User Tag List

Sayfa 9/23 İlkİlk ... 789101119 ... SonSon
420 sonuçtan 153 ile 171 arası

Konu: Nedir bu GSS..?

ALPER-VNS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu arada şuna dikkat ettiniz mi? önce üzerine 3 yada 5 araba olan (1 sene içinde) takibe alınıp vergi alınmaya başladı. dedi ki millet amcamın üzerine alırım dayımın üzerine alırım vs. şimdi de üzerine ne var gel bakalım ona göre prim ödiyceksin dediler. tezgah inanılmaz güzel heryerden haraç alıyolar..

Mutu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    38 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ALPER-VNS Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    babanın sigortası var zaten annen de ona bağlı gitmesine gerek yok ikisinin de..

ben 2. günümü doldurdum yine sıra gelmedi sabah 8 de yien gel dediler.. eğer ki 200 üzeri bi prim çıkarsa ki benim gittiğim yerde direk söylüyolar şu kadar çıkıcak primin haberin olsun diye, gidip normal sigorta başlatıcam.. hiç değilse emekliliğe 1 ay yaklaşmış olurum..

Teşekkürler bilgilendirme için. Size de kolay gelsin.
    Instagram: mutusgarage

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    23 yaşındayım. Okulu geçen sene bitirdim. Bu sene İstanbul Barosu'na kaydımı yaptırdım ve stajer avukat olarak gözüküyorum. Herhangi bir sosyal güvencem baronun da şart koşmasından ötürü yok. Bir işte de çalışmıyorum. Üzerimde de 1 tane sahip olduğum arabam var.

Bu durumda benim ne yapmam gerekir?
    Şimdi. Durumum bu. Hiçbir sosyal güvencem yok ama olmamasının sebebi Baro'ya kayıt yaptırma şartından ötürüdür.

Ne yapmalıyım?

Cidden yazılanları da okudum ettim, muhasebeciyle de konuştum ama net bir bilgi edinemedim..

cagri-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SErhat. Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi. Durumum bu. Hiçbir sosyal güvencem yok ama olmamasının sebebi Baro'ya kayıt yaptırma şartından ötürüdür.

Ne yapmalıyım?

Cidden yazılanları da okudum ettim, muhasebeciyle de konuştum ama net bir bilgi edinemedim..
    AVUKATLIK STAJI YAPANLAR

31- Avukatlık stajı yapanların durumu ne olacaktır? Genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayan stajyer avukatlar, genel sağlık sigortası primleri staj süresince Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılanarak sağlık yardımlarından faydalanmaktadır.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    AVUKATLIK STAJI YAPANLAR

31- Avukatlık stajı yapanların durumu ne olacaktır? Genel sağlık sigortalısı veya bakmakla yükümlü olunan kişi durumunda olmayan stajyer avukatlar, genel sağlık sigortası primleri staj süresince Türkiye Barolar Birliği tarafından karşılanarak sağlık yardımlarından faydalanmaktadır.
    Teşekkür ederim abi. Çok iyi oldu bu. Rica etsem metnin tamamının olduğu sayfayı Ö.M. atabilir misin?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Tabi kardeşim pm attım

2000HC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Lanet olsun ya niye herkes kuzu kuzu kabul ediyor anlamıyorum eşşek gibi ödüyoruz önümüze ne konarsa
    Wrecked Ford.. Pinto under bonnet

hak_on - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    okuyorsan açık öğretimi sanmıyorum ama normal üniversitelerin mediko sosyal olanaklarını kullanıyorsun yani gitmen gerekmez.
    Bu konuyla ilgili bir bilgilendirme yapmakta fayda var artik universitelerin saglik yardimlarindan mediko gibi yararlanilamicak die duydum ogrenci islerinden boyle bir duyum aldim ha bu arada sanirim bn normal sgrta grsimi yaptrcam ve o sekilde oducem cnku bu durumun emeklilige hic bir yardimi yok.ggs sacmalik bna gore nerden para alicaklarini sasrdi artk bu adamlar!odeyemicek bir suru insan cikicak gereksiz yere insanlarin basina bela actilar!

