Arkadaşlar selam 95 model s14 varyeni aldım otomatik kırmızı aldığım araç aşağıdadır
Nissan 200SX 2.0 Turbo 1995 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 96363256
Printable View
Arkadaşlar selam 95 model s14 varyeni aldım otomatik kırmızı aldığım araç aşağıdadır
Nissan 200SX 2.0 Turbo 1995 Model 25.000 TL Sahibinden satılık ikinci el Kırmızı renk - 96363256
bildiğim kadarı ile çok düzgün bi sx di hayırlı olsun. herhangi bir problem varmı araçta ?
umut , altimanın termostatı 1e1 aynı bizimkiyle , parçacıya gittiğinz zaman altima diye sor. megane termostatı neymiş ! . 76 derece alacaksın çok zor bulunan birşey değil .
radyatör kapağını da 1.1 yada 1.3 al . 0.9 da çok su atar taşırma kabına.
termostatı sökme 5 dk da ısınacağına 20 dk da ısınır.
kolay gelsin.
bugün merayı aradım. 76.5*C veya 82*C kullanılır onda dedim. 76.5*c lik sipariş ettim. yarın gelir, takacagım. yalnız O HKT marka radyatör kapağınıda oradan almıştım 0.9 bar geldi.. 1.1 veya 1.3 diye o zamanda sormustum. yoktu. onuda alayım. nerden buluruz?
bu arada silindir kapak contasınıda sordum. 180tl imiş orjinali.. 300hp ye kadar kullanılır diyor meray.. contam yanık değil ama, bazıları kafamı karıstıryor yanık diye.. onuda alırım aslındada onda sorun yoksa, bosu bosuna heryeri sökecekler.. takarkende bi sürü ıvır zıvır iş açacaklar basıma. ne suymuş vesselem.. soğuyorum valla.
adım adım git, termostatını tak dene , olmazsa başka şeyler de sipariş edersin .
HKT ilk defa duydum hks nin replikası heralde kırmızı mı etkiketi? bu tarz önemli parçalarda yan sanayi çakma mal kullanmamak lazım .
antalya sıcak yer , en çok dikkat etmen gereken yer soğutma tesisatı .
değiştirmediysen yakın zamanda , su pompanı da değiştir . ne olur ne olmaz. para değil .
termostat'ın memesi üst tarafta kalacak , megane termostatı takan ustalar unutur belki.
kolay gelsin
termostatın memesini ters takmıs olabilirlermi ki:beuj:
HKT kapağa 45 lira verdim. kalitesi ona göredir.. logosu mavili grili.. su pompasınıda listeme koymustum. 250 tl imiş.. ama Meraydaki akın beye durumu anlattım. pompada bişey olsa, anında hararet görürsün dedi.. bende su bitene kadar sorun olmuyor..
bende su pompanda problem var demedim umut , ne olur ne olmaz değiştir dedim .
parasını bilmyiorum markayı da bilmiyorum, iyi olabilir ama 0.9 az. hattaki basınç arttıkça(suyun ısınmasıyla) kapak açılacak ve radyatördeki suyun taşırma kabına gidecek . bu yüzden su azalıyor olabilir.
yani son söylediğin mantıklı. fizikle doğru orantılı.. kapak basıncı tutabilirse "basınc altında su daha gec kaynayacaktır" . . . haliyle.. ama baska seylerde de sorun varsa bu sefer, hortum falan patlayacaktır heralde. ya da artık en zayıf neresi varsa orayı koyverecektir. bide kapak bulayım. onu da deneyeyim. conta işini en sona bırakcam.
bu arada her sabah işe giderken su seviyesine bakıyorum. sabahlarıda kapağı açınca fışırdıyo su. yani basınc sabaha kadar radyatörde kalıyor. bunu ben su veya hava kacıran biyeri yok diye yorumluyorum. dogrumuyum?
