özür güzel kardeşim, haklısın gerçekten fazla ısrarcı oldum sizleri esip geçtim, samimiyetimle söyliyprum bu arada pardon diye yanlış anlaşılmasın.
Printable View
Bende pm gonderdim, eger bensem bir terbiyesizligim olduyda kendi adima buyugumden ozur dilerim benim kimseyle bi problemim yok burada bana kolpaci muamelesi yapildi, eziklenmeye calisildi. Her neyse, sanirsam oradaki servisin yaklasimi farkli, benim bahsettigim araclar garanti disi olmasina ragmen de onarimlari oldu, genel sayilamaz tabiki, bizzat ailemin , benim kendi araclarimizin , arkadaslarimin basina gelenler. Vw grubu zaten sanziman konusunda hatasini biliyor gerek 7 ileri dsg ler olsun gerek 2.0 tfsi lardaki stronicler olsun yardimci oluyorlar. Konuyla ilgili ise ben 2013 118i kullaniyorum, makyajli 2015 116d imiz de var. Benim tahminim aracin amortisorleri farkli cok ayarinda bi suspansiyon var, 1.5 3 silindir ancak sasirtici derecede sessiz benimki benzinli ancak sanki benimkinden sessiz yada ayni o derece sessiz. Muzik sistemi audiyle basedemez ama yine benimkinden iyi. Performansi yine sasirtti a180 le a3 u gecer, 1.6 tdi gibi 4000 devirde bitmiyor, farlar led olmus, sanziman uyumu cok guzel benim icin sirf bu yuzden tercih sebebi, ancak ici ve bagaji ufak. Digerlerini bilmiyorum tek bildigim bmw ikisinden hizli.
Yok yok Onurcum merak etme güzel kardeşim sen değilsin ama olmadığın halde ve kabul ediyorum aksine ben senden özür dilerim kardeşim üzerine geldiğim halde senin benden özür dilemen ne derece onurlu ve iyi bir ailenin çocuğu olduğunu gösterir, teşekkür ederim yinede.
bir iki fikrimiz ters düştü diye kavga gürültüye gerek yok, yazdıklarımı okuyorumda hakketden fanatiklik yapılıyor derken ben fanatik olan olmuşum :( ama diyorum ya bazı terbiyesiz kendini bilmezlerin gazına geldim sen boşver bende o insanı boşverdim zaten kendi gibi konuda gereksizz
hedef benmiyim tayfun insan gibi pmden'de uyardım ben seni sen tuttun küfür ettin .
özür dilemeyle dilin aşınmaz herşeyi ben yaptım herşeyi ben bilirim üzerine kurulmuş merkezci sistem anlayışın yüzünden problem oldu,bende arkadaşlardan özür dileyince problem düzeldi diye gördüm ama sen hala suçu başkasına yıkmaya calısıyosun .bırak artık bu ayakları benden de özür dile seni affedeyim yarbay efendi.
Sen bana buraya alenen mrsidik yazarken ohh ne guzel ben sana mrsyarbok yazinca aaauughh nebicim sen bana ya...gim yazinca super yaziyosun ben sana gapcik diyince zoruna gidiyo .kendine nasi hitap edilmesini istiyosan oyle davran insanlara dingonun ahiri degil burasi beyamca
Volvo bu sınıfta mercedes A yı katlar benım gözümde. Mercedesin Mercedes olduğu seri E ve sonrasıdır. Ben her açıdan Volvo diyorum
Herkesin yorumuna saygim var, herkesin bilgi ve birikiki kendine, eninde sonunda keyif işi bu, motor reno ama arac mercedes, volvo sağlam ama ikinci el zayif ya da donanimi dolu ama mercedes kendine baktiriyor vs vs kirmaya degmez birbirimizi, gidin iftar yapin bisey yapin, uymadi iki bira çakin birbirinizi kirmayin
kalp reno - beden ruh mercedes olunca saflık gidiyor acaip bişey cıkıyor ortaya :)
İddia derken? Ben şurda birkaç ay önce yaşadığım olaydan bahsediyorum. İddia değil abartı bir yanı da yok bence.
Bu forumun sahibi arkadaşımın golf 7 otomobili de şu an serviste ve kavraması mekatroniği değişiyor, yine tek 1 kelime etmeden. Doğuş Maslak yani Doğuşun kalbi olan servis herhangi bir müşterisine saygısızlık ukalalık yapmaz, memnuniyetsizlik yaratmaz yaratamaz. Yapıyorsa da müşteriden kaynaklı birşey vardır. Aslında hiçbir servis yapamaz hakkınızı aradıktan sonra canına okuyabilirsiniz.
