sınıf 5 ve sınıf 2 aynı sürelerde 13-15 ben evo X'la hangi sınıf olucam. bide kalkış toleransı varsa benim aracım kalkmadı yandaki kalktı benim sürem ben kalktığım an mı başlıycak?
Printable View
sınıf 5 ve sınıf 2 aynı sürelerde 13-15 ben evo X'la hangi sınıf olucam. bide kalkış toleransı varsa benim aracım kalkmadı yandaki kalktı benim sürem ben kalktığım an mı başlıycak?
Çok modlu değil ise aracın 2. sınıfta olacaksındır. Sınıf 2 fabrika üretim standartlara haiz araçlar için yani hafifletmeye abartılı bir şekilde gidilmemiş(max %3). Sınıf 5 de ise aracını istediğin kadar sökebilirsin, fiber kupa koyabilirsin vs vs.
İşte gariplikler burda başlıyor, eğer aracın 14sn de gidebiliyorsa hiçbir şanzın yok, bu durumda da arabanı birazdaha yawaşlatıp 15sn nin biraz üzerinde bırakıcaksın ki 15sn sınıfında birinci olasın. Yani her grubun maksimum olarak minimum değerine yaklaşan kazanıyor demektir. 13-15sn arasında 40-50hp ye yakın bir güç farkı var neredeyse. Bakalım ilkler herzaman karışık olur. Denemeden göremeyeceğiz.
brutal bende soruma cevap alabilir miyim?
Hocam ben organizasyondan değilim, sadece meraklı bir katılımcıyım :) kağıt olarak vermeyecek olabilirler ama komple liste yayınlayacaklardır mutlaka. Broşürdeki telden aradığınız zaman organizasyonu yapan arkadaş çıkıyor fakat kendisi uygulama ve kurallar hakkında çok fazla bilgisi yok. Teknik konuları Tosfed ile görüşmek lazım. Yönetmelik ve uygulanmasından onlar sorumlu.
hiçbir hafifletme yok zaten 13 civarı bi süre çıkarırım kalkış toleransı ne olucak çünkü ben launch ile kalkmayı deniycem ama bi sorun oldu araç kalkmadı bi daha kurar kalkarım o bakımdan :soru: launch ile kalkmamla normal kalkmam arasında 0,3 saniye kadar oynuyor.
yoo benim icin sacma olmasi gibi birsey soz konusu degil, zaten butun ciktilarda autostart on veya off yazar dikkatli incelendiginde, eger legal ve yasal bir yaris ise genelen autostart on olur fakat amac arac suresi olcmek ise, bircok firmanin yaptigi gibi (ams, buschur, trp, rgm vs vs), o zaman reaction time hesaba katilmaz autostart off olur ve arabanin suresi bulunur. olay bu sekildedir;)
Konya pisti Gençlik İl Spor Müdürlüğünün projesi, Spor toto sponsorluğunda Konya Belediyesi tarafından inşaa edilmiş.yaklaşık bir trilyon a malolmuş mükemmel bir drag pisti olmuş.bu güne kadar yarış yapılamayışının tek sebebi belediye tarafından projenin tamamı bitirilerek G.S.İ Müdürlüğüne devrinin yapılamamış olması.Natamam bir pistde yarış yapılması sonucu olası bir kazada yarışa izin veren yetkililerin başına gelecekler düşünüldüğünde G.S.İ.Müdürlüğünün bu güne kadar yarışma izni vermemesi çok normalmiş.işin böyle olduğunu devir komisyonunda pisti inceleyip yetkililerle konuşunca anladım.Pistin devri yapıldı ve Türkiye nin en güzel pisti yarışmak için sizleri bekliyor.Emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler..Ankaramızda böyle pist olmaması yapamamamız açıkçası kıskandırdı.Türibünler yok şu anda park-servis alanı asvaltlı değil ama 900 mt lik pist ,zemin ,üstü kapalı padok alanı tek kelime mükemmel. piste olan ilgi ve yapılacak yarışlarl yetkililere ödenek arayıp eksikleri yapmak anlamında destek olacaktır.zaman ölçme sisteminde bir problem vardı aldığım duyumlara göre oda çözülmüş.ulusal beklemeyin belkide 2009 da ulusal yapımayacak mahalli yarışlarla.
pistler ve kurallar oturacak.
