Benim gibi ilk defa piste çıkacak arkadaşlar için pisti tanımak adına yararlı olur diye düşünüyorum.
http://www.techturkey.com/forum/moto...nbul_park.html
Benim gibi ilk defa piste çıkacak arkadaşlar için pisti tanımak adına yararlı olur diye düşünüyorum.
http://www.techturkey.com/forum/moto...nbul_park.html
http://www.techturkey.com/forum/moto...t=#post8566181
#1963 numaralı mesajda Buğra abi sorunuzun cevabını vermiş.
Eger trofeo R alamıyorsanız ar1 yada V70A tavsıye ederım.
Ayrıca ıst park asfaltı asırı tutunan asfalt,buyuzden lastıklere ıskence edıyor. Cok cabuk ısınıcaktır lastıkler ve kayıcaktır.
Hamurun kalıtesı burada bellı olur. Isınan kaucuk yol tutumaz... Yanı kore çin yada avrupa malı bellı olur.
Lastıgınızı 3 tur gazlayıp 1 tur sogutsanız bıle 5.turda sogumus olmayacak,en fazla 8-10derece fark eder ki daha turun yarısına gelmeden yıne yukselıcektır.
Buyuzden ılk 2 tur hot lap atıp sonra zorlamamak gerek. Bosu bosuna asırı zımparalanıcak. Çok ısınan lastık,cok daha cabuk bıtıcektır.
Kalıtelı lastık malesef bosuna pahalı degıl....
Lastıklerınızı bılerek kullanırsanız,cok daha fazla hızmet edıcektır sıze.
Ayrıca gunluk lastıklerın karkası,piste uygun degıldır. Tabanlar cabuk deforme olur,kabarmalar hatta kopmalar olucaktır...
Zaten donusunu de bozacagınız ıcın,daha balans tutmayacaktır....
Beni bul hocamizlemeye geleceğim bir aksilik olmazsa. Tribünden sesleri dinlemek, padoktaki kaputu açık arabaları görüp lastik kokusunu almak bile güzel. 110 hp 2.5 ton arabayla çıkıp bu kalabalıklarda kimseyi riske atmak istemedim sezon sakinleştiğinde fotoluk bir seans çıkma planım var belki ileriki zamanlarda
Lastik konusunda da sırf pistte kullanılacaksa ve süre iddiası yoksa en kötü semi slick en iyi yol lastiğinden daha dayanıklı. Ns2r ı da kerbe vurmadan veya kerb üzerinde taramadan parçalamak çok zor ısı kontrolünü iyi yaparsanız sezonu çıkarma ihtimali yüksek bu yüzden fp olarak gayet mantıklı.
Aracın agırlıgı ve vıraj hızları onemlı. Lastıgın taban ve diş deseni buna uygun degıl. Suyu tahlıye etsın dıye kanallar var....
Hazir lastiklerden konu acilmisken, hava basinclarini orada ayarlayabiliyor muyuz yoksa piste gelmeden halledip mi gelelim?
Lastiğin hızlı aşındığını biliyordum ama pistten sonra çöpe atılan lastik işi falan beni korkuttu. Artık 2 tur kasıp gerisinde pistin manzarasına bakarım
Neyse ki hava soğuk diye kendimi avutuyorum
Benim lastik basınçlarım konfor ayarında zaten 36 yerine 33 basılı mesela önlere. Bunun da altına düşürmeli mi?
Savaş MotorSports
Polonun 35-32 idi sanırım fabrika önerisi hatırladığım kadarıyla ki daha şişlik lastik konfordan ziyade sertleştirir arabayı.
Komple 26/26 indirip çıkıyordum ben yazılım DP Polo ile, 3 seans ömrünün sonundaki kumholarla çıktım hatta üstüne 1000km yol da yaptım, sonra 2 seans falkenlerle çıktım toplam 10k km ye yakın yol yapıp arabayı sattım lastiklerin hepsi aynı kondisyondaydı2.44 döndüm en iyi, 2.49/50 en yavaş süremdi o seanslarda
![]()
Her şey yazıldığı gibi yumuşak, taramadan kullanımda yani.
Alfa ile ps4 ten diş kopardım yani kabaca parçaladım, videoları karşılaştırıldığımda direksiyona gereksiz sert müdahale etmişim ama
Şu an 2 kullanıcı var. (0 üye ve 2 konuk)