bu kadar laftan sonra mercedes alma dostum, volvo almalısın durusunu bozma :)
Printable View
bu kadar laftan sonra mercedes alma dostum, volvo almalısın durusunu bozma :)
görülen köy kılavuz istemez, doğru seçim zaten Volvo :)
yedi yetmiş bütün dergiler o karşılaştırmada Volvo demiş.
her iki araca birden sahip insanlar Volvo demiş.
konu sahibi deneyim olarak Volvo'yu üstün bulmuş.
konu'ya dahil ortalama yanıt Volvo'dan yana
açıkçası evet A3 süper ama onunda hem fiyatı çok yüksek hem arıza yaşandımı servis sürekli kullanıcı arızası deyip uçuk fiyatlar çıkarıyor.
kendi adıma konuşim Audi A3 2008 model araç benim hayatımdaki en kötü tecrübeydi, evet aldığım motoru iyisi değildi o yüzden motora laf edemem ama servis.
o Doğuş denilen servis yokmu düşmanına tavsiye etmezsin emin ol hayatındaki en art niyetli,şımarık, yapıcı olmayan lanet olası bir servis ve istastiklere göre türkiye içersindeki en kötü müşteri memnuniyetine sahip servis diye biliyorum 2012den bu yana başka servis tahtı almadıysa.
ikisi arasında kalınırsa tabi ki mercedes ama alternatif olcaksa 1 serisi çok iyi secim
merak ediyorum bu tabiki şu, tabiki bu diyen arkadaşlar ömürlerinde kaç defa uzun dönem Mercedes yada Volvo sahibi olmuş arkadaşlar :)
ayrıca Mercedes dair hemen hemen herşeyden yoksun olduğunun farkındamı bu A180'nin?
önden çekişli Mercedes? Renault motorlu, hatchback Mercedes? hmmm tabi :)
Doğuştan herhalde tek ben şikayetçi değilim. Bana kimse şımarık, artniyetli yaklaşmadı bugüne kadar...
Garantim yokken tek lafıma kavramam, mekatroniğim değişti 4bin 5bin liralık parça değiştirdiler 200 tl sembolik bi ücret aldılar.
Arabamda yazılım var üstüne üstlük, hiç sorun çıkarmadılar.
Secenekler arasinda sahsi olarak hayatta almayacagim araba A. Alabiliyosam A3 alirim, yoksa Volvo.
Audinin goruntu olarak slineye ihtiyaci yok bence...(ihtiyaci yok derken tabiki sline olsa daha iyi olur ama butceyi asiyor)
A3 sedan ambition+bixenon+sunroof cok yeterli :)
Ayni sey bmw icinde gecerli bence,m paket ve sline alinmayip gerekli donanimlar alinip maliyet dusurulebilir
a classe nin mavi rengi ve amg paketlisini beğenmeyecek insan nadirdir. sadece renk ve donanımı için bile tercih edilr a180
iddianız için bir yorum yapamayacağım sonuçta yanlış anlamayın yalancı demek değil amacım ama iddianız gerçekten baya abartı, birebir şunu yaşamış biriyim , şu anki şirtket aracımızdan iki önceki aracımız polo 1.6 tdi comfortline dı.
meslekdaşım yan sanayi boavista 16 jant taktı 205 / 55/ 16 ebatlarla ve aracın birşeyi bozulduğunda (neydi tam hatırlamıyorum) servis bu lastik ve jantın yaptığını söylemişti.
hani alt takım fln olsa anlayacağız ama öyle birşeydiki kel alakaydı ve büyük kavgalar çıkmıştı aracı garanti kapsamına sokmadılar.
siz ise yazılımlı aracınızın şanzımanındaki en problematik , en pahalı parçalarından birinin hemde doğuş gibi bir serviste üstüne üstük aracınızın kolaylıkla garanti dışında kalınacak yazılımlı hali ile değiştirildiğini söylemişsiniz.
bence çok ama acaip çok şanslısınız ve o servisi asla ama asla bırakmayın.
size en basitinden şöyle söylim adana Aykan VW-Audi servis müdürü yakın arkadaşım, aynen bu konudada göreceğin gibi önceki yazılımlarda bahsetiğim gibi Volvo s60mı orada takasa değerlendirmek istedim .
önceden yaşadığım tatsızlıktan söz ettim ve arkadaşım bir başladı anlatmaya ben şok, özetle şunu söylim size onun yaptıklarıyla akşam huzurlu uyuması ciddi ciddi zormuş ve istifa etmeyi düşünüyor o derece can yakan, sürekli kavga tehdit yaşayan bir servisten söz ediyoruz burda..
Bizimde 2 aracımız teki garanti kapsamındayken, teki garanti kapsamı dışında dsg onarımı ücretsiz yapıldı. Teki kavrama teki mekatronik, 1.6 tdi dsg, 2011 leon ile 2012 a3.
Arkadaşın 2009 golfu servis dışı bakıma girmesine rağmen ücretsiz geçen sene 100km de dsg onarımı yapıldı.
Eski aracım 2010 a3 düz vitesti, yanlıs vites atıp subap eğdim, komple üst kapak 6.500+ işçilikti o zaman, ücretsiz değiştirildi, arka amortisör takozları ses yapıyordu spor helezon - 18" jant mevcuttu 400+ işçilik yine garantiden değiştiler.
Babamın eski aracı 2005 a6, oto parfümü sıcakta genleşip konsola akıp soydu. Garantiden.
