http://img188.imageshack.us/img188/8...bitttiiiii.jpg
KAYIT FORMU
sorularınız için arayabilirsiniz
Printable View
http://img188.imageshack.us/img188/8...bitttiiiii.jpg
KAYIT FORMU
sorularınız için arayabilirsiniz
Yapmayın yaw ulusal yarışmı bu ?
Bu sezon ulusal yarış da kalmadı ortada esnek olunmaz ise sonu ulusal yarıştan farklı olmaz katılım olarak bunu unutmamak lazım .
Zaten zamana göre guruplara girilmiyor mu ?
şöle bir durum var zaten guruplar zamana göre belirleneceğinden dolayı ister hafiflet ister nos bas başta gurubun zamanına göre belli oluyor buda demek oluyorki aracı hafiflettin hızlısın zaten ister istemez surenden dolayı ust sınıfa cıkıyorsun birinin ust guruba atmasına falan gerek yok bence ...
Zaman cok guzel bi çözüm sağlıyor buna ...
Ulusalın bitişi araçların sınıflandırılmasından çok maddi külfetten dolayı bitti. Bu yarış için 100tl gibi bir katılım ücreti varken ulusalda sağolsun federasyonumuz gerek lisans parası gerek katılım parası olarak istediği meblalardan dolayı insanları zorladı. 100tl ye de yarış yapılıyor, yeteri kadar personel görevlendiriliyorken adı ulusal olunca bu arakam 3-4 katına çıkıyor. Anlamak mümkün değil.
Bu kurallarda daha fazla ilgi çekmeye yönelik, örnek sınıf2 ve sınıf5. Tabi 2litre ve 1.6litre araçları hatta 1.3litre araçları aynı kategoriye koymak biraz saçma olsada seneye çok daha düzgün bir yönetmelikle başlama şanzımız var. Bu yarış olmalı ki federasyon eksikleri gedikleri görsün.
Bence olması gereken amerikan ayrımı yapılmadan, boş dolu ayrımı yapılmadan sadece sürelere göre sınıflandırmaktır. Bu sayede 5 kategori olur ve her kategoride doluluk sağlanmış olur.
tamam da biliyosun türk zekası hep cinliğe çalışır adam 12 saniyede 400m yaparken gider 13-15'e girer arada gaz keserek 13 saniye yapar. bide bi gerçek var ben izmir pistinde aynı anda iki kalkışım arasında 0,5 saniye fark vardı çünkü birinde launch kurabildim diğerinde kuramadım. orda öle bişey yapma şansın yok yani ilk zaman denemende vites kaçırdıysan hep kaçırman gerekiyor gibi bişey.
hem sen çok sessizleştin hiç bi action yok :heyoo:
Gaz kesenin elenmesi gibi bir durum neden olsun ki? Araçlara telemetri bağlamyacaklarya :D Süre kurallar dahilinde kaldığı sürece sorun yok. Eğer ki oldu gaz kestiği farkedileni eleyecekler: Mesela benim arabada örnek vermem gerekirse gaz telini %70TPS e ayarlayabilirim yada mapini değiştirip de kısabilirim. Eğer dediğiniz gibi 12sn de yürüyen adam 13-15 e girip 13sn süre çıkarır birinci olursa helal olsun derim, demekki aracını 13sn ye ye göre iyi ayarlamıştır :icon_tup:
şimdi şöle basit bi durum var benim aracım evc ile istediğim an 1,6 peak 1,3 cont istediğim an 1,5 peak 1,2 cont veya 0,8 cont ile yürüyor bunu tek düğme ile yapıyorum bu da istediğim süreyi çıkarmamı sağlar :D
sorun şurda 12,74 yapıp elin boş kalabilir yada 12,75 yapıp kupa alabilirsin acaba hangisi daha iyi yane 400m'yi 12,75 altında koşmak mı yoksa kupa almak mı :D
evet 12,75 olabiliyomuş o zaman 12,99'u 12,74 olarak değiştireyim :D
kupa alıp napacaksın ki teneke kupa bence önemli olan arabanın yapabilecegi en ii degeri cıkarmak. ulusala katılıp tüm yarışları takip eden biri senin düşündügünü düşüne bilir ama oda mantıksız. gurubunda yarışmak yerine gurup altı yarışmak...
yazdıklarım benim görüşlerim kimseyi balamaz yanlış anlaşılmasın lütfen...
Gaz kesmeye gerek yok erken vites atarsin
zaten görüş farkı genelde benim gördüğüm alt grupta kupa alanlar kupasını aldıktan sonra üst gruptaki ile gösterişi kalkışı adı altında kalkıyor ama önce kupayı garantiliyor.
Bi aksilik olmazsa bende girmeyi düşünüyorum gerçi daha 400m ölçmedim ama ayarsızken 280m 9 saniyeydi.
anlasılıyorkı memlekette amac hala bırılerını gecmek kendını gecmek degıl....
:confused:
Bu organizasyonun kuralı amacı belli, belki sen ilerde bir organizasyon yaparsın kendi kendini geçebilenlere derece verirsin ;)
her insan bir arac aldımı özveri ile ugraşır o arac üstünde sonrada birilerini geçmeye muhakkak çalışır.bu hep böle olmuştur.takiii belli bir zamandan sonra kendini geçmeye çelışacaktır. ;)
yahubu drag işinin amacı hızlı olmak değilmi ne işin var yavaş gidiyimde kupa alıyımla senin :D
Gider aslan gibi cıkartırsın 400 metre sureni 1. olmasan bile bir sonraki 400 metrede nekadar faydalı gelişmeler oldu otomobilinde bunu anlarsın bu bile bence buyuk bişi ...
brutal msnden devam et
zaman hesabı yapmak isteyenler drag calculator kullanabilir ama her zaman sağlıklı sonucu alamazsınız çok faktör var
brutal konuyu sahiplenmeyi bırak. her msg. a cevap verme gereksinimin yok. 2 kişi konuşmak istiyorsan msn i kullan.
Bana sorulan sorulara cevap veriyorum, size ne dokundu acaba?
sana soru sormasalarda konuya sahiplennmiş, herşeye cevap yazıyorsun? organizasyon senin mi?
sabahtan beri takip ediyorum yazılarını. bi dokunursam sana anca okursun forumu üstün çizgili şekilde!
brutal biraz dinlen
yenı yonetımı anlayısını cok sevıyorum:)