herkese selamlar iyi forumlar ,
1.5 yıl önce aldığım aracımı sizlerle paylaşmak istedim...kendisi 85 model 190 dizel 2.0 5 ileri manuel .
bu ilk görüşümaracı satın aldığım gündü...kaporta boya,iç trim&döşeme ve mekanik eksikleri vardı ama 3.sahibinde ve orj 177bin kmde olması ve birçok yerinin boyasız olması beni epey cezbetti..
Kuş yuvada
Buda bonus olsun diğer kuşumla
Çürüklerimizin bir kısmı ;
Aracı aldığımda kafamda bir proje çizmiştim yapıcaklarımı ama çok ciddi bir birikim gerektiriyordu yavaş yavaş toplamaya karar verdim.ilk iş olarak aracın tüm soğutma sistemini devirdaim,kayışlar,pervane ve termiğini değişip sıvı filtre bakımlarını yaptım ve bir süre bu şekilde kullandım.
Aracı 2020 ocak ayında almıştım haziran ayında sökmeye başladım kaporta boya işlemleri için.Aracın içini dışını sunroofunu vs kendim söküp takıcak şekilde ve fırında boyancak şekilde anlaştım kaportacımla.
Kaporta aşamasından birkaç foto.Aracın arka çamurluk eteklerinde , taban sacında motor içinde bagajında çok çürük vardı.
Araç boyandı çekiciye yüklendi.Bu sırada aracı komple makyajlı görünüme çevirdik.Yani ön - arka tamponlar , yan marşpiyeller ve pakolar eklendi.
Aracın içini komple bitüself ile yalıtım yaptım ve toplama aşaması bitmiş oldu.Bu sırada aracın far stop sinyal grubunu aynalarını yan sanayi olan parçalarını komple orj ekipmanlar ve hella ile değiştirdim.Dışında eksik ve kırık olan far altı çıtalarını bagaj kilidini , sunroof ve kapı fitillerini vs birçok şeyini değiştirdim.
Hemen jant lastik arayışına girdik dedim bukadar emek veriyoruz hakedeceği bir jant takalım ve 17 202 kodlu orj aero intra modelini taktım.
Bu sırada mekanik eksiklerimi tamamladım komple alt takım ve ön takım yapıldı. ön arka şaft köselesi,askı takozu,4 disk balata,ön rotiller vs akla gelebilcek herşeyini sıfır değiştirdim . Ön camlar otom. çevrildi orj ekipmanlar ile.
Ardından iç döşeme için yer araştırmaya başladım ama verilen fiyatlar ve kapı döşemelerinin tamiri olmayacağını söylemeleri üzerine kafamda farklı projeler oluşmaya başladı.Kapı döşemelerini,güneşlikleri taban halısnı vs komple yurt dışından getirttim hatasız sıfır ayarında.Ve makyajlı kasanın modelleriydi. Lacivert oldukları için çok zor bulunuyordu ve koltukları birtürlü bulamadık. Bende kırdım kafayı ve recaro elektrikli bel şişirmeli ve ısıtmalı koltuk getirttim.
Bunlarda yırtık pırtıktı ve rengi uymuyordu. Komple Lacivert deri kaplama yaptık.Bu sırada araca birkaç ekleme daha yaptık sıfır vites maunu.Nardi ahşap direksiyon krom aksesuarlar gibi şeyler ekledik ve güzel bir ses sistemi yapıldı.
Çok hoşuma giden kupon bir parça olan orj arka reflektörümüzü zor bela bulup taktık..
Daha sonra Jantlardan sıkılmıştım farklı birşeyler yapmak istedim.Orjinal Rial Mesh 16" et11 8j-9j Jant buldum ve aldım.Bunlar komple kumlanıp boyandı polisaj yapıldı ve 195 40 16 lastiklerle araca takıldı.Bu jantları taktıktan sonrada araca ön arka bağımsız air süspansiyon yaptırdım.
![]()