bence ağırlık/hp oranı birbiriyle ters orantılı, yani direk şu kadar kg bu kadar hp demek çok yanlış. Benim şöyle bir düşüncem var ama 100hp/ton oranına sahip bir araç için 10kg=1hp diyebilir miyiz ?
bence ağırlık/hp oranı birbiriyle ters orantılı, yani direk şu kadar kg bu kadar hp demek çok yanlış. Benim şöyle bir düşüncem var ama 100hp/ton oranına sahip bir araç için 10kg=1hp diyebilir miyiz ?
İNSANLAR VERDİĞİNİZ DEĞER KADAR DEĞERLİDİR FAZLASI DEĞİL
http://www.techturkey.com/forum/1977524-post9.html
Poryadan atılan 1kg iç mekandan atılan 10kg'ye eşit denmiş burada.Bence jantlarınız değiştirin.R jantları oldukça ağırdır.Oz ultraleggera-enkei rpf falan hafiftir.
kaldı mı dokuz kırk yapar gibi bi hesap olmuş. ben aracımdan toplamda 60 kiloya yakın ağırlık attım farkedilir bir fark yoktu bari içi de rezil olmasın diye geri taktım. tork yükseldikçe ağırlık etkisi 50-60 kilolarda çok önemli olmuyor sanırım atmosferik ve daha düşük torklu araçlarda bu 50 kg çok önemli olabilir ama yüksek torklu araçlarda uçurum yaratmıyor. sökükkende aynı gittik takılıykende sürekli denediğimiz arkadaşımla
CqTy ın dediğine harfiyen katılıyorum.söylemek istediklerimi yazmışn resmen. 500nm torklu bi araçda 100kg 1boy farkederken 200nm torklu araçda 2boy farkedebilir. en basit örneği yüksek torklu araçla düşük torklu araç rolling yaparken 2şer kişi denemede olan sonuçla 1er kişi denemede fark olur. 2şer kişi denemede 2araç yanyana gidiyorsa 1er kişi denemede düşük torklu araç biraz öne çıkar.. bunun tam bir hesabı varmı yokmu bilmiyorum ama olay budur.
veee buldum buyrun kapağınız
Make Your Car Faster For Free - YouTube
Burada bahse geçen araçların birbirine olan üstünlüğü değil,aynı şartlarda; tek kişi ve iki kişilik denemelerde farklılık olduğudur.yani gücü düşük ama her ne hikmetse daha güçlü arabayala denk giden bir arabadan yük hafifletilirse diğerinden belirli bir hıza daha erken çıkacağıdır neden? çünkü taşıdığı yükten diğerine göre daha fazla etkilenir.500 tork'luk bir arabaya 250 tork'luk bir arabadan 50 kg yük atılırsa 250 tork'luk daha çok rahatlar mantığı,bana görede doğrudur.Derim![]()
Bu konuların yaşla bir alakası yok.Sen benden tabiki iyi bilebilirsin bilmeyedebilirsin. Ayrıcada bu konularıda söylentilerle söylemiyorum bu işlerle ilgilenen çok abim var içlerinde büyüdüm ister istemez öreniliyor. İstersen senide tanıştırırım, bi çay çorba içeriz sende bilgine bilgi katarsın.Burda hırs yapıcak bişeyde yok fikirlerimizi bilgilerimizi söylüyorum. Gereksiz kelime bu kapak yapıcam falan sadece.
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)