hayırlı olsun Allah kazasız binmeyi nasip etsin
Cupra da bluetooth kiti, usb girişi,1100 tl ekstra ile alınabiliyor
Printable View
abi valla ben sitesinin yalancısıyım hatta beyazı otomatik secmiş ordanda 490 pound koymuş :) 17.480 çıkıyor ozaman
http://i.hizliresim.com/oQG9YX.jpg
http://i.hizliresim.com/gldy40.jpg
ıkı aracada bakarsan aynı fiyat sadece seat o dönem extra indirim uygulamış
DSG yi opsiyon gibi göstermeyi bırakmalısınız
Birçok kişi için Manuel tercih sebebi
benim açımdan beynim cupra , kalbim 208 gti diyor
Cuprayı alırken daha ucuza alıp satarken daha az zarar ettireceği kesin
hatta gecen sene buzamanlar alanlar suan kar ediyorlar
208 in parasını hakeden bir araç olduğunu düşünmüyorum
aslında pejo, 208'in içini elden geçirip revize etse çok alınabilir bir araba olurdu.
Ya yapma allah aşkına yusuf abi bu kadar fanatiklik yapma yarın bigün satıcaksın bu arabayı.
208'in fiyatı nası cupranın altında olması gerekir? Bu kadarda yapma lütfen hakkaten çok yanlış konuşuyosunuz.
Cupra son güncel fiyatını hak eden bi araba mı? Polo son dönemler 70 e satılıyodu hak ediyormuydu?
Bas ikisiyle de yüksek hizda frene anlarsiniz o zaman farki:)
Karismis burasi :)
208 bence iciyle disiyla gayet guzel bi araba cupra dan ic mekan olarak cok cok acik ara hem daha kaliteli hemde dizayn olarak daha basarili
Yalniz hem hafif hemde selefine gore bi hayli guclu olmasina ragmen verileri daha iyi olmaliydi mevcut durumu iyi ama kesinlikle daha iyi olmaliydi en azindan beklentim bu yonde
Cupra nin ic mekani daha iyi degil en azindan biraz iyi olsaydi cok cok daha iyi olabilirdi
Polo ve cupra nin dsg gibi cok onemli avantaji var tek basina gti i cuprayi tercih etmek icin buyuk bi sebep olurdu kimine gore
Kimine gorede 208 manuel avantajiyla onde
Lakin Istanbul sehir sartlarinda dsg kullanipta keske manuel olsaydi diyemiyor insan sadece zevki biraz torpuledigi dogru ama dsg cok iyi calisiyor
Yani isin ozu 208 bence iyi araba
Ama polo totalde 208 den daha iyi bi araba
İbiza cupra daha al beni duruyo bana göre :)
Bence daha iyiden iyiye sıralamak gerekirse
Polo>208>Cupra
Cuprayı sona koymamın tek sebebi içinin gerçekten iyi olmaması.
Tamam o zaman sıkıntı yok zaten :)
Ayrıca ne bu marka fanatikliği anlayabilmiş değilim. Megane Coupe aldım işe gidip gelmek için, hergün köprü trafiğine girmeme rağmen bir depo ile 1250km yol yaptım. O zaman gti, cupra falan hikaye ne varsa dci motorda var mı diyelim? Bence piyasada ki her aracın kendine göre bir özelliği var.
Polo GTI - içi kaliteli, dsg
Cupra - yırtıcı görünüyor, dsg
208 - manuel ayrıca esp kapanıyor
fabia vrs - 5 kapı, dsg
vs. herkes kendi ihtiyacına yönelik araç alıyor, ayrıca kendi cebine göre tabii. Sanki millet aracı seçiyor parasını biz veriyormuşuz gibi yorumlar tatsız olmuş.
