Başıma Gelen İlginç Far Olayı !!
merhaba tecturkey ailesi. sizlere geçenlerde basıma gelen bi olayı anlatmak istiyorum ve hala saskınlık içerisindeyim :) lütfen sonuna kadar okuyunuz üşenmeden.
bundan tam 1.5 sene önce kısa farlarıma, sislerime ve uzun farlarıma xenon kit taktırdım. kısa farlarıma space'nin dijital xenonunu taktırdım. taaaki gecen haftaya kadar sıkıntısız sorunsuz kullanıyordum. neyse aksam bi gezelim dedik ( far sis gece gunduz acıktır) bi baktım sol far sönmüş aha dedim hapı yuttuk ampül kesti yada balast kesti farı kapatıp actım düzeldi yanmaya basladı allah allah dedim neyse o aksam gezdik felan park ettim arabayı ertesi gün dedim giderim life tuning'e garantiden degiştirrim balastı yada ampülü.. sabah arabayı calıstırdım farları sisleri yaktım bu sefer sorunsuz yandı kapatıp actım gene yandı neyse dedim gerek yok gitmeye düzeldi, mazot almaya gittim benznciye arabayı stop ettim mazotu aldım calıstırdım gene yaktım far ve sisleri bu sefer sağ park ledi söndü :D hay dedim park patladı bu sefer farı kapatıp actım bu sefer sol far gene söndü dedim gidiyorum life dogru yola cıktım şirinevlere yani (bu arada far sis acık ama sol far ve sag park yanmıyor) şirinevlere geldim dedim böyle böle ac kapa yaptık bu sefer sag park gene yanmaya basladı sol far acıp kapa yaptık yandı söktüler tamponu farı bi baktık ampül artık bembeyaz olmus miyadını doldurmus garantiden degiştirdik onu ac kapa yaptık bu sefer hiç elektrik gelmiyor balastı degiştirdik gene gelmiyor sarı far taktık gene gelmiyor öteki farı soktuk onunda ampülü artık miyadını doldurmus onuda gelmişken degiştirdim.. ama o yanıyordu sol far yanmıyordu. far sökülene kadar yanan far simdi hiç yanmıyordu. dedim herhalde sigorta attı neyse herseyi yaptırdım açtım park sis gittim oto elektrikcime dedim böle böle sigorta atmıstır dedi bu namussuzun sigortasıda taa akünün altında komple aküyü felan söktük degiştirdik sigortayı düzeldi far..
böyle bi sacma bişey neden olmuş olabilir acaba kablolar birbirinemi deydi yani neden olabilir ?
okudugunuz için teşekkürler