Elektrigi kesti sanirim egzoz patlasin diye, bilen birisi yazar abi :)
Printable View
herkes schumi degil ancak orada herkesin tek rakibi var kendisi. ben herkes rekora ciksin demiyorum. ama kendi zamanini gelistirmeye ciksin. pistin fiyati ucuzladikca katilimci kalitesi dusuyor maalesef. sirf sekil olsun diye gezinmeye gelenler girmeye baslio. pistin amaci arabanizi gormek degil kendinizi gelistirmek. oraya kimse arabasini yaristirmaya gelmemeliyken amac kimi yakalayipta kapissam acabaya gelio. amac yaris olsaydi pist yonetimi onuda yapardi. startla baslatirdi 20 dakikaniz var ne b.k yiyosaniz yiyin karismiyorum derdi.
Sanki siyah lotus kazasını da gördüm ama alamadım.
Koyabilecek birileri var mı?
Video'ya bakarsak (Sonunda), Polocu arkadaş 220d ile gayet güzel keyifli çizgili gidiyormuş, Camaro düzlük başı gayet yavaş sonradan 220d ve Polo geçince gaza asılıyor düzlük sonu bamgüm.
YouTube
Araçta şöyle söyliyim cumartesi hasar alan araçların arasında en az hasar araç lotus,kaportada hasar çok değil,arka sol lastik önünde temastan dolayı iki adet küçük caplı yırtılma var,hani böyle bir kazada bu bile az diyebiliriz bunada şükür.alt takım,yürüyen bütün kontrolleri yapılacak,eksikler tamamlanacak onarımdan sonrada sahalara geri dönecek.
upload videolarında aracını görmeyen varsa benim videoda her aracı görebileceksiniz :D
Kullandığım Pirelli P Zero Nero GT (215/40 R17) lastikler ikisi yağmurlu olmak üzere toplamda 4.5 seans yaptılar. Yağmurlu olanlarda araç 1.2 TSI Polo idi, şimdi de Polo Blue GT idi. Kasım 2017 seansında 8. viraj içi hatam dolayısıyla sağ ön lastik duvarındaki ufak aşınma haricinde sağlamdı lastikler. Çizgi tutturup, direksiyon hareketlerini yumuşatırsanız lastikler -özellikle ortadaki dişler- çok zorlanmıyor. Aynı lastiği 20k km kadar da günlük kullanmıştım.
Youtube
0.50 dk 8. virajın kaçış alanı boş
4.00 dk 8. virajın kaçış alanında palio duruyor.
Videolardan gördüğüm kadarıyla yazıyorum. A seansı piste çıkan ilk gruptasınız ve videonuz padoktan çıktıktan sonra 5. virajda başlıyor.
Palio diğer grupta yani sizin arkanızda kalıyor. Palio padoktan çıktıktan sonra 8. viraja yaklaşırken yavaşlayıp kaçış alanında duruyor.
8. virajın kaçış alanında palio durduğu için öncesindeki kuleler uyarı olarak sarı bayrak sallıyor. Bir süre sonra siz ordan geçip bayrak ihlali yapıyorsunuz.
* Kulelerden sarı bayrak sallanırken yeşil bayrağın sallandığı kuleye kadar hız azaltılır ve öndeki otomobil geçilmez.
lastik ile ilgili cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.
videolardan izlediğim kadarıyla baya süre kasanların sanırım lastik sesleri baya duyuluyor çünkü bitiyor anladığı kadarıyla.
çok zorlamadan virajlara girilirse lastiklere birşey olmuyor sanırım.
benimde aklımda pist gününe katılma düşüncesi var.ondan sordum bu soruları sağolun.
:)
Güzel bir pist günüydü ama tatsız kazalar oldu,pist ekibi ilk günkü gibi hala büyük özveri ve dikkatle çalışıyor.. Halk olarak biraz bilinçlenmeli ve pist kullanımına daha uygun araçlar hazırlamalı ya da pist içinde ona göre davranmalıyız. Ayda tek pist günü artık yetmiyor gibi, sanki ayda 2 haftasonu olsa, yogunluk daha azalır, daha keyifli vakit geçirilebilir, pist uygunluk durumunu bilmeden yazıyorum.
MegA1 tdi, Sofi Polo Tdi ve Levent' tdi in süre ve performansları çok keyifliydi.
Mavi A1 i ben de merak ediyorum. 1.6 tdi ile ayni motor sanırım. Büyük turbo falan varsa iyi süre çıkarabilir.
