Valla bizim de 40 yılı aşkındır orada olan tanıdıklarımız var, en genci şuan 45 yaşında falandır. ben çocuktum opel kadett i vardı, sonra a4 aldı, sonra a6 allroad aldı. şuan E touring e biniyor son kasa :)
Printable View
Valla bizim de 40 yılı aşkındır orada olan tanıdıklarımız var, en genci şuan 45 yaşında falandır. ben çocuktum opel kadett i vardı, sonra a4 aldı, sonra a6 allroad aldı. şuan E touring e biniyor son kasa :)
170 bin TL lik 1.6 dizel :)
Daha önce benzer tepki vermişim yinelemiş olayım.
Ortalama 2 lt yakıyorsa güzel yok yakmaz ise ne anladım ben o ekonomiden
zaten c serisi şu an 3 serisinden ciddi derecede pahalı kalıyor 1.6 düzel fiyatına 320d alabilirsiniz rahatlıkla o derece pahalı yani.
şu an 150bin-155 bin tl arasına 3.20d alınabiliyor... hem de 184 HP vergi dilimleri de aynı ama ben hala C220 lerine fiyatına takılı kaldım :) haa vergi dilimi diyecek şimdi arkadaşlar da sonuçta 170 hp lik makine, neredeyse X5 parasına ...
BMW X5 xDrive25d
SAV
Otomatik 1.995 4 / 4 218 49.490 9018 111.764 306.234TL
liste fiyatı 306.000 tl X5'in dizeli, bay,den 295bine alabilirsiniz...
vergi dilimleri aynı değil mercede 220 cdi abi 2.2 hacim üst sınıfa kaçıveriyor ve ötv direk %145 oluyor . 320d %90 ötvde
320d ile de C nin 1.6d i aynı vergi diliminde değil. O konuda C avantajlı Bülent abi fakat geri kalan herşeyde BMW bence. Hem tipi de daha güzel yine "bence"
Yeni cye birturlu isinamamistimda bugun okula gelirken mavi mor arasi farkli bir renkte amg paket gordum atakoyde bi renk bukadarmi degistirir efsaneydi
Bunun yaşla ilgisi yok ben sana mevcut bir bilgiden bahsettim.. kendi öz teyzemin oğlundan bahsettim neyine inanmıyım..
bırak almanyayı kıbrısda bile taksiler son model yada bir önceki kasa mercedes e kasalar.. s kasalar..
bu kadar gözünüzde büyütmeyin almanyada taksi, polis aracı,ambulans v.b olarak kullanılıyor bu araçlar siz gözünüzde çok büyütüyorsunuz..
Bizim ülkemize nazaran tabiki daha fazla binebilen vardır, daha uygundur ama dar gelirli adam gidipte sıfır Mercedes alamaz, bence siz abartmayın
bende kıbrısda 2 sene kaldım üstüne 1 senede kıbrısda askerlik yaptım bana anlatma esas.. almanyayada giderim ara ara bencede uzatmayalım ..
dar gelirlide bal gibi alır. orda almanlar ve yeni nesil türklerde buna dahil araç satın alma diye bir kültür yok.. sizin kafalar hep tiko parayı basar aracı alırıma gidiyor..
yanlış anlama tartışma için demedim.. sadece diyorumki orda araba işi paraya ilgili değil biraz tercihlere dayanıyor.. ordaki insanlar bu konuda vizyon olarak bizden çok çok daha ilerde bence benim fikrim.. senin dediklerininde elbet doğruluk payı vardır.. bir hatam olduysa kalbini kırdıysam kusura bakma :)
yukarıda yazılanlara hitaben birşeyler karalayayım :)
Almanya'da yaşayan insanların yaşam tarzı ve bu gibi olaylara bakış açısı farklı,
araç alırken gösterişden ziyade ne amaçla alacağı ve alacağı aracın amaçlarına uygun olup olmadığı kriterleri ağır basıyor.
evli bekar olması,çocuk sayısı,işinin mesafesi,işi ve evi arasında kullanacağı yolun durumu(otoban yada şehiriçi vs ),iki kişi çalışıyorsa 2 araç alımının mecburiyeti,bu araçların ev ekonomisine getireceği yüklerin ne olacağı gibi durumlar gözden geçiriliyor.
yani kriterler ayranı yok içmeye atla gider çeşmeye kriterleri değil.
