Audi R8 (road car) - Wikipedia, the free encyclopedia
Audi R8 V10 ist World Performance Car 2010 - Zweiter Titelgewinn für den Audi R8 - Auto Nachrichten News Artikel - Motorsport-Magazin.com
Bu motor nedense lambo'dada 2005 de piyasaya çıktı m5'dede)iyice araştır canım kardeşim.
e92 m3 almak istiyorsan hiç düşünme derim.tapalama deniyor herhalde ben bu tip terminolojilerden çok anlamam 7/24 power açık geziyorum 14 litre ortalama tüketim.Bakım masrafı 800tl vergiyi karıştırmayalım lütfenkafan rahat power'de accelerations yaptığında yer ayağının altında hamur oluyor farklı bir system
![]()
yazik cok bos beles yaziyorsunuz. smg 3 de 5 degil 11 tane farkli mod var ve en hizli olan mod malesef koydugunuz video da yok. Size gercek test karsilastirmalari ile geliyorum ancak siz bildiginizi okumaya devam ediyorsunuz. m6 nin hizli veya yavas vites atmasi beni yuksege tasimaz gercek test datasi bunlar.
bmw sizi bir oyunla kandirmayi basarmis, helal olsun adamlar guzel marketing yapiyorlar.
siz yuruyen seslerine bakarak motorlarinin ayni oldugunu soylemeye devam edin ben blogun kalibini almadim, almama da gerek yok zira gorunen koy klavuz istemez.
Lambonun 82.5 mm capinda piston kullanmak icin dizayn ettigi bloga Bmw 92 mm capinda piston koymus helal olsun adamlara zoru basarmislar![]()
Motorlarin karakteristigi bile cok farkli iki motorun dyno grafiklerine baksaniz anlarsiniz ama siz hala ayni yilda cikti o motorlar, bmw lambodan aliyor diyorsunuz
Kaynak: Lamborghini V10 - Wikipedia, the free encyclopedia ve http://www.midia.nl/diversen/bmw/E60...te_Vehicle.pdf
Lutfen biraz arastirip yazin tartisma zevkli bir hal alsin, boyle cok ezici gidiyor.
ben V motorların seslerinin V 'nin iç açılarının ve çapraz vuruşlarının özellikleri yüzünden benzediğini sanıyordum))))) Senin dediğine göre lambo ve r8 aynı motor ancak sadece egzoz yüzünden çok farklı 2 tınımı yükseltiyor?motor sesi bukadar basit yani
)))m3 marketing yapılmaya ihtiyacı olan bir araçmıdır?ebay'dan bir bak istersen 300milyonluk usa hangi arabaya daha çok rabet etmiş.haa yoksa m6 binicileri özel insanlar mı
burda gerçekten araçtan anlayan bir kullanıcı m3'için bir yorum yapmış..senin karşılaştırma kriterlerine hayran oldum.3 5 sayfadan pistan çapı
dünya kullanıcıları üreticinin yorumları vs bunların hepsi sana hikaye herhalde
nekadar yakıyor senin makina ?
m5 m6 total=81
m3=86dur neyse işlerim var konu patates tadı verdi sen v10'la servis benzinlik arası ring yapadur ben bi koşu gidip arkadaşlara takılayım
![]()
Ne yazdiginizi guclukle anlayabiliyorum hatta anlayamiyorum.
m3 tarihi boyunca her kasasi yaklasik 50k adet uretilmistir, m6 ise cok cok daha az hatta 14,152 adet ile son bulmustur. Ragbet degil de cok fazla uretimden kaynaklanan fazla satis sonucu bahsettiginiz olay. m5/6 cok data ozel, pahali ve limitli bir aractir.
Hala bmw s85 motorunun lambodan aldigini kanitlayamadiniz. Bekliyorum kanitlarinizi
%100 bmw dediginiz m3 motorun s85 motoruna ne kadar benzedigini de bilmiyorsunuz heralde
S65B40 motorunuzun s85 ile ne kadar yakin hatta ayni oldugunu kendiniz arastirin bakin. Hatta zahmet etmeyin linke tiklamaya.
Design
The S65 shares the SAME 92 mm (3.6 in) bore and 75.2 mm (3.0 in) stroke cylinder dimensions with the S85 V10, along with the Double-VANOS variable valve timing system and 12.0:1 compression ratio.
A conventional wet-sump lubrication system with two oil pumps replaces the three-pump dry sump system used on the V10, further decreasing weight.
