Ben Turkiyede ogrenci gozukmuyorum ve yasamiyorum, hatta sorgulamada bile yurtdisinda yasadigimi gorebiliyor resmi daireler kimlik no ile sorgulayinca, bana yazmismidir bu borc varmi bilgisi olan ?
Printable View
Ben Turkiyede ogrenci gozukmuyorum ve yasamiyorum, hatta sorgulamada bile yurtdisinda yasadigimi gorebiliyor resmi daireler kimlik no ile sorgulayinca, bana yazmismidir bu borc varmi bilgisi olan ?
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Sorgulamayı bu linkten yapabilirsiniz.
İyide bana ne sokakta vergisiz, sigortasız çalışandan. Ayrıca, imkanı olmayan adam diyor ki devlete gel gelir testi yap, sor bakalım devlet gidip gelir testi yapıyor mu, hiç işlerine geliyor mu. Gelmediği gibide, bir güzel borç yansıtıyor.
Yetmiyor, sen bir yerde senelerce çalış, emekli gün sayını doldur, maaş bağlanmasını bekle, o ara çalışırsan hiç ellemediğin emekli maaşından ayda 2 TL kesiyorlar bir yerde çalışmazsanda GSS'yi yaslıyorlar.
Hadi bunu geçtim, tam kapsamlı özel sağlık sigortası yaptırsan senede maksimum 400TL veriyorsun, diğer yandan GSS ile ayda minimum 35TL maksimum 212TL veriyorsun ve her türlü özel sigortadan fazla ödüyorsun ve üstelik devlet hastanesine gidince bir tomar bürokrasi ile karşılaştığın gibi insan gibi muamelede göremiyorsun. Misal ameliyat olacaksan ve protez takılacaksa minimum 20 gün deniliyor, iyi bari, ölmezsek taktırırız.
Dahada ilginci ömründe hiç devlet hastanesi görmeyen birinin de bu primleri ödemek zorunda olması.
İşin kötüsü, özellikle emeklilikle anlattığım kısmın kimsenin farkında olmaması.
Bir anektot daha; diyelim ki öğrencisin ve ailenede yardımcı olmaya çalışıyorsun haliyle bir yerde part time çalışıyorsun. Ama bu seferde ayda ne kadar çalıştıysan o kadar günün primi yatırılıyor, atıyorum ayda 5 gün sigortalısın geri kalanında öğrencisin, devlet bu noktada da hayırdır birader sen niye 30gün primi ödemedinde 5 gün primi ödedin diyor ve sana 30 güne tamamlaman gerektiğini söylediğinden haşırt yine sana saplanıyor.
Neyse ya, sesini çıkartmazsan daha çok şey saplanır. Şimdi sırada işsizlik var, hoş onu tüik saklamaya çalışıyor ama o da bir yere kadar.
3 kere öğrenci belgesi verdim, 1 kere gelir testi yaptım. Her seferinde öğrenci olduğumu gayet net şekilde belirttim. Fakat borcum hala yükselmeye devam ediyor. Bana ilahi bi mesaj bu sanırım, kal İspanya'da *** mu var Türkiye'nin işleriyle uğraşıyorsun gibisinden...
Dün gece denk geldi bakayım dedim. 720 lira giydirmişler banada. Sabah erkenden öğrenci belgesi alıp sgk ya gittim hallettim. Az önce de netten sorgulattım borç silinmiş.
Abilerim kardeşlerim acil yardım lazım. 3 kere öğrenci belgesi verdim, 2012 yılında öğrenim hayatım bitmiş gibi borç kitlemeye başlamışlar. Fakat ben 2013 yılında güncel öğrenci belgemi dahi ibraz ettim. Mail gönderiyorum, cevabı copy paste yazıyorlar sanırım.
Bu konuda bana yardım edebilecek, gss ya da sgk biriminde çalışan birisi lazım. :/
anlaşılacak gibi degil ya... 2 gün önce baktıgım borç 2 gün içinde 120 lira daha yükselmiş bu nasıl faizdir ya :confused: sigortamda hiç boşlugum yok askerden gelir gelmez TMİ ' bittigi gün işsizlik ödenegine başvurdum yani hiç boşlugum olmamasına ragmen 760 lira yaslamışlar.... Bu nasıl vergi anlayışı hala aklım almıyor :icon13:
Bu ay mezun oldum okuldan şimdi eğer çalışmazsam prim ödemem gerekiyor mu arkadaşlar? Annem ve babam ssklı onlardan faydalanıyordum bugüne kadar..
Okumazsanız evet, okursanız da 25 yaşınızı doldurana kadar ailenizden faydalanabiliyorsunuz.
Sırf şu saçma sistemle tekrar uğraşmamak için bile okulumun uzadığına seviniyorum. :D
Bu arada 4. girişimim başarıyla sonuçlandı borcumu sildiler. Hala durumu idrak edebilecek birileri çalışıyormuş sanırım sgkda. :D
aralıkta askere gittim geldim bi sorim dedim 360 lira borç çıktı , bugünde gidip bakıcam nedir ne değildir diye borç olmaması lazım değil mi sonuçta askerdik , başına gelip çözen var mı böle bişeyi .
