dün sinemalarda yer bulamadık en kısa zamanda gitcem , benim düşüncem bu film dünya geneli 10 milyon gişe yapar
dün sinemalarda yer bulamadık en kısa zamanda gitcem , benim düşüncem bu film dünya geneli 10 milyon gişe yapar
şimdi yorumlar cok kararsız bıraktı benı gıtsekmı gıtmesekmı![]()
RICHIE RICH AUTO
http://richieric.sahibinden.com/
hamidowic te gitmiş sakın gitme yalandan 3 5 patlama catlama sahnesı yapmıslar o mehter marsı bıle yok fılan demıstı.
*Çirkin araba yoktur, Pahalı Yakıt Vardır...
Ben daha filmi izlemedim onun için ön yargı ile yaklaşmıyorum ve önce izlemek gerek diyorum.
ama beklentilerimi yazabilirim sanırım.
Osmanlının kültürünü, sanatını, müziğini ve yaşam tarzını seven biri olarak bunun bir film olduğunu ve birebir aynı şeylerin yansıtılamayacağını düşünüyorum.
ama şöyle bir şey var ki bu olay 15. yy'da dünya nüfusunun %70'ini ilgilendiren ve
imparatorlukların kaderlerini etkileyen bir olaysa olanı yanlış aktarma veya manüpile etme gibi bir lüksümüz yok.
Yine Osmanlıya ve Türk tarihine saygıyı elden bırakmadan yan hikayelerle ana konunu desteklenebilir ama dediğim gibi umarım filmde tarihçilerden destek alınarak gerçek olayları çarpıtmadan ve ana konudan uzaklaşmayan bir yapım ortaya çıkartmışlardır.
Bakalım beklentiler ile gerçekler örtüşecek mi?
Dün ;Fetih 1453'ü izledim. Üzüldüm... Bu kadar önünde tarihi film yapılmış holivud film örnekleri varken bir film bu kadar batırılamaz. Konu eksik ,seyirciye ulaşamıyor, hikayeler o kadar kopukki bazen kısa metraj filmleri birleştirmişler hissi uyandı içimde. Bir bakıyorsun ulubatlı balık yiyor bir bakıyorsun hop başka bir mekanda birşeyler yapıyor arada ne olduğu konusunda bilgimiz yok. Pazarda bir kere kızı görüyoruz sonra bir bakıyoruz sevişmişler başı dönüyor kızın, Arak sahnelerle dolu bir film izledim ayrıca. Başından beri bunu bilerek gitmemin tek sebebi uzun zamandır böyle bir film bekliyor olmam kötüde olsa destek vermekten başka bir gidiş amacım yoktu. Efektler rezalet keşke hiç göstermeselerdi, Tüylerim hiç bir sahnede diken diken olamadı filmde hiçbir sahnede mehter takımıda yoktu, Yazık bu kadar paraya daha güzel bir film çıkmalıydı bence Aksoylar biz bu filmi hiç para harcamadan çektik deseler daha çok mutlu ayrılırdım bu filmden...
Ayrıca filmin renkleri ve sanırım kullanılan kamera bu işe ve bu filme pekde uygun değildi. Cıvıl cıvıl renkler sanki yalan dünya dizisi izlermiş gibi izlettirdi filmi. kolor korekşından geçirmeyi unutmuşlar filmi sanırım yada aceleye geldi renderi uzun sürer diye hiç bulaşmadılar![]()
saving private ryan beklemiyordum zaten ama yukarıdaki açıklamadan sonra gitmeme kararı aldım.
madem öyle, oturup kanal 7'de savulun battal gazi geliyor'u izlerim.
ha bir de tarkan var, daha eski atalarımız.
ahtapotla dövüşüyordu denize atlamıştı falan, gülmekten var ya...
Valla güzel film tamam tüyleri diken diken ediyor ama amatörce olan yönleride çok. Heleki ulubatlı Hasan karakterinin bu kadar filmde başrol gibi ön sıralarda tutulması garip. Ulubatlı Hasan diye birisi yok tarihte. Battal Çavuş var. Tarihi iyi okuyan herkes bilir.
Vw Cc & Mk 5 Gti
öyle muhteşem bir tarih idi ki 7 kıtada zati taninir binbir kal'ada tevbeti vurulur idi...
osmanlı hakkında okadar çok şey varki o kadar büyük medeniyetki her bir taşı her bir sözü
her bir olayı ayrı incelense içinden çıkılamaz.. bir tarih tir.. ölekii osmanlı olmasaydı şuanda bayrak sallandıran bir çok ülke olmazdı..!! olamazdı..
benim flimden beklediğim.. ki herkesin bu... aslında kimse kimseyi kandırmasın..
beni alasınn o zmana götürsün.. birebir olamaz diyenler ... osmanlının bütün arşivi olduğu gibi duruyor.. bir taş kaldırsa notu tutulmuş.. sadece onları örnek alınıp araştırıp günümüz teknolojisi ile.. birleştirip.. bizlere sunmaları yeterli idi ... ihtaşamdan uzak tevazüü ile savaşan aşk ile kılıç sallayan allah allah nidalarını bol duyduğumuz duygularımız okşayan ve ecadımızla bir kez daha gurur duymak istediğimiz bir flim çok mu bize...
tüylerimi diken diken tek sahnedir kendisi...
Muhteşem Yüzyıl 5. Bölüm - Zemun Kalesi Fethi - Showtv - Video Vidivodo
haksızmıyım...![]()
low is low
film çok kötüydü, replikler berbat, oyuncular kötü, sahneler gereksiz uzatılıp durulmuş, okadar sıkıldım ki 3 saat boyunca.
tek güzel yanı konusu o da zaten bildiğiiz üzere tarihten alıntı..
o kadar güzel bi konu ancak bu kadar kötü işlenebilirdi.. yazık etmişler konuya
özellikle o replikleri unutamıyorum, halka sesleniş konuşmaları felan komedi resmen
ben dün denizli pamukkalede cekildigi icin hayalet sürücü 2 ye gittim bu kadar rezalet bir film görmedim cok kötüydu. fetih buna 10 ceker
always AT by AT
ben dün gittim filme bana göre gerçekten iyiydi yani olumsuz eleştirileri bırakalım bence kaç tane film yapıldı böyle ?
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)