmem..MB-VW gibi markaların çok çok az indirim yapması bence olması gereken durum.
17 değil 19 jant alınabilir, distronic ekledin, otomatik park ekledin, başka? Halil hocam kusura bakma ama ben aldığımın özelliklerini koydum, ondan farklı ne var diyorum sadece bu 2-3 şeyse eğer, kusura bakmayın bu özelliklerin toplamı 30bin-35bin etmez bunun zevkle alakası yok çünkü, bildiğin matematik...
haa dediğim gibi olaya teknik karşılaştırmalarla başladık sonra iş fiyata döndü onu da realize ettik şimdi en sonunda 'benim zevkim bu senin zevkin o' deniyorsa ki; elbette öyle, o zaman 4-5 sayfa neyi tartıştık? bence de MB herkese araba satmasın, led farlarla , tabletlerle bence de çok iyi bir satış yapıyorlar ama emin olun BMW de satıştakilerle daha teknik konular konuşuluyor...
Borusan'ın yıllardır politikası aynıdır satışta, gider pazarlık yaparsın, sıkıntı bunun bilinmemesi, o nedenle insanlar bilmiyor bazen... kişiye göre fiyat derken, 3-4 tane BMW almış olan 2-3 senede bir araba yenileyen müşterilere ekstra %1-2 geliyor sdece diğer indirimler hemen hemen yanı...
Yine tekrar edim aynı şeyi buda son olsun :)
Benim istediğim şekilde konfigüre edince 2 markanında internet sitesinde bmw nin fiyatı daha fazla çıkıyor.Bunu anlıyoruz sanırım?En basitinden 165 olan araba AMG yani bmwdeki M paket,sport line falan değil.
Devamında ise sizin söyleminize göre bmw 20-25bin tl fiyat indiriyormuş konfigürasyondaki fiyattan.Hı ben A yı alırken bmwylede görüşmüştüm 1 için,indirim falan yapmıyordı Adana Borusan onuda belirtim.
Mercedes ise konfigürede çıkan ne ise o fiyattan satıyor.
Galiba burayı netleştirdik.
Son olaraksa konfigürede 171 e çıkan 3 serisini bana 150ye verse bile ben C yi içiyle dışıyla daha çok beğendiğim için gidip 15 daha fazla verip C yi alırım çünkü ben her baktığımda tam istediğim gibi oldu diyerek kullanmak istiyorum arabayı.
Yine söylüyorum 3 ay bekleme işi canımı sıkıyor.
e tamam zaten olay tercih ve gönül meselesi ama öyle bir diyorsunuz ki sanki AMG pakettekilerden hiç biri BMW de yok, ayrıca AMG paketin karşılığı Mpaket diye bir şey de yok, tampon farkları hariç diğer paketlerden neredeyse bir farkı kalmadı... mesela benim için elektrikli ve hafızalı koltuk önemli, C de var mı peki aldığınız pakette?
Elektrikli ama hafızalı değil sanırım.
Mesela bana göre ise iç kaplamanın dişbudak olması ve ortakonsolda analog saatinde olması daha önemli.
Benden başka kimse kullanmayacakki arabayı koltukda hafızaya ihtiyaç duyayim.
Tercih meselesine güzel bir örnek.
senin paran senin kararın senin keyfin
Türk milletinin klasik huyumuz pazarlıkk ben bile sahibindende ilan açarken fazla fazla yazıyormda nasısa biri gelip tutturcak indirde indir diye.
bmwnin politikasıda o fiyatı belki fazla yazıyor ama ona görede indirimi fazla veriyor sende ooo ne çok indirim yaptılar diyorsun.
banada mb sacma geliyor minimum 150bin verdigin arabaya paspas parası :)
yada doğusun özelliklve vw kısmındaki o burnu havada alırsan al almassan nasısa satarım tavırlarındak satıscılarına ifritim
elektrikli olduğuna emin misin? önümde tablo duruyor elektrik gözükmüyor sadece ısıtma var... bunlar saatten daha önemli benim için, gerçek ahşap trimler lux. pakette standart geliyor bu arada...
dediğim gibi olay orta sınıfları karşılaştırma olarak başladı ama 'kişisel zevk'le son buldu... keşke baştan bu şekilde girseydik de o kadar teknik veri karşılaştırmasaydık...
Günlük kullanımlık arabalarda teknik veri ne olacakki?
Teknik veri diyince benim aklıma motor mekanik konusu geliyor.
Donanım karşılaştırması yaptık diyebiliriz ama ben en baştan beri belirttim ben baktığımda zevk aldığım arabayı tercih ederim diye.
Siz sürekli ama şuda var buda var dediniz bende benim için farketmez kapıyı açıp içine bindiğimdeki ambians yada dışından baktığımda tamda istediğim gibi geliyor olması daha önemli dedim.
Sonuç olarak tek öğrendiğim şu oldu bu konudan bmw konfigdeki fiyattan 20-25bin tl indirim yapıyormuş sizin demecinize göre.1 de öyle birşey yapmıyordu ben borusana gittiğimde.
faturası geldiğinde koyarım böylece benim dememe göre değil de realitede de böyle olduğunu görür herkes, motor mekanik kısmı gerçekten komik olmuş :) motor-şanzuman konusunu mu tartışalım şimdi? yoksa renocuları çağıralım onlarla mı tartışalım? gerçekten konu saçma yerlere gitmeye başladı...
