Havalar tam soğuk boost weather :) hazır sıkıştırma da düşmüş.. çok güzel olmuş maşallah güle güle bin :)
Printable View
Havalar tam soğuk boost weather :) hazır sıkıştırma da düşmüş.. çok güzel olmuş maşallah güle güle bin :)
Maşallah tekrardan. rodaj sonrası pist seni bekler
maşallah ömürlük müdahaleler olmuş Rahmi, rodaj sonrası süreleri merakla bekliyorum :)
Rahmi tekrar hayırlı olsun.
Sıkıştırma düşürmek TR benzin kalitesine göre mantıklı olmuş. Hayranım anlayarak bişeyler yapanlara :)
Var mı bilmiyorum ama Ali Exp manyetik karter tapası güzel olur. Özellikle rodajda demir talaşı çok oluyor.
Ben hep kademeli devir yükseltip 1000 Km'de rodajı tamamlıyorum. Tekrar keyifli sürüşler :)
"abi bi tık daha açsana" diye kapınıza gelirim belki :P
Hem yorumun hem de yıllardır sorunsuz kullandığım yazılımınız için tüm ekibe teşekkürler bro.
Eyvallah abi. Bu hafta yapılacak olan pisti kaçırıyorum ama inş pistimiz kapanmaz ise Şubat ayı itibari ile orada olacağız.
Eyvallah bro, çok sağolasın.
Tekrardan teşekkürler abi. Dediğin manyetik tapa aslında aklımdaydı ama sipariş etmeye çok geç kaldım malesef.
Özellikle ilk 500 km 2000-2500 devir kullanırım diye düşünüyorum. Sonra ufak ufak arttırırım.
Kesenize bereket güzel olmuş. Far temizliği yapan herkese tek tavsiyem var farları PPF kaplayın. Bir daha dıştan sararma solma ile uğraşmazsınız. Şiddetli tavsiyedir.
Maşallah. Yapılan işlemler tam kararında
Yeni motor sonrasi yaklasik 1500km'lik rodajimizi, ilk 500 kmsi cok sakin, ikinci 500km si 3500 devir gibi, son kismi da ara ara 4000 devir gibi cevirerek tamamladim. Cok sukur 1500 km icerisinde sifir yag eksiltme olup, oct'de sadece karamel renkli su birikti. Motoru yapmadan once bu kadar mesafede en az 0,5lt yag eksiltmesi olurdu.
Cumartesi gunu Tanir Oto'ya gecip, yagimizi Liqui Moly 5-50 + ceratec seklinde yeniledim.
Bir de asagidaki fotoda gozuken turbo hortumunun tepe kismindaki turboya oturan tarafinda ufaktan yirtilma baslamisti. Hortum 3 parcadan olusuyor ama sagolsun Fiat bunu tek kod ile yedek parca olarak tanimlamis ve kol.gibi de fiyatı var. Durum boyle olunca sadece yirtik olan hortumun hemen hemen aynisini aliex'ten orgulu silikon olarak siparis ettim, 2 haftada sadece 150₺'ye geldi. İlgili parcanin orijinal linkini birakiyorum. Fotoda dikkatli bakarsaniz yeni ve eski parcalar yan yana gozukuyor. Montaj sonrasi foto cekmemisim ama, kusura bakmayin.
ALFA ROMEO MITO 1.4 TJET TURBO 120KM 155KM Turbo Intercooler Hose Pipe 51877271 | eBay
https://i.hizliresim.com/1py18i4.jpg
Ve neredeyse 1 aydir leylek gibi dolaştığım Bilstein B14'lerin de yuksekligini ayarladim sonunda. Arkayi da onu da yaklasik yari ayarina getirdim. Onler icin sadece arabayi sehpaya almam yetti. Bolca wd40 surup, kendi anahtari ile koluma kuvvet diyip yuksekligi ayarladim.
https://i.hizliresim.com/a67xjck.jpg
Arkalarda yay ile amortisor ayri oldugundan ayar bilezigine ulasmak icin tekerlekleri sokmek gerekti. Yine calismak icin alan dar oldugu icin biraz yordu arkalari ayarlamak. Yine tam orta noktaya ayarlayip biraktim.
https://i.hizliresim.com/kw97b14.jpg
Son durumda on bekledigimden fazla dustu, arka da yeterli seviye diyelim:
https://i.hizliresim.com/rg4w62s.jpg
Rodajdan oturu cok performansli sekilde Viraj neredeyse hic yapamadim. O sebeple coillerin viraj performansini hala cok yorumlayamiyorum ama hizli virajlarda az yatiyor gibi hissettiriyor. Subat ayinda piste cikinca gorecegiz ins.
