User Tag List

Sayfa 3/4 İlkİlk 1234 SonSon
73 sonuçtan 39 ile 57 arası

Konu: Soğuk DİZEL motor kullanımı hakkında

kervanoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Start stop açıkken kendisi banamısın demiyor ama. 100-200 km yapsanda sıkıştırarak kullansanda ışıklara gelip yavaşlayıp durduğunda şak diye kapatıyor motoru.

Bu arada Almanya'da sabah aracı çalıştırdığınız anda yürümeniz lazım olduğun yerde uzun uzun beklemek yasakmış Karbonmonoksit salınımından ötürü sanırım.

Bir önceki aracım Mazda 3'tü onun kullanım kitapçığında çok soğuk havalarda motoru çalıştırdıktan sonra hemen hareket etmeyin. Eğer Almanya'da yaşıyorsanız hareket edin fakat 3000 devri geçmeyin yazıyordu.
    Start Stop lu araçlarda motor anlık dursa bile yağlama kesilmiyor benim bildiğim...

TarikS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    60 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Polo'da sabah 10 derecenin altındaki havalarda ilk harekette motordan soğuk olduğunu belli eden sesler çıkıyor zaten, sıkıysa bas, cinayet gibi gelir bana

Kavacık'tan iniyorum otobana Ümraniye'ye gelince (10km) anca havalandırmadan sıcak hava geliyor, o zaman anlıyorum motor ısınmış

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabah soğukta benim eski sistem dti motorlu laguna garaj kapılarını sallıyor ses ve titreşimden
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bırak beni koşayım gazlayayım diye yıkıyordur ortalığı intial-d laguna candır.
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Mehmet Gazihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabahları motorun gördüğü eziyeti kullandığnız yağ çok etkiler..

Lique Molynin üst sınıf yağlarını tavsiye ederim.

marsa basıp en az 30 sn gaz pedalına dokunmadan beklemek sart.. hararet ibresi ibre hareket etmeye baslayana kdr fazla yüklenmeden aracı sürebilirsiniz, sonra devam..
    Ne kadar iyi olursan ol, Kabiliyetin Müşterinin Memnuniyeti ile Sınırlıdır..! M.Gazihan

Shadow_Dancer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    37 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mehmet Gazihan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sabahları motorun gördüğü eziyeti kullandığnız yağ çok etkiler..

Lique Molynin üst sınıf yağlarını tavsiye ederim.

marsa basıp en az 30 sn gaz pedalına dokunmadan beklemek sart.. hararet ibresi ibre hareket etmeye baslayana kdr fazla yüklenmeden aracı sürebilirsiniz, sonra devam..
    Serviste Selenia yağ koyuyorlar (multijet), nasıl bir yag size göre..? ***** garanti meselesinden dolayı degiştiremiyoruz..
    Tango-1 never dies.

initial-D - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bırak beni koşayım gazlayayım diye yıkıyordur ortalığı intial-d laguna candır.
    motor kulakları eskiyken bayaa ses ve titreşim vardı sabah soğukta.4. katta yatakta yatarken evin zemin katında parkta motorun çalıştığını anlayabiliyordum.

kulağın birini değiştirdim giderkenki titreşim azaldı,sanırım soğuklarda da o eski titreşim olmayacak ama yan yana 4 arabanın durduğu büyüklükte 3 tarafı ve tavanı kapalı otoparkta ses şimdilerde hava 8-9 dereceyken bile aynı

-5,-6 derecelerde 1 metre ötedeki kazan dairesinin kapısını sallıyor amabırak gideyim demek istiyormu bilemiyorum ama vitesler bile zor geçiyor o soğukta

Alıntı Shadow_Dancer Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Serviste Selenia yağ koyuyorlar (multijet), nasıl bir yag size göre..? ***** garanti meselesinden dolayı degiştiremiyoruz..
    italyan markası o da,yıllarca fiat araçlarda hep selenia önerilir kullanılır,stickeri olur,kitapçığında yazar vs
    2011 E90 320d & 2006 FJR 1300 & 2006 ZZR 1400

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sabahları gaza dokunmadan 2-3 dk bekledikten sonra hareket ediyorum ve ısınana kadar zorlamıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    11 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Mert- Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Start stop açıkken kendisi banamısın demiyor ama. 100-200 km yapsanda sıkıştırarak kullansanda ışıklara gelip yavaşlayıp durduğunda şak diye kapatıyor motoru.

Bu arada Almanya'da sabah aracı çalıştırdığınız anda yürümeniz lazım olduğun yerde uzun uzun beklemek yasakmış Karbonmonoksit salınımından ötürü sanırım.