Allah herkesin gönlüne versin, ona kimsenin lafı olamaz zaten ama burası otomobil forumuysa, karşılaştırma kısmı en azından daha teknik olabilmeli diye düşünüyorum...
Ben asla öyle birşey olamaz yalan söylüyorsunuz falan diye bir imada bulunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın.
Ben A yı alırken Adana Borusan 1 için öyle birşey yapmıyordu anlamında dedim.Şimdi yapıyorlardır doğrudur.
Bizden başka bugünlerde sipariş verecek arkadaşlarada kılavuz olmuştur herhalde bu konu demekten başka birşey kalmadı artık :)
Abi hayırlı olsun tekrardan. Güzel bir araç almışsın. Benim dediğim donanımda daha mpaket bir 316 görmedim. Öyle bir araç için sipariş verdiğinde senin aldığın indirimi almayacağın aşikar. Olay mercedes mantığına döner. Elde olan araçları firmaların indirimli vermesi çok normal. Bunu neden gözardı ediyorsunuz? Geçen sayfalarda Halil örneğini verdi 115'e sıfır c180 coupe diye.
Soğutmalı koltuk opsiyonu bmw'nin sitesinde bile geçmiyor. Almanya'dan özel siparişle gelir ancak. 1 aya gelmeyeceği aşikar.
Dediğim gibi abi tercihler etkiliyor olayı. Sen mpaket ya da amg olsun diye bir isteğin olmayınca istediğin donanımda güzel bir araç almışsın hayırlı olsun tekrardan.
Yeni 3 serisi hakikatn rezil. Ama yeni c serisini incelemeyen yorum yapmasın. Bugün açık mavi amg paketlisine baktım. Yemin ederim çin işi çakma mb sandım. Araçta ne ayrıntı kalmış ne bişi. Tüm tampon ve parçalar tek parçaa. Kaliteden uzak
hocam 3.20i de M paket zaten yok, M paket donanımı zayıf kalıyor çünkü sanırım orda çoğunluk hala Mpaketin BMW nin en üst donanımı olduğunu sanıyor, tamponlar hariç lux. paket daha doludur, haa M süspansüyondan bahsetmiyorum o da M pakette ops. ayrıca M frenler de M pakette ops... 115e sıfır C coupe eski kasa hepimiz biliyoruz değil mi?
bu elde kalma değil satılmayı bekleyendir. aylarca beklerse ayrı tabiki.bu olur elde kalma senesi gecer makyajyer ıvır zıvır yasadık 2012 c coupe amg yi 2013 başlarında 3.ay gibi 113bine aldı arkadaşım tam 15bin TL indi, 2013 palladiumu o sıra 130 yada 131 gibi bişeydi
bmw deki bu fiyatı gemide, yapımda, borusanda olan herhangibi bir araç içinde alırsınız zaten. Özellikle 1.6 ya özel ve güzel indirimleri var günlerdir diyorum kimsede inatla anlamak istemiyor ;)
benim aldığım araç da hala Derince limanında bu arada, 3-5 ay bekleyen bir araba falan da değil... tabii bu mantığı kabul etmek zor gelebilir özellikle diğer markalara...
http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/841/8m1py.jpg
bedelli görünüyor...
ne yazık ki öyle iç interiro testlerde kokpit tasarımı güzel ama kalitesini herkes yerden yere vuruyor.. yurt dışında..
hatta kuzey amerika oto fuarında merkez ortadaki hava kanallarının biri gazeteci bakınırken test ederken kırılıyor..
Journalist Breaks C-Class W205 Air Vent at NAIAS [Photo Gallery]
http://s1.cdn.autoevolution.com/imag...-medium_11.jpg
Geçen sene 190 araç sattım, sattığım her arabaya halı ve kauçuk paspas hediye ettim.
Konfigratörde paspas eklemeyince arabaya paspas vermiyorlar mı sanıyorsunuz,komik olmayın.
3-5 ay bekleme durumu yok. 2 ayda teslim edilir araç.
Şuan temmuz teslim araçların planlamaları bitti fakat ağustos teslim araçlar hala Fabrika konfigratöründe değiştirilebiliyor. Designo aksesuar olmadığı sürece 2 ayda teslim ediliyor. Tabi S - GL - G vs hariç.
Ghibli bu arada sana ekran görüntüsünü gönderdiğim araç metalik elmas beyazı yani sedefli beyaz.
Bu arada park asistanı, çarpışma önleme yardımıcı vs. hepsi en baz versiyonda bile standart.
121.500 lük araç yok diyenlere cevabım:Mayıs, Haziran, Temmuzdaki baz versiyon araçların hepsini sattık çünkü 10 araçtan 6 tanesini amg, 2 tanesini exclusive,1 avantgarde,1 style yapıyorum.
Bu arada söylediğim gibi ağustos teslim istediğiniz donanımda C serisi verebilirim.
Bu arada E 180 de, CLA da vs araçta indirim yapmayanlar size araç satmak istemiyor olabilir mi ?
Birde bunu düşünün :)