26 TEMMUZDA TR NİN EN GÜZEL PİSTİNDE 2009 un EN HIZLI ARABALARINI YARIŞTIRACAĞIZ.
Seyirci ilgisininde çok fazla olacağına inanıyorum gelmeyen pişman olacakkk..
türibin yapıldı mı? son durumlar nedir?
launch çalışmazsa araba aynı pozisyonda kendini 2-3 saniye korumaya alıyor :D çalışma ile ilgili değil araç sst yani otomatik her zaman kuramıyorsun ;)
13-15 saniye kuralı benim için çok güzel :D ölçmedim ama tahminim şu an normal kalkışla 400m 13saniye olmuştur otomatik olduğuma göre de vites kaçırma vs. yok :D
Katılmayı planlayan kaç kişi var?
Hiç mi yok :D Gidip gitmemek konusunda bende kararsızım. 19 temmuzu da düşünücek olursak katılım baya az olacak gibi...
Ankara dan tahmini kaç km? saat 4 biraz erken değilmi :soru: 6 gibi çıkılsa da olabilir tabi özel planlarınız yoksa
cok yavas gidiosunuz ya siz:D yine rodaj fln var mi birilerinin?
benim aracım full sökük toplaması deveye hendek atlatmak gibi bişey.
irtibat telindeki arkadaş ile görüşsem yardımcı olurmu sonra oraya gidipde patlamasın biyerimizde:) az yol yok çünkü
organizasyonun içinde değilim ama yardımcı olmak için elimden geleni yaparım arayabilirsin532 778 35 46
benim anladigim goki, sokup sokmemene deil yaptigin saniyeye bakicaklar...yanlis miyim?
Bu mahalli bir yarış evet ama şuna göz yumalım buna göz yumalım şu olsada olur olmasada gibi bir yaklaşım inanın sadece beni değil diğer katılımcılarıda üzecek bir yaklaşım. Kurallar oldukça açık ve net iken ihlal etmek bana göre değil. Burdaki bazı kurallar sizin, diğer yarışmacıların, seyircilerin ve görevlilerin güvenliği içinde koyulmuş, olmasa ne olur? büyük ihtimalle bir kaza yada olumsuzluk yaşanmaz. İlk otomobillerde emniyet kemeri yoktu, mafsallı direksiyon yoktu ama şimdi hepsi mecburi.
Hangi kategoriye girmek istiyorsun? sınıf1?
normal sınıflarda kaputsuz bagajsız koltuksuz izin verilecek mi?
İlk dört sınıfda yani 1,2,3 ve 4 de istepne kriko harici başka bişiy sökmek yasak arabadan.ruhsat veya kitapcık ağırlığınızda %3 eksik olabilirsiniz daha fazla eksik olamassınız.sınıf 2 nin arabasını söküp 850 kg ma kadar hafifletenleri sınıf 5 e roolbar takmaksızın yarışabilecek.
bu iyi haber izmirde kartondan bagajlı ve kaputlu, koltuklar iç döşemeler sökülü arabalara izin verdiler. öle olunca artık iyice işin cılkı çıkıyor.
http://www.tosfed.org.tr/kitaplar/09...g-19032009.pdf
Yönetmelik yukardaki gibidir. Mahalli bile olsa yönetmeliğin dışına çıkılmayacağı hatta bu yarış yeni yönetmeliğe göre yapılan ilk yarış olduğu için ulusal yarış gözüyle bakılacağı yani sıkı tutulacağı konusundaki bilgiyide sizlerle paylaşmak isterim.
Umarım adil ve keyifli bir gün olur.
goki kural kitabina bakarsan sinif 5 te yarisabilirsin, saxo turboyla fln:D
mahalli oldugu icin daha esnek olunmali bence...
Benim gönlümden geçen arabayı boşaltıp, NOS desteği ile sınıf2 de biraz eğlenmek, fakat arabamı sökmeye izin yok, sökme olmazsa benim setup a okadar nos fazla gelir, sınıf5 te de kayıt 2-3 arabayı geçmeyeceği için sınıf1 de kalıyorum mecburiyetten. Sınıf1 de 1.3 multijetinden tut 1.4 benzinliye kadar bile birçok araba eğlenmeye gelecek, katılım fazla olacak. Gel sende sınıf1 e eğleniriz :D Yada Sınıf5 te yarışacak 3-4 kişi daha bulalım.