Geçtiğimiz kış yine babamın farını değiştirdiler garantisi yok aracın 2012 a6, far çatlak babam taş gelmedi farda sorun var dedi değiştiler, daha aklıma gelmeyen vardır, audinin servisi candır :)
Dogustan beteri varsa bmw dir :)
2 tane Audi A4 (B7) üm oldu şu anda 1 adet Polom var
Önceleri Şenyıldıza sonrasında ise daima Avek e gittim,gidiyorum
Hiç bir problem yaşamadım hatta ve hatta çok aşırı memnunum
Vw garanti bitsede aracın herşeyini karşılıyor bende kavrama değiştirdim 200 TL verdim
Radyatörüm de çatlak varmış 100 küsürat TL verdim
Düşünün bagaj kapağı amortistörleri değişti para bile vermedim nereye giderseniz gidin bizene diyeceklerdir
Bunları yaparken ben hiç bir pazarlıkta bulunmadım zaten gerekeni yaptılar
Hatta ve hatta bunlar veya başka işlemler yapılırken ordan seç beğen araba aldım ( golf-jetta-passat- polo.. ) kullandım geri verdim
Aracım 15 gün falan yattı orda kimse getir arabamızı geri demedi
Farklı markalarda aracım oldu var ama servis olarak Vw ile kıyaslamam söz konusu bile olamaz..
bence burada ne benim nede 2-3 kişinin yaşadıkları genelleme yapmaya yeter bir değerlendirme olur :) özellikle bir tanesi resmen inanması çok zorken :) audi ve vw garanti süresi ne kadar uzun sanıyor anlamadım arkadaş herşeyi garantiden değiştirmiş mübarek :) tüm arabaları 1 sene içinde neler yaşamış neler :)
neyse kısa bir Google doğuş servis araştırması, bunların sayısı,ciddiyeti ile okurlar güzelce değerlendirebilir bunları kendileri başka markalarıda araştırırak bir fikir sahibi olabilir diye düşünüyorum.
bugün doğuş servisini iyi demek bence sadece komik olur, ha 1-2 yerde hele hele ucunda devamı gelecek bir yem var ise iyi niyet olabilir ama genel yargı adamların rezalet olduğu bunu savunmama bile gerek yok resmen bilinen bir gerçek.
henüz birkaç hafta önce bir arkadaşımız söz ediyordu aracını sürtmüş hanımı araba garanti dışında kalmış 30binde golf ve boya kusurları düzeltilmeye giriyor araba çıktığında daha 10km gitmeden motor uyarı ışığı ve kızdırma bujisi ışığı yanıyor, servis egsoz ısı sensörü diyor.
kaygılanan ve inanmayan arkadaş yan sanayiye bir gidiyor söz edilen sensörde apaçık anahtar izi, değiştirilmiş! açıkçası sizi bilmem benim param olsa demeyeceğim A7 alacak paramda var ama asla asla doğuş Audide satsa, Volvoda satsa içeri adım atmam
Sizin oradaki servisin yaklasimi farkli sanirim, subap egip yaptirdigim aracta yazilimda vardi orjinale ceviirttirip goturdum, forumdan 2-3 kisi de sahittir. Gectigimiz ocak ayinda en son yine bizim leonu(2014) ittirirken cam acikken dusunememisiz kar cam acma modulune gelmis dugmeler sapitmisti, calismiyordu , garantiden degistirdiler, aklima gelmeyen var da var.. Kaza sonrasi aracimin kaputu degisti dogusta, 1 yil sonra vernik yandi. Goturdum a3 u ,3 gun ikame a4 verdiler onardilar tekrar. Ellerinden geleni yapiyorlar sagolsunlar.
arkadaşım ben kendimi sanırsam yanlış ifade ediyorum, sıkıntı zaten garanti sürecinde olanlar değil, garanti dışı kalındımı demiştim.
fakat açıkçası burda adanada megachipste yapılan 6 adet vw yazılımlı araç biliyorum hepside sorun yaşadı hepside garanti içindeyken oldu ve garanti dışı kalındı o sebeble biraz yer ve servislede alakalı bu durum.
diyorum ya ne benim nede sizin iddianızın bence bir değeri olmamalı ben şahsen bu konuda merak ediniyor olsaydım bunlarıda ali veli yazıyor olsaydı yazılan 1-2 iddiadan çok girerdim nete bakardım genel bir değerlendirmeye öyle bir fikir sahibi olurdum. sonuçta abartan lannet eden rakip firma satışçısıda olabilirim ben, sizde audi fanatiği veya kötümser yazan arkadaşa mulafet olma yarışındada olan bir arkadaşımızda olabilirsin.
en temizi googledan ara tara bak öğren derim
yarbaks sana volvo ne vaad ediyor kimin çakalısın?
hiçbir serviscilik bilgin olmadıgı belli mekanik bilgin zaten sıfır herkeze muhalefetsin derdin ne anlat belki açılırsın
kulaktan dolma bilgiler dayanagı olmayan ithamlar herşeyi en iyi ben biliyorum havaları altı boş ama...
yarbay@ üstadım 20 yaş büyüğümsün bana düşmez belki ama az karşıdakinin de fikirlerine saygı göster . konunun başından beri üste çıkıcam diye çabalıyosun .yorumunu yap çekil abi isteyen istediğini alsın.
vw servisleri konusundaki fikrine bende katılıyorum açıkcası ...
Abicim babam yaşındasın bişey diyemiyorum da yeter konu başından beri bizi ezdiğin , ne mühendislik kaldı ne mercedese binmemişliğimiz kaldı :D Altı üstü araba zaten konu sahibi de burada yazılanları dikkate alıyor elbette tercihini yapacak bu kadar devlet meselesine çevirmeye ne gerek var :D