İki fotoğraf paylaşiyim :)
https://i.hizliresim.com/NZQ0la.jpg
https://i.hizliresim.com/vjBWpA.jpg
Yoğunluktan okuyup yazamamıştım okudum bu işi yeni öğrenen kardeşlerimiz baya bir yazmışlar.
Öncelikle fikir üretmek kolay, birşeyi var edebilmek zordur. Ürettiğiniz fikirlerin her biri için geçtiğimiz 10 küsür yıllık tecrübelerimde mantıklı bir yanıt var emin olun.
Bir kez konuya doğru yerden bakarak başlanmalı. Pisr günleri halka açık keyifli günlerdir. Pistte herkes kendi otomobili ile çıkıp turlayabilir. Biz otobüs ile ziyaretçi de gezdirebiliriz bu seanslar içinde. Anlamanız gereken pistin bu günlerdeki kullanım amacının yarışmak olmadığıdır.
Kategorize etmek başlı başına bu işi rakip oluşturarak yarışa çevirmek olur. Seansları ben kendi ellerim ile hazırlıyorum ve kimin kaç beygir olduğunu da biliyorum.
Kazalara gelince bizim yıllardır yaşamadığımız bir husustur bu ki her an kaza olması durumunda karşı en yüksek güvenlik tedbirlerimiz ile hazır beklemekteyiz.
3 kaza gerçekleşti. 2 tanesi (ki 2 otomobilde bol beygirli yeni spor otomobiller ) Frenlerinin boşalması, ısınması (bizim kaza sonrası gözlemlediğimiz hali ile)sebebi ile pistten çıktı yada kazaya karıştı. Bir diğeri ise gene mekanik bir problemden dolayı hakimiyetini kaybetti ve temas yaşadı.
Bu arada bahsedilen Fiorino keyifle evine sürerek döndü ...
Arada yurtdışı falan kelimeleri okudum detaya girmeyeceğim de bari interneti doğru kullanın bir bakın bakalım yurtdışında 1 seansta kaç otomobil ve hangi ''araçlar'' piste çıkabiliyor.
Bu arada 20 otomobille sınırlı Open pit pist günleri var eğer şikayeti olan var ise gelir orda daha az otomobille pisti kullanır. Yani alternatif seçenek de mevcut.
Biz 2 farklı seçenek ile pist günlerini sizlere sunuyoruz.
Sonrasında görüyorum ki hem halk günü olsun, ucuz olsun, hem pistte şu araba olmasın, bu duman çıkmasın, benim arabam ne ise o beygire sınıf olsun, sabah erken geldik sonra kuyruk vardı bekledik konuşuluyor.
Konuya bir ata sözü ekleyeyim herkes kendi üzerine alınıversin.
''Lahanaya gelince kırt kırt, pırasaya gelince mee''
İyi akşamlar.
Bu kural, sorumluluk vs. nerde yazıyor ?
Boş zamanlarınızda yazdığınız başka sorunluluklar ve kurallar da var ise bizlerle paylaşabilir misiniz ? Şu azami gereklilikler nedir mesela nekadar hakimsiniz konuya merak ediyorum, azami gereklilikler nelerdir, açıklayabilir misiniz acaba ?
Dizel otomobillerde modifiye edilmesi ile birlikte çıkan duman bildiğimiz tanıdığımız bir konu. Sizlerin pisti nekdar kullanma hakkı var ise o otomobil sahiplerinin de var. Görüşü kapatacak yapıda bir durum olsa zaten gereken müdahaleyi yapardık.
Burda anlamanız gereken eğer önünüzde geçemediğiniz, sizle yakın hplerde giden bir araç yada dumanı ile sizi rahatsız eden bir araç var ise arka tamponuna yapışmak yerine ayağınızı 30 saniye gazdan çekmektir.
20 dakikalık pist seansında aynı güçlerde (düzlükte geçemediğiniz mantığı ile ilerliyorum) 30 saniye uzağınızdaki bir otomobile yaklaşmak pek mümkün olmayacak. Bu şekilde herhangi bir sorun yaşamayacaksınız.
Merhaba,
Kemeri günlük hayatında da pistte de o şekilde kullanma kaza anında sana çook fazla zarar verir.
Piste bir sonraki gelişinde kemerini bu şekilde kullanmayı planlıyorsan da kayıt olma lütfen.
Kendi can güvenliğin için bu konu herşeyden önemli .