Kardeşim biz bu mukayeseleri 23 yıl! evvel fransız gti lerle yapıyorduk o zamandan buna yana değişen birşey yok bir defa alman vw ile fransız peugeot karşılaştırılamaz bile he peugeot un fiyatı vw in altında olur fiyat avantajıyla mukayese o zaman olabilir burda durum tam tersine dönmüş aldıktan sonra sık servis isteyen yıllar geçtikçe dökülen fransız vw e rakip olmuş dsg yok bi xenon yok kilit yok birde utanmadan 12 bin tl fazla istiyor yok ya avrupa da neden aynı fiyat bu araba o halde ki 208 daha sonra çıktığı halde ilk çıkan mal her zaman pahalıdır sonra düşer fiyatı
seni de anlamış değilim açıkcası altında audi var peugeot taraftarlığı yapıyorsun
Abi merthan da ibiza cupra vardi ve benim 208 gti binip test etmis bi insan tarafsiz yorumda bulunuyo illa herkes kendi arabasina fanatiklik yapicak diye bisey yok yani.
Ben 208 i 55 bin tl aldim polo gti da 57 bin fiyat aldim.Sonra zam geldi sacma sapan rakamlar ortaya cikti bu konuda haklisin.Ben ne gidip 208 e ne poloya 70 80 bin vermem bu benim düsüncem.
Dsg konusunda vurgulayip durman bence anlamsiz cünkü arabanin sanzımanı o yani bizim elimizde olan bisey degil:) biri manuel biri dsg diye ibiza daha mi pahali olmak zorunda onu anlamis degilim.
Bence bu konuyu daha fazla uzatmayalım ibiza 208 polo güzel arabalar binip test etmeden konuşulması çok yanlış.Ibiza cupra ya binip gazlıyorum ve sadece gaza basıyorum yani:D sonra 208 e binip gazlıyorum o vitesi 3 ten 2 ye cekip catara patara gitmek bana inanilmaz keyif veriyo:D herkesin zevki tercihi bence bosuna tartsimayalim:)
sadece dsg mi bi xenon kilitli difransiyel önemsizmi
adam bu 3 özelliği koymuş senden 12 bin tl az para istiyor
tercih se bende manuel ciyim en fanatiğinden
zevkse bizde kulakçıklar var 2-3 vites birden düşürüyorum aynı tadı alıyorum
benim itirazım bu kadar fiyat farkına
Ya abicim bak suan polo satiliyo olsa fiyati 70 75 bin olucakti bunu sende biliyosun.polo ve 208 , ibizadan kaliteli arabalr bu fiyat farki bu yüzden.Bi xenon vs vs diyosun.Bak ben gebzedeyim bigun haberleselim gel 208 le gezelim biraz sür malzeme kalitesine bak bana hak vericeksin.
elektronik difransiyel kilidi demek ayarlanabilir kilitli difransiyel demek mekanikleri var % 100 o başka elbette
Elektronik dinamik diferansiyel kilidi “XDS”, bilinen EDL fonksiyonunun geliştirilmiş ve genişletilmiş versiyonudur.
Ancak, XDS çekiş kaybına odaklanmak yerine hızlı viraj geçişlerinde virajın iç bölgesinde bulunan ön tekerlek yükünün azalmasına tepki verir. XDS, tekerleğin patinaj yapmasını önlemek için virajın iç bölgesindeki tekerleğe ESP hidroliği üzerinden fren basıncı üretir. Bu şekilde çekiş iyileştirilir ve yetersiz yönlendirme eğilimi azaltılır. Bu esnada basınç seviyesi yaklaşık 5 bar’dan 15 bar’a kadar uzanan aralıkta hareket edebilmektedir. Sürüş izlenimi, ayarlı bir diferansiyel kilidinin hafifletilmiş şekline benzer. Tek taraflı, hassas bir fren basıncı yapılandırılması sayesinde daha sportif, daha hızlı ve hedef konusunda daha hassas bir viraj kabiliyeti elde edilir.
arkadaşlar peki bu XDS ayarını vag.com'dan hangi menüden yükseltebiliyoruz?
veya bu ayarı yükseltmiş bir arkadaşın yorumunu okuyabilir miyiz? :)
kilitlinin faydası tartışılmaz elbette özellikle pist kullanımları için büyük avantaj sağlar... 208 gti 30th versiyonuna mekanik kilitli diff. koymuşlar zaten... Ama herhangi bir pistte stock cupra/polo nun 208 gti dan daha iyi süre yaptığını şu ana kadar görmedim duymadım kilitli diff. sahip olmalarına rağmen :)
yabancı bir golf forumunda şu bilgileri buldum. doğru mu acaba yazılanlar?