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Üniversitelerde artık medikolardan bakılamıyor banada ogrencı ıslerınden evragın cıktısı geldi.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Süre şubat sonuna kadar uzatılmış ben sizin sisteminizin içine edeyim

Uzatılması güzel zaten şubat sonuna kadar bile zor yetişirde sen bunu baştan 3 ay yapsanda insanlar rahat rahat yaptırsa sistemleri bile çöküyordu yogunluktan tüm günümüzü buna harcadık.

doush - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Biraz karışık bir durum ama yardım edebileceğinizi umuyorum.

Kız arkadaşım eskiden babasının emekliliğinden yararlanıyordu sağlık güvencesinde. Ama babası 1 günlük sigortalı işe girip çıktığından emekliliği iptal olmuş ve kız arkadaşımın sağlık güvencesi de iptal olmuş. ( Anne-baba ayrı, kız arkadaşımla babası görüşmüyor)

Annesinin emekliliği şubat sonunda belli oluyor, annesi sigortalı değil.

Kısacası kız arkadaşımın şu anda hiç bir sağlık güvencesi yok, ama üniversitede öğrenci.

Bizim ne yapmamız gerek? Öğrenci olduğunu bir şekilde bildirmemiz gerek ama bundan önce yapmamız gereken işlemler neler? Eminim ki, şimdi sgk ya gitsek buradan daha doğru düzgün bilgi veremezler o yoğunlukta.
    Alıntı DeNNis Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sen iskender ustaya git 51lik borudan beyin kıvırsın sana

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim bildiğim gidip gelir testini yaptırıcak ama gittiğinde yanında ogrencı belgeside götürsün. Duruma göre hiç prim ödemeyerek devlet tarafından primi ödenerek sağlık gideri karşılanabilir. Ama tespit sonucu bir uyuşmazlık çıkarsa kendi prim ödücek. En alt dilim 35 lira en üstü 212.

2000HC - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yahu üstümüze 2bin liralık bir araba bile olsa 200 lira mı ödücez onu anlamadım
    Wrecked Ford.. Pinto under bonnet

Makinist - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı 2000HC Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Yahu üstümüze 2bin liralık bir araba bile olsa 200 lira mı ödücez onu anlamadım
    Yok öyle değil. Kısaca aile içindeki toplam geliri ailedeki kişi sayısına bölüyorsun. Kişi başı düşen gelir 295-886 lira arasında ise aylık prim 35 lira olarak ödenecek. Araba ve ev araştırmalarının sebebi. O şekilde bir gelirin varmı onu öğrenmek.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cagri-35 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bildiğim gidip gelir testini yaptırıcak ama gittiğinde yanında ogrencı belgeside götürsün. Duruma göre hiç prim ödemeyerek devlet tarafından primi ödenerek sağlık gideri karşılanabilir. Ama tespit sonucu bir uyuşmazlık çıkarsa kendi prim ödücek. En alt dilim 35 lira en üstü 212.
    Çok boktan bir durum bu ya.. Sabahtan beri beynim döndü araştır araştır..

Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kız arkadaşım eskiden babasının emekliliğinden yararlanıyordu sağlık güvencesinde. Ama babası 1 günlük sigortalı işe girip çıktığından emekliliği iptal olmuş ve kız arkadaşımın sağlık güvencesi de iptal olmuş. ( Anne-baba ayrı, kız arkadaşımla babası görüşmüyor)

Kısacası kız arkadaşımın şu anda hiç bir sağlık güvencesi yok, ama üniversitede öğrenci.

Bizim ne yapmamız gerek? Öğrenci olduğunu bir şekilde bildirmemiz gerek ama bundan önce yapmamız gereken işlemler neler? Eminim ki, şimdi sgk ya gitsek buradan daha doğru düzgün bilgi veremezler o yoğunlukta.
    Bu da burada dursun yukarı kaymasın başka biri görüp cevap yazabilsin..

douu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    9 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    douş kendi üzerine olan kredi kartı cep telefonu su faturası elektrik faturası gibi resmi harcamaları takip edecekmiş devlet. yetkili bir agızdan duydum bunu. yani eve giren toplam gelir / evdeki kişi sayısı - harcamalar şeklinde bir denklem var.

bu arada başvuru süresi şubat sonuna uzatılmış dogru mudur ?