Almanya'da bir araca ulaşmak kolay (ama sıfır ama 2 ama 3 ama 5 yaşında olsun farketmez) fakat maalesef Türkiye ile kıyaslandığında giderleri fazla mesela mercedeste aracın yağını filtrelerini değiştirttim 500 Euro ( yağı kendim götürdüm)
smartı geçen servisten aldım 1500 Euro verdim yarısı işçilik parası zaten. 1500 Euro'ya e36 alınıyor burda yahuu.
lüks araçlara binenler de zaten o parayı vermiyorlar şahsen ben de o kadar parayı arabaya bağlamam,Leasing popüler bu aralar yenisi çıkınca değiştiriyorlar.
mesela adamın biri avukat ve 15 milyon Euro hesabında yatıyor,2 sene öncesine kadar kullandığı araç volvo 850 sw idi ve aracın ederi 1000 euroydu :)
yine bir müşterimin ölen kocasından kalma son hava soğutmalı Limited edition 911 i garajda yatıyor ( bunu Alman iş arkadaşım söyledi) ama kadın golf 3 kullanıyor :)
işin özüne gelirsek genel olarak otomobil Almanya'da insanlar için amaç değil sadece araç,otomobil seven araç olarak bakmayan insanlar zaten gönlünde ki aracı 2. araç olarak alıyor, kıyamadığı birşey ise sezonluk plaka alarak kışın yatırıp yazın kullanıyor.
çoğu insan zaten ulaşımını toplu taşıma ve bisikletler ile hallediyor.
Çok güzel özetlemişsin sadece eklemek istediğim almanya da insanların hatırladığı gibi gelir düzeyleri hala yüksek değil doğu batı birleşmesi ve Euro ya geçiş ile gelirler eskiye nazaran azaldı. En çok Hamburg a gidiyorum 3-5 istisnayı görmezden gelirsem daha saçı beyazlamamış birinde Porsche 911 görmedim diyebilirim. Burda benim gelirimin 5'te biri olan adam benden 5 kat üst sınıf arabaya binebiliyor :) Biz gösterişi severiz.
Ayrıca birçok 1.6 araç burada aynı fiyat hatta ucuz olanı bile var. Tabi bizdeki dizel otomatik takıntısı nedeniyle firmalar dizel otomatik fiyatlarını uçuruyor.
ben saçı beyazlamayan çok erkek kadın görüyorum, hatta günlük işe alışverişe gidip gelenlerde görüyorum :)
evet insanların gelirleri eskisi gibi değil,giderleri de eskisi gibi değil.
Almanya'nın birleşmesinden sonra Euro'ya geçiş gerçekten büyük darbe vurdu insanlara, mark zamanında ki bolluk yok.
bu yinede 18 yaşındaki bir gencin kendi aracını alabilecek kapasitede olduğunu değiştirmiyor.
konu yine gösterişe geliyor,
burda adamlar işlevselliğe bakıyor ama Türkiye'de insanlar araç alırken bu da olsun şu da olsun derken araç gırtlağına kadar dolduruluyor.
konu yine aynı yere geliyor,
Türkiye de adam c-e alırken deri koltuk olmazsa olmaz derken
burada adam önem vermiyor.
Arkadaşlar Almanya ve benzeri Avrupa ülkelerinde durum çok farklı. Kumaş döşemeye sahip S 350 short alıyor adamlar.
Bizim ülkemizde ise Long olsun, bilmem ne derisi olsun, ısıtma soğutma, 4 koltuk hafıza olsun, gece görüş vb doluda dolu olsun :)
Bir bayi çalışanı olarak söylüyorum Türkiye de güvenlikten çok aksesuara önem veriliyor.
