User Tag List

Sonuçlar: L&F

Katılımcı sayısı
155. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • Ferrari

76 49.03%
  • Lamborghini

79 50.97%
Sayfa 3/8 İlkİlk 12345 ... SonSon
138 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Lamborghini v.s Ferrari..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Enzo Ferrari ile Feruccio Lamborghini arasında geçen aşağılayıcı tartışma sonucu otomobil üretimine başlayan Lambo her zaman Ferrari'nin takipçisi olmuştur. Ancak ben bir F1 taraftarı olduğumdan Lambonun yeri benim için sadece caddelere spor araç üreten bir marka olarak kalmıştır. Ferrari ise F1 tarihinde gridde her zaman yerini almış tek markadır ve eğer gridde yoksa o gün F1'de olmayacaktır. Enzo'nun oğlu Alfredo'nun öldürülmüş olması ve ansızın Ferrari'nin FIAT bünyesine geçmesi tarihte hep soru işareti olarak kalacaktır. Yukarda bir arkadaşın belirttiği gibi dünya da marka imtiyazı ve prestiji olarak rakibi olmayan bir markadır.

Ayrıca bazı arkadaşlar çevrede bir çok Ferrari olduğunu ama Lamborghinilerin çok az olduğundan bahsetmişler. Ancak bunun nedeni Lamboyu ülkemizde ithal eden bir dist. olmayışıdır.

Kült araç olarak mutlaka Lambonunda araçları miura/jota, countach ve diablo yerlerini aldılar ama bence hiç biri 250GTO, 288GTO, F40 ve F355 kadar güçlü aktörler olamadılar.

Otomobil dünyasına kazandırdıkları olarak düşünürsek de Ferrari benim gözümde bir adım öndedir.

Burak Kasim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ATA156 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hiç bir zaman İtalyanlar gibi olamayacaklarını anlayıp, ondan Lamborgihini'yi almış olmasınlar.

Zaten Ferdinand Piech in seat ile yapmak istediği ortada değil mi? Kendiside itiraf etmiştir bunu =))
    Bende Ferrari taraftariim ama bence arabalara bakarken onlari ureten sirketlere gore degerlendirmen cok sacma.

Burda gorunus ve performans adina konusuoruz, sirket politikalari hakkinda diil.

STP - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    107 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lambo daha karızma daha agır bence. reventıon enzo yada fxx ı ezer nıtelıkte

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Redpunk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bende Ferrari taraftariim ama bence arabalara bakarken onlari ureten sirketlere gore degerlendirmen cok sacma.

Burda gorunus ve performans adina konusuoruz, sirket politikalari hakkinda diil.
    Ben olaya bu yönüyle bakıyorum, bendimde görüşüm bu Neticede günümüzde otomobil firmaları birbirleriyle rekabet sonucu milyondolarlık ar-ge çalışmaları yapılarak göünüş ve performans elde ediyorlar. Off-topic olmasın.

Benim yorumun sana göre saçma olabilir ama bunu burda dile getirmen bana göre daha da saçma...
    916 V6 Turbo

gtti - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yesil yada Turuncu bir Gallardoyu tek gecerim. Lamborghiniyi neden siyah yada gri alirlar gercekten anlamiyorum seker gibi renkler varken
    Normal cars get you from A to B. Super cars get you in trouble...!

Onuralp - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Valla doğru demişler, Lambo sanki daha çok ruhsuz gibi
    19051919-23041920-30081922-01111922-29101923

Baran^ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferrari daha özel lambodan o yuzden Ferrari diyorum bende tabi Porscheden sonra

Partyboy
    Misafir
    Lamborghini superleggera görmüştüm sarı bi tane felaket bişeydi,Ferrari aklıma gelmedi

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Şimdi yolda arka arkaya gidiyorlardı..Hatta ferrari SRC 44 idi, sanırım "hardcore rolling night" videosundaki de o idi

İkisi de gayet güzellerdi ayrım yapamadım

yagizs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ferrari bence, ama yanlışlıkla Lamborghini 'ye oy verdim artık Lambo 'dam bir eksiltip ferrari 'ye bir eklersiniz

Cem.B - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bencede ferrari
    Team PAŞAOĞLU

H22Power - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben lamborghini dedim nie mi çünkü traktör firması ferrarinin spor arabalarını görerek ulan bu da spor arabamı biz yapsak spor araba vteclerin içinden geçen passat gibi bizim arabamızda ferrarilerin içinden geçer deyip yapmışlar spor arabalarını ve lamborghini countach ve ardından diablo ve ardından gallardo ve murcileago doğmuş haa şunu da belirteyim volkswagen hiçbir zaman traktör yapmadı

ATA156 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı PASSATURBO1 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    e lamborghini countach ve ardından diablo ve ardından gallardo ve murcileago doğmuş haa şunu da belirteyim volkswagen hiçbir zaman traktör yapmadı
    Lambo hakkında pek bir şey bilmiyorsun galiba. Lamborghini sadece traktör değil, arazi aracı üreten bir firmaydı 60'lı senelerde. İlk model de, countach değil 1963 senesinde prototip olan 350GTV üretilmiştir. Lambo hakkında bilgiye sahip olmadığın gibi Vw hakkında da bilgiye sahip değilsin anlaşılan. Vw hiç bir zaman traktör yapmadı demişsin, Vw anlamını bir araştır istersen Lambo'yla bir tutmadan önce =))
    916 V6 Turbo

