polemık yaratma lutfen.. burda bı karşılaştırma yapmak ıstıyorum layikiyle benden daha tecrubelilerden ıkı markayıda kullanmış kişilerden bilgi almak istiyorum..
Printable View
konu yine farklı yerlere geldi arkadaş 2.el piyasası üzerine karşılaştırma açmadı
yol tutuş güvenlik ve donanım bakımından karşılaştırıyoruz
hondayı kronik sorunları yüzünden sattım bunlar fren problemi yol sesini içeri alması arka panzottan el freninden kapı içlerinden zaman zaman ön göğüsten ses gelmesiydi ve konforsuzluğuydu
alfada böle sorunlar bulamadım
3 özelliktede alfa daha iyi olduğu için hondacılar açık arıyor belki son kasa civicler accordlar alfa romeolarla kıyaslanabilir eskileri yakınından bile geçemez :) her malın alıcısı vardır 2ci eli konuşmaya gerek yok boşuna hondayı alanlar modifiye için vtec motor için alıyor yoksa yeni kasa civic ve accordlar hariç hiç bir konfor ve güvenlik özelliği yok eski hondaların
Polemik olsun diye yazmıyorum ama Alfa'nın en büyük pazarlarından birisi Japonyadır ve Japonya'da ayrıca Alman araçları oldukça fazla satılmaktadır.
(mustafa)
Olay yine 2.el zaafına döndürülmüş zayıf noktasından vurulmaya çalışılmış alfa'nın.. Sınıf ve model kıyaslaması yapıldığında denk araçlarda yol tutuşu,konfor,güvenlik,kalite ve donanımda Alfa Honda'dan üstündür.İki aracında kendine has mekanik sorunları olabilir.Honda sanayi ortamında anlayanı yığınla o yüzden çözülmüş durumda.Alfa 'da yavaş yavaş çözülmek üzere artık.Performans olarak vtec'in eline kesinlikle su dökemez zaten öylede bi iddası yok olsaydı herhalde "gt" sınıf denk araçlarda 150-200kg fazlası olmazdı:) (zaten en büyük sorunuda bu!!)
2.elide iyiki düşük yoksa 97 model 145 cloverleaf'a nasıl binecegim:) frenleme ve yol tutuşu gerçekten yılına göre çok iyi.Dreksiyon,fren,vites,kapı döşemeleri ve koltuklar MOMO paket full deri döşeme(13yaşında tek bir çatlak yok),abs,hava yastığı,dijital klima 2.0lt 150hp...Böyle bir araca 10k liraya sahip olabiliyorum daha ne isteyim:) Alabileceğim Honda'da hot hatch sınıfı alternatifi varmı acaba???
cogu honda sahıbı frenlerden sıkayetcı.. bır arac bastınmı durmuyorsa okadar performans neye yararki bununda acıklaması olmalı bence..
ne hondaymış duramıyor virajları alamıyor hep patlıyor....
ALFA fanatikliği var HONDA fanatikliği var objektij yazan pek yok gibi geldi....
ALFA daha konforlu bir araç AMA 2. EL ve Yedek parça sıkıntısı olan bir araç...
olay hadise budur ;)