Jant lastik demişken benim orj lastik ölçüm 205/55/16 jantım 7J, ben 225/40/18 lastikle 8J jant taktım. 50mm eibach yay da var aracımda...Geçen gün bakımda ön takımda ufak tefek ses var dedim ön takımı yağladılar, amortisörleri kontrol ettiler vs ama kalkıp da sen buna bu jantı takmışsın garantiden çıkar demediler. Dediğim gibi yazılım ve orta susturucu iptali de var aracımda hiçbir sorun yaratmadılar. Hatta değişen kavrama ve mekatronik sonrası bu bakımda tekrardan mekatronik kalibrasyonu yapın dedim, yola çıkıp test edip ayarladılar. Filtrenin önünde bir kapak var A3te, uzun yolda muhtemelen sertlikten düşmüş onu da ücretsiz olarak sipariş edip taktılar.
Misal bana o arkadaşınız gibi jant takmışsınız garantiden aracınız çıkar deselerdi Doğuşun en üst mercilerine kadar hatta Almanya'ya kadar şikayet eder o servisin müdüründen çaycısına canına okuturdum. Sorun hallolana kadar ızdırap olurdum onlara.
Audiden önce Kia Pro Ceed otomobilim vardı, garantisi bittikten sonra ön tampon vernik attı boyası döküldü serviste bi güzel boyadılar teslim ettiler. Jantçıda bijon takarken saplama yalama oldu, gittim servise bir kuruş almadan saplama değiştirdiler. Ön göğüste nokta kadar bi kabarma oldu güneşten, komple konsol değiştirelim dediler.
Kiadan önce Puntom vardı, yine yazılımlıydı, hatta manuel boost controller ile yazılımı iyice açmıştım. Turbo gitti, garantiden turboyu değiştirdiler. 14 yerine 17 jant takmıştım, alçaltmıştım. Garantiden amortisör bile aldım o arabada. Sonra KW coilover aldım da adamlar kurtuldular benden :)
Anlat anlat bitmez, işin özeti önce hakkını aramakla alakalı, sonra servis çalışanlarına yaklaşımla onların dilinden konuşmakla alakalı...
Burası Türkiye burda yapılamayacak iş yok. Hiç mi ağzın laf yapmıyor al bi paket çikolata bi şişe viskiyle git sana 5bin değil 10binlik parçayı değiştirirler hiçbir ücret almadan.
güzel kardeşim, boşver gitsin be ya, polemik yapmaya birbirimizi kırmaya gerek yok arkadaş hangi aracı seçecekse kendi seçecek bırakalım agresifçe kırmayı haklısınızdır lafım yok size .
artık şu noktadan sonra arkadaş biraz olsun bilgisayarını kullanabiliyor, araçları kendi dışarda test edebiliyorsa kendi seçer aracını konuyu daha fazla uzatmaya gerek yok be hocam,kızmanıza sebeb olduysam affola,hoşçakalın
Yok ben kızmadım, kızacak birşey yok. Polemiğe de girmiyorum, kırılacak birşey de yok.
Sen ordaki servisten gördüğünü yazmışsın, internette okuduklarını yazmışsın ben de birebir kendi otomobillerimde yaşadıklarımı yazdım. Forum bunun için paylaşım için var zaten.
Bu arada özel mesajla küfürleşme falan bir daha olmasın, şikayet geldiği anda banlamak zorunda kalırız. Size hakaret eden olursa da bize bildirin biz gerekeni yaparız.
havalar sıcak adeta beyne işliyor, memleketde bir belirsizlik var kim nasıl yönetecek diye? herkesin çeki karşılıksız, batan ayağına hollywoodan çok film dönüyor,
üstüne birde aramızdaki birkaç arkadaş oruç ve aç.
sinirler gerilmiş, anlayışlık olmak, sakin olmak, barışık olmak lazım boşverin zamanla herkes kardeş olduğunu anlar.
Konu sahibi arkadaş ne yaptı merak ettim.
Ben e cabrioyu kullanmaya başladım hatta arada bir tane makyajlı kasa b180 amg bile kullandım halada bende b180
Dediğim gibi e cabrionun ,a180 ile bir sürü ortak parçası var ama overallda daha sessiz konforlu büyük ve tok bir hissi olduğu için e cabrionun , a180 araba ise bu nedir diyorsun.
Ama mesela size evet A ile E arasındaki ilk gözüme çarpan en net kalite farkı olarak handsfree telefon görüşmesi diyebilirim kesinlikle.
A da iken illallah edip eline alman gerekiyordu telefonu E de üstü açıkken bile söylemesen karşıdaki anlamayabilir handsfree ile arabadan konuştuğunu. Bariz kalite farkına bence örneklerden biri.
Mercedes mercedestir :)