Sürüş yardım paketi diye bir paket var ki içeriği çok sağlam bir güvenlik sistemi içerir. İnsanlar buna para vermiyor ama rengine, döşemesine jantına daha fazla önem veriyor.
Yazmistim
Ilandaki kendisi
http://www.sahibinden.com/ilan/vasit...0940110/detay/
Bu renkten sipariş ettim haziran teslim, daha önce favorim paladyum gri ve kavansit maviydi ama bu renk çok hoş.
Bir dunya para ver bide 136 hp dizel manuel arabaya bin bir de iyi bir sey almissin gibi anlatsinlar komik vallahi:)
manuel değil 7 G Tronic Plus
C-Serisi Cabriolet
Bakalım C Cabrio piyasada nasıl yer edinecek :=)
1.6 156 hp 9 ileri otomatik şanzıman ile 224.000 TL Den başlayan fiyatıyla iyi satacak bir araç.
Ama beklenen ilgiyi sağlamayacak gibi düşünüyorum
C200d sahipleri memnun mu?
AMG paket olmali ama ASLA ASLA spor süspansiyon ile alınmamalı. Şanzıman idare ediyor ama ZF'le alakasız. Performans yetiyor çok bişey beklememek lazım. Genel olarak ben memnunum diyebilirim. Ama süspansiyonun sertliği %95 otobanda kullanan beni bile bezdirdi artık. tekrar istemem sanırım, ya da belki c180 düşünebilirim.
Ben amg spor süspansiyonlu modeli test ettim. Tabi 136 hp ne kadar giderse bu araba da o kadar gidiyor. Tek farkı sürtünme katsayısı iyi olduğu için hız arttıkça daha güçlü hissi veriyor. Yüksek hıza da rahat ulaşıyor gibi geldi.
Yol tutuşu benim oldukça hoşuma gitti. Hatta F30 dan daha fazla hoşuma gitti diyebilirim. Ses yalıtımı ise muazzamdı. Test aracında izolasyonlu cam opsiyonu vardır belki bilemiyorum ama gerçekten abartı sessiz , rakiplerinden 1 değil 2 tık yukarıdaydı.
Tüketimi hesaplamak mümkün değil tabii kısa sürüşte. Bu konuda da siz bilgi paylaşırsanız sevinirim. Şehir için, 120-140 sabitte veya üzeri süratlerdeki tüketimi de önemli. Nihayetinde performanstan feragat ediyorsak tüketimde karşılığı alınabilmeli.
Muhtemelen izolasyonlu cam vardı çünkü normalllerde 100den itibaren ruzgar sesi çok fazla geliyor.
amg suspansıyon sertliği dışında gurultulude, alt takım dağılacak hissi veriyor, gerçi fascination suspansıyonuda gurultulu o ayrı:) Çalışma mesafesi kısa aslında..
Yol tutuş zaten muazzam.
Hız arttıkça daha güçlü hissi verdiğine ve yüksek hızlara gücüne göre daha kolay ulaştığına katılıyorum.
Yol tutuşuyla ilgili hiçbir sıkıntı yok, ama @M3CSL dediği gibi amortisörlerin çalışma mesafesi kısa, tümsek geçişlerinde çapraz geçerken verdiği tepki de arabadan düşecek gibi oluyorsunuz!!! sanki rodeo :)
Yüksek hızda rüzgar sesi var fakat genel kalite hissi sınıfının kesinlikle üzerinde. F30 da kullandığım için W205 sonrası basit geliyor.
Tüketim değişken ama istanbulda ben ortalama 7 civarı yakıyorum. Genel rotam sabah akşam Ataşehir-Tuzla TEM kullanarak, sabah 5 litre civarı yakıyor, kasarsam 4 lt ortalamalar görüyorum. Akşam trafik daha yoğun oluyor 6-7 yakıyor. Biraz da şehir içi girince depo ortalaması 7 civarı oluyor. Uzun yolda Ağustosta Bodrum-Istanbul yaptım sakin kullanım 5.5 lt yaktı. (704 km 8 saat 17 dakika ortalama hız 85)
Hiçbir zaman 8 lt üzeri ortalama görmedim diyebilirim bir depoda.
