banada zor gibi geliyor. bi sorup öğreneyim sonucu buraya yazarım
Printable View
banada zor gibi geliyor. bi sorup öğreneyim sonucu buraya yazarım
konuyu okumadım, ama sistem kayıtsız-vergisiz-sigortasız çalışmanın önüne geçiyor..
Ayrıca işsiz olan adam iş bulma kurumuna başvurmuşsa vergi alınmıyor, Bilmeyenler araştırırlarsa bulabilirler doğru bilgileri...
Kesinlikle çok geç kalınmış bir sistem.. Bütün dünya bu sistemle çalışıyor..
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
Burdan sorgulama yapılıyor ve bana 8 aydır işsizlik maaaşı almama rağmen 600 küsür lira borç çıkarmışlar. Yav bu nasıl adalet zaten işsizim diye para veriyorsun daha neyi geri alıcan ki.
geçen sene mayıs'da işten çıktım. böyle bişeyin varlığını bilmiyordum eve gelen sgk kağıdıyla öğrendim. gidip sgk'ya sordum artık işsizsen sağlık'dan yararlanmak istiyorsan gelir testi yaptırıp ücret ödeyeceksin dediler. sosyal yardımlaşmaya gittim gelir testi yaptırdım sonra sgk'ya gittim 3 aylık borcun var öde öyle gel dediler ziraat bankasına 345tl ödedim tekrar sgk'ya gittim aylık 115tl ödersen hastanelerden yararlanırsın dediler. ödemezsem dedim? icra takibi başlar o parayı senden faizli olarak alırlar dediler. ohh dedim gittim sigortalı işe girdim :D
ben oduyorum her ay duzenlı bıcımde...
Ya ben yaptırdım ama odmeyı unuttum kol gıbı gelmesın sonra
Öğrencilerden alınmıyordu hani şimdi sorguladım 417 lira borç çıktı hay allah belalarını versin ya
Sorgularken hangisini kullandınız. Ben denedim borçla ilgili olanları kişi bulunamadı uyarısı aldım.
https://sgk.ziraatbank.com.tr/
burdan sorguladım
ben agustosta mezun oldum uniden daha hiç birşey yapmadım. ama borcumda çıkmadı hayırmı acaba :D :)
oha be 1568 tl çıktı
Bilmiyorum farkındamısınız ama;
SSK prim gününüz doldu, artık yeter ben işten çıkayım emekli maaşını alana kadar yatayım dediğinizde, GSS için birşey ödemeyeceğinizi sanıyorsanız aldanıyorsunuz; maaş bağlanana kadarda her ay GSS primini ödeyeceksiniz.
Yok prim gün sayınız doldu, ama her ay emekli maaşınızı alana kadar çalıştınız o zamanda devlet baba senin daha alamadığın emekli maaşından her ay 2 TL'yi alıyor.
İki ucu otlu değnek, eminim bu durumda olan çok kişi vardır, ve eminim haberleri bile yoktur; ama yazık olan şu ki, devlet baba taksimetreyi çalıştırıyor.
Sağlık reformu sağlık reformu al sana sağlık reformu.
1477 lira olmuş.en kötü ne olur acaba haciz filan yapabilirlermi bu saçma şey yüzünden ?? gelen memuru döverim yeminle
akpli isen müslümansın yoksa değilsin
1800 lira olduğunu görünce dün, direk Sgk'ya koştum. Öğrenci belgesiyle gittim ve sildiler.
Öğrenci belgesi ile gidince siliyorlar :) Durumu güzelce izah etmek lazım orada ki görevliye.
Hocam ben bu yaz liseyi bitirdim, eylül de üni. ye başladım. Aralık ta bıraktım. Geçen ay baktığımda borç gözüküyordu. Lise diplomasıyla gittim sgk ya dedim borç çıktı vs vs diye, sildiler borcu. Sende bir şansını dene istersen diploma ile gidip durumu anlatıp:) 1060 TL borç gözüküyordu bende silindi şimdi.
