26-3 şubat tarihi içerisinde kar ihtimali var evet
Printable View
26-3 şubat tarihi içerisinde kar ihtimali var evet
http://www.haberturk.com/yasam/haber...-uydurma-cikti
meteorolojiden geri vites geldi :)
Kardeşim hafta sonu uludağ için beklentiler nedir çok rüzgar olur mu yağış yok sanırım ama
28-29unda istanbulun yüksekleri kar,diğer yerler karla karışık yağmur ve batı karadeniz kar görecektir,şu an beğenmedim tek tablo soğukları kendini çekip,tekrar soğuyarak geliyor.bi nebze iyi ama sancılı yağış demek bu.. 1-2 güne bu durumun değişeceğini düşünüyorum.
Uzun sure kar goremıyecegız yanı :(
27-28inde ihtimal ama sınırlarda geziyoruz,her zamanki ankara klasiği :)
Soğuk var bol bol ama 1-2 gün kesintli,o 1-2 günde ısınma olursa ? olayı var :D bakalım ama bence 28den sonra her şey güzel olacak dayanaklarım halen bu yönde gideceğini söylüyor
Yanı net bır sey soylemen ıcın 2 gun beklememız mı gerekıyor?
Soguk degılde kar beklıyoruz ;)
Bursa ne alemde kardeşim peki ayın 28 gibi mi başlıyor kar :))devamlı takipteyim ...
Cuma gecesi genel yazacağım :)
Emir kardeşim bugün 19 dereceleri gördük iyi bisey mi bu kar için:)
ilerde 85-87 yaşadığınızda bu günleri arayacaksınız.. Detaylar yarın akşam :) Bu günlerin keyfini çıkarın derim
O yılları yaşamadığım için bilmiyorum ama istanbullular bilir.85-87 yıllarında EFSANE olarak nitelendirdiğimiz 100 yılda 1 gelecek soğuk hava dalgası gelmiş ve insanlar kar yüzünden evlerden dışarı çıkamamışlar.Onun için ne zaman 85-87 dense her istanbullu bi yine mi ? diye soruyor :D
Geçen gelen kar yağışı istanbul anadolu yakasını baya bi etkiledi.Peki bu gelecek sistem geçenki sisteme göre nasıl olacak ? Güzel haberlerini bekliyoruz @GsiClub :) Meterolojiye en ufak güvenim yok ama geçenki sistemi zamanı zamanına tutturduğun için ayrıca tebrik ederim :)
Emır bu gelecek sıstemın artık son oldugunu ve subatın ılk haftası gelıcegını soyluyor...
Bakalım...
dün sabah arabayla 17 derece gördüğüm yer bu sabah 3 dereceydi, hızlı soğuyoruz...
Daha önce de söyledim gene söylüyorum. Anadolu için konuşabilirsiniz 10 gün 15 gün ilerisini. Ama istanbul için konuşamazsınız. İstanbulu etkileyecek çok fazla faktör var. Mesela adalar. mesela kuzey karadenizdeki ve sarozdaki sıcak ve soğuk su akımları. Kartal sahile buhran düşerken hemen kuş uçuşu 10-12 mil uzağındaki yeşilköye hiç birşey olmamasının nedeni adalar ve göller. Aynı şekilde assos çok kuraktır. kaz dağlarını sular seller götürür terasta oturur seyredersin ahanda bize gelio dersin. Hoop döner midilliye vurur. Yaşlı yerlilerde söyler ada bulutu çeker diye. o nedenle şimdiden bişey konuşmak erken bence.
26 gecesi soğuma bursaya kadar girecek ve karla karışık yağmur , kar olacak.İstanbul için kar şansı az,karla karışık olacak %90.Trakya kar görebilir.Bu ön sistem 30u sabah 10'na kadar sürecek sonra 1-2 derece ısınıyoruz derken 1-2 şubat batıdan asıl sistem giriş yapacak.Halen oturmayan taşlar var,sancılı bir dönem onun için şu an bu kadar söyleyebilirim.
Merhaba gsiclub kardeşim 27 şubat edirne ve tekirdağa gidelim diyoruz arkadaşlarla, hava nasıl olur? Yağış olacak demişsin trakya'da, ben detaylı bir yorum alayım istedim.
Çok teşekkürler
Saygılarımla
Kardeşim bilgiler için teşekkür ederim ...
var mı yeni birşeyler
Beklediğim durum 1-2 gün sekecek gibi,tahminimden biraz fazla sürdü bu durum.ay sonu soğuk demiştim,şimdiki duruma bakılırsa 1-2 şubat gibi bol yağmur,karla karışık yağmur olacak 8 şubatdan sonrada ciddi sert kış gelecek.85-87 kışını bile geride bırakan bir efsane gelebilir..Evet şaka değil gelebilir.çünkü şu an bizim dibimize kadar inen soğuk gelmeyip daha da güçleniyor,her geçen gün daha da sertleşen bir yol var.Ve dediğim hem sibirya,hem iskandinavya soğukları birleşip gelecek.. Az daha sabr,şubat ayı çok sert koşullar sunacak bize.Olaki soğuklar erken girerse buraya tekrar yazacağım.
Son 14 saattir beylikdüzü b.çekmece tarafı soğuk ve aşırı sis var
5-10 şubat arası Kavala taraflarında olur mu kar kış peki? öngörü var mı?
7-8 Şubatta uludağdayım..
uslu dursun hava
Daha 12-13 gun var,heyecan yapmaya gerek yok.
Onumuzdekı sıstem yagmur yanı bu soguma gayet normal,mevsım normallerınde.
Normalde bizim beklediğimiz senaryo ay sonu azor dediğimiz basınç dikine çıkacak ve soğuklar bize akacaktı.Ancak akdenizde ab oluşumları ve amerikadaki vorteksin yerini sevmesi sebebiyle bu döngü uzadı.Ama bence uzaması iyi oldu,şimdi bu hafta güzel fırtınalı bol yağışlı bir hafta olacak,şubat 7-8 gibi start vereceğiz inşallah.Modeller hadi döner durur göremez ama diagram bile bu hafta çok oynaktı.. Ama herkes şunu bilsin ; Kış henüz bitmiş değil ve bu gelen soğuk akım 15 gün gibi kalıp yeterince tatmin edip 2015 kışı bitecektir.Son çıktılar ise mükemmel kol böreği gibi girecek soğuklar :D
Gsi ankarayı da unutma
87 kısını anlatan bır slayt paylastım face sayfamda,buraya nasıl kopyalanır beceremedım ıpad den :(
Ahh ne kıstı be...