User Tag List

Sayfa 7/26 İlkİlk ... 5678917 ... SonSon
487 sonuçtan 115 ile 133 arası

Konu: Ae101 Corolla JDM Build - 59 UP 231

onurc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    25 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yanaklar biraz kalın gibi durmuş ama araç düşünce göz takılmayacaktır.Bence gayet tadında olmuş.ellerine sağlık kardeşim

eypcskn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı MehmetOrkun Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu ara bende lastik bakınıyorum. YOKOHAMA S-DRIVE benimde düşündüğüm bir lastik ama peformansına güvenemedim. Sence nasıl bir kaç izlenim sonrası yorum yapar mısın .

Çok güzel olmuş araca yakışmış. Biraz zaman sonra rengi biraz daha kapatırsan jantın daha hoş olabilir. Şimdi pro kit yay mı kaldı .
    İlk izlenimim fren performansındaki artış oldu,gerçi o eski lastiklerden sonra her lastik farklı hissettirir çünkü mermer kıvamındaydılar artık haftasonu istanbul-edirne yapacam,o zaman bir fikir oluşacaktır kafamda lastiklerle ilgili .

Teşekkür ederim jantlar beklediğim gibi oldu aslında biraz farklılık olsun istedim,daha sonra rengini,belki jantı da değişirim dış görünüş olarak kyb excel amörtisörler,eibach yaylar,oem sis farları ve bir kaç ufak detay kaldı.zaten onları da yaptıkça paylaşacağım.öte yandan servis bakımları devam edecek bakalım inşallah

Alıntı CabrioMan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Nacizhane fikrim gunmetal jant, mavi kaliper kapağı.
    Füme veya gri bir corollam olsa dediğiniz kombini uygulardım büyük ihtimalle,teşekkürler

Alıntı onurc Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yanaklar biraz kalın gibi durmuş ama araç düşünce göz takılmayacaktır.Bence gayet tadında olmuş.ellerine sağlık kardeşim
    Teşekkür ederim lastik ebatım 195-50-15 şeklinde.taban olarak daha genişi tavsiye edilmiyor efsaneye,öte yandan yuvarlanma çapı 15 lik jant takılı iken 50 yanak en ideal.yurtdışı forumlarda 55 yanak takan da oluyor ama ben 50 olsun istedim

Emre-Dylan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    17 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı eypcskn Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    İlk izlenimim fren performansındaki artış oldu,gerçi o eski lastiklerden sonra her lastik farklı hissettirir çünkü mermer kıvamındaydılar artık haftasonu istanbul-edirne yapacam,o zaman bir fikir oluşacaktır kafamda lastiklerle ilgili .

Teşekkür ederim jantlar beklediğim gibi oldu aslında biraz farklılık olsun istedim,daha sonra rengini,belki jantı da değişirim dış görünüş olarak kyb excel amörtisörler,eibach yaylar,oem sis farları ve bir kaç ufak detay kaldı.zaten onları da yaptıkça paylaşacağım.öte yandan servis bakımları devam edecek bakalım inşallah

Füme veya gri bir corollam olsa dediğiniz kombini uygulardım büyük ihtimalle,teşekkürler

Teşekkür ederim lastik ebatım 195-50-15 şeklinde.taban olarak daha genişi tavsiye edilmiyor efsaneye,öte yandan yuvarlanma çapı 15 lik jant takılı iken 50 yanak en ideal.yurtdışı forumlarda 55 yanak takan da oluyor ama ben 50 olsun istedim
    4ageye çevrilse motoru da mermi olur yada harama yönelmeli ama acilen bi coil şart kanatlandım uçuyorum diyor resmen maşallah en güzel ae101lerden biri
    AC/DC Back In Black
    1968 Mercury Cougar GT-E 427 390Hp

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2001-2004 yılları arası 98 Corolla XL'miz vardı beyaz renk. sizin aracınızın konusunu gördükçe aklıma o geliyor hep maşallah çok çok başarılı. yay vs kafanızdaki diğer işlemleri de tamamlarsanız evladiyelik olur