öncekiler mantıksızmıydı :D
neyse , termostatı değiştirdikten sonra çok yüzeysel conta kontrolü yapabilirsin , eğer sıkıştırma kaçıyorsa su hattına , üst hortumu su ısındıktan sonra tut , fokurdama hissiyatı alıyorsan avucunda conta sıkıştırma kaçırıyor "olabilir"
yok bea. bildiklerimi pekiştiriyorum, bilmediklerime ekliyorum. o kadar ugrasmıssın. tecrübeni dinliyorum..
conta nın yanık olduguna işaret eden;
1-senin test şeklin
2- radyatörü açınca baloncuklar
3-her sıcaklıkta köpürme
4-motor yagında su (pekmez)
5-su da yağ
6-bujilerin dibinde paslanma veya yaglanma.... vs vs
yok.. ama su, radyatör, hortumlar vs den bahsedince, tecrüblerine güvendiğim kişilerin ya da ustayım diyenlerin yarısı contan yanık diyor.. bi kısmı bişey bilmediğinden diyor o da ayrı ya neyse..
ama o kadar arabayla ugrastım.. bunun kadar muamma bi durum gelmedi basıma..
zaten burda kafadan kayıp.. araba terso, eski ve turbo diyince ustalar tırsıyor.. iş başa düşüyor haliyle..
Yeni gelen termostatı taktım. 76*C HKT marka, ankara meraydan geldi yine..
Sonuç malesef aynı. yine hortumlar sert.. acaba suyu çokmu dolduruyorum? geriye de birtek conta kalıyor heralde. ama işin tuhafı contanın yanık oldugunu gösteren bişey yok.
havasını alabildin mi doğru ?
termostatı doğru taktın mı ?
hortumlar sert derken nasıl yani , normalden mi sen soğukken yumuşak ısınınca mı sert?
problem tam olarak nedir aslında şu anda ? sadece hortumların sert olması mı . su eksiltmesi mi nedir?
termostat dogru takıldı. kutusunda takma yönünü gösteriyor, zaten ters olarak ta girmiyor.
havasını alacagım en üst noktayı kestiremedim gözümle. ama yarın bir huni ile alacagım havasını..
hortumlar soğukkende, sıcakkende sert.. yani basınc dolayısıyla sert. soğukken radyatör kapağını açıyorum kapaktan basınc fışkırınca yumuşuyor. yani hortumların yapısı itibariyle degil sertleşme. basınctan dolayı..
Tam olarak sorun;
fazla basınctan dolayı suyun taşırma kabından dışarı gidip aracın radyatöründeki suyun boşalması.
beyler işinize karışmak gibi olmasın, su yollarında tıkanma var gibi tarif ediyorsunuz. muhtemelen radyatör çıkışında yada çıkıştan sonraki bölgede tıkanma mevcut. benim daha önce aynı olay başıma geldiğinde u boru ile kalorifer giriş-çıkışını devre dışı bırakıp; motor soğutma suyunu tamamen boşaltarak antifreeze ile yaklaşık yarım saat çalıştırdım, bu işlemi 3 defa yaptıktan sonra tıkanıklık adına bişey kalmamıştı.
NOT: benim yaşadığım sorunda radyatöre giren hortum sertleşirken çıkışı yumuşak oluyordu.
estagfrullah.. işe karışma degil. güzel bir fikir. o da olabilir.. yarınımı o işe ayırcam. bilmiyorum sen hangi arabada yaptın bunu ama bizim arabada kalorifer hortumunu bypass etmek çokta kolay degil. ters yerde dandik bi baglantısı var. ama kaloriferi soguga alırsam heralde kalorifer petegine sıcak su gitmez. yani orayı kapatmıs oluruz.
bu arada giriş hortumu radyatör üst hortumu
çıkış hortumuda alt hortummu, tam tersimi.. ?
ilk olarak clioda yapmıştım sonrasında bir çok araçta da yaptık. ne yaparsan yap ama kesinlikle kaloriferi devre dışı bırak çünki uzun süre antifreeze uygulandığından dolayı tıkanan yerlerle beraber pasıda sökecek, aşırı pas tutmuş incelmiş kısımlarda mutlaka delinme olur. aracın içi hem göl olur hemde kalorifer petegini değiştirmek zorunda kalırsın ki extra maliyet ve eziyet olur senin için. giriş radyatör üst çıkışda alt hortum. eğer hava almayı biliyorsan ilk olarak sadece motor suyunu temiz su ile değiştirerek bir dene, çıkan suyu boş bir kapta incele. içerisinde çok fazla partikül yada tıkanmaya neden olabilecek maddeler gözüne çarparsa, hafta içi ustanızla beraber yaparsınız bu işlemi.