kesınlıkle evo x
Printable View
kesınlıkle evo x
bence sti.
Evolar daha sıkı makineler ama subaru herzaman favorim konumunda daha soft daha sempatik daha cok hayran kitlesine sahip bir arac dunya capında.Ben hatcback te olsa Sti tercih ederdim ralli mavisi Sti wıth '18 prodrive rims diyorum :)
Alüminyum blok olduğu için evoyu tercih etmiyorum bekleneni veremesede yeni Sti gerek motor gerek aerodinamik olarak çok başarılı bir araç....
Herzaman EVO derdim ama son kasada STI çoooOooOok fena güzel duruyor...
Yeni STI bence son nokta...
Her zaman her yerde her turlu STI.
yol tutusta ewo x daha ıı dıyenler var... benım ızledıgım fifth gear programında ewo ıle 3 sefer vırajın tam apex noktasındakı elmayı ezmeye calıstılar fakat basarılı olamadılar...stı ıle ılk seferınde basardılar...sonra yaptıkları yorum su oldu: sti butun hakımıyetını soforune teslım edıyor;) ızledıgım vıdeolarda sti hıc kafadan kaymadı...alumınyum blok cok buyuk eksı ewo ıcın,o efsane demır blok nasıl cope atılır:) usadekı evo forumlarında okuduklarım cok sasırttı benı..2 tane abımız manuel ewonun debrıyaj pedalını kırmıslar:D oha dedım...genel sıkayet dıreksıyon kutusu problem cıkarıyo yonunde...alumınyum blogu patlatan cevherlerde var...bı arkadas yazmıs,ewo9 blogunu swaplıyorlar dıe...aynen ole:icon_tup:
ewo x ne tıp olarak ne sanzıman ne motor olarak bence evolution serısıne layık deıl...yenı stı mı ewo 9 mu dersenız gozumu kapatırım ewo 9 u alırım,cunku ewo 9 u cok sewıyorum(fanatıklık) ama objektıf olursak yenı stı 1 adım onde...
şimdi subaru sti ında bir üst kategorisini cıkartıcaklarmış bakalım o nasıl olucak;)
Ben bir şekilde Subarunun köklerine daha bağlı olduğunu düşünüyorum. Evo yavaş yavaş ralliden uzaklaştı ve sadece yol kullanımına odaklı bişi oldu. Impreza iyi kötü hala grup n de wrc de yarışıyor. Ayrıca Evo nun 6 dan sonraki dönemde rallide hatrı sayılır bir başarısı yok.
Abi o motor zaten yarış geçmişinin bir mirası idi. Bu tür araçlar yarış temelli olduklarından bu kadar başarılı. Bundan uzaklaştıkça bir esprisinin de kalmadığını düşünüyorum.
Genel olarak motorsporları spor otomobil gelişiminde 1. derecede önemli böyle düşünüyorum.
mitsubishi neden 4g63'ü evo x serisinde tercih etmedi,bilgisi olan var mı?
10 yila kalmaz hybrid subaru evo cikar kesin .
Ben bir gece bu soruyu kafama çok taktım ve baya araştırma yaptım. Çıkardığım sonuç şu:
Güç ve hız istiyorsanız Subaru nun farkı ortada. Draglarda da görünen farkla geçebiliyor evo x i. Tabi motor hacimlerini de unutmamak lazım. Sonuca gelirsek
Hız ve güç: Subaru
Çekicilik: Evo X
Bu demek değildir ki evo yavaş aman yanlış anlaşılmasın.
Bana sorarsanız ben de hb kasa sevmiyorum bu tip araçlarda. Ayrıca hb olsa bile subaru bence de malesef karizmasını yitirmiş durumda. Ve bir sonraki seri tekrar sedan olabilir efsane geri dönebilir diye düşünüyorum. Şu durumda ben de EVO X ' e hayran birisiyim.
k20a olmasa bu mitsu mühendisleri üretemezlerdi evo x motorunu :) kopyacılarr :P
evox bloğu güzel aluminyum olması niye dezavantaj? semi closed deck blok. yakında çıkar darton gömlekleri, problemsiz kullanılır blok. motor konumu güzel, üst kapağı eskisine göre kat kat iyi, hem emme hem egsozda mivec var. güzel makine biraz sabretmek lazım.
Fuarda da inceledik uzun uzun, STI cok daha hos geliyor bana :)