Zafer hayırlı olsun kardeşim. Maşallah Allah kaza bela vermesin.
Zafer hayırlı olsun kardeşim. Maşallah Allah kaza bela vermesin.
SongürGarage
USPeformance by UtkuSelamoğlu
Zafer top speed için manuele alıp yürü, tek çözüm o
Otm mod tam gazda şanzıman sesi motor sesinden daha çok geliyor mu bunda da
Mercekli farlar şart bu arada, evoX farı veya custom bi-xenon ile çok daha keyifli durur önden![]()
Manuel'i gelseymiş keşke TR'ye.TR'deki tüm 1.8(4b10) lancerlar hep CVT şanzumanla geldiTam gazda daha çok motor sesi geliyor.Şekil A1.Kick-down yapınca devir sabitleniyor.Hız artıyor
Yurtdışında turbolayanlar felan var 1.8 motoru ama CVT şanzuman kısıtlıyor olayı biraz.Şanzuman soğutucusu koyup turbolayan bi eleman var ama videolarını felan görmedim daha.Motor bloğu EVO X ile aşağı yukarı aynı zaten.Tek farklı yağlama kanalları yok.
Mercekli far alırsam büyük ihtimalle OEM tarzda olur sanırım.Gerçi böyle çalışmalar da var.Aklımı çelmiyor değil
![]()
Auris'te şanzıman sesi geliyor da otm modda iken
Rockford da güzel çalıyormuş, video sayesinde görmüş olduk. Kulaklıkla güzel geldi valla canım çekti Zafer, güle güle bin, dinle, kullan..
Şarkı adı isteyen olursa : Dactilar - Digital Cortex (Pablo Bolivar Recut) bu arada
Boşver 200-210 u geçmesin otobanda 155 sabit güzeldir![]()
Bende hoparlör + subwoofer rocford ama ana ünite pioneer,Amfi de Sierra 4 kanal bi amfi var.Bu yaz amfiyi 5 kanal yapacam fırsat olursaBenden önceki sahibi biraz ses sistemi konusunda titiz olunca öyle bir yola başvurmuş.Bu yaz Batman'a gelirken genellikle 110-120 civarı geldim zaten.Dediğin gibi sanki sürekli 200le gidiyoruz
Benim arabadaki ses sisteminin yapılış konusu bu da
Sesin kepazeliğine dayanamadım, Pioneer double ile ana üniteyi değiştirdim.
Stock ünite ile stock amfi, birbirleri için yapılmış. Stock ünite bağlı değilse amfi açmıyor. Bu nedenle amfiyi değiştirmek zorunda kaldık.
Nihayetinde sistem gayet güzel oldu. Siz sormadan, direksiyon kumandası ve bluetooth kumanda düğmeleri haliyle inaktif durumda.
Ses kalitesini söylememe gerek yok, çok güzel çalmaya başladı. Zaten hangi akıl hangi mantık bu işleri projeye döküyor aklım almıyor. Kalite olarak almaya kalksanız bütün ekipmanı 5.000 usd' ya toplayabiliyorsunuz (araştırdım). Sistemin Coax, mid ve tizleri Rockford Fosgate. Amfi ve ana ünite Mitsubishi Electric. Amfiye söz etmeyeceğim, dahili DSP katı olan mini ve oldukça işlevsel bir amfi, fakat bu sisteme sinyali üretecek olan üniteyi kendileri yapmak yerine Pioneer' la anlaşıp çok ucuza mal edip adam gibi sistem kurabilirlerdi. O zaman bu arabanın ses sistemi efsane olurdu.
Velhasıl kelam, şu an için delme, kesme vs olmadan, orjinaline sadık kalarak ana ünitemizi ve amfimizi değiştirdik. Eski amfi çıkıp yerine yenisi kondu, kabloları 25 cm uzatıldı. Ana ünite çıkıp Pioneer double geldi, stock kablolar hırsızla çoğaltıldı. Ön direkteki tizler ve arka kapıdaki coaxlar için teybin coax çıkışından kablo çekilip amfinin olduğu yere ulaştırıldı. Ön direkteki tizler araya cross over girilerek teyp ön çıkışından sürüldü (sistem değişikliği yapacaklar buraya dikkat etsin. Stock halde iken orjinal amfi üzerinde DSP ses katı olduğundan araya harici cross over girilmemiş. Değişiklik yapıldığında girilmezse tizler coax gibi çalar). Ön kapı midler amfinin ön katından harici cross over olmadan amfinin cross overi ve teybin HPF filtresi kullanarak süzüldü. Arka kapı coaxlar teybin coax rear çıkışından direkt sürüldü. Basımız 2 + 2 ohm çift bobinli olduğu için, ben sert ve çok bağıran basları sevmediğim için seri olarak amfinin rear kanalından 4 + 4 ohm olarak girildi.
Şu an sesi dinlemeniz lazım. O kadar söyleyeyim![]()
maşallah güzel hızlanıyor araç.kazasız belasız tekrardan![]()
CEE 87 CORSA C https://r.resimlink.com/H3JFn.png
CAZ83 http://i.hizliresim.com/Mo5XR2.png
RR183 EG CİVİC https://r.resimlink.com/Zr6xZ.png
@exvitermini
Videodaki araba benim değil ama bi ara hızlanma videolarını çekip koyarım ben de : ) Tekrardan teşekkür ederim ben de![]()
Bugün öylesine bi Hasankeyf'e gidelim dedik arkadaşlarla,hazır gelmişken Lancer'a da bi Hasankeyf manzarasıyla resmi olsun istedim.2-3 sene sonra gezip gördüğüm bu yer sular altında kalacak.
Bir de yıllık vergim 2015'e girince azaldı : ) Yoksa ödeyecektik 1300 lirayı
![]()
hayırlı olsun abı cıvıctıen sonra guzel bı araba sahibi oldun canlıda cok daha ıyı duruyor aracın bu yaz artık bıseyler yapmak lazım yawru evo ya![]()
Göstergenin ortasındaki ekran derken ? Teyp mi yoksa yol bilgisayarı mı ? Teşekkür ederim
Eyvallah Ferid.Teşekkür ederim.
Takacam ama buralardan atanıp gidersem.Bazen öyle tümsekler denk geliyor mu bu haliyle bile sürtecekmişim gibi geliyor
3 cm taksam yeter sanırım.
hızlanma videosundaki küçük bilgi ekranından bahsediyorum . çoğu araca göre kaliteli bi ekran koymuşlar orayarica ederim.
zaferim farları sok gonder sana bı sekıl yapıyım elımde bı xenon ve drl led vartrde tek olmak ıstersen
ara beni :P
facebook: hasan serdar şengül
instagram: hasan_serdar
ECUPROJECTS PERFORMANCE-CHİPTUNİNG AKSARAY BAYİİ
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)