PBurada günün özetini geçiyorum kime nasıl giydirmişim nasıl küçümsemişim nasıl yarış pilotuyum lan ben çekilin demişim?
Armağan anliyor gibi yapip sonra tekrar anlamiyor gibi yaziyorsun. V1le sorunum problemim yok o tarafa laf soleteme kafasiyla yaklasma cocuk yok karsinda hayvan terli .
Sanada sahaen telefonda konusurken daha iyi zaman gelecek bikiyirum bekliyorum senden dedigimi net hatirliyorum. Sana kotu kullaniyosun demiyorum nasil kullandigin kendini ilgilendirir ki bence ortanin üstüsün gördüklerim arasinda. Camur atmak benim tarzim degil gördüğün üzere ya susar izler dinlerim yada nevar neyok net madde madde ispatlar yazarim . Bu nedenle birkez daha diyorum arkanda destek olsun diye dusundugun ve beni yonlendirmeye calistigin volkicar ile ilgili 1 ters yada olumsuz kelinem yok . Ben sana acikca yazdim seninle alakali birebir. Ne bir kurum ne bir baskasi ne ahmet ne mehmet .
Amma uzadı bu konu bir keyif organizasyonu bir tartışma programına dönmesin artık..
shuminin yazısında çıkışıcak birşey yokki ?
gozlem tavsiye eyvallah der yorumunu yapar gerçersin hala neyin tartışıması içine girmeye çalışıyorsunuz ben cidden anlamıyorum.Alıntı:
Halk gününde süre elde etmek için çok gereksiz bir hamle. Hepimiz daha sakin seanslar isteriz ama daha sakin seans elde edemedik diye böyle riskler almaya kalkarsak vay halimize.
goz var nizam var zaten herkes herşeyi goruyor cidden boşa tartışıyorsunuz
abi valla çok farklı bir bakış açın var mesajlarda art niyet aramak istiyorsan başka, dangerous pass videosunu kim hazırladı bilmiyorum ama onun bu konuylada ilgisi yok
corvette diyebilir o an yazarken konuşulan sen olduğu için bana şu forum ortamında tanımayan kişiler ne dese alınmam
m3 içinde yazıldı sahibi geldi yazdı gitti konu kapandı benim bahsettiğim olay bu olmuş bitmiş bir olayı uzatmanın kimseye vakit kaybı ve kırgınlık dışında bir yararı yok
Hocam en baştan daha sakin bir üslup ile yaklaşsaydın bence konu hiç bu kadar uzamıyacaktı.
Yorumları birebir sen yazmamış olabilirsin ama 106 şoförünü tecrübesiz diye korktu diye itham edenlerde senin sayfanda ki arkadaşların. Tecrübesizse çıkmasın demek nasıl bir ruh hali ? Bir insan tecrübe etmediği şeyi yapmadan nasıl tecrübe sahibi olacak ? Tecrübesizse piste çıkıpta kendini salak durumuna düşürmesin yazan arkadaşın, Armağan abs'siz kullanma tecrüben yok sıkıntı olabilir diye uyardı mı seni acaba ?
Konuya kimin nereden baktığı önemli, ben videoyu ilk izlediğimde öndekini takip edip fren yapıp akabinde düzlükte geçebileceğini düşündüm. Başkası da 106 kesinlikle yol vermeli diye düşünür.
Başta da dediğim gibi, yaklaşımın üslubun daha sakin olsaydı herşey daha farklı olurdu bmw sürücüsü arkadaşın yaklaştığı gibi.
Armagan;tutki gecisin normal. Neden konuyu sakiz gibi uzatiyorsun ki?
Adi bizim Yildiray mi bilemedim ama bak ne guzel ozur dilemis,affola diyerek yazmis ve konu 1cm bile uzamamis...
Sanirim bu tavsiyeyi 2-3 kiside verdi.
Olayi volki den soktunuz,schmacher den cikardiniz. Face deki yorumlarda cabasi...
Farkinda degilsin,kendini savunuyorum sanirken antipati kazaniyorsun,zaten bir avuc adamiz...
Armagancım eşin hanımefendi face den benim duvarimdakilere yorum yazmaya basladi farkindaysan 1 kelime cevap yazmadim şuana kadar yazdiklarina ricam ben seninle bir konu konuşuyosam senle konuşıyım bir hanımefendiyi aramizdaki konuşmanın içine katmak istemem bence sende istemezsin.
hanımefendi için tüm forum oy kullanıştı sanırım o zaman herkes iyidi şimdi cahilmi oldu ?