Dun yag degisiminden sonra menemen bornova yaptim. Motor sonrasi ilk kez 6000 devire kadar cikardim. Tabi bunu yaparken logu acip, tatli tatli kademeli olarak yaptim. En guzel ve bence onemli detay aracin avans kismiyor olusu. Kalin conta ise yaramis gibi. Gidisi de sanki biraz daha iyilesmis gibi geldi arabanin. Gerci havanin soguk olmasinin da gidis hissiyati da faydasi buyuk. Bir iki hafta daha boyle ara ara tatli gazlama yapip,.pist surusune tam anlamiyla hazir hale getiririm diye umit ediyorum.
Bugun bujileri de değiştirdim. Daha once hep 350 kusura gelen NGK iridyum ikr9j8 kodlu bujiler, bugun toptan fiyati 600₺ ye geldi, merhaba yeni Turkiye.
Sonrasında arabayi guzelce yikatip, temiz bir fotosunu cektim, buyurunuz.
https://i.hizliresim.com/oyludap.jpg
Şu yan ek gözümü tırmalıyor siyah olmasından muhtemelen :(
Bu konu baya tartışmaya sebep oluyor.
Ben bu şekilde kontrast oluşturmasını seviyorum. Çünkü gövde ile aynı renk yapınca sanki kaçak kat çıkılmış gibi oluyor. Örnek foto için link veriyorum: Login • Instagram
Hmm evet kötüymüş o zaman eki beğenmedim diyorum :hehe:
20 Şubat için pist günü yapmayı hesap ederken, bir anda İzmir Ülkü Park Pisti'nin bu hafta kapatılacağı bilgisi geldi. Buna istinaden, belki de son fırsat diye apar topar yakın çevremiz dahilinde 6 Şubat'ta bir pist günü düzenledik.
Pistin kapanmaması için hala ufak bir umudumuz var ama her şey bu hafta sonuna kadar belli olacak gibi duruyor, biz konumuza dönelim.
Cumartesi günü hızlı bir şekilde Nankang AR-1 semislick'lerimin takılı olduğu çok kollu jantlarımı MiTo'ya taktım. bu esnada önler için yedek diye tuttuğum sıfır EBC yellowstuff balatalarımı da taktım. Coil yüksekliğini de arka da en düşük seviyeye, önde ise en düşüğün sadece 1 cm üstüne ayarladım.
İlk iş otobana çıkıp yüksek hızda bir kaç üstü üste frenden sonra bolca sabit hızda soğutma sürüşü ile balataların rodajını yaptım. Akabinde kendimi vurdum Çukurköy dağ yollarına.
Bilen bilir, CVfilms'in pek çok videsunu çektiği tam bir California canyon özelliğindedir Çukurköy yolu. Pistteki kadar yarınlar yokmuş gibi olmasa da güzel bir test sürüşünü yaptım orada. Sürüş sonrasında bir kaç güzel foto:
https://i.hizliresim.com/4whqo04.jpg
https://i.hizliresim.com/4ysquge.jpg
https://i.hizliresim.com/dkhq84o.jpg
Sürüşün sonunda ısınmış, tertemiz AR-1'lerin görüntüsü:
https://i.hizliresim.com/mcc6t9m.jpg
Tabi asıl aksiyon pazar günü pistte idi. Toplam 4 seans MiTo ile çıkma planım vardı. Daha ilk seansımın ikinci hızlı turunda, geçmişteki en hızlı tur zamanımı 0.01 geliştirdim, ki yavaş olduğumu hissediyordum. İlgili 1:16:650 döndüğüm turun videosu:
https://youtu.be/bE3nVzVk5Iw
Bir sonraki turda tam 1:15:XXX'ler gelir derken, son virajda lastikler fazla ısınıp, fren noktasında bolca kayıyorum ve sağ tekerler yol dışında. Akabinde aracı 2 tur boyunca soğutup, sakince pite geldim. En ufak sorun yoktu çok şükür. Sadece sağ ön tekerin diğer tekerleklere göre çok daha fazla ısındığını fark edip, basınçları tekrar ayarladım. Pist dışına çıktığım o muhteşem an:
https://youtu.be/dlyBsnUpEHg
İkinci seansta hava yaklaşık 7C kadar ısındı, sanırım bu yüzden genel olarak tur süreleri düştü, ben de tüm turlarımda 1:17 döndüm. Bu seanstan pist üstündeki iki MiTo'nun birbirlerine centilmence yol vermelerini paylaşayım.