Sigorta işiyle ilgilenen birisi bana öm atabilir mi? Bu yeni yasa falan konusuna hakim olursa çok iyi olur. Çok kısa bi kıdem tazminatı sorum olacak kendisine de.
arkadaşlar az önce sorguladım 3 bin küsür banada cıkıyo nedir bu bilen varmı ben zaten sigortalıyım
arkadaşlar ben 8 senedir sigortalıyım yani bu gss çıkmadan daha sigortalıydım zaten adamlar bana bile 370 tl mi öyle bir şey çıkartmışlar öyle borç görünüyor..
sisteme illa gircekler sigortalı bu diye , sen sölemeden yapmıyorlar çoğu zaman benimde öle şuan
GSS prim borcu çıkarmışlar yine işe gireli 4.5 ay oldu. çalıştığımı benim mi sigortaya belirtmem gerekiyor yoksa iş yeri mi belirtmesi gerekiyor 1071 TL borç gözüküyor şuanda bunu sildirebilirmiyim gidip belirterek yoksa ödemek zorundamıyım. ?
benimde 2000 civarı görünüyordu.öğrenci belgesiyle iş çözüldü şuan için borç yok diyor.çalışanlar içinde aynı şekilde olabilir diye düşünüyorum.
25 yaşına kadar öğrenci + part time çalışırken, çalıştıgınız günlerin primi ödeniyor, diğer günler ise borç olarak kayıtlara geçiyor, işletme çalıştıgınız gün kadarını ödemekle yükümlü..
benim bildiğime göre öğrenci belgesi ile bu borç silinebiliyormuş
benim gss borcum vardı, çalıştığım halde gözüküyordu ve artıyordu. bugün sıfırlamışlar. varmı sizde gelişme?
Aynı şeyi bende yaşadım. Ise başlamama ragmen 1070 lira borc cıkardılar. Hemen bir dilekceyle basvurdum düzeltildi. Sgk ya gidip derdinizi ilgili memura anlatırsanız size nasıl bir dilekce yazacagınızı söylüyor. Buna ragmen normal olarak işsiz kaldıgınız ayların primlerini ödüyorsunuz.
bu öğrenci belgesi açıköğretim lisesinden aldığımdada geçerli oluyor mu ?hem açık öğretimde kaydım var hemde çalışıyorum bendede borç gözükyor. bilen varsa nasıl yapılır bi açıklarsa iyi olur.
Ulan o kadar ödüyorum hangi ara 170+ tl oldu yine, öğrenci olmak tek yetmiyormuş en azından bana öyle söylendi. Her şeyi geçtim s.ktuğ*mun sigortası aktifte değil acaba sadece borçluyum diye mi?Zamanında da borçlu olmama rağmen aktif idi ama anlamadım ben bu adamlardan bir şey, kullanamayacaksam ne diye ödeyeyim..
2 buçuk olmuş benim ki de. Ödemicemde ödemicem...
bugün bende gittim 600kusur lira borçlu görünüyordum öğrenci belgesini verince sıfırladılar. ama bundan sonrakiler sıfırlanmıcakmış yaş 25 oldu 25.05.1989 doğumluyum. 25 yaşını doldurunca deniyor ama 25i doldurmadım ki ben :S ben mi yanlış biliyorum? bu böyle olmaz yahu. 25 yaşını doldurup öğrenci olamaz mıyım ben? ne saçma bir zihniyettir. nasıl bir yol izlenebilir bu durumda. işbulma kurumuna başvuruda bulunsam borç gelir mi hala.
haberlerde af v.s. durumları dönüyor borcu olanlar bence araştırsın
ben şu an 25 olmuyor muyum? benim hesapta mı bir yanlışlık var :) forumun yaş kısmı da 25 gösteriyor. 25i doldurmuş mu oluyorum bu durumda. yoksa seneye doğum gününde mi 25 dolmuş oluyor.
bir yerde duymuştum yıl içerisinde belli bir süre sigortalı çalıştıysan o yıl tamamlanana kadar gss den muaf oluyormuşsun. yanlış hatırlamıyorsam 6 ay gibi bir süreydi. aslı var mıdır bu durumun. varsa çalışma süresi ne kadar olmalıdır?
atıyorum 3.haziran 1989 doğumlu olsan.
bugun 2 haziran : 24 yaş 364 günlüksün :)
yarın 3 hazirn 25 yaşına giriyosun yani 25 yaş 1 günlük oluyosun 3 mayıs 2015 e kadar 25 den devam :)
edit: 25 mayıs dogumunmus. evet 8 gündür 25 içindesin 2015 e kadarda oyle olucak
şu an 25 yaşındayım onda hem fikiriz ama anlamadığım kısım 25 yaşının dolmuş olması kısmı. yani 25 yaşına girince mi 25 yaş dolmuş oluyor yoksa 25.05.15de mi 25 yaş dolmuş oluyor :)
:D açılmayan şemsiye hesabı olcak sanırım bu işin sonu. peki az önce yukarda bahsettiğim yıl içerisinde sigortalı çalışma süresi hakkında bir bilgin var mı. olmazsa çalışma bakanlığını ya da sgkyı arıyıp sorcam
hesaplama yaptım 25.05.2014 tarihinde 25 dolmuş 26dan gün alıyorum :(
şu anda sigortam yatırılmıyor. öğrenci değilim. gelir testi yaptırmadım. gss borç sorgulama sayfasında borcum gözükmüyor ve sağlık hizmetinden yararlanabiliyorum. anlamadım ben bu işi ? anlayan beri gelsin.
okul yeni mi bitti