ESP, XDS, DSR, ASR, Brake Assist, Hill Hold Control Settings Vag-Com - VW GTI MKVI Forum / VW Golf R Forum / VW Golf MKVI Forum / VW GTI Forum - Golfmk6.com
Channel 36 XDS
There are 3 settings
0-center (stock setting)
1-weak
2-strong
cupra 10 lira daha mı ucuz 208 den
hemen duyuralım :D :D
a= polo , b= 208
Hockheinheim Short: a)1:20.70 , b)1:21.50 ve 1:20.10 (son test) :D
Vairano Handling Course: a)1:25.94 , b)1:29.50
linkler için tıkla: VW Polo GTI 1.4 TSI lap times and specs - FastestLaps.com
Peugeot 208 GTI lap times and specs - FastestLaps.com
çok fark ettiğini söyleyenler mevcut
Electronic Locking Differential - YouTube
http://666kb.com/i/cppzvmmdffputqqii.jpg
polo geçemeyip geçemyip vairano pistinde 3.5 sn. ile hıncını almış demek :D
Köşeyi Dönmek. XDS
İyileştirilmiş yol tutuşu. Daha hassas direksiyon. Arttırılmış esneklik. Ve virajdan çıkarken daha yüksek hız. Elektronik diferansiyel kilidi XDS küçük bir değişikliğin büyük sonuçlare yol açtığını ispatlıyor: Virajın içinde kalan tekerleğin hedeflenerek frenlenmesi sürüş zevkini kat kat arttırıyor. Ve tabi ki sürüş güvenliğini de.
http://666kb.com/i/cppzx4fer9fpe6qii.jpg
http://www.youtube.com/watch?v=cFBMiwWaks8
yalnız xds ayarı sona yani 0 dan 2 ye strong'a getirmenin sakıncaları olduğu söylenmekte;
1)Balataların çabuk aşınması
2)Aks rulmanına (Constant-Velocity joint) fazla yük bineceğinden dağıtabileceğine
3)wheel hop (coil varsa sorun olmayacağı söylenmekte)
XDS ayarını yapmak 2-3 dakika. Biz kendimiz yapmıştık, köklendiğinde fark oldukça fazla oluyor. Ancak! cupra ve gti'da esp kapanamadığı için farkı tam olarak anlamak oldukça güç. Ben çok saçma buluyorum zaten esp'nin kapanamamasını. Körfez'e çıktığımda pirelli virajında hayattan soğuttu beni esp, hatta bu yüzden satmış bile olabilirim :D
ESP kapatılabilse viraj çıkışlarında katkısı daha büyük olacaktır eminim. Şehir içi için konuşacak olursak evet çok farkettiriyor.
Doğrudur, Türkiye ve mevcut satılan paketleri konuşuyorsak OPC dışında bu sınıfta kilitle gelen güncel bir otomobil yok. Kilitli bir önden çekeri şöyle tanımlayabilirim, körfez'de Trophy ile 2 saatte arka sol lastiğin tellerini çıkartacak kadar yan gitmiştik. Önde tutunma o kadar fazla ki ayağını gazdan yersiz çekmen popoyu yanına alman ile aynı anda gerçekleşiyor :eek:
Ben ilk stronga aldığımız gün inanılmaz etkilenmiştim :) ama o gün lastikte değiştirdiğim için xds nin etkisini ancak limit üstü gittiğimde anlayabildim ve daha çok hoşuma gitti.Keskin bir dönüş misal 70 derecelik tek şerit bir viraj 60 la stabil dönebilecekken 70le zorluyorsun kafadan kaydığı an xds müdahalesiyle seni şeritte tutuyor ve içeri çekiyor kafayı bu sayede ayak kaldırmadan elektronik müdahale ile devam ediyorsun.Islakta daha rahat anlaşılır.208 dışarıdan cupra kadar marjinal sayılır iç malzemeside güzel ve şık direksiyon oturma pozisyonu hatası hariç göze hoş geliyor.Ama polonun içini hepsinden çok beğendim ben.Fiyat olarak biraz daha makul olmalı 208 gti şu an polo satılmadığı için ne desek boş cupra ise asıl olması gereken rakama geldi zaten önceden çok ucuzdu.Dsg ise gerçekten çok büyük avantaj bende manuel severim ama dsg mükemmel.