2 dakikada sinirlendim ve sonra geri aldım :D olay sigortasız çalışanlar yani sokakta hurdacı-pazarda elmacı ve seyyar satıcı bu adamların vergi levhası yok bağkurlu ya da ssk'lı değiller ve olay bunları kapsıyor...
örnek verecek olursak.
Bu Devletin bir sigorta şirketi kurması gibi birşey fakat bu sigorta şirketi insanların gelirine göre para alıp aynı sağlık hizmetini veriyor yani ayrımcılık yapmıyor, sana diyorki kardeşim senin sigortan yok sağlıktan yararlanamazsın o zaman kaç para kazandığını söyle bizede kazandığından şu kadar para ver bizde seni ölene kadar sigortalı yapalım. (zorunlu olarak) yarın öbürgün hasta olduğunda yandım anam deme, gibi. Esasında mantıklı geldi bana.....
Bende işsizlik maaşı alıyordum ve evrak ile gidip bildirdim ve sildiler. İki gün sonra tekrar yaslamışlar 200 küsür lira. Bu ne hırsdır arkadaş ya
Tabiki sende haklısın bazı eksiklikler vardır mutlaka fakat düşünsene mesela adamın sigortası yok işportacılık yapıyor ve olduki başına birşey geldi direk devlet hastanesine sonra tedavi oldu eee para yok sonra hastanede rehin !!!Ve ardından parası yok diye hastanede rehin kaldı manşetleri!!! Bıraksa medya suçlayacak bizde Medya'dan öğrendiğimiz kadarıyla yuhalayacağız,bırakmasa haberimiz olmadan enayi olacağız çünkü böyle kişiler az değil maddi olarak bu kişilerin masrafları 1er lirada olsa bizden çıkacak....
Şimdi biz ssk primini neden ödüyoruz emekli olmak ve hastaneden yararlanmak için peki SSK primi ödemeyen birini hastanede rehin tutmadığı zaman ne olacak ? O vakit biz enayi olucaz falan gibi...
Devlete gelince babamın vergi borçları vardı vefat etti borçlar haliyle bize kaldı çok şükür ödedik az bir miktar kaldı....Şimdi ben bunu her ödemediğim ay 500 liraya yakın faiz biniyor ulan ana parayı sabit tut zaten ödüyoruz kişisine göre muamele yap şerefsiz zaten esnafın hâli ortada! Fakat öbür açıdan bakarsak faiz uygulamasa bu sefer kimse takmıcak amaaan nede olsa öderiz olacak yani anlayacağın kurunun yanında yaşta yanıyor bir öyle bir böyle umarım hakkımızda hayırlısı olur...
aöf den geriye dönük öğrenci belgesi alabilen varmı? 2012 nin ilk 4 ayı için öğrenci belgesi almam lazım bu lanet şeyi iptal ettirmem için.
Bunda mantıklı olan hiçbişey yok. zorunlu olmayıp , sigortasız çalışanların , sağlık hizmetinden isteğe bağlı yararlanması için başvurup ödeme yapmasına eyvallah. ama ben bu yaşa kadar hiç doktora gitmemişim nerdeyse. deliler gibi prim ödemişim çalışırken. şuanda çalışmıyorum ama ben mecburen ücretmi ödeyeceğim ? yararlanmak istemiyorum belki ben..yada belki bende para çok özel hastanalere basıyorum parayı , tedavimi oluyorum. ynede sigortam yok diye gelirime göre sigorta primi ödemek zorundamıyım ?
bu kadar şekilden şekile girceklerine , bigün millet olarak sıraya geçip cebimizdekileri çıkaralım. ne var ne yoksa alsınlar da , para yolmanın çeşitli yollarını aramakla uğraşmasınlar.
BORÇ kelimesinin anlamı nedir ? Mal yada hizmet almamışım ki bu neyin borcu oluyor,bunu çıkaran adam neyin kafasını yaşıyor :Deli:
Şimdi sorgulattım borcum çıktı.Sgk ya öğrenci belgemle gittiğimde borç siliniyormuş sanırım silinmeme gibi bi durum olur mu ?