Bir önceki aracım Mazda 3'tü onun kullanım kitapçığında çok soğuk havalarda motoru çalıştırdıktan sonra hemen hareket etmeyin. Eğer Almanya'da yaşıyorsanız hareket edin fakat 3000 devri geçmeyin yazıyordu.
    almanya'da beklemenin yasak olduğunu ilk defa duydum ben aşşağıya inmeden önce hep ısıtmayı açıyorum

Eğer start stop'lu her araç turboları duruduğunda da yağlama yapıyorsa biraz beklemek mantıklı ki ben yağlamanın devam edeceğini sanmıyorum. Bu yüzden yok bekle yok şöle yap standart bi araçta saçmalık hiçbi aracımda buna bakmam.

ayrıca bi araba ısınmadan 4-5000 çevirmemesi gerekiyorsa bu salak arabaların beyni var limitör koyarlar (s2k,rx8,911 vs. de olduğu gibi) ısınınca limitör devreden çıkar ......

vtecburhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yaaw bende bı kac dkk beklıyorum ama dızel arabanında kardesım hararet kımıldamıyor )

Mr.K - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    valla -10 -20lerde surmek yurek ıstedıgı ıcın ıstersen bekleme buz kesmıs bı dıreksıyon,poponu koltuktan ayıramıcagın yapıscak duzeyde soguk bır koltuk..2sıgara ıcıyorum araba ısınana kadar dısarda..buz kazıyıcıyla camları kazıyorum koltukısıtma ve orta kademede ıcerde sadece on cama havalandırmayı acıyorum..bındıkten sonrada ıster ıstemez bı 5dk beklıyorum kısaca 15-20dk da anca hareket edıyorum..

tr sartlarında calıstırdıgım gıbı gazlarım valla oyle yapıyorum sadece kapatırken dıkkat edıyorum o kadar. hıcbıseyde olmuyo 96bınde aldım 407yı 160bınde sattım 140bınde chıp yapıldı..ne kat ıptal ne enjektor temızlettım ne bısey..sımdı c220cdi var oda 220bınde ona da aynı muamele..
    - K -

________
    Dr.Ecu

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende salagim ilk 2-3 dk rolatide calistiriyorum hareret dipten kalkmadan 2bini gecmiyorum
    Bizim aracta ilk sesli anlik deger 1.5 tan basliyor calistikca yavas yavas 1.0 a dusuyor 3 dakka gecmis oluyor sonra devam ediyorum hareret ibresi kalkinca zatn bosta herzamnki yeri 0.7 e dusuyor seste duzeliyor

levent - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    97 Post(s)
    Tagged
    3 Thread(s)
    Her yıl yada yılda 2-3 kez araba değiştirenler genelde öyle kullanıyor, biraz analiz etmiştim o durumu yakın çevremde. Ama paranın değerini bilen adam dikkat ediyor aynı zamanda senede 3 araba da değiştirse

Bende 2400 devir civarını geçmem motor hararet göstergesi kımıldayana kadar, 90'a gelmesede 60'a gelmesi yeterli üzerine çıkmam için. Bekleme konusunda ise illaki 30 sn bekliyorum, o sırada araba içindeki eşyalarımı falan toparlıyorum vakit geçiyor o arada.

BthnKrkt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı FaBeRgE Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Batucum Astra'n hayırlı olsun,

aman ısınmadan sıkıştırma

Sağolasın abi. RC yide beklemeden ısınmadan gazlamıyordum. Kaldıkı RC den sonra astra ile sıkıştırma isteğim kalmadı. Okul yoluna kadar sakin sakin gidiyorum 3-4 km evden sonrasıdnada sabitleyiciyle

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Keşke herkes sizin gibi olsa böle davranışlar aslında milli servettir biraz düşünmek lazım

oğuzk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bende sesi düzelene kadar 5 km felan sakin kullanıyorum 1 sigara içene kadar bekliyorum ilk marşta.Ama soğukkende Allah var çok iyi gidiyor dizeller Chipli combomuz vardı motor soğukken devirlenmesi sesi felan çok güzeldi yırtına yırtına gidiyordu

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim ne kadar kıl kullanıcı olduğumu belki bilen vardır.Kışın zaten karda kışta çıkarmayız arabayı.Yazın havanın 50 derece olduğunda bile çalıştırıp en az 5dk beklerim ve öyle hareket ederim kapatmadan öncede 3-4 dk beklerim.Çalıştırıken kesinlikle radyo-far vb elektrik çekecek şeyleri kapatırım.Boşuna elektrik çekmesin diye çalıştırdıktan sonra açarım yine onları.Balataların uzun yoldan sonra soğuması için en az 3 saat lazım.Ben genelde sonraki günün sabahına yıkarım.Bu arada aracım atmosferik

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ST-max Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim ne kadar kıl kullanıcı olduğumu belki bilen vardır.Kışın zaten karda kışta çıkarmayız arabayı.Yazın havanın 50 derece olduğunda bile çalıştırıp en az 5dk beklerim ve öyle hareket ederim kapatmadan öncede 3-4 dk beklerim.Çalıştırıken kesinlikle radyo-far vb elektrik çekecek şeyleri kapatırım.Boşuna elektrik çekmesin diye çalıştırdıktan sonra açarım yine onları.Balataların uzun yoldan sonra soğuması için en az 3 saat lazım.Ben genelde sonraki günün sabahına yıkarım.Bu arada aracım atmosferik
    öhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh

VteC_MaNiaC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben her sabah 50 km yol yapıorum toplamda 2000 deviri bile geçmiorum trafikte açık 90 km hızla optimum gidiorum o yüzden en fazla 2-3 dakka ısıtıyorum... ama yakıttan yakıta bile değişiyor aracın ilk çalışması oda çok önemli bence ... shellde çok sessiz sakin çalışıyor mesela belkide psikolojiktir

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)