Kötü hava şartlarına herzaman aşığım :D iyi haberler bekliyorum :)
Printable View
Kötü hava şartlarına herzaman aşığım :D iyi haberler bekliyorum :)
Bu seferıkı hava yıne kuzeyden gelıyor ve yıne marmarayı sıyırmasın?
Karadenıze yıne vuracak bu sıstem anlasılan?
Ne zaman sova hazır olalım?
Ilerkı gunler guneydogu anadolu için ne göruLuyor kardesım
7 şubat sonrasında.
%99 sıyırma lüksü yok.Marmara-Ege-Karadeniz ilk nasibi alacak sonrasında iç bölgelre kadar girecek.7şubatdan sonra pattern değişecek 2-3 gün aralıklarla kar yağışları olacak
3 şubat gecesinden sonra kar var oralarda 5 şubat gibi ara verecek.Ancak 7 şubat öğleden sonra komple 1 haftada rekor seviyeler ölçülebilir kar yağışında.Özellikle Van-Bingöl-Ağrı arası..
http://i61.tinypic.com/1olgm8.png
500hpa -45 lerden bahsediyorlar buna göre
Tekirdağ'da gök yarıldı uzun zamandır bu kadar yağmıyordu sel felaketi geliyor.
Ayin 10u 3 gun icin cilgin senaryolar var. Degismezse buyuk sikinti olabilir
İnşallah pendik faciasında içimizden zarar gören olmadı sanırım bir tane siyah typer yüzüyordu
ben 5 dakka ile kurtuldum pendikte.cepte idim millet çoluk çocuk ıslanıyordu hafiften.sonra dalga bi geldi cep doldu lastik hızasına kadar su oldu benle bi kaç araba yürüdük gittik marinaya girdim sonra bi baktım ambulans itfaiye gidiyor.o an anladım orda baya bi dalga gelmiş diye.son anlarda kurtulmuş oldum.ama dalgalar fenaydı her yer taş pet şişe doluydu denize atılan pislikler geri çıktı resmen
Hocam bir anda mı oldu bu olay ?
aynen öyle 5-10 dk içinde oldu. öncesinde sadece kaldırımı ıslatıyordu sadece. dalgaların boyu baya yüksekti marinadaki dalga kıranı aşıyordu arkasınada taş vs bırakıyordu 4-5 metrelik duvar yani o derece dalgalar oldu. sonra cebe su dolacak kadar geldi deniz. cep göl oldu ben yavaştan çıktım arkamdan bu olay oldu baya şiddetli dalga gelmiş belliki. hani giderlerle alakalı falan değil yağmur yağarda taşar gibi birşey olmadı.deniz doldurdu resmen bir anda orayı
Bu kış ortasında kuzey ege'den esen lodos un yaratacagı etkiyi ( zaman zaman olurmuş böyle ) kpss cografya da anlatmıştı hoca, biryerlerimizle ggülmüştük, şimdi başımıza geldi :D adam meriç bile taşabilir demişti o yıllarda, şuan bakıyorum meriç köprülerini kapamışllar falan. :)
aslında kuraklıkta yok yani varda yok.. Yağış var ama zamanında değil.. Türkiyenin her yıl batıya kayması,golfsteam akıntısı,güneş aktivitesi v.b gibi etkenler takip edildiğinde karşımıza çok tuhaf bir tablo çıkıyor.Ve bu tablonun etkisini her kış daha da görüyoruz.Peki bu tablo ne ? Marmara yağış yönünden 2 katını alırken ısınma konusunda da 2 katı oluyor.Bolu-eskişehir-bursa gibi iç batı kesimler kışı daha sert,yazıda kurak geçiriyor.Doğu kesim eskisi gibi kışın kar görmezken yazın fazla yağış alıyor.Kısacası bundan sonraki periyotda kışlar periyotlar halinde daha sert,yazlar ise bol yağışlı ekstrem geçecektir.yani yanlış zamanda doğru yağışlar olacaktır.Ayrıca belki inanmayacaksanız ama bizim coğrafyamız için ve dünya geneli kuralık öyle haberlerde yazılan çizilen kadar aşırı boyutda değil,sadece dediğim gibi düzensizlikten gelen kısa süreli kuraklıklar oluyor ancak tam kuraklık sözkonusu değil.Aksine soğuma eğiliminde dünya.Gece bu konu hakkında 1-2 kaynak atacağım :)
Kuraklık bir doğal afettir arkadaşlar, bunu malesef kimse bilmiyor ve o ciddiyete alınmıyor.
senaryo aynen devam mıdır?
Rüzgarlar ne zaman gidicek en sevmediğim şey sigara içip cam açamıorm boğuluorm odada :D
Sabah güneşi gördüm oysa ki çok sevinmiştim , hafif giyindim .. Eve dönüşte ne yapıcam bilmiyorum :D
http://www.solarham.net/
Güneş aktivitesini merak edenler için güzel bir kaynak.ingilizcesi olanlar mutlaka okusun,anlık güneş hareketleri,absorbe v.b gibi tüm detaylı anlatımlar mevcut
Emir bursa ne alemde kardeşim kar var mı :)))) bursayıda es geçme bence bu konu istanbul değil marmara bölgesi olarak değişmeli :))
Emir;hava durumlarinda kar seviyesi sinirinda kalicak gibi gorunuyor havalar? Bu aksam detay ver artik :(
Beklediğimiz Kar yalan oldu galiba bu sistemde aksiyon yok sanki :)
Hava Delisinin Not Defteri + Meteoblue