Kullanıcıları rüzgar sesinden o kadar şikayetçi ki servis yan camları ücretsiz değiştiriyor.Enişte nin c180 fascination u baya kullandım,aile de w204 amg de var.w204 çok daha kaliteli geliyor bana nedense.w205 ne biliyim piano black konsol filan basit geliyor açıkcası.Ses sistemi w204 e göre rezalet.Şanzıman zaten bi zf berraklığı yok.
Bilgiler faydalı oldu teşekkür ederim.
Bir ön sipariş verdim , pazartesi kaparosunu yatıracağım. Sistemde ekim ortası üretime girecek bir aracın üzerine donanım ekleyeceğiz, onu bekliyorum.
Bu aracın güvenlik donanımını rakiplerine göre daha iyi buldum. Çarpışma önleme yardımcısı , yorgunluk algılayıcı , yaya güvenlik sistemi , brake assist gibi ek donanımlar ücretsiz sunuluyor.
Amg donanımlı bir c200d paketine ek olarak ,
Keyless Go : ( Normalde keyless start var zaten , bu donanım ile anahtarsız giriş + elektrikli içeriden açılıp kapanabilen bagaj ve ayakla bagaj açma var) .Benim gibi 2 çocuklu aile için ihtiyaç diyebilirim.
Akustik Konfor paketi : Ses izolasyonlu ön ve yan camlar ile burmester ses sistemi bu paketin içeriği. Test sürüş yaptığım araç kadar sessiz olsun başka bir şey istemiyorum. Eğer o araçta izolasyon yoktu ise zaten bu donanımla gelecek aracı düşünemiyorum bile. Cidden 150 Km de bile oturma odası sessizliği vardır araçta.
Uzun far yardımcısı : Klasik bildiğimiz uzun yolda karşıdan gelen araca göre kısa ve uzunları kendi ayarlayan sistem. Gece yolculuğu sevdiğimden ekledim.
Analog saat : Hiç ihtiyaç değil ama bu alınmadığında çerçeve çıtasız geliyor bu noktadaki tuş takımı. Görsel açıdan daha hoş bulduğumdan ekledim.
Kısaca verdiğim sipariş bu şekilde oldu.
Orta konsoldaki piano black geçtiğimiz senelerde ücretsizdi. Bir de dişbudak siyah desenli bir ahşap görünümlü trim mevcut. Geçtiğimiz senelerde ücretli olan bu opsiyon şu an ücretsiz seçenekte. Sanırım genel anlamda piano black trimlerden çok şikayet olduğundan ikinci bir ücretsiz seçenek ile çözmüşler işi. Dişbudak seçenekte oldukça güzel duruyor , el izi , çizilme veya toz konusunda çok daha başarılı olacaktır pianoya göre.
Cabrio için 9g şanzımanla satışı başladı ama dediğiniz gibi o bile kurtaramamış işi. Perfromans verileri oldukça düşük kalmış, tüketimi de epeyce geride görünüyor ağırlıktan dolayı.
Bir de , çok talep edilen 160 lık dci motor var mesela , keşke bu araca gelse deniyor ama motor gücü arttıkça aslında ekonomik olmaktan uzaklaşıyor biraz. Bu konuyu passat 240hp ile 525xd kullanıcısı bir kaç arkadaştan dinlemiştim. Fabrika verisinden oldukça uzak rakamlardan bahsetmişlerdi. 160 lık C kulağa hoş geliyor ama asıl amacı olan tüketimde etkisi ne olur bakmak lazım. Talisman sahipleri en iyi bilir herhalde şu an.
Bende asla böyle bir rüzgar sesi yok. Rüzgar sesi var derken 160-180 gibi hafif hafif başlıyor demek istemiştim normal olarak. Bazı araçların cam ya da fitillerinde sıkıntı olabilir.
Ben kısa süreli W204 te kullandım bana göre kalite olarak W205 AMG ye göre dağlar kadar fark var. Belki fascination donanımda malzeme kalitesi kötüdür bilemiyorum. Şanzımanı zaten söyledik haklısınız.