Gaza basmazsan gaz gitmez :P düz mantık aracı boşa alıp gaza basarsan yine cok yakar =) Ayrıca boşa attığında rolanti için ücret veriyorsunuz =)
Yol bilgisayarlarında araç vitesteyken sıfır boştayken 0.8 gibi değerlerde oluyor
Printable View
Gaza basmazsan gaz gitmez :P düz mantık aracı boşa alıp gaza basarsan yine cok yakar =) Ayrıca boşa attığında rolanti için ücret veriyorsunuz =)
Yol bilgisayarlarında araç vitesteyken sıfır boştayken 0.8 gibi değerlerde oluyor
bi sorum olacak. 1993 model italyan yapım 1.4sx uno aracımız var karbüratörlü. bu araçta cutoff varmıdır bilgisi olan var mı?
güzel bir konu afr si olan daha iyi görür aslında bunu afr si olan dostlar şahit oldularmı böyle bir duruma başta ben oldum cok ciddi ve gercek bi konu dikaat edelim
evet boşta giderken benzın yakıyor arac degerler 0.8 1.5 fln gibi oluyor
viteste giderken ayagı gazdan cektıkmı 0 da gidio
98 1.4 is honda lpg li...
Cut off var mı?
Varsa kaç bin devirde devreden çıkıyor?
Bazıları 1. ve 2. viteste işe yaramıyor yazmış 3. ve 4. viteste yarıyor yazmış...??
Peki kalkıyoruz, 1e aldık gaz vermedik, kağnı gibi araba kendi torkuyla yürümeye başladı. Ne yakarız? Gaz verip rahat rahat adam gibi kaldırsak daha az yakıcaz dimi :D
gerçekten çok faydalı bir bilgi teşekkür ederim edrim
Ben uzun yolda boşa alıyorum yokuş aşşa inerken.Viteste inerken kaybettiğin hızı geri kazanmak için zaten daha fazla yakıt harcıcak araba, varsın 1.5 lt yaksın.
faydalı paylaşım saolasın;)
otomatik arabalar dada gecerli mi :D overdrive hariç kulanımlarda.
Otomatik araçları Genelde boşta kullanmayın diyorlar ama ben genelde boşta kullanıyorum.. Hele son zamlardan sonra imkan olsa boşta çıkacam rampayı :) Fabrika verisi 6,7 lt ben 5,9 yapıyorum uzun yolda Lancer ile. Manuel alsaydım demekki 5,0 a kadar düşermişim :)
1 saat önce test ettim inanmayan bir arkdşm için yol bilgisayarından değerleri gösterdim.. yine inanmadı.. :D olmaz dio inanmıorm dio.. :D motorun içine sokacam yakında +1 beygir daha kazanırım belki.. :D
sıfır km pro ceed denedik doğru boşta giderken harcadığı yakıt vitesteyken 0.0 :D
öncelikle konuyu açan arkadaşa çok teşekkür ediyorum bende bunu hep anlatıyorum yıllardır ama anlamayan değil anlamaya çalışmayan düz mantık çok insanımız var malesef.
herkes bi yokuştur gidiyor anlamadım :) yahu şu adamı dinleyin yol farketmez bayır aşşağı-bayır yukarı-düz yol siz yeterki ayağınızı çekin enjektörler bikaç saniye içinde kapanacak yol bilgisayarı olan arkadaşlar kendi dğrularını bulmuşlar zaten
boşta 1 1.5 lt gibi yakarken(araçtan araca değişir) vites te 0 yakıyor .
şimdi elemanın biri çıkacak ben 2 de 3 de indim 0 yakmıyo diyecek :) arkadaşlar vites nekadar düşük olursa motor okadar komprosöre biner bu hem sizi ses olarak rahatsız eder hemde arabayı gereksiz kasar. ş.içi trafiğinde bunu deneyebilirsiniz eğer orta halli bi trafik varsa 70-80de 4 le gitmek yerine 5 ile gidin yakıt tasarrufu sağlarsınız devir tasaruf devri benzin 4 tl yi geçmiş dizeli olan adam 1 litre daha az yakayım diye biyerleri terliyor benzinli/lpg li araç kullanan arkadaşların çokmu parası var acaba ?
bişey daha eklemek istiyorum herkes yokuş aşşağı aracımı salarım komrpsörde atıyorum 300 mt. gideciğime boşta 500 mt. giderım diyor bu doğrudur fazla gidersin ama yol boşsa müsaitse gidersin. trafik-fazla eğim-viraj-yol şartları kötüyse ister istemez fren yapıcaksın buda yakıtı olumsuz etkilecek. ş.içinde hangi rampada uzun süre boşta frensiz inebiliyosunuz ? hadi kilometrelerce ininde göreyim . inemessiniz zaten okadar büyük bi iniş olmaz
bizim araçtan örnek vereyım 2000 model passat 1.8 lpg li lakabı tank 1400 kg cuk kendileri . bu araçla uzun ve orta derecede eğimli(çok dik değil) bayır buldunuz sallanıyosunuz hızımızda atıyorum 120-130 olsun saniyeler içinde bu kütlenin nekadar hızlanabileceği hakkında bi bilginiz varmı ? daha 1 dakika olmadan hızınız 150 km geçmiş oluyor ve (((kontrolsüzce))) hızlanmaya devam ediyor . önundeki arabalarla mesafen git gide azalıyor hadi fren yapmada göreyim. boştaki hızlanma insanı korkutuyor hele araç 1400 kg olursa.