User Tag List

Sayfa 2/9 İlkİlk 1234 ... SonSon
170 sonuçtan 20 ile 38 arası

Konu: 2012'de Ehliyete Giricek Kimler Var ?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaybuRtlu69 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Öncelikle Ehliyeti olanlara Bazı sorularım var;
    - Ehliyet Sınavları İçin, Yazılı sınavdan kaç gün önce başvurmak gerekiyor sürücü kurslarına

''dönemleri var tam olarak bilmiyorum ama 2-2.5 ay önceden başvurman senin için iyi olur ''

- Kursa gitmekte bir fayda var mı ? yoksa sadece kitabı okuyup girsek sınavları geçebilirmiyiz

''kitap almadım bile kursada gitmedim kendine güveniyorsan bilgim var diyosan yaparsın zor bişey değil ''

- Sürücü kursu ücretleri neye göre belirleniyor ? Her yerde fiyatlar değişiklik gösteriyormuş bunun nedeni ve farkı nedir.

''meb tarafından bildirilen kurs fiyatları 01.01.2011 tarihi itibariyle B sınıfı için 850 tl olup piyasa şartları nedeniyle 650 tl ye kadar indirilmiştir bunun içinde 63 teorik ders 20 de birebir direksiyon eğitimi vardır ama direksiyon dersini vermiyor kurslar zorunlu olarak oyüzden uygun yapaibliyorlar fiyatı ''

- Şuandada Gayet iyi bir şekilde araç kullanıyorum, ehliyetsiz olarak. Hemde yaklaşık 3 yıldır. Ehliyet yazılı sınavından sonra, direksiyon sınavında özellikle dikkat edilmesi gereken hususlar varmıdır ?

''araca binerken ve inerken yapman gereken ufak detaylar var ayna koltuk kemer vites debriyaj fren el freni vs gibi onları zaten anlatıyorlar ama sınavda puan kırıyorlar ''

- Trafik Cezalarında bayağa değişiklikler oldu, kaç ceza puanıyla ehliyet alınıyor ? eften püften ceza yazılıyor gerçi

''100e ulaştığında ehliyetine el konuyor 6 ay 1 sene vs diye gidiyor ''

-2012'de bir takım değişiklikler olucak deniliyordu, bunlar ne derece doğru ? Önceden bi ara sokakta iki tur attırıp ehliyet veriyorlarmş fakat şimdi gündüz ve gece olmak üzere sürüş yaptırıyorlarmş, bu benim için problem değil zaten güzel bir sistem olur. umarım yapılır

- stajyer ehliyet işi, yıllardır süregelen bir konu, olmadı olmadı bu 2012 yılında olma ihtimali yine zayıftır inşallah dimi

''stajyer artık tezgah haline geldi 2012 yi bilmemde bu sene hiçbişey yaptırmadılar ben ankarada hocayla birlikte işlerini yapmak icin 4 saat dolandığımı bilirim ''
    *Şuanlık bunlar bazı merak ettiklerim, konu güncellenicektir yeni bilgiler öğrenildikçe.

''başka sorun varsa cevaplayabilirim'

Alıntı HondatugraL Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    şubatta almayı planlıyorum hazır tatıl artık gecıkmeyelım yeterınce geç kaldık zaten

- Kursa gitmekte bir fayda var mı ?

ben ehlıyet almadım ama bldıgımı soylıyım derslerıne gıtmek zorundasın cunku kursa gelen mufettıs tarafından 3 kere yok yazılırsan kurs paran yanar ve ehlıyet alamazsın o yuzden yok yazılmamak adına gıtmen gerkıyor.

Görkemim kursa gitmekte fayda hem var hem yok bilgin yoksa git ama trafiğe ve motora girmene gerek yok bence 1 2 ders ilkyardıma girin cok salakca sorular cıkıyo ve kurstakilerde güzel trickler veriyor yok yazılma yanma muhabbetinide hallediyolar yani ben ankarada 1 kere bile gitmedim sadece taksit yatırmaya gittiğimde görüyolardı yüzümü

Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sürücü kursuna gitmeniz şart isterseniz ralli pilotu olun kurstan size her türlü duyuruyu yaparlar toplam 850-900 lira arası tutuyor ehliyet almak ilkokul mezunları en son 2 temmuz 2011deki sınava girdiler bu tarihten sonra alamayacaklar 2012de zam gelecek harçlara belki fiyat biraz daha artar.direksiyonda dikkat etmeniz gereken emniyet kemeri aynalar stop ettirmeden aracı kaldırmak tehlikesiz ve sakin bir sürüş ben 1 km anca kullandım geçtim çok rahat alacaklara şimdiden hayırlı olsun yalnız motor dersini kaldırıp güvenli sürüş eğitimi verilecekmiş bu tür değişiklikler olabilir
    @ rsburak şart ama kim düzenli olarak derse alıyor ? dediğin gibi toplam maliyeti 850 900 arası tutuyor emniyete 300 350 arası bir para veriliyordu bu arada dün ilkokuk mezunu birisi ehliyet icin direksiyon sınavına girdi eminmisin 2 temmuzda bittiğine ??

Alıntı mgnPower Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    subatta bende sinava girmek istiyorum ama henuz cebime ve kafama gore kurs bulamadim.

edit : b ehliyetini 97 yilinda aldim zaten. derdim son yillarda motor icin cok sorun yaratiyorlar a2 almak istiyorum artik.
    abi istersen kızılayda öz kızılay sürücü kursu var en en uygun fiyatı ordan almıştım fazla gezmedim ama 250 ila 300 arası yapıyorlardı

Alıntı RSBurak Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kursa yazılmak mecburi gitmesenizde olur ama kursa yazılmadan girilmiyor diye biliyorum
    kursa yazılmadan ehliyet alınamaz!

HondatugraL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    45 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    valla ozaman tanıdık bırı lazım desene ben gıttım sordum biz bişe yapamıyoruz yok yazılma muhabbetıne dedıler. Vay şerefsızler
    DR. OWL

mstfcn28 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2 temmuzda sondu ilkokul mezunları o belki kalmıştır tekinden falan o zaman tekrar girebiliyordur.

RSBurak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben kursun yalancısıyım elinizi çabuk tutun ilkokul mezunlarıda kayıt yaptırıyor çok az kontenjanımız kaldı demişlerdi aynı gün içinde çoğu belgemi yetiştirip vermiştim kursa onlarda şaşırmıştı demek biraz abartıyorlar müşteri kaçmasın diye diğer illerde nasıl bilemem ama burda bütün kkurslar aynı para kendi aralarında anlaşmışlar bende zorluk çıkmasın diye tenha bilinmeyen bir kursa gittim direksiyon sınavında diğer kursların araçlarının önünde uzun kuyruklar varken bende 2-3 kişi vardı ben en çok şöförler cemiyetine neden gidiyoruz o kısmı anlamadım üyemi oluyoruz cemiyete çay içmeye filan gideyim öyle bir üyeliğim varsa

dagsus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    11 mart dogumluyum 14 nisandaki sinava girebilirmiyim. kurs ne kadar suruyo

Designer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kursa falan gitmene gerek yok bizzat karşılaştırdım 80lerden kalma bi kurs kitabı ve güncel bi kitap.İkisindede aynı sorular aynı konular var.Yani dönüp dolaşıp aynı şeyler çıkıyor.Kurs gereksız kitaba goz atsan yeterlı olur.İlk yardımı kesin yaparım dıye salma buarada sakın ben ilk yardımdan kaldım.Onada mutlaka göz at
    Instagram : WideBodySixty

_FrKn_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    kitaplarda gereksiz . internetten önceki ehliyet sınavı sorularını yapıp yanlışlarınıza bir kez bakın dahada yalnış yapmazsınız.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dagsus Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    11 mart dogumluyum 14 nisandaki sinava girebilirmiyim. kurs ne kadar suruyo
    bir kaç arkadaşım tanıdık kurslara 18 yaşından küçükken başvurdu sınava kadar 18 oldular ve 18 in ilk günlerinde ehliyet sahibi oldular.Araştırmakta yarar var

Dağhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    14 şubat 2010du sanırım o sınava girdim kursa 1 kez gitmedim soruları çözdüm oldu bitti
    Direksiyon sınavında dikkat etmen gereken şeyler formaliteden kemer tak aynaları kontrol et hız yapma
    Bana direksiyon sınavında sıradayken bir kız araba nasıl kullanılır diye sormuştu o bile aldı ehliyeti
    psn: DAGHAN26