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı douu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    douş kendi üzerine olan kredi kartı cep telefonu su faturası elektrik faturası gibi resmi harcamaları takip edecekmiş devlet. yetkili bir agızdan duydum bunu. yani eve giren toplam gelir / evdeki kişi sayısı - harcamalar şeklinde bir denklem var.

bu arada başvuru süresi şubat sonuna uzatılmış dogru mudur ?
    haber uzatıldı diyor ama bakanın söledigini okumalsın , yorum sana kalmış, ben olsam yaptırırdım,

Çelik şunları söyledi:
    "GSS 31 ocakta yürürlüğe girdi kimlerin 31 Ocak'a kadar gelir test yaptırması gerekiyor? Gelir testi vardı yeni çıkmadı sadece zorunluluğu yeni geldi. Şimdi bütün vatandaşlarımız Genel Sağlık Sigortası kapsamına alındı. 9 milyon 200 bin yeşil kartlılar her yıl yaptırdıkları sağlıktan yararlanmak için kullandıkları vizeleri var ise sorun yok. Bunalrın gelir testi yaptırmasına gerek yok. Günü gelince her yıl olduğu gibi gelir testine tabii olacaklar. Bir vatandaşımız 4A, 4B, 4C dediğimiz yani SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na bağlı değil ise 1 milyon 700 bin kişi prim ödemeden bu kurumlarla ilişkisi yok ise bu vatandaşlarımız ile vizesi olmayan yeşil kartlılar gelir testi yaptracak.

"BU BİR UZATMA DEĞİL"
    Şimdi yapılacak gelir testinden çıkan sonuçta ödemeniz gereken tutar subat ayı sonunda ödeneceği için, telaş içinde olan veya son güne bırakıp ihmal ettiğinden panik olunuyor. Paniğe gerek yok. Ocak ayı primi Şubat ayı sonuna kadar ödeneceğinden işlemlerini Şubat ayında da tamamlayabilme imkanları var. Gelir testi neticesinde yapılacak olan değerlendirme ile kişinin ne kadar prim ödeyeceği sağtanacak. Sosyal Yardımlaşma Vakıfları bünyesinde olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı bu değerlendirmeleri gerçekleştiriyor.

Finans haberlerinin doğru adresi - Mynet Finans Haber
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

TechTurkey cem - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    20 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı doush Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

Kız çocugu bakmakla yükümlü olunan kişi oldugundan ailesi üzerinden degerlendirilecek.Bir işe girene kafar veya evlenene kadar anne veya babasının saglık güvencesi üzerinden degerlendirilecek.

Babası sigortalı işe girince saglık güvencesi niye iptal olmuş onu anlamadım.Babası veya annesinde asıl vazife, onu diyebilirim.
    " If everything seems under control, you're just not going fast enough. "

Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı cem Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Kız çocugu bakmakla yükümlü olunan kişi oldugundan ailesi üzerinden degerlendirilecek.Bir işe girene kafar veya evlenene kadar anne veya babasının saglık güvencesi üzerinden degerlendirilecek.

Babası sigortalı işe girince saglık güvencesi niye iptal olmuş onu anlamadım.Babası veya annesinde asıl vazife, onu diyebilirim.
    Sigortalı işe girip çıkıyor 1 günlük.. Emekliliği donduruluyor gibi bir şey oluyor.. Ve tekrar başvurmuyor.. Galiba kızı güvenceden yararlanamasın diye.. Kız arkadaşım SGK'ya kaydı vardı ama işlem yapılamıyordu en son gittiğimizde.. Kız arkadaşım babasının emekliliğinden olan sağlık güvencesinden yararlanıyordu

Annesi de, kendi annesinin sağlık güvencesinden yararlanıyormuş.. Yani doğal olarak ne annede ne babada, kız arkadşaımın yararlanabileceği bir sağlık güvencesi yok.. 1 ay sonra emekli olacağı için annesi o zamana kadar bir şeyler yapmamız gerek..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)