Erman067 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Maşallah Allah kaza bela vermesin çok emek vermişsiniz.
    2009 yılında 96 XEİ aracım vardı bende çok emek verdim. Ama sonuç itibari ile ömür boyu kapı malı edemiyorsun gün geliyor satılıyor. bir kaç foto da benden.
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Emre-Dylan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    4ageye çevrilse motoru da mermi olur yada harama yönelmeli ama acilen bi coil şart kanatlandım uçuyorum diyor resmen maşallah en güzel ae101lerden biri
    Günlük kullanım arabası olduğu için amortisör ve yay ile tatlı bir düşüklük istiyorum.4age ye gelince bulmak da zor takacak usta da doğru düzgün yok,yaptırsan ruhsata geçmek ölüm.bu kadar uzun ömürlü bir motoru da açıp turbolamak içime sinmiyor açıkçası.Performansı atmosferik haliyle de kabul edilebilir.Çok teşekkür ederim
    Alıntı fdoganb Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    2001-2004 yılları arası 98 Corolla XL'miz vardı beyaz renk. sizin aracınızın konusunu gördükçe aklıma o geliyor hep maşallah çok çok başarılı. yay vs kafanızdaki diğer işlemleri de tamamlarsanız evladiyelik olur
    Aracımın belki de en sevdiğim özelliği bu aslında.herkeste güzel bir anı bırakmış olması,aracı ne zaman çıkarsam,bir yere tamire götürsem her gören kendi efsanesini hatırlıyor ve hep güzel şeyler duyuyorum.
    Alıntı Erman067 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Maşallah Allah kaza bela vermesin çok emek vermişsiniz.
    2009 yılında 96 XEİ aracım vardı bende çok emek verdim. Ama sonuç itibari ile ömür boyu kapı malı edemiyorsun gün geliyor satılıyor. bir kat foto da benden.
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
    Çok teşekkürler.Aracınız oldukça bakımlı ve kasası diriymiş.kendi zevkinize göre de yapmışsınız.Efsanemi ömrüm yettiğince saklamayı planlıyorum,satmamak üzere aldım hayırlısı olsun inşallah

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    lastik yanağı kalın gelmiş bana sorarsanız.

ben şuan aracımda;
    önlerde 165/45/15 (geçici olarak)
    arkalarda 185/45/15 kullanıyorum. 165 taban aşırı gereksiz bi taban bence de, elim bollaşınca arkaları öne alıcam, arkaları da 195/45/15 yapıcam.

bence siz de ön arka 195/45/15 e geçin derim.

Maşallah kazasız belasız

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Met Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    lastik yanağı kalın gelmiş bana sorarsanız.

ben şuan aracımda;
    önlerde 165/45/15 (geçici olarak)
    arkalarda 185/45/15 kullanıyorum. 165 taban aşırı gereksiz bi taban bence de, elim bollaşınca arkaları öne alıcam, arkaları da 195/45/15 yapıcam.

bence siz de ön arka 195/45/15 e geçin derim.

Maşallah kazasız belasız
    Teşekkür ederim ,daha evvel de belirttiğim gibi Ae101 için ideal ölçü 195/50/15 tir.16 inç olsaydı dediğiniz gibi 45 yanak olabilirdi aslında.

okanackgz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu kasalara acaba custom bir marşpiyel plastiği takabilmek mümkünmü (örneğin ek kasa civic)aşırı derecede eksik geliyor araç gözüme eğer böyle bi imkan varsa değerlendirin derim

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı okanackgz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu kasalara acaba custom bir marşpiyel plastiği takabilmek mümkünmü (örneğin ek kasa civic)aşırı derecede eksik geliyor araç gözüme eğer böyle bi imkan varsa değerlendirin derim
    uydurmak istense uydurulur tabi,o dönem çıkan japon arabalarının marşpiyelleri hemen hemen aynı ölçülerde,yurtdışından oem marşpiyel de getirtilebilir esasen daha doğru olur,ama şahsi fikrim bu araçları güzel yapan esas şeyin bu ince hatlı ve sade halleri olduğu yönünde,2000 li yıllarla beraber japon araçları sözde 'teneke ' hissinden korunmak ve daha güven veren araçlar üretmek uğruna şişkin ve zevksiz bir tasarıma sahip oldu malesef.

burakgunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Hocam haklısınız katılıyorum ama teneke hissi "sözde" değil bence.
    Dip not : iki tane ae101 imiz oldu şu anda da 2004 corolla kullanıyorum. Arada hakkaten çok fark var, ama kesinlikle 101 daha zevkli
    Alıntı KOSEREN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Vazeline de zam yaparlar mı acaba seçimden sonra?Yapacaklarsa şimdiden alalım

Havayı Koklayan Adam Redfish16V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aslında özünde dikkat edince toyotanın çoğu aracında kendine has sürüş zevki 101 kasadaki kadar kendini belli etmesede var.Araca tekrardan maşallah..c28n 101 kasa nokta atış bir jant kesinlikle.ben gunmetal kullanmıştım kesinlikle de gunmetal olmalı aracı daha da asil kılıyor bence.
    Progressive Trance & Progressive House Music Producer.
    Spotify : https://open.spotify.com/artist/24ek...jQ&dl_branch=1

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı burakgunay Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hocam haklısınız katılıyorum ama teneke hissi "sözde" değil bence.
    Dip not : iki tane ae101 imiz oldu şu anda da 2004 corolla kullanıyorum. Arada hakkaten çok fark var, ama kesinlikle 101 daha zevkli
    Sanırım bir yanlış anlaşılma oldu, Ae101 in çok güvenlikli bir araç olduğunu idda etmiyorum.Benim burda eleştirdiğim güvenlik hissini güçlendirmek uğruna aracın hatlarıyla oynanması ve özüyle alakasız bir ürünün ortaya çıkması.halbu ki bazı otomobil firmaları geleneksel çizgilerine sadık kalarak bunu başarabiliyor.öyle ki üzerilerindeki logoları çıkarıp hiç tanımayan birine sorsanız 'aa evet bu bunun yeni modeli olmalı' diyebilir.Ama kimse beni logosunu çıkarıp şu arabanın corolla olduğuna inandıramazdı