Eriador - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    26 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lambo Vw ye gectikten sonra öldü diyenlere sormak isterim ? acaba siz REVENTON u gördünüz mü ? reventon un tasarımından bi bakış açısını paylaşim :

" dünyayı 2000 den sonra milenyum çılgınlığı vurdu herşey yuvarlaşmaya başladı .. açıkcası bize basit geldi bizde tekrardan yeni hava katalım dedik ... "

gerçekten de reventon un kadran tasarımı koltuk tasarımı farı komple dış tasarımı başka bir boyut.

her ne kadr schumi cide olsam ferraricide olsam lambo her zamn başka bir boyutta bana göre. prestij bakımından ferrari den daha önde .. zaten ferrari son modelleri ile iyic zırbalamaya başlamıştı .. lambo reventon la noktayı koydu.

reventon dan önce diablo efsanesi ondan önce countach .. lambo her zaman tasarımda bir başka boyut acısı oluşturmuştur.
    ...::: Çirkin kadın yoktur , az Votka vardır derler... Geçiniz ! Çirkin kadın vardır, midesiz erkekte çoktur. Votkaya *** atip durmayalim onunda bir suçu yoktur :::...

kobeanil11 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    mevzu hızlı arabalar yapmaksa, ferrariyi geçebilecek bir arabası yok lambonun, hatta 599 bile lp640 ı geçebiliyor!
    scuderia yı karıştırmıyorum.. dış görünüş ise tamamen zevke kalmış, ben çoğunluk arabalarına bakarak, ferrari derim! reventonu tenzih ediyorum..
    It's not the size of the dog in the fight, but the size of the fight in the dog..

Absinthé - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ufuk Sandık’tan sonra Hürriyet’te otomobil sayfasını hazırlamaya başlayan arkadaşımız Emre Özpeynirci geçen hafta Ferrari’ye verip veriştiren bir yazı kaleme aldı.

Lamborghini gazetecileri test sürüşlerine götürüyormuş, Ferrari götürmüyormuş.

Bu nedenle ilerde Lamborghini daha iyi PRİM yapacakmış, Ferrari geride kalacakmış.

Bu durum satışlara da yansıyacakmış.

Belli ki, Emre kardeşim spor otomobil meselesine pek hakim değil.

Ferrari ile Lamborghini arasında ciddi bir fark var.

Lamborghini Ferrari’yi yakalamaya çalışan bir marka ama aralarında büyük uçurum var.

Ferrari 60 yıllık bir marka.

Hatta Lamborghini’nin varoluş nedeni.

Kurulduğu günden bu yana yarış pistlerinde asfaltı yırtan, müthiş bir otomobil.

Belki Emre bilmez ama Ferrari’nin reklam yapması bile yasaktır.

Gazetelere, dergilere ilan vermez. Felsefesi şöyledir: “Bir reklamımızı pistlerde yaparız. Reklama vereceğimiz parayı yarışa harcarız. Bizim için en iyi reklam yeri orasıdır”

Test sürüşlerinde de öyle.

Ferrari gazetecileri test sürüşüne götürmez.

Otomobilseverleri ve üst düzey kullanıcıları götürür. Müşterilerini ve potansiyel müşterilerini götürür. Hatta sürücülük okulu “Corsa Pilota”ya götürür.

Çünkü Ferrari’nin kendini ispat kaygısı yoktur.

O Ferrari’dir.

Lamborghini içinse durum pek de böyle değildir.

Lamborghini, yakın zamana kadar yok olmaya yüz tutmuş bir markaydı.

Ne zamanki Volkswagen grup tarafından satın alındı kafayı kaldırdı.

Şimdi kendini kanıtlamaya çalışıyor.

Ama yine de bir Ferrari olması için daha bir kaç fırın ekmek yemesi gerekiyor.

İyi otomobiller yapmak, güçlü otomobiller yapmak bu iş için yeterli değil.

Bir hikaye, bir tarih lazım.

Lamborghini de bu yarım yamalak var.

Yeni yaptığı otomobillere gelince.

Olmuş ama olmamış.

Mesela Gallardo.

Dışı Lamborghini, içini Audi.

Egzotik bir otomobil yapıyorsunuz ama içindeki kumandalar, ekranlar Audi A6’dan alınma.

Sürücü otomobil dışında değil içinde yaşıyor.

Siz bir Audi A6 ile spor otomobil keyfi alabilir misiniz?

Murcielago biraz daha iyi durumda ama zaten o otomobilin geliştirilmesi Audi’nin Lamborgihini’yi almasından önceye dayanıyor.

Bugünkü Lamborghini’nin kat etmesi gereken daha epey bir mesfe var. Tamamen ticari mantıkla spor otomobil üretmemek başta olmak üzere.

Emre diyor ki, “Ferrari’yi bize test ettirmiyorlar”

Doğrudur.

Ferrari’yi pistte Schumacher test ederdi şimdi Raikkonen ediyor.

Lamborghini’yi ise Emre.

Fark burada.

ALINTIDIR
    Belong to beyond of your horizon.

SerkanKurt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Absinthé +1

Çok güzel bir yazı konu kapanabilir

mcy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lamborghini hakkında bir belgesel izlemiştim. tamamen el yapımı bir araç. onun için bence daha değerli.

EvrenCan_RS
    Misafir
    Absinthe... Yazı cukk oturmuş

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)