Boost Up - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1 yıl olmuş yahu ben kursa 1 kere gittim. o da kayıt günü. ha bi de direksiyon sınavının olduğu gün gittim
    Alıntı Eray Yümsel Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    kemik sesleri eşliğinde gideri var beyler, olur olur bethoven ın 8. senfonisi bile çalınır bunla

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    21 şubat doğumluyum ya , 11 şubattaki sınava girebilirmiyim acaba ? Öncesinde kursa kayıt olup yeterli bilgiyi alıp sınava girsem olur mu acaba ?

Nasılsa ehliyet işi sınavdan sonra 62 gün filan sürüyormuş yani ben 10 gün sonra zaten yaşımı doldurmuş oluyorum.

İstanbul anadolu yakasında yardımcı olabilcek tanıdık sürücü kursu varmı acaba arkadaşlar?
    Emre Kalkan

Thexerox - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Sınav 20 Ekim diyor Benim doğum günüm 18 Ekim Kurs 1 ay sürüyor diye biliyorum ekim sınavına girme şansım varmı?

D.CaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı BaybuRtlu69 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    21 şubat doğumluyum ya , 11 şubattaki sınava girebilirmiyim acaba ? Öncesinde kursa kayıt olup yeterli bilgiyi alıp sınava girsem olur mu acaba ?

Nasılsa ehliyet işi sınavdan sonra 62 gün filan sürüyormuş yani ben 10 gün sonra zaten yaşımı doldurmuş oluyorum.

İstanbul anadolu yakasında yardımcı olabilcek tanıdık sürücü kursu varmı acaba arkadaşlar?
    Malesef 14 Nisan sınavına girebilirsin
    ben kursa filan gitmedim,kitabada çalışmadım son gece biraz baktım ilk yardımdan 67 puan(1 soru ile) kaldım aman dikkat edin çok yanıltıcı sorular var imkanınız zamanınız varsa derse giderseniz sizler için herzaman + olur.
    PPR Motorsport
    Mapped by EcuTuned

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kursa kayit olmak zorunlu ama gitmesekte olur dogrumu?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kursa kayit olmak zorunlu ama gitmesekte olur dogrumu?
    geçen sene oluyordu ama kurs yönetimi artık yoklama alınacağından filan bahsediyordu eğer önemli bir işiniz yoksa gidin kafa dağıtırsınız.

Met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    31 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ben sürücü kursu ile konuştum. Dedim;
    28 Nisan doğumluyum, 8 yıllık ilk okul mezunuyum, lise mezunu değilim, ehliyet alabilir miyim ?
    Bana söylenilen ise;
    5 yıllık mezunlar ehliyet alamıyor, 8 yıllık mezunlar şuan ehliyet alabilmekte. 20 Nisan'da gel kaydını yapalım.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Butun kurslarin egitim donemleri ortak mi farklilik gosterirmi bugun gittsem bilgi alsaam dalga gecerlermi daha 4 ay var dye

Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Butun kurslarin egitim donemleri ortak mi farklilik gosterirmi bugun gittsem bilgi alsaam dalga gecerlermi daha 4 ay var dye
    hepsi ortaktır

BaybuRtlu69 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı D.CaN Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Malesef 14 Nisan sınavına girebilirsin
    ben kursa filan gitmedim,kitabada çalışmadım son gece biraz baktım ilk yardımdan 67 puan(1 soru ile) kaldım aman dikkat edin çok yanıltıcı sorular var imkanınız zamanınız varsa derse giderseniz sizler için herzaman + olur.
    keşke 11 şubattaki sınava girebilseymişim, 10 günle kaçırıyorum desenize..

zaten kursa yazıldğımda derslere katılıp çalışıcam ki, ilk sınavda geçmem lazım...

sürekli araç kullanan biriyim, yakalanma korkusuylada hiç olmadık yollardan gidiyorum bazen, geçen radara yakalandım cezayı yazdı neyseki ehliyetsizlikten işlem yapmadı ama her zman her polis memuru bu kadar iyi olmayabiliyor. artık beklicez bakalm
    Emre Kalkan

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)