Alıntı GSİ CLUB Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Aslında özünde dikkat edince toyotanın çoğu aracında kendine has sürüş zevki 101 kasadaki kadar kendini belli etmesede var.Araca tekrardan maşallah..c28n 101 kasa nokta atış bir jant kesinlikle.ben gunmetal kullanmıştım kesinlikle de gunmetal olmalı aracı daha da asil kılıyor bence.
    Sürüş zevki tabi ki kişinin kendisine kalmış çünkü herkesin beklentisi farklı olabiliyor.Yeni nesil corollalar her ne kadar araç kullanmaktan ziyade bir tekne kullanıyormuş hissi verse de sonuçta ileri yaşa hitap eden bir araç olduğu için kabul edilebilir

Jantlar için teşekkür ederim Gunmetal de güzel renktir zaten eski aracınızda vardı çok yakışmıştı.Benim tercihim bu renkten yana oldu.Belki ilerde rengini,ya da jantı da değişirim,sonuçta jant kolay mudahale edilebilir bir parça araç için.

ugursmh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yeni yüzüyle çok güzel olmuş güle güle kullanmanız dileğiyle
    DİRİLİŞ OTOMOTİV

İzzet Göçmen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tek begenmedigim panjur ve jantlar oldu jant renki kesinlikle böyle olmalı diye düsünüyorum lastik yazıları boyanmalı kafa dip yapılmalı o zaman toplucaktır daha fazla kendini takdir ettim takipteyim ae101 almak için yola cıkıp ek kasa civic alan biri olarak 90 ların japonlarına hayranım masallah

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ugursmh Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yeni yüzüyle çok güzel olmuş güle güle kullanmanız dileğiyle
    Teşekkür ederim kardeşim,Allah daha iyisini sana nasip etsin .
    Alıntı İzzet Göçmen Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Tek begenmedigim panjur ve jantlar oldu jant renki kesinlikle böyle olmalı diye düsünüyorum lastik yazıları boyanmalı kafa dip yapılmalı o zaman toplucaktır daha fazla kendini takdir ettim takipteyim ae101 almak için yola cıkıp ek kasa civic alan biri olarak 90 ların japonlarına hayranım masallah
    Her zaman söylediğim gibi zevk ve tercih meselesi.Lastikler ve jantlar ilgili detay çalışma planım var hem lastik yazıları hem jant göbeği,jant etiketleri vs.90 ların japon araçları her zaman ilgi alanıma girmiştir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu hafta sonu İstanbul-Edirne yaptım ve geleneksel dinlenme tesisi fotomu çektim,tabi coco daha gençleşmiş gibi görünüyor ,ne desiniz

bu arada yolculuk vesilesiyle yeni aldığım Yokohama-s drive lastikleri test etme şansım oldu.Özellikle gidişte hava çok yağışlı olmasına rağmen yol tutma konusunda hiç problem yaşamadım.Lastikler beklediğimin üzerinde çıktı gerçekten,yalnız virajlarda aracın kasası fazla yatıyor,amortisör ve yay ile bu sorunu çözdüğümde daha güvenli bir şürüş deneyimi vereceğine inanıyorum.Ayrıca jantlarım 6,5 offset ve et35 olmasına rağmen 4 kişi binince sürtme oldu,çamurluklara işlem yaptırmak zorunda kalacağım gibi görünüyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ikinci bakım paketi için Ortaköy Toyota servisine gittim tekrardan.Arabanın içinde sürekli bir uğultu oluyordu çünkü radyatör eskidiği için fan devreye giriyordu.Ayrıca ara ara arka akstan vick vick ses geliyordu.Artık bunlardan kurtulma zamanı gelmişti

Servistekiler aracın yeni halini ilk defa gördüler ve beğendiler Serviste yapılan işlemler
    1-Triger seti değişti
    2-Radyatör değişti.Yeni Denso marka orjinal radyatör takıldı
    3-Devir daim komple değişti
    4-Termostat değişti
    5-Çalışmayan arka kapı iç açma mandalı tamir edildi,arka cam açma kolları ile jdm plaka aydınlatma siparişi verildi.
    6-Arka sağ ve sol z rotiller değişti
    7-Motor kapağı açıldı,egzatrik keçeleri,contalar değişti,subap ayarları yapıldı

Servisteki usta sağolsun aracı çok beğenmiş ve motor kapağı ile manifold kapağını temizleyip boyamış,kendisine çok teşekkür ediyorum bu harika jesti için

Evet aracım bu bakımın ardından güzelce tazelenmiş oldu,artık kütüphane sessizliğine bir adım daha yakınlaştım,yeni gelişmelerle görüşmek dileğiyle..
    Konu eypcskn tarafından (15-04-2021 Saat 15:37 ) değiştirilmiştir.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Far sinyallerini beyaza çevirmeyi düşündünüzmü hiç? Yay ile harika gözükecek gibi duruyor.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)