bu arada bu tutumun faydası ne ben anlamadım ist park yönetimi tarafından bir yere varmayacağı belli bir durum ya haklısınız denip diğer orglara gelinir yada benim daha işim olmaz denip özel orglara gelinir tartıştıkça birşey değişmeyecek
Konu çok gereksiz şekilde uzuyor , konuya nereden bakarsanız bakın haklı ya da haksız bulamazsınız , sonuçta halk günü pist ve ödenene bedel eşit şekilde dağalıyor , bence halk günleri kendi aracınızı ve pistinizi tanımak için güzel bir fırsat , sonuçta coilover ayarlarınızı frenlerinizi lastik seçiminizi bu tür organizasyonlarda daha iyi anlayıp hazırlanıp geliyorsunuz , konuda bir çok arkadaş da yazmış eksikleri gördük kendimizi gördük demek ki halk günü olmayan bir organizasyonda kimse elini ayağını korkak alıştırmayacak , Vette hızlı olduğu için belki birçok insan ooo limit gitmiş vs deniyor da dikka tederseniz 106 da kendi limitilerini zorluyor bence bu kadar saldırgan olmayın , bence Armağan abinin abs yi böyle bir org. da iptal etmesi ve denemesi çokdaha iyi olmuş zaten Onur abi de bunu SS klansmanında bir organizasyonda yapsan tatsız olucağını belirtmiş e peki sorun ne bu adam kendini ve arabasını nasıl daha iyi tanıyıp geliştiricek ?
Armağan abiyi sadece forumdan tanıyorum görsem tanımam bile ama bence çok yersiz yükleniliyor tarzını ve sürüşünü beğeniyorum , yersiz yükleniliyor sonuçta dünyada bir çok sunday cup ve ring org. larında bildiğiniz trafik yaşanıyor tehlikeli ve yakın geçişler oluyor zaten piste çıkıldığında tüm riskleri almış oluyorsunuz kaskonuz bile pistte geçersiz ,
Buğranın organizasyonları güzel konuşulucak fazla bir şey yok sonuçta adamın alternatifi de yok senelerce grag pist org. vs yaptı eksikleri muhakkak vardır . Bu iş gerçekten zamanla iyileşiyor insanlar artık SS araçlarını bebekte kullanmak yerine pistlere getiriyor insanlar bu işlere gönül veren insanları bence kırmamak lazım , sonuçta Buğra bu işi hayrına yapmıyor bir bedel ödüyor bu durumda da gelen insanların istekleri artıyor , bence daha uzun yıllar herkes birbirinin yüzüne istese de istemese de bakıcak , ben ve bir kaç arkadaşım pist için araba yapma projemiz var ve araba alımlarına başladık bir şevkimizi kırmayın bizleri de korkutmayın :D
Evet daha sakin olabilirdim. O gün orada 4 seans aldım ve 2sini kullandım Ankara'ya geri döndüm bu bile sinirlerimi alt üst etmeye yeter. Aynı şeyleri yazmayacağım suçlanma şu bu. Sadece bana karşı olan tavır daha düzgün olsaydı daha düzgün cevap verirdim diyeyim. Ama daha sakin olsam daha iyi olurdu evet o konuda hemfikiriz.
ABSsiz kullanmama tecrübem vardı, z06yla yoktu o konuyu karıştırmayalım bence. Neyse...
Oya kime cahil demiş? Lütfen kimse kimsenin lafını çarpıtmasın. Bizde hiyerarşi yok fakat artık bir şey yazmamasını rica ettim.
Bana kimse saldırmazsa cevap vermek zorunda kalmam arkadaşlar. Ben susuyorum sizlerden de aynı şeyi bekliyorum bu saatten sonra.
Benim daha önce pist tecrübem yoktu Fatih abi (konusu geçen e36 m3) sayesinde ilk kez pist tecrübesi edindim.
Şahsi düşüncem olayın haklılık haksızlık kısmı çok önemli değil artık kazasız belasız bir organizasyon olduğu için şükür edilmesi gerekiyor.
Herkesin sınıfına göre ayarlanmış bir kategori olsaydı herkes eşit bilgi ve tecrübeye sahip olsaydı zaten adı halk günü olmazdı. İnsanlar halk gününe şehir içinde yapamadığı hızı yapmak eğlenmek ve aracını görmek için giriyor. Ortada bir yarış yok. Facebook üzerinden yapılan yorumlar hoş değil sizin de onları beğenmiş olmanız o düşünceleri desteklediği anlamına geliyor. Ben oraya katılmışsam aracım organizasyonu düzenleyen yetkililer tarafından onay görmüşse sizin ve ya herhangi birinin o aracın benim aracımla aynı pistte olması saçmalık tarzı düşünceleri yersiz. Önemli olan şey saygı. Kibiri kenara bırakmanızı rica ediyorum.
Biz de aracımızı denemek için o piste çıktık ve sizin gibi biz de hata yaptık.
Konunun neden e36 m3 tarafından uzamadığını soruyorsunuz fakat aracı kullanan kişi iyi niyet çerçevesince hatasını kabul edip kendisini ve yanındaki aracı tehlikeye düşürdüğünü bu sebeple üzgün olduğunu belirtiyor.
