yanaklar biraz kalın gibi durmuş ama araç düşünce göz takılmayacaktır.Bence gayet tadında olmuş.ellerine sağlık kardeşim
yanaklar biraz kalın gibi durmuş ama araç düşünce göz takılmayacaktır.Bence gayet tadında olmuş.ellerine sağlık kardeşim
İlk izlenimim fren performansındaki artış oldu,gerçi o eski lastiklerden sonra her lastik farklı hissettirir çünkü mermer kıvamındaydılar artıkhaftasonu istanbul-edirne yapacam,o zaman bir fikir oluşacaktır kafamda lastiklerle ilgili .
Teşekkür ederim jantlar beklediğim gibi oldu aslında biraz farklılık olsun istedim,daha sonra rengini,belki jantı da değişirimdış görünüş olarak kyb excel amörtisörler,eibach yaylar,oem sis farları ve bir kaç ufak detay kaldı.zaten onları da yaptıkça paylaşacağım.öte yandan servis bakımları devam edecek bakalım inşallah
Füme veya gri bir corollam olsa dediğiniz kombini uygulardım büyük ihtimalle,teşekkürler
Teşekkür ederim lastik ebatım 195-50-15 şeklinde.taban olarak daha genişi tavsiye edilmiyor efsaneye,öte yandan yuvarlanma çapı 15 lik jant takılı iken 50 yanak en ideal.yurtdışı forumlarda 55 yanak takan da oluyor ama ben 50 olsun istedim![]()
2001-2004 yılları arası 98 Corolla XL'miz vardı beyaz renk. sizin aracınızın konusunu gördükçe aklıma o geliyor hepmaşallah çok çok başarılı. yay vs kafanızdaki diğer işlemleri de tamamlarsanız evladiyelik olur
![]()
Maşallah Allah kaza bela vermesin çok emek vermişsiniz.
2009 yılında 96 XEİ aracım vardı bende çok emek verdim. Ama sonuç itibari ile ömür boyu kapı malı edemiyorsun gün geliyor satılıyor. bir kaç foto da benden.
https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
Günlük kullanım arabası olduğu için amortisör ve yay ile tatlı bir düşüklük istiyorum.4age ye gelince bulmak da zor takacak usta da doğru düzgün yok,yaptırsan ruhsata geçmek ölüm.bu kadar uzun ömürlü bir motoru da açıp turbolamak içime sinmiyor açıkçası.Performansı atmosferik haliyle de kabul edilebilir.Çok teşekkür ederim
Aracımın belki de en sevdiğim özelliği bu aslında.herkeste güzel bir anı bırakmış olması,aracı ne zaman çıkarsam,bir yere tamire götürsem her gören kendi efsanesini hatırlıyor ve hep güzel şeyler duyuyorum.
Çok teşekkürler.Aracınız oldukça bakımlı ve kasası diriymiş.kendi zevkinize göre de yapmışsınız.Efsanemi ömrüm yettiğince saklamayı planlıyorum,satmamak üzere aldım hayırlısı olsun inşallah
lastik yanağı kalın gelmiş bana sorarsanız.
ben şuan aracımda;
önlerde 165/45/15 (geçici olarak)
arkalarda 185/45/15 kullanıyorum. 165 taban aşırı gereksiz bi taban bence de, elim bollaşınca arkaları öne alıcam, arkaları da 195/45/15 yapıcam.
bence siz de ön arka 195/45/15 e geçin derim.
Maşallah kazasız belasız![]()
Bu kasalara acaba custom bir marşpiyel plastiği takabilmek mümkünmü (örneğin ek kasa civic)aşırı derecede eksik geliyor araç gözüme eğer böyle bi imkan varsa değerlendirin derim
uydurmak istense uydurulur tabi,o dönem çıkan japon arabalarının marşpiyelleri hemen hemen aynı ölçülerde,yurtdışından oem marşpiyel de getirtilebilir esasen daha doğru olur,ama şahsi fikrim bu araçları güzel yapan esas şeyin bu ince hatlı ve sade halleri olduğu yönünde,2000 li yıllarla beraber japon araçları sözde 'teneke ' hissinden korunmak ve daha güven veren araçlar üretmek uğruna şişkin ve zevksiz bir tasarıma sahip oldu malesef.
![]()
Aslında özünde dikkat edince toyotanın çoğu aracında kendine has sürüş zevki 101 kasadaki kadar kendini belli etmesede var.Araca tekrardan maşallah..c28n 101 kasa nokta atış bir jant kesinlikle.ben gunmetal kullanmıştım kesinlikle de gunmetal olmalı aracı daha da asil kılıyor bence.
Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1
Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, Ae101 in çok güvenlikli bir araç olduğunu idda etmiyorum.Benim burda eleştirdiğim güvenlik hissini güçlendirmek uğruna aracın hatlarıyla oynanması ve özüyle alakasız bir ürünün ortaya çıkması.halbu ki bazı otomobil firmaları geleneksel çizgilerine sadık kalarak bunu başarabiliyor.öyle ki üzerilerindeki logoları çıkarıp hiç tanımayan birine sorsanız 'aa evet bu bunun yeni modeli olmalı' diyebilir.Ama kimse beni logosunu çıkarıp şu arabanın corolla olduğuna inandıramazdı
Sürüş zevki tabi ki kişinin kendisine kalmış çünkü herkesin beklentisi farklı olabiliyor.Yeni nesil corollalar her ne kadar araç kullanmaktan ziyade bir tekne kullanıyormuş hissi verse de sonuçta ileri yaşa hitap eden bir araç olduğu için kabul edilebilir
Jantlar için teşekkür ederimGunmetal de güzel renktir zaten eski aracınızda vardı çok yakışmıştı.Benim tercihim bu renkten yana oldu.Belki ilerde rengini,ya da jantı da değişirim,sonuçta jant kolay mudahale edilebilir bir parça araç için.
Tek begenmedigim panjur ve jantlar oldu jant renki kesinlikle böyle olmalı diye düsünüyorum lastik yazıları boyanmalı kafa dip yapılmalı o zaman toplucaktır daha fazla kendini takdir ettim takipteyim ae101 almak için yola cıkıp ek kasa civic alan biri olarak 90 ların japonlarına hayranım masallah
![]()
Teşekkür ederim kardeşim,Allah daha iyisini sana nasip etsin .
Her zaman söylediğim gibi zevk ve tercih meselesi.Lastikler ve jantlar ilgili detay çalışma planım var hem lastik yazıları hem jant göbeği,jant etiketleri vs.90 ların japon araçları her zaman ilgi alanıma girmiştir![]()
Bu hafta sonu İstanbul-Edirne yaptım ve geleneksel dinlenme tesisi fotomu çektim,tabi coco daha gençleşmiş gibi görünüyor ,ne desiniz
bu arada yolculuk vesilesiyle yeni aldığım Yokohama-s drive lastikleri test etme şansım oldu.Özellikle gidişte hava çok yağışlı olmasına rağmen yol tutma konusunda hiç problem yaşamadım.Lastikler beklediğimin üzerinde çıktı gerçekten,yalnız virajlarda aracın kasası fazla yatıyor,amortisör ve yay ile bu sorunu çözdüğümde daha güvenli bir şürüş deneyimi vereceğine inanıyorum.Ayrıca jantlarım 6,5 offset ve et35 olmasına rağmen 4 kişi binince sürtme oldu,çamurluklara işlem yaptırmak zorunda kalacağım gibi görünüyor.
![]()
ikinci bakım paketi için Ortaköy Toyota servisine gittim tekrardan.Arabanın içinde sürekli bir uğultu oluyordu çünkü radyatör eskidiği için fan devreye giriyordu.Ayrıca ara ara arka akstan vick vick ses geliyordu.Artık bunlardan kurtulma zamanı gelmişti
Servistekiler aracın yeni halini ilk defa gördüler ve beğendilerServiste yapılan işlemler
1-Triger seti değişti
2-Radyatör değişti.Yeni Denso marka orjinal radyatör takıldı
3-Devir daim komple değişti
4-Termostat değişti
5-Çalışmayan arka kapı iç açma mandalı tamir edildi,arka cam açma kolları ile jdm plaka aydınlatma siparişi verildi.
6-Arka sağ ve sol z rotiller değişti
7-Motor kapağı açıldı,egzatrik keçeleri,contalar değişti,subap ayarları yapıldı
Servisteki usta sağolsun aracı çok beğenmiş ve motor kapağı ile manifold kapağını temizleyip boyamış,kendisine çok teşekkür ediyorum bu harika jesti için
Evet aracım bu bakımın ardından güzelce tazelenmiş oldu,artık kütüphane sessizliğine bir adım daha yakınlaştım,yeni gelişmelerle görüşmek dileğiyle..
![]()
Konu eypcskn tarafından (15-04-2021 Saat 15:37 ) değiştirilmiştir.
Far sinyallerini beyaza çevirmeyi düşündünüzmü hiç? Yay ile harika gözükecek gibi duruyor.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)