Kisacasi v10 motorunun sadece iki silindir daha eksigi m3 motoruTabiki teknoloji olarak bazi farkliliklar olucak ancak ana elemanlar s85den alinma
BMW S65 - Wikipedia, the free encyclopedia
Cok sukur aracim rutin bakimlar disinda hic servise sokmadi beni. Siz dikkat edin yataklariniz sizi yari yolda birakmasin, zira sandik motor bayagi pahali serviste
Bmw m3 yataklarinin hatali oldugunu kabul eden ve revize edilen ana/kol yataklari ile degismesi gerektigini soyleyen bir bulten yayinladi yuzlerce yatak saran s65 yuzunden
v10 fazla yakiyor ancak kullanimla cok alakali. ortalama 27-28 lerde dolastigi da oluyor 14-15 lerde de. Daha asagisi cok zor.
of of of ben m5 m6'lara 100den sonra tırla sandık motor attıklarını bilirimde daha 1 tane e92 ye takıldığını duymadım))))))))))))))) ben 8.8i görüyorum asılmacasına 15 i anca görüyor rutinden başka gitmiyorsun?herhalde senin m6 özel bir gezegenden geldi
))ya kardeşim ben anlamıyorum sen bu arabayı 0-70 mi kullanıyorsun yada diğer bütün m6'cılar bisikletmi sürmüş ömrü boyunca?arabanın gerçeği dünyada ayyuka çıkmış sen bana neden bahsediyorsun?tabi sadece 2 silindir farkı var o 2 silindiri ordan kaldırınca işte m3 olmuş
28litre nedir ya benzinli mack 25litre anca yakıyordur
hayır depodan direk egzoza bağlantımı var nedir?
siz niye bukadar tartışlıyorsunuzki anlam veremedim
m3 ve m6 sahibi olarak amaç ne ?
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”
Canberk in verdıgı ornekler cok dogru,neden anlasılmak ıstenmıyor kı?
Ikı motor bır bırının ıkızı zaten. Bunu arastırmaya gerekde yok,teknık detayları okusanız yeterlı.
Ayrıca V10 motor,ilk cıktıgı yıl,o senekı F1 BMW takımının kullandıgı motorun atası zaten...
M3 de kol yatak sorunları oldugu dogru,malesef V10 motordada 2005-6 senelerınde vardı. Bu tıp seyler dogal,olabılır.
Her markada oluyor...
Ikı aracın amacı cok farklı ve keyıflı araclar.
2006 yılında M6 yı tercıh ederdım ama 2009 yılında M3...
v10 lambo kopyasi motor degilmiydi ne yakmasini bekliyorsunekonomi icin m3-m6 almiyor heralde kimse
duymaman arastirmamandan veya takip etmemenden kaynakli olsa gerek. Adamlar registery olusturuyor kirilan s65 motorlar icin
buyur Blown motors, Bearing failure S65 Registry. - BMW M3 Forum (E90 E92)
hatta aftermarket bile yatak uretmeye basladi bazi firmalar m3 icin...
http://www.m3post.com/forums/showthread.php?t=824004
m5/6 kasa, motor ve sanzuman olarak tursu bir arac oldugu icin
Pek de tartisma havasi olmadi aslinda, lacordello nun her soyledigi havada kaldi, hicbirinin dayanagi yok malesef. Camur at izi kalsin.
Neymis m5/6 ile derdi ben anlamadim
Dedigin gibi Murat abi kullanimlari da cok farkli araclar, ben m6yi istediginde daha hardcore olabilmesi ve daha karakterli buldugum icin onu sectim![]()
Arabanin daha iyisi olmaz,seni ne mutlu ediyorsa o iyi arabadir
Senin M6 nin hizlanmasina bayilmistim,benim 2007 yilindakiyle alakasi yoktu yada diger test ettiklerimle...
Kazasiz ve belasiz binmek en guzel dilek![]()
türkiye şartlarında satılıp satılmaması motor problemleri falan eyv da
m3-m5-m6 gibi araçlar içinde yakıt kavgasıda nedir![]()
e92 m3 dkg şanzımanlı bana normal bir araba gibi geldi,m6 ya bindim beni ürküttü performansı
hiçbirini almayı düşünmüyorum sadece kendi yorumlarım![]()
Team PAŞAOĞLU
Aynen öyle.Benim işim gücüm arabalar değildir incik boncuk uğraşmam ama yakıt gözümün önündedir onda yanılmam. araç 0'iken ilk 5 depoda 18-20 arası geziniyordu şimdi power'i hiç kapatmadan 0-100 100-200 ivme yapıyorum 15i nadir görüyorum bende fabrika verilerine imkan vermiyordum tr yokuşlu yollar gözeneksiz tutunma olmaz benzinde tonla katkı maddesi var ince 20litre yakar diyerek göze almıştım dediğim gibi max 15
yukarda yorum yazan arkadaşlar bu mesele kabak tatı verdi oturup şimdi araştırma yaptırmayın bana.SİZLER KİNGSİNİZ![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)