Siz haklı ve ya haksız olun yapmanız gereken şey bence "tatsız bir olay yaşandı çok şükür kazasız belasız atlattık bir dahaki sefere ikimiz de dikkatli olalım bu yaşanan kulağımıza küpe olsun" demekti. Ve siz bu şekilde olaya yaklaşsanız kimse sizin üzerinize gelipte vay efendim şöyle oldu böyle oldu demez.
Bence takındığınız tavır yüzünden kaybediyorsunuz.
İyi günler.
"tatsız bir olay yaşandı çok şükür kazasız belasız atlattık bir dahaki sefere ikimiz de dikkatli olalım bu yaşanan kulağımıza küpe olsun" demekti.
Devam ediyoruz demek ki.... Evet yukarıdaki lafın çok benzerini söyledim zaten ama yetmedi.... o kadar çok polemik oldu konuda ki insanlar yazmamı istedikleri şeyi zaten yazdığımın bile farkında değiller.
Armağan M3 ile senin durumun bir değil. M3 çizgiden çıkıp dışa çıkmış 11. viraj en hızlı viraj pistteki. Ama 8. viraj pistteki en tehlikeli viraj. Vettel formula parçaladı senin yaptığını yapıp. Daha iyi süre yapiim diye mümkün olduğu kadar dışa çıktı. Sonrası patates. Sen iyi kontrolü kaybetmedin. Sen alttan almak varken işi kişiselleştirip organizasyonu kötülemişsin. Adamlar seni uyarmak için çağırmışlar o sırada da seans bitmiş. Sonraki seanslarını yakmamışlar sen katılmamışsın. Bi de bişey sorucam. Tamam illa kategori kategori diyorsun da o zaman neden 4 seans aldın. SS ler için 1 seans yapılırdı hadi 2 geri kalanını yavaş arabalar kullanırdı. Sonuçta kalabalık olacağını halk günü olduğunu sende çok iyi biliyordun ki 4 seans aldın. Kendin yaktığın diğer 2 seansın vebalini organizasyona yükleme. Hata yapmışsın hata yaptığın için uyarılmak üzere içeri çağrılmışsın. Sonra da kızarak pisti terk etmişsin. Burada organizasyon açısından bir hata yok. Kimsede sana yüklenmedi hata insana mahsus ama hata yaptığını kabul ettiğin sürece hata sayılır yoksa bilinçli harekete girer.
Bahsettiğim yorumları yazan eşiniz değil, yanlış anlaşılma olmasın orada.
Herkes kendi tarafından haklı, pist için bir ton yol tepip geldin senin tarafından istenmeyen şeyler yaşandı.
Hatta sizin aracı pist girişinde gördüğümde, yanımdaki arkadaşıma dedim helal olsun o kadar yolu sürerek gelip piste çıkıyor diye.
Bundan sonraki günlerde karşılıklı anlayış ile bu tür sıkıntılar olmaz diye düşünüyorum.
bence armağan abi kasıtlı olarak yapmamış o hareketi zaten viraj çıkışı mesafede yakın gibi, 106 nın yol vereceğini tahmin etmiş ama bence yapabileceğinin en iyisini yapmış sadece çimlerde gaza yüklenmesi yanlış bi tercih ***** 750 hp aracın çim üstünde spin atıp 106 nın tepesine çıkması çokta zor olmaz
Videoyu seyret dediğin için oturdum bir daha seyrettim. 8'in girişinde 3 arabasınız; 330ci (sanırım Ukku), daha 4'lü kombinenin başında 106'nın kuyruğunda ve 8'in çıkışında 106'yı içerden geçiyor. Ben kendim, öndeki araba yol vermiyorsa kendi çizgimi değiştirip geçerim hep. Burada, dışa açılan virajda, arabanın dışına gitmek, bence hatalı bir manevra. Viraj içine kapanan arabanın içine atmak gibi birşey. Neyse, her sürücünün görüşü farklıdır. "Seyredersen görürsün" dedin diye oturup seyrettim; göremedim.
Ancak benim sorum farklı:
Videoda aracın hızı belli olmuyor. 11. viraj dönüş hızları ne kadar ve düzlük sonunda bu güçlerle kaça çıkıyorsun?
Ben pek Amerikancı olmadığım için Corvette Z06'nın Sport Auto Ring Zamanlarına baktım. 2007'deki testte 7:49'luk zaman yapmış.
Corvette Z06 im Supertest auf Nordschleife und Hockenheimring - AUTO MOTOR UND SPORT
Yani standart olarak bile küçümsenecek bir araba değil; potansiyeli yüksek (referans olarak 458'in Sport Auto Tur Zamanı 7:38; Scuderia'nın 7:39. Verdiğim linkte tüm zamanlar merak edenler için ayrıca var.)
Ben başlarda "elektronik sistemler yok, düz vites, diğer arabalar gibi PS oynamaya benzemez" şeklinde yazdığınızda arabanın potansiyeli 8 dakikalarda; üzerine yapılanlarla bu kadar hızlanmış diye düşünmüştüm.