https://youtu.be/ARqhCv_W7pA
Videonun bitiş anına denk gelen saniyelerde fotoğrafçı arkadaş şu müthiş pozu yakalamış:
https://i.hizliresim.com/esgb1gs.jpg
3. seansımda ise işler malesef ters gitti. Güzel güzel gazlarken, dikiz aynamda olası en kötü felaket senaryolarından olan beyaz dumanı gördüm. Tabi o an ilk akla gelen motoru yedik oluyor. Ama arabanın sesinde, gidişinde hiç sorun yoktu. Arabayı yarım tur kadar soğutup hemen pite aldım. Duman da kesildi. Pitin ilerisindeki geniş alanda bolca çember çizerek arabayı iyicene soğuttum. Sonra korku dolu şekilde kaputu açtığımda ise rahatladım. Çünkü turbo yağ geri dönüş borusunun çatlayıp, oradan manifolda yağ damladığını ve o bolca beyaz dumana bunun sebep olduğunu anladım. Bu durum günün MiTo için günün bittiğinin habercisi idi ama çok basit bir çözümü olduğundan korku senaryosu ortadan kalktı.
Bu seans esnasında da arkadaşımın dışarıdan çektiği videoyu paylaşayım. videonun sonlarında, çok uzakta olduğumdan belli belirsiz beyaz duman gözüküyor gibi.
https://youtu.be/Dl4w9TUpyPY
Gün sonunda hava sıcaklığı tekrar düştüğü için MiTo ile çıksaydım, 1:15:XXX hedefimi yakalayacağıma inanıyordum ama nasip olmadı. Böyle olunca da gün sonunda Ülkü Park'ın TPŞ'de yarıştırdığı Corsa OPC ile ilk kez bir seans da olsa çıktım. Onunla da 1:15:051 yaptım. Malesef kameramın pili bittiğinden bu seansın videosu yok. Zaten MiTo ile ortak şasiye sahip olan Corsa'ya alışmam kolay oldu. Ama corsa'nın LSD'si çok daha agresif çalışıyormuş, tadı damağımda kaldı desem yeridir.
Böylelikle günü 250hp altı binek araç ve Corsa OPC yarış aracı kategorilerinin ikisinde de ikincilik ile tamamladım.
https://i.hizliresim.com/qsj6hqj.jpg
MiTo pazartesi günü gerekli tamirattan geçip, tekrar sahalara geri dönü bu arada.
Hala pistin kapanma ihtimaline inanmak istemiyorum ama durum gerçekten ciddi.
pisti kapatıp botanik bahçesi yapmak ne bileyim :) nereden baksan akıl tutulması, nereden baksan işgüzarlık. bu ülkede devran değişse de hiçbir şeyin düzelmeyeceğinin kanıtı gibi bir olay malesef.
Bu arkadaş kendisini tanıyamadım(?!) fular, atkı vb. cisimler takmıştı, 3 korna yapmak suretiyle beni yolda kışkırttı, komplo kurdu kendi devrine çekti vs ama yer mi anadolu çocuğu 1 vites tutundum tabi heheytt :hehe:
Eski haline göre baya hızlanmış sabah Beyaz Yaka-Work Rolling yaptık :hehe:
"abi telefonum yiğenimdeydi, o basmış tuşlara..." yok yok hatlar karıştı, bu başka yalandı :hehe:
***** benzin fiyatlarından ötürü MiTo ile nasıl ekonomi yapılır diye kasarken, tüm yolu 90-100 normal moda gelmişken, sol aynamda beliren sexy bir A3 ile özümüze döndük çok şükür :D
Motor yapıldıktan sonra çok minnacık ve beyaz yaka spek de olsa ilk kez biriyle roll denemiş olduk. Maşallah reyiz, güzel gidiyoruz çok şükür :D
Söylemeden geçemeyeceğim, araban çok çok sexy gerçekten, yolda acayip bir duruşu var, tekrar tekrar maşallah.
