300zx jantlarını aracı aldığım kişi takmış nissan servisi varmış öncesinde ve 300zx i ondan sökmüş ben satıyorum jantları arkadaşlar haberiniz olsun
NİSSAN 300ZX ORJİNAL JANT LASTİK TAKIMI - En uygun jant lastik fiyatları Türkiye'nin ilan sitesi sahibinden.com'da - 101443843
NİSSAN 200SX S14A
AVK SERVİS
Orcunnn
Ecu Fast
THANKS
Herkese merhaba. Yaklaşık bir ay kadar kullanmalık Otomatik şanzuman s14a nın beyni lazım. Elinde olan varmıdır acaba?
pazar günü tahliye deposundan basladım. depoyu söküp içine minik çakıl doldurdum, su ekleyip çalkaladım. mis gibi oldu taktım.
sonra bi şişeyi tabandan kesip huni yaptım. tam radyatörün kapagına oturttum. aracı calıstırıp su hortumunu huninin içine bıraktım. gaz verdim cektim. içindeki mavi antifrizi aldım.. 1 saatten fazla sürdü, en az 3 kere tamamen doldur bosalt yaptım. termostat acılana kadar motoru ısıtıp suyu devir daim yaptıktan sonra tekrar bosalttım. 3 kere falan oldu buda..
sonra aklıma kalorifer geldi. birde kaloriferi sıcaga cevirip, fanı 4 e getirdim motoru calıstırdım. inanılmaz bir camur geldi radyatörden. yukarıda yazdıgımı aynen kalorifer calısırkende yaptım 2-3 kere suyu tamamen doldur bosalt yaptım. gaz beynine giden hortumlarıda elimle ovaladım. ovaladıkca camur geldi. o hortumları söküp beynin içinin tıkanıp tıkanmadıgına mı baksaydım acaba diyorum
son olarakta yine tamamen sistemin havasını aldım. aksam baktım hortumlar yine sertleşiyordu. ama aracımı calıstırmadan önce yine bu sabah baktım ilk kez hortum gevsekti. gözlüyorum şu anda. yukarıdaki işlemi bastan asagı haftasonu bidaha yapcam..
aklıma gelen, sanki devirdaim suyu basıyor ama bastıgı su gecmesi gereken yerlerden gecemediği için daha dar bir yol izleyip hortumları şişiriyor.. mu acaba?![]()
\\\SPEEDY G.///HONOR IS YOUR LAST CASTLE; ALWAYS DEFEND IT!
arkadaşlar bir konuda düşünce ve bilgilerinize ihtiyacım var benim aracım s14 bu araca çok gürültüsü patırtısı olmayan fakat rahat da atacak bir egzos sistemi yapmak istiyorum önerilerinizi bekliyorum ama polisle beni uğraştırmayacak şekilde tavsiyeler bekliyorumteşekürler
NİSSAN 200SX S14A
AVK SERVİS
Orcunnn
Ecu Fast
THANKS
radyatör kapağı açıkken gerekli basınç oluşmaz sistemin havasını aldıktan sonra mutlaka kapagı kapatmanız gerekli, yoksa tıkanmış olan bölgeyi açması için direnç uygulanmamış olur. birde temiz su ilk başta sadece tıkanma varmı gözlemlemek için uygun olsada tıkanan bölgeyi antifreeze veya daha etkili pas çözücü sıvılar kullanarak uygulamanız gerekli. yinelemekte fayda görüyorum bu işlemi tek başınıza değilde iyi bir mekanik usta ile beraber yapmanız en mantıklısı aşırı etkileşimden dolayı suyun geçtiği her noktada sorun yaşama ihtimaliniz de var.
Turbo elbow , turbonun hemen arkasına takılan egzozun ilk şekillendiği boru , turbodan aşşağıya doğru kıvrılır dirsek şeklinde , ardından downpipe gelir (downpipe denmesini kimileri doğru bulmaz , elbow boruyu aşşağıya indirdikten sonra aracın altına doğru çeviren boru ) ardından son susturucuya kadar krom 76mm düz boru ( düz boru derken yanlış anlaşılmasın fiziksel oalrak düz değil , üzerinde susturucu olmayan boru ) ardından da varex 76mm bence oem çıkış.
eğer egzozcuya yaptıracaksanız downpipe la düz boruyu tek parça da yaptırabilrsiniz yada muayne zamanı için flanşlı yaptırıp katalitiği geriye takmak içn egzozu kesip biçmenize gerke kalmaz .
fiyatlar :
Varex 1200tl nakit idi en son ,
elbow 300TL gibi
Downpipe ve düz boru da yaptıracağınız egzozcuya ve kullanacğaı malzemeye göre 500 ila 1000TL arasında değişir.
İyi günler . kafanıza takılan başka bir konu varsa elimizden geldiğince ...
Elbow:
Downpipe :
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)