@ef186 Buğra Abi tamamen merakımdan soruyorum, teknik kontrol esnasında frenlerin balataları kontrol ediliyor mu? Bizim araçta pek bakılmadı diye hatırlıyorum. Bir de brifinglerde normalde bahsedilen konudur fren ısınması, sence bu gibi talihsiz olayların yaşanmaması için güçlü araç sahipleri bu konuda ekstra bilgilendirilse önüne geçilebilir mi bu tür kazaların? (TT S ve Camaro için konuşuyorum)
Bir de geçiş durumlarının iyice üzerine basılması için bu hafta sonu yaşanan tüm kazaların brifinglerde izletilmesini öneriyorum - tıpkı beyaz çizgi mevzusundaki video gibi.
Teşekkürler.
Dizel araçlara gösterdiğiniz bu pozitif ayrımcılığı lpg'li araçlara göstermeniz dileğiyle.
Lpg deposunu veya regülatörünü sökmel yerine, inş lpg deposundaki mekanik basınç saati ile deponun boş olduğunu kanıtlamamızın piste girmemiz için yeterli olacağı günleri de görürüz.
Öncelikle lpgli otomobilleri de dahil edebilmek için uğraştığımız için teşekkür beklerken bunları duymak ne güzel geliyor demek geldi içimden.
Basınç ile ilgili biraz bilgi edinin sonra bunu konusalim. Ha birde o ibrelerin %50si doğru göstermiyor bilginiz olsun.
Fren baltasını teknikte neyazık ki anlamak imkansız. Baltaya baktin diyelim, yakmışsa, yada hidrolikte nem var ise gene sorun. Biz otomobil ekspertizi yapmıyoruz. Yaptığımız uygun lastik, sabır ali, akıntı olmayan, aracın içinde ucup size gelmeyecek malzeme kontrolü gibi dusunun.
Brifing ile ilgili başka bir planım var görürsünüz bir sonrakinde inşallah.
Bitik balatadan değil fren kaynatıp gitti frenleri.
Konuyu uzatmak istemediğim için cevap vermemeyi tercih etmiştim. Basınç vesaire gibi teknik konulardaki bilgi seviyemi merak ediyorsanız, nick im ile ismim soyismim aynı, google'dan cv mi bulup, eğitim düzeyimi ve mesleğimi görebilirsiniz.
Herşeye rağmen organizasyonlar için tekrardan teşekkür ederim Buğra abi, aynı bu konunun ilk açıldığı gün ilk sayfaya yazdığım gibi, aynı geçen sene eylül ayında istanbul pistine ilk kez geldiğimde sizleri bulup yüz yüze teşekkürümü sunduğum gibi.
Sağlıcakla.
Lpg tankini tam boşaltmazsiniz.
Istedigi kadar sifir gostersin. Gas free yapabilmek icin icinin suyla yikanmasi gerek.
Ayrica tank dibinde ki gazi gostericek gosterge,tanka takilmaz. Bu hassas samandira ve gostergeler tankdan pahalidir...
Buğra abi LPG'li araçlar için bu sezon içinde bir müjde gelir mi? @ef186
Geçen sene virajdaki lateral G yüzünden benzin çalkanlanmasını yaşadım bu sene onu hallettik derken bu sefer longutudinal G yüzünden yağ basıncını kaybettim.
ECU'de bu tip durumlar için birkaç koruma stratejisi yazmıştım ama yazmaz olaydım son düzlükteki her seferinde korumaya girdi. Yağ basıncı 1 barın altına düşüyor o frende ve motor freni yapmadığım için araba limpmoda girdi her turda. Çıldırdım resmen. Hedefim 2.30'un altıydı, 2.30 da kaldım. Bir daha ki sefere open pit yapmayı düşünüyorum böyle oldu bittiye geliyor hatalarımı göremiyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=bs9IJrXZYLk&t=2s
Bu arada videoları izlerken kritik bir hata yaptığımı fark ettim. Arkadan gelen aracın çizgisini bozmayım diye pit çıkış çizgisine basmışım. Dışardan içeriye girmişim. Eğitimde içerden dışarıya olanı göstermişlerdi halbuki ama yine yok :D Buğra'ya selam ederim bir daha ki brifingi merakla bekliyor olacağım =)
Evet, videoluk bir süresi yok şimdilik , 2.37 yaptı, zaten eksikleri görmek ve test amaçlı girdi piste, 6 seans sorunsuz gazlayarak rüştünü ispatladı.
Henüz ilkkez piste çıktı , turbo var. Güzel süreler biz de bekliyoruz inşAllah gelecek etkinliklerde. Diğer 1.6 tdi polomuz 2.35 yaptı, bu da daha iyisini çıkarabilecek nasipse.