İzmir pistinin 1 senelik kurtuluşu resmiyete kavuştuktan sonra ilk pist günümüzü 5 Mart Cumartesi günü yaptık. Hava aralıklı yağmurluydu. Özellikle sabah ve akşam üstü seanslarında pist asfaltı çamurlu gibi ıslaktı. Tabiri caiz ise, jilet gibi kaygan bir yüzeyde gazladık. Tam ıslak yüzeyde en iyi süreyi S3 ve yol lastiği ile @utkunoa 1:28 ile yaptı. Sanırım aynı koşullarda en hızlı ikinci süre bana ait ve o da 1:32:xx ve Nankang AR-1 semi slick lastikler ile.
Islak seanstaki bol yanlamalı anlarımdan bir kaç derleme videosu:
Rainy Track Day with AR-1 Semi Slicks - YouTube
Hava kurumaya yakınken bir seans daha çıktım öülen gibi ama hem tutuş muhteşem değildi, hem de ben fren noktalarında biraz temkinli davrandım. O sebeple en iyi sürem 1:19:2xx oldu.
Bunlar da o günden bir kaç güzel foto:
https://i.hizliresim.com/dgkl2oj.jpg
https://i.hizliresim.com/qlokml0.jpg
https://i.hizliresim.com/gjc464m.jpg
https://i.hizliresim.com/1mlklgw.jpg
Beyaz dizel A3 çok iyi süre yapıyor ne var yazılım mı onda? :hehe:
Maşallah Rahmi harikasın :)
10 Nisan Pazar günü yine pistteydik. Öncelikle o güne ait best time'ım olan 1:17:4xx'lik turun videosunu bırakayım.
https://youtu.be/-v1Sc1p7yP4
Alfa MiTo @Ülkü Park 10.04.2022 - YouTube
Tur süresi beni tatmin etmedi. Her ne kadar aracın yol tutuşu ve düzlük performansını oldukça beğensem de, frenlemede bir türlü gerekli özgüveni yakalayamadım. Özellikle videoda ilk virajda çok erken fren yaptığım belli oluyor. Bu noktada şuçu kendimde arıyorum ama artık yaşlanmaya başlamış yelow stuff balataların da tazeyken verdiği frenleme kuvvetini veremediği de düşünmüyor değilim. Balataların sanki biraz yanmış olmasından şüpheleniyorum.
Ön düzen ayarı olarak kamber -2.2 ve 0.10 toe out ile çıktım. Direksiyon hissiyatı ve viraj içinde eforsuzca yönlenme hissiyatı çok tatmin ediciydi.
Süspansiyon karşılaştırması için iki foto kolajı koyacağım. İlk kolaj benzer virajlarda aynı gün fotoğraflanmış referans bir MiTo vs benim Mito
- Üstteki MiTo stock amörtisör, novitec spor yay, ön ve arka kule gergisi, alt travers gergisine sahip
- Alttaki ise allah ne verdiyse spek gergi ve viraj demiri sahip ve Bilstein B14 coilover'lı benim MiTo
https://i.hizliresim.com/nc0uq8f.jpg
İkinci foto kolajı ise benim MiTo'nun start finish düzlüğündeki fren anında öne yığılmasını gösteren öncesi ve sonrası şeklinde:
- Üstteki fotoda koni amörtisör ve vogtland yay var.
- Alttaki foto ise bu pazar çekilmiş olan Bilstein B14'lü haline ait.
https://i.hizliresim.com/qjpofl8.jpg
Bilstein'lar ile bile hala bir gözle görülür esneme var ama geçmişe göre ilerleme kaydettiğini sürüşte de hissettiriyordu, fotoğraflar da bunu destekliyor diye düşünüyorum.
Bu Cumartes Track Türk ekibi ile tekrar piste çıkacağız ve yüksek ihtimalle bu sezon için benim adıma noktayı koyacağız. Hem ekonomik koşullar biraz zorluyor artık, hem de havaların ısınması ile araba hem ekstra ısınıyor hem de best time'lardan ufaktan uzaklaşacağız gibi. Bir aksilik veya bende bir kan kaynaması olmazsa, Sonbaharda kaldığımız yerden devam ederiz inş.
Yakın sevdiğim bi dostuma mito bakıyorduk 155 lik. 1-2 görüşmede oldu fakat kronik direksiyon sertleşme muhabbetinden sonra vazgeçti tövbe diyor.
Banada korkutucu bi sorun gibi geldi fakat inanıyorum ki kalıcı bir çözümü vardır
Bu direksiyon sertleşme sorunu hakkında bilginiz var mıdır çözümü nedir kalıcı mıdır yine tekrarlar mı
Bursa'dan gol haberi mi var yoksa :D
Biraz yavaş gidiyoruz ama çalışıyoruz, vag grubu beklemede kalsın lütfen:)
Saçma ve kötü bir arıza bu malesef. Ama çözümü var. Ben de 2020'de bu hatayı net şekilde yaşamış ve açı sensörünü değiştirerek çözümü sağlamıştım. Bu konu altında tek satırda "açı sensörünü değiştirdik" şeklinde not düşmüşüm ama konuyu detaylı olarak bir alfa forumunda ilgili başlık altında detaylı anlatmıştım. Linkten detaylı okuyabilirsin.
MiTo Direksiyon Acı / Tork Sensoru Arızası ve Ekranda Cıkan Hatalar... - page 3 - Teknik Bilgiler, Teknik Yardım - Alfisti Turkey
Direksiyon kilitlenmiyor bu arada ama elektrikli direksiyon motoru tamamen devre dışı kalıyor, direkdiyon bolca sertleşiyor bir anda. Ama sürüş anında zaten hızınız da varsa, direksiyon belli bir miktar yumuşaklığını illa ki koruyor. Dururken veya durmaya yakınken oldukça sert oluyor tabi.
Son olarak, Mayıs 2020'de yaptırmışım direksiyonu, bugüne kadar sorun hiç tekrarlamadı.
Bilstein B14 ler dediğim gibi piste biraz yumuşak kaldı sanırım. Bir sert yay ile yay değişimi deneyebilirsin coilover üstündeki. Ama fazla sert yayda kullanma iç amortisörün valf ayarının desteklediğinden sert yay geri götürür.
Teşekkürler bilgilendirme için :icon_rule
Bugun gaza geldim, tum koltuklari sokup detayli bir temizlik yaptim.
İlk foto, koltuklar sokulmus ama temizlik oncesinden. Yillarin ufak tefek cer copu koltuk altlarinda birikmis.
https://i.ibb.co/g7dYK5n/In-Shot-20220424-210242486.jpg
Koltuklari hali yikama makinesi ile yikadim, yillarin kiri cikti. Les gibi siyah su akti ozellikle surucu koltugundan. Yanlis saymadiysam 8 kez su cektirdim, ancak kendine geldi koltuklar. Evin bahcesinde koltuklari kuruturken:
https://i.ibb.co/F58Y669/In-Shot-20220424-210108797.jpg
Bu da icini silip supurdukten sonra. Yer dosemesini fircaladim, icine sinmis tozlari mumkun oldugunca disa vurdurup supurge ile de cektirdim. Son olarak da Kosla ile elle sildim yer halisini. Trimleri de guzelce sildim.
https://i.ibb.co/qrXHx6G/In-Shot-20220424-210139804.jpg
On koltuklar deli gibi agirmis, onu fark ettim. Her piste girerken arka koltugu sokerdim, on sag da sokulecek bundan sonra.
elinize sağlık hocam kazasız belasız sürüşler
çok teşekkürler.
Dünden beri bucket seat ve kemer fiyatları araştırıyorum ama bütçeme göre biraz fazla malesef. Şu an için o paraya öküz / lastik alırız modundayım:D
Ama o sağ koltuk her türlü sökülür piste gelirken artık.
Eline sağlık Rahmi hocam.
Petrolhead severiz, titiz petrolhead.e bayılırız :D
Belki daha önce satır arasında bahsetmişimdir, Eylül 2021 gibi pist günlerinin birinin öncesinde fazla ağırlıktan kurtulmak için LPG tankını sökmüştüm.
Sonrasında LPG fiyatları benzine oranla çok yüksek kaldı diye ger takmamıştım. Sonrasında da yıl başında motor yapmış ve rodaj süresince yine LPG tankını geri takmamıştım. Mart ayı gibi tankı geri takıp, lpg ayarını kontrol ettiğimde, tank ile regülatör arasındaki bakır borunun farklı noktalarda kıvrılmış olmasından ötürü akış çok bozulmuş, stabil bir regülatör basıncı alamıyordum. O noktada artık yetti bu LPG'nin ayar derdi deyip, LPG tankını tekrar söküp, içi dolu şekilde LPG ustama hediye etmiştim. Dileyen bir müşterine takarsın diye de not düşmüştüm.
Geri kalan tüm tesisatı da dün yazlığın önünde, bolca amele yanığıyla beraber söktüm. Yani motor yapıldıktan sonra hiç LPG kullanımı yapmadan tam anlamıyla LPG'ye elveda dedim.
https://i.hizliresim.com/clwmidb.jpg
Tabi akıllardaki soru, bu kadar yüksek benzin fiyatlarıyla, sen yürek mi yedin evlat, LPG söküyorsun şeklinde. Aslında bu sorunun yanıtı da, yıl başında eşimin araba kullanmaya ısınması amacıyla satın aldığımız Citroen C3 1.4 HDI otomatik vitesli şu minnak:
https://i.hizliresim.com/r0k2rcs.jpg
Artık KM'yi iki araç arasında bölüyorum. Citro zaten ne yaparsanız yapın 5lt'den fazla yakmıyor. Ama bir o kadar da keyifsiz ve ruhsuz. MiTo ise ekonomi kastığımda 6lt civarı uzun yol tüketimi görebiliyorum. Sakin kullanım karışım 7-7.5lt, arada şımarırsam da 8-8.5lt gibi. Ama eskiden devamlı şımarık takılırdım, LPG tüketimim 13lt civarı olurdu. Memleket gerçeği bizim de keyfimizden bir miktar da olsa kısmaıza neden oluyor yani.
Bardağın dolu tarafına bakınca da LPG'nin yarattığı ekstra ağızlıktan kurtuldum diye düşünüyorum. Hatta Aküyü de bagaja alabilirim ilerleyen günlerde.
Hatirlayanlar vardir, yaklasik 2 sene once racing diffs'in lsd donusum setini takmistim. Racing diffs, ozellikle hizli virajlarda etkisini gosterirken, yavas virajlarda ve pistte yetersiz kaliyordu.
Uzun zamandir torsen tipi bir lsd aklimdaydi. Quaife fiyatlari neredeyse 1000€ seviyesinde oldugundan bir turlu elim gitmiyordu. Alternatif olarak Blackline diye bir marka buldum. Quaife'nin birebir ayni tasarim ve İngiltere'de kullanicilardan oldukca iyi yorumlar mevcut. Hatta sirf Blackline yuzunden Quaife kendi fiyatlarina indirim yapmis seklinde yorumlar dahi mevcuttu. Fiyat olarak da Quaife'den yaklasik %30 daha ucuz. Pist gunlerine yaz arasi vermisken, cok sukur araba bir masraf da acmazken gaza gelip 5 mayista siparisi verdim.
Ben tabi Avrupa'dan aldigim her urundeki gibi %18 vergi verir gecerim modundayken, DHL'den gelen telefon ile 1 Mayis sonrasi yururluluge giren basitlestirilmis kisisel gumruk islem limitinin 150€'ya dusuruldugunu ogrendim.
Gunun sonunda urun fiyatinin %50'si kadar vergi, ayrica toplam 3000TL kadar da ardiye ve genel gumruk gideri odemesi yapmam gerekti. Guzelce yutkundum, basima agrilar girdi falan ama yapacak bir sey yoktu, odemeyi yapip, gumruk islemlerini tamamladim. Guncel durumda yurt disindan parca getirecek herkes durumunu buna gore ayarlasin.
Torsen lsd eve geldiginde kutu acilisi ve ilk fotomuz:
https://i.hizliresim.com/amxmth1.jpg
Bu sabah Tanir Oto'da islerin sakin olmasini firsat bilerek MiTo'yu lifte alip once akslar, sonra da oem diff'i cikardik.
O esnada yaglarimiz ve Blackline torsen lsd'miz kenarda hazir asker modunda bekliyordu.
https://i.hizliresim.com/1pg2vzo.jpg
Sonrasinda oem diff'ten rulmanlarin sokulup yeni diffe aktarilmasi esnasinda babamin ve etrafindaki calisanlarinin goruntusu.
https://i.hizliresim.com/bh8pw2b.jpg
Hazirlanan diff, karpuzuna konuyor ve bundan sonrasi artik sanziman ustunde montaj ile islem tamamlaniyor.
https://i.hizliresim.com/1ocsz5d.jpg
Montajdan sonra cukurkoy yoluna ciktim, biraz tatli seviyede gazladim. Asfaltin kotu oldugu yerlerde, gunluk lastiklerim de cok iyi olmadigindan diff etkisi tabi sinirli kaldi. Ama ne zaman ki cukurkoy yolunun guzel asfaltli kismina geldim, diff muhtesem calismaya basladi. Racing diff'ten sonra cok bariz farki hissediyorsunuz kilitleme orani olarak.
Kilidin calismasina ayak uydurmam, surusumu buna gore adapte etmem lazim. Hava cok sicak oldugundan yakin tarihte piste cikmayiz ama bu hafta tatil icin ailecek Antalya'ya gidecegiz. Keyifli bir yolculuk bizi bekliyor.
Herkese selamlar,
Haziran ayi sonunda aracta akstan oturu kafa sallama bir anda basladi. Gecmiste sanki var mi yok mu diye belli belirsiz bazi sallantilar oluyordu ama net bir sey yoktu. Ama artik 232.000 km'deki akslar bir anda kendini birakti, bariz bir sallanti vardi. İlk etapta orijinali ile degistireyim diye dusundum ama akslar piyasada yoktu. Bulunsa da hem cok yuksek maliyet hem de uzun tedarik sureleri veriyorlardi. Durum boyle olunca, babamin her zaman calistigi 3. Sanayideki Gurcan Torna'ya tamir icin iki aksi da gonderdik. Akslarla tamirden sonra piste bile ciktim, hic bir sorun yasamadim. Pisti bile atlattigina gore bu is olmustur deyip aks sayfasini kapattim.
Guncel olarak ise aracta tamponlardaki cizikleri yaptirip bir de genel bir pasta cila yaptirdim. Cillop gibi oldu kendisi, boya ustamin isciliginden yine cok memnun kaldim.
Bir de lastikleri yeniledim. Yaz ayi oldugu icin zaten son pist gununden sonra semi slickleri hic sokmemistim, yazin semi slick ile dolasmaya alisigim yani, hatta yol bozuk degil ise oldukca keyif de veriyorlar. Bu sebeple 225 45 17 olculerinde 15. Hafta 2022 uretim Nankang Ar-1 leri siparis ettim. Kendileri hafta basinda geldi, dun montajladik. Ustune de Menemen - Alsancak - Bornova - Menemen seklinde sehir ici ve otoban karisik surus yaptim. Oncelikle fotolari koyayim, sonra yorumlara geceyim.
Lastikler montaj icin beklerken:
https://i.hizliresim.com/2twv0x9.jpg
https://i.hizliresim.com/7cueeup.jpg
Eski 215 45 17 ve yeni 225 45 17 Nankang Ar-1'ler yan yana:
https://i.hizliresim.com/rkacmcp.jpg
Montaj ve yikama sonrasi
https://i.hizliresim.com/t0csa68.jpg
https://i.hizliresim.com/kz7ymp0.jpg
https://i.hizliresim.com/9jo5c9d.jpg
Mahalleden pozlar:
https://i.hizliresim.com/o2sspvl.jpg
https://i.hizliresim.com/nhp3mhn.jpg
https://i.hizliresim.com/4n34hpx.jpg
Lastikleri daha montaj etmeden once hamurunun yumusakligi beni cok sasirtti. Daha once hic bu kadar taze Ar-1 takmamistim. Gecmiste aldiklarim ya hep cikma idi ya da eski tarihli uretimdi. En azindan Ar-1 ozelinde taze lastigin farkli oldugunu anladim.
Bir de tabi 215 45 17 ile 225 45 17 karsilastirmasi yapmam gerekiyor. Ben hem gorsel hem surus acisindan tombul yanak taraftariyim. Arabaya hem kabul edilebilir bir yumusaklik ve konfor veriyor, hem de camurlugu doldurma konusunda cok basarili oluyor.
Gerci konfor derken, o konfor bildiginiz konfor degil. Semi slick lastiklerde konfor deyince, olasi minimum izdirap seklinde cevirebiliriz. Cunku lastigin deseninden oturu bolca yol sesi mevcut.
Daha virajli yollarda max atak modunda denemedim tabi ama oldukca lastikler ilk gununde yaz mevsimi kosullari icin oldukca umit verdi. Eylul ayinda standart lastiklerime geri gecerim zaten.
yeni rekorlar için yeni lastikler
hayırlı olsun abi
Olum sen nasıl bir manyaksın ya Semi Slickle geziyorsun :D
Ben DP yaptım ve yazılımı